Şimdi Ara

2006 Model Kia Sorento

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
25.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç sorum var bana yardımcı olabilir misiniz ?

1-Öncelikle kilometre başına ne kadar yakar ?
    2-Vergisi ne kadardır ?
    3-Kasko bedeli ne civarda tutar ?

Arabanın özellikleri;

Model 2.5 CRDi EX
    Yıl 2006
    Km 117000
    Renk Siyah
    Motor Hacmi 2001 – 2500 cm3
    Motor Gücü 126 - 150 hp
    Yakıt Dizel
    Vites Otomatik
    Kapı 5
    Çekiş 4x4

Şimdiden teşekkür ederim

• Up
  • Merhabalar ,

2008 sorento kullanıcısıyım ve özellikleri hemen hemen aynı 2006 ile.

1 - araç yaklaşık 2,2 ton ve yakıt tüketimi bu arabaya göre normal , normal araçlara göre oldukça yüksek. km/400-450 kuruş (normal kullanımda.)(kalkışta basayım derseniz yaslar ama abartılı şekilde çok yakar.)
    2 - yıllık vergisi 2,300 tl civarı olması lazım.
    3 - o konulara evin büyüğü baktığından pek bilgim yok dostum.

baktığın araç 2006. büyük ihtimal viraj denge çubuğu yok. ve bu da büyük bi eksiklik sayılabilir. virajlarda arka tarafını fazlasıyla yatıran bir araç olduğu için olsaydı iyi olurda ama olmayanlarda hergün takla atmıyor ama konfor açısından da rahatsız edebilir.

arac 117 binde demişsin. bakımları serviste ve düzenli şekilde yapılmışsa motorunda sorun olacağını sanmıyorum.

2,5 motor ve 140 bg baktığınız araç.

araç normalde 4x2 arkadan çekişlidir. direksiyonun solundaki küçük zımbırtıyla 4x4 moduna alınabiliyor.

aklına takılan başka bir soru olursa alıntı şeklinde sorabilirsin dostum buralardayım.

• Bakyık hocam arabaya , sanırım kilometresi ile oynanmış. Babam ilgilendi direksiyonu falan baya yıpranmış hem kazalı gibiydi kaportada çoğu şey değişmiş.

İlginiz için teşekkür ederiz , ama bu araba ile ilgilenmiyoruz artık hocam teşekkürler tekrar
  • arkadaslar benm arabamla ılgılı 2-3 sorum olacak
    1.si teker değiştrdm mıchln latütü mü ne onu taktırdıktan sonra cukurlara girince esp off oluyor ve kontağı kapatıp açmadan on olmuyor bunun sebebi nedir ?
    2.si yakıt tüketimi için neler yapabılırım günümüz de 4 liradan mazot alıyorm 100 km ye 16 ltre yakıorsa km ye 64-65 kurus yakıor aracım su an neredeyse 100 tl mazotla 150 km gider oldum bu durum normal mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasm123

arkadaslar benm arabamla ılgılı 2-3 sorum olacak
    1.si teker değiştrdm mıchln latütü mü ne onu taktırdıktan sonra cukurlara girince esp off oluyor ve kontağı kapatıp açmadan on olmuyor bunun sebebi nedir ?
    2.si yakıt tüketimi için neler yapabılırım günümüz de 4 liradan mazot alıyorm 100 km ye 16 ltre yakıorsa km ye 64-65 kurus yakıor aracım su an neredeyse 100 tl mazotla 150 km gider oldum bu durum normal mı ?

Merhaba dostum. Öncelikle lastik seçimin güzel. çünkü ağır bir araç ve savrulma riski çok yüksek bir araca biniyorsun. marka lastik kullanman şart. ancak 1. sorunda belirttiğin sorunu daha önce yaşamadım ve servise götürmende fayda var derim. çünkü sorento gibi bir araçta esp kapalıyken isteyerek yapamayacağın hareket yoktur. ancak istemeyerek olan bir kaymada araban pert olabilir. güvenlik önemli bence hiç kurcamadan servise götür derim.

2. soruna gelecek olursak ; 2003-2006 arası sorentolar 140 bgdir ve 170bgliklere göre daha çok yakar. aracın kaç model bilmiyorum ama normal kullanımda max 13 litre yakar sorentolar. bu da km de 50 kuruşa gelmektedir. aşırı bir yakıt tüketimin var. aracın hava filtresinde sorun olabilir veya bakımında bir aksatım var sanırım.

lastik havalarınada bakmanı tavsiye ederim ancak bilen birinin bakıp duruma göre çözüm üretmesi daha makul bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeetah

quote:

Merhaba dostum. Öncelikle lastik seçimin güzel. çünkü ağır bir araç ve savrulma riski çok yüksek bir araca biniyorsun. marka lastik kullanman şart. ancak 1. sorunda belirttiğin sorunu daha önce yaşamadım ve servise götürmende fayda var derim. çünkü sorento gibi bir araçta esp kapalıyken isteyerek yapamayacağın hareket yoktur. ancak istemeyerek olan bir kaymada araban pert olabilir. güvenlik önemli bence hiç kurcamadan servise götür derim.

2. soruna gelecek olursak ; 2003-2006 arası sorentolar 140 bgdir ve 170bgliklere göre daha çok yakar. aracın kaç model bilmiyorum ama normal kullanımda max 13 litre yakar sorentolar. bu da km de 50 kuruşa gelmektedir. aşırı bir yakıt tüketimin var. aracın hava filtresinde sorun olabilir veya bakımında bir aksatım var sanırım.

lastik havalarınada bakmanı tavsiye ederim ancak bilen birinin bakıp duruma göre çözüm üretmesi daha makul bence.

aracım 170 bg 07 model cok hor kullandıgım bır arabaydı caddelerde tanınan bılınen bır araba olmayı basara bildi bir bmw bir audıler kadar antep caddelerınde her türlü lastık sesınde eğlencesınde bulundum taaa ki motoru indirene kadar :D turbo yaktım krank mılıne yatak sardırdım daha niceleri ama sonra hepsini 0 kıa parcaları olarak yenıden yaptırdım aracm neredeyse su an 0 km konumunda motorumdan yana bi sıkıntım yok sadece yakıtın normal olup olmadını merak edıorm arkadasımn v6 range'i benmknden az yakıor bu duruma gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa 2007+
    9 yıl önce açıldı
    Toyota Corolla 2005 hb incelemesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeetah

quote:

aracım 170 bg 07 model cok hor kullandıgım bır arabaydı caddelerde tanınan bılınen bır araba olmayı basara bildi bir bmw bir audıler kadar antep caddelerınde her türlü lastık sesınde eğlencesınde bulundum taaa ki motoru indirene kadar :D turbo yaktım krank mılıne yatak sardırdım daha niceleri ama sonra hepsini 0 kıa parcaları olarak yenıden yaptırdım aracm neredeyse su an 0 km konumunda motorumdan yana bi sıkıntım yok sadece yakıtın normal olup olmadını merak edıorm arkadasımn v6 range'i benmknden az yakıor bu duruma gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum :D

Anladım . sorentolar 2,5 motor olduğu için kalkışta sizi yaslayabilecek bir araç. ancak 2,5 motor oluşunun kötü yanlarıda fazla yakıtının yanında gaza yüklenmelerde daha da fazla yakması.

basarken iyi hoş , esp kapatıldığında sardırabilen bir araç ancak ağır kasası ve yüksek motoru yüzünden gaza yüklenildiği zaman kmde 650 yakması çok ama çok normal.

• 245/70 mıclen latutü lastıklere ne kadar hava vurulmalı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.