Şimdi Ara

2006 Peugeot Premium XT ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25 civarı bir bütçem var. 2. el donanımlı, 2-3 yaşında, az km yapmış benzinli bir HB araç arıyorum. Kafamda öncelikle yeni kasa Opel Astra NJoy-Spor paket vardı. Ankara'da bir kaç tane baktım. Bir tanesi de kafama yattı. 24.000 ytl istiyor. Araç 40.000 km'de. Sağ ön çamurlukta boya var, hafif bi kazadan dolayı kaput ve farlar değişmiş. Kasko karşıladığı için değiştirdim, yaptırmakla uğraşmadım.

Ancak dün bir Peugeot 307 Premium XT'ye baktım. Araç trafiğe 2007 Nisan çıkışlı, garantisi 2008 aralığa kadar devam ediyor, 11000 km'de, ve araba 0 deseler inanırım, o kadar temiz. Araç deri döşeme ve sunroof hariç full donanımlı. Karter ve koltuk koruması var. Sadece ön tamponun sağında sürtmeden dolayı bir çizik, ve sol arka tamponda bir çizik var. Benden 25.000 Ytl istedi.

2 satıcıya da itimat ediyorum, bu araçlarda karar kılıncaya kadar türlü türlü çakalla karşılaştığım için, bu ikisine kanım ısındı :)

Siz bu durumda ne yapardınız? 307'nin piyasası nedir? İnternete bakarsanız bu arabanın muadiline 30 civarı istiyorlar ...

Saygılarımla...

• Bence 307 al
    Hem daha yenidir hemde makyajlı kasalarında o eski meşhur kronik sorunları düzeltildi diye biliyorum
    11.000 kmdeki araç daha sıfır sayılır zaten
    Aslında astra gerek sürüş dinamikleri olsun gerek direksiyon tepkisi gerek frenleri gerek yol tutuş olacak 307den daha daha iyidir ancak 307de ona nazaran çok daha ferah vede bence daha keyiflidir sınırları zorlamazsan 307 seni pek üzmez
    Bence 25e sıfır gibi araba alacaksan hiç kaçırma
  • Teşekkürler Desiya,

Peki bu donanımdaki 307'lerin genel piyasası nedir? Çok değişken fiyatlar var, kafam karıştı iyice.
  • eğer 307 2006 model ise premiumdur(full ise)
    eğer eski kasa 2005 model ise XT premiumdur.

yalnız XT premiumlarda deri döşeme standarttır.
    ayrıca kış paketi de vardır.
    koltuk ısıtma ve far yıkama

sende deri döşeme olmadığı için o zaman ya XT yada yeni kasa premiumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imansız26

Teşekkürler Desiya,

Peki bu donanımdaki 307'lerin genel piyasası nedir? Çok değişken fiyatlar var, kafam karıştı iyice.

Xt donanımda tam neler var bilgim yok
    Sanırım en üst donanım oluyor
    Bizim komşuda vardı vede aracında yok yoktu genel piyasasını hiç bilmiyorum
    Ama anlamadığım bir nokta var
    Trafiğe 2007 nisan çıkışlı bir aracın garantisi 2009 nisana kadar olması gerekli
    ama 2008 aralıkta garanti bitiyor demişsin
    Bu kısmı net olarak satıcıya sorman gerekli
    Bence fiyat olarak 30 çekenler şişiriyor
    ederi 26-27dir ama sizin baktığınız araç gerçekten temiz ise 25e alınabilir
    Bu model bu donanımda başka bir arabayı o fiyata kesinlikle bulamazsınız

Ama garanti olayını bir sorun çünkü resmi olarak garanti süresi min. 2yıldır

• Selamlar Individual,

Allah gönderdi seni :) önceki cevaplarını okudum da, sanırım sen de 307 cisin. Bulmuşken sorayım sana.

Arabanın ruhsatında premium yazıyo. Premium XT diye bişe var mı 2006 kasalarda? Bahsettiğim donanımda bir araç ne eder sence? Bana sanki ucuz gibi geldi özelliklerine göre. Bu aracın kronik sorunlarını duydun mu? Desiya'nın da dediğine göre, makyajlandıktan sonra kronşk sorunlar ortadan kalktı mı? Bir de 2. el piyasası nasıldır - 308 in piyasaya çıktığını düşünürsek, elden çıkarmakta zorlanır mıyım? Astra'yı mı daha kolay satarım ?

Çok sordum pardon
  • Arabanın plakasını girdiğimde trafiğe çıkış tarihi 20 Nisan 2007 diyor. Araç 2006 olduğu için garantisinin daha önceden başlaması söz konusu olablr mi?
    Garanti konusunda aralık dediğini hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Garanti aracın faturasının kesildiği tarihte başlar vede onu takiben minimum olarak 2 yıl süre ile geçerlidir
    Belki şöyle birşey olabilir
    aracın 2007de alınan ama 2006 model kalanlardandır
    Alan adam zaten yeterince ucuz almıştır bu aracı vede ucuz satıyordur
    Bayide bu araca sene bitmeden fatura kesmiştir yani 2006 aralıkta kesmiştir faturasını
    bunun sebebi ise malum
  • @Desiya

Çok mantıklı söylediğin. Aracın sahibi bana, 2007'de Ankara Peugeot bayisinde çalışan arkadaşının 2006'dan kalan 307 araçları uygun fiyata sattıklarını, kendisinin de aracı bu şekilde aldığını söylemişti. Bunun sebebi 308 ler yüzünden, elde kalan 307 stoğunu eritmek ve/veya yıl sonu kotasını doldurmak olabilir.

Yani her şartta araba uygun mu diyorsun :) ?
  • quote:

Selamlar Individual,

Allah gönderdi seni :) önceki cevaplarını okudum da, sanırım sen de 307 cisin. Bulmuşken sorayım sana.

Arabanın ruhsatında premium yazıyo. Premium XT diye bişe var mı 2006 kasalarda? Bahsettiğim donanımda bir araç ne eder sence? Bana sanki ucuz gibi geldi özelliklerine göre. Bu aracın kronik sorunlarını duydun mu? Desiya'nın da dediğine göre, makyajlandıktan sonra kronşk sorunlar ortadan kalktı mı? Bir de 2. el piyasası nasıldır - 308 in piyasaya çıktığını düşünürsek, elden çıkarmakta zorlanır mıyım? Astra'yı mı daha kolay satarım ?

Çok sordum pardon

merhabalar

eski kasalarda en dolu olan XT premiumdur.
    ondan sonra XT geliyor.

ikisi arasındaki fark deri döşeme,koltuk ısıtma ve far yıkama

yeni kasalarda ise en dolusu premiumdur.
    yani onlarda XT diye model gamı yok.

fiyatları hakkında bilgim yok.
    ben geçen sene tanıdık galeriden 21900 e aldım.
    2005 eski kasa XT

1 yıl zarfında en ufak bir sorun dahi çıkarmadı.
    yanlız sendeki yeni kasa sanırım.

bende yol bilgisayarı ekranı sıcak havalarda siliniyor gibi.
    sende bu sorun yok mesela.

onun haricinde bozuk yolda gürültülü amortisörler her iki araçta da var.
    bu sorunun da çaresi var.

2001-2005 yılları arasında ülkemize ithal edilen tek kapılı 2.0 lt 307 XSI amortisörleri ,tüm 5 kapılı 307 lerden daha sessiz çalışıyor.
    ama takdir edersin ki XSI olduğu için çok daha sert.

ben değiştirmeyi düşünüyorum amortisörleri

genel olarak ben memnunum 307den
    daha öncede 205 ve 106 sahibiydim.
    yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum.

diğer araçlarda hiç bir şekilde sorun çıkarmadı bana.

benim düşüncelerim bunlar
    ne alırsan al şimdiden hayırlısı olsun.

• quote:

@Desiya

Çok mantıklı söylediğin. Aracın sahibi bana, 2007'de Ankara Peugeot bayisinde çalışan arkadaşının 2006'dan kalan 307 araçları uygun fiyata sattıklarını, kendisinin de aracı bu şekilde aldığını söylemişti. Bunun sebebi 308 ler yüzünden, elde kalan 307 stoğunu eritmek ve/veya yıl sonu kotasını doldurmak olabilir.

Yani her şartta araba uygun mu diyorsun :) ?

Aracın ilk sahibine aracı kaç liraya aldığını sor
    Eğer gözüne düşük gelirse 2 bin daha düşür fiyatı :)
    Eğer araba içine sinerse alabilirsin derim
    Çünkü temiz araba bulmak dürüst satıcı bulmak zor bu devirde(satıcılara güvendiğini söylediğin için bu şekilde dedim :> )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 20 Haziran 2008; 16:02:12 >
  • @individual

Sana da hayırlı olsun- geç de olsa :p

Makyajlandıktan sonra, bazı kronik sorunlarının giderildiğini duymak içimi rahatlattı.

Şu anda kafama takılan tek soru, fiyatı makul mu? Çok mu? Ön ve arka tampondaki çiziği düşündüğümüzde...
  • @ desiya

O kadar ipucu verdim, bulmasan şaşardım
    yine de tebrikler

Umarım kimse araya girip fiyat yükseltmez
  • @individual

Peki aracın ses sistemiyle ilgili ne düşünüyorsun? Cd seçme, cd changer in bozulması gibi sorunlar düzeltildi mi yeni kasada?

@ desiya

Daha indirebilir miyim bilmiyorum. Bundan önce 25'e bir müşteri bulmuş. Adam anlaştıktan sonra 500 ytl eksik vermiş ( esnaf taktiği ), bizimki olmaz demiş, adam çıkarmış bi 250 ytl daha vermiş :) bizimki de artık 25.000 ytl de versen satmıyorum demiş. O günden beri, adam her gün bizimkini arıyomuş :) Çok da ürkütmek istemiyorum adamı- pazarlık tabi ke sünnettir de ..
  • quote:

@ desiya

O kadar ipucu verdim, bulmasan şaşardım
    yine de tebrikler

Umarım kimse araya girip fiyat yükseltmez

Linki sildim netten
    Aslına bakarsan kronik sorun dediğim süspansiyonlardan başka birşye bilmiyorum
    Özellikle arka kısımda sürekli sorun oluyordu bizim komşuda garanti bitti ama sürekli servis ücretsiz yapıyordu ama artık sanırım son koydukları süspansiyonlar makyajlı kasanınkiler idi
    1 senedir sorun yok

Birde benim bir arkadaşımda 307lere bakıyordu o sebeple biraz araştırdık
    Ama fiyat makul gibi bence çizikler dert değil
    Aracı aldığında boya korumaya git hemen onların büyük kısmı kapanacaktır zaten
    Biraz olsada oda nazarı dersin olur biter
    Bu yollarda çiziksiz araba zaten hiç yokki
    İlle biryerden birşey geliyo başına arabanın
    80-90la giderken ufacık taş gelse bile çat diye çiziyor aracı
    Türkiyede arabam çiziksiz diyenlere inanmam ben
    O kadar sürtmeden birşey olmaz
    Sen benim arabaya en son yaptıklarımı bir görsen şaşırırsın , bu çizik hiç birşey ben direk göçürdüm en son biryere sürttüğümde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.