Şimdi Ara

2006 MODEL XC70 AWD D5???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben güvenlik en önemli kriter olmak üzere 50 bin tl civarı bir araba arıyordum. Daha önce bazı s40 ve v50 ler hakkında da benzer başlık açıp fikrinizi almıştım. Şu anda ikamet ettiğim şehirde ilk sahibinden 2006 MODEL XC70 AWD D5 satılık ve benim aklım karıştı. s40 ın sıfırı 65 bin tl iken bu aracın şu anda sıfırı 150 bin tl civarında. Eğer bu aracı tercih edersem benim bakım, vergi ve yakıt olarak yılda 20 bin km yol yaptığımı hesaplayarak 5 bin tl s40'a nazaran daha fazla masrafım olacak. Tabi yakıt olarak v50 ve s40 dizeller için 7 litre bunun için 11 litre ortalama hesapladım.
    Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Bu araç yılda 5 bin tl fazla vererek binmeye değer bir araç mıdır? Daha önce kullanıp kıyaslama imkanı olan var mı? Araç kaç para eder?
    Önerilerinizi acil olarak bekliyorum.

Saygılar.

• Bir de unutmuşum baktığım araba 90.000 km de, acaba bu sıkıntı teşkil eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolersin86

Merhaba;

Ben güvenlik en önemli kriter olmak üzere 50 bin tl civarı bir araba arıyordum. Daha önce bazı s40 ve v50 ler hakkında da benzer başlık açıp fikrinizi almıştım. Şu anda ikamet ettiğim şehirde ilk sahibinden 2006 MODEL XC70 AWD D5 satılık ve benim aklım karıştı. s40 ın sıfırı 65 bin tl iken bu aracın şu anda sıfırı 150 bin tl civarında. Eğer bu aracı tercih edersem benim bakım, vergi ve yakıt olarak yılda 20 bin km yol yaptığımı hesaplayarak 5 bin tl s40'a nazaran daha fazla masrafım olacak. Tabi yakıt olarak v50 ve s40 dizeller için 7 litre bunun için 11 litre ortalama hesapladım.
    Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Bu araç yılda 5 bin tl fazla vererek binmeye değer bir araç mıdır? Daha önce kullanıp kıyaslama imkanı olan var mı? Araç kaç para eder?
    Önerilerinizi acil olarak bekliyorum.

Saygılar.

merhaba,

öncelikle şu anda sıfırı 150 bin'e satılıyor dediğiniz araba bahsettğiniz 2006 model xc70 ile ortak yanı olmayan bir araç

2006 xc70 geçtiğimiz sene üretimi sonlandırılan s60'ın station ve hafif arazi özellikli versiyonu,şu anki xc70 ise mevcut s80'nin türevi.

yani aralarında hem jenerasyon hem segment farkı var. (bu arada motorları da güç ve tüketim olarak farklı)

Ama bu demek değildir ki 2006 xc70 kötü bir otomobil, sadece mukayesenin doğru yapılması açısından belirttim.

s40 ile xc70 ebat ve amaç olarak çok farklı araçlar, s40-v50 ihtiyacımı görmüyor bile olsa xc70 yerine başka alternatiflere bakrdım zira xc70'in üstündeki motor hem çok yakan hem performans olarak zayıf bir makine. ben olsam tercih etmem.

• Sayın 19can84 fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    Aralarındaki segment farkından haberim yoktu.
    Amaç olarak farklı olduğu konusunda haklısınız ancak ben güvenli olduktan sonra volvonun bütçeme uygun 50.000 tl civarında bir aracına bakıyorum. Fakat sıfır volvolara 15 nisanda gelen zamla özellikle s40 sahipleri araçlarına kendileri sıfır alırken verdikleri rakamların üzerinde fiyatlar talep etmeye başladılar. Ben de o nedenle çok talep olmayan station vagonların v50 veya xc70 gibi araçların daha makul fiyatlardan satıldığını gözlemleyince farklı arayışlara girdim.
    Saygılar.
  • Bence yıllık masraf farkı sadece 5bin tl olmaz. XC70'in vergisi, muhtemel masrafları vs. daha fazla tutacaktır. Lastiklerinin herbiri S40'ınkilerin iki katı kadardır. Ama motorunun verimsiz olduğu görüşüne katılmıyorum. O motor tam da o aracın motorudur. XC70 Volvo'nun ayrıcalıklı bir aracıdır. Sizin baktığnız kasa da piyasadaki çoğu sıfır Volvo ve diğer marka araçlardan daha sağlam bir makinedir. S40'a ek yıllık bakımı sorun değilse ben XC70'den şaşmazdım. Size farklı duygular yaşatabilir. Ancak sırf şehiriçi için alacaksanız değmez tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Bence yıllık masraf farkı sadece 5bin tl olmaz. XC70'in vergisi, muhtemel masrafları vs. daha fazla tutacaktır. Lastiklerinin herbiri S40'ınkilerin iki katı kadardır. Ama motorunun verimsiz olduğu görüşüne katılmıyorum. O motor tam da o aracın motorudur. XC70 Volvo'nun ayrıcalıklı bir aracıdır. Sizin baktığnız kasa da piyasadaki çoğu sıfır Volvo ve diğer marka araçlardan daha sağlam bir makinedir. S40'a ek yıllık bakımı sorun değilse ben XC70'den şaşmazdım. Size farklı duygular yaşatabilir. Ancak sırf şehiriçi için alacaksanız değmez tabii.

hocam şehiriçi verisi 11.1 litre, pratikte 13-14 leri rahat bulur, 0-100 9.5 saniye.

verimizliğini netleştirmek için endüstri limitine gidersek;

xc70 den 80kg ağır olan güncel bmw 5 touring 2.0d 184 hp, 0-100 8.3 saniye, şehiriçi tüketim 6.2 litre, volvodan nerdeyse yüzde 45 az.

tamam şanzıman ve aerodinaminin de etkisi vardır muhakkak ama yine de verimli demek mümkün değil...

• Şehir içi 13-14lt'yi buluyor zaten.

BMWler ile AWD bir Volvo'yu motor performasında karşılaştırmamak gerek. BMWler performans amaçlı makineler iken Volvolar konfor, güvenlik, sağlamlık ve uzun ömürlü araçlar. BMW'nin motorlarının erken bitmesinin de sebebi bu performans odaklı olmaları. D5 ve 2.4 benzinli Volvo'nun ürettiği en iyi motorlar. Performans işini bir kenara bırakırsak güçlü ve uzun ömürlü motorlar bunlar. Ayrıca güzel de kükrüyorlar.
  • Araziye çıkmayacaksanız normal v70 station wagon da düşünebilirsiniz çok düşük kilometrede ve o fiyatın da altında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.