arkadaşlar öncelikle merhaba... 2007 modem symbol 'üm var. uzun zamandır kullanıyorum motor bakımlarını yeni yaptırdım. 10 gün oldu birçok parçası değişti tüm bakımları yapıldı lastiklerine kadar değiştirdim.. trafikte birden arabayı stop ettirdim. daha sonra aracı çalıştırdığımda sağ tekerin oradan ses gelmeye başladı. sanki birşey gevşemiş gibi tak tak tak diye bir ses geliyor ama ses gaza basınca veya durunca hiç değişmiyor aynı tonda sürekli ses geliyor... Sizce ne olabilir :( lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Aks bilyası. Uğultu gibiyse, arabanın hızına göre çoğalıp azalıyorsa aks bilyasıdır.
cevabınız için teşekkür ederim ama hayır hiç değişmiyor aracı durduğumda da ses geliyor sanki iki metal birbirine deyiyormuş gibi ses geliyor. :( :( aracın tüm bakımları yeni yapıldı üstelik :(
arkadaşlar arabanın sorunu çözüldü yazmak istiyorum olur da başkalarının başına gelirse en azından bilgileri olur. Şimdi arkadaşlar arabanın sorunu direksiyon motorunun bozulmasıymış öncelikle renault servisine gittim bana 850 TL motor ücreti + 150 TL işçilik masrafı çıkardı.. bu bana fazla geldi sonra başka bir renault servisine gittim orada aynı şeyi söyledi adam ama dedi ki illa ki motoru komple değiştirmen gerekmiyor motorun içindeki arızayı da yapabiliriz dedi. Tamam dedim.. lastik söküldü direksiyon pompası çıkarıldı orada içi söküldü ve kömürün bittiğini gördük bir de pompa kapajın contasının bozulduğunu gördük. sadece bunları değiştirdik yenisini taktık toplamda 100 TL masraf çıktı hem işçilik hem de parça maliyeti ve sapa sağlam oldu...