Şimdi Ara

2007'nin EN ÇOK SATAN MARKASI AÇIK ARA NOKIA... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
6.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: emrhmydn

arkadaşlar samsungla nokia yı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz yahuuu samsungun el atmadığı sektörmü kaldı adamların kepcesi bile var(dozer) bu sektöre giripte ismini veren bir markanın cep telefonunu kullanmam yıllardan beridir hiç çizgisini bozmadan sadece kendi sektöründe olan birtek nokia kaldı adamlar telefon üreticisi işlerini yapıyor gidipce grayder yapmıyolar veya başka sektöre girmiyolar tartışmasız nokia dır telefonun denince akla nokia gelir

Nokia bencede telefonda en iyidir bu konuda size katılıyorum ama katılmadığım bir yer var. Hani bizim tek işimiz bu muhabeti. Bilmeni isterimki nokianın nokian gibi dünya çapında tutulan kaliteli bir lastik markası vardır. Ayrıca televizyonda üretmektedir.
  • yine samsung birinci diyen arkadaş topiğine döndüğü için hortlattım topiği.... 2007 de lider nokia.. hem de yaklaşık 2 kat fazla satış rakamıyla...

nokiayı sevmek veya sevmemek bu gerçeği değiştirmiyor....

bu ispatlanmış bir gerçektir. dünyanın döndüğü, suyun 100 derecede kaynadığı, 0 derecede donduğu, zencilerin siyah olduğu gibi...

gerçek...
  • bir de buraya yazayım 2007 nin ilk 10 ayında snokianın % 54 lük pazar payı ile birinci olduğu bilgisi doğru değil çünkü ilk dokuz ayında samsung % 41.15lik pazara sahip.

bu arada dünya cep telefonu satışında % 35 civarındaki pay ile ve samsungtan bir hayli farkla nokia birincidir.

türkiyede ise durum farklı herkese saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu

yine samsung birinci diyen arkadaş topiğine döndüğü için hortlattım topiği.... 2007 de lider nokia.. hem de yaklaşık 2 kat fazla satış rakamıyla...

nokiayı sevmek veya sevmemek bu gerçeği değiştirmiyor....

bu ispatlanmış bir gerçektir. dünyanın döndüğü, suyun 100 derecede kaynadığı, 0 derecede donduğu, zencilerin siyah olduğu gibi...

gerçek...

• E250
    6300
  • Samsung gerçekten çok zarif ve estetik telefonlar yapıyor ama fazla iş gördüğü söylenemez...
    Nokia' da Symbian gibi bir işletim türü oldukça ayrıca her işi gören telefonlarda yaptıkça telefon 1 kg. olsun yine de alınır...
  • Arkadaşlar burda hiçbir şekilde samsung nokia ve sony ericson dışında bir telefonun adı geçmemiş.Ancak sadece iki telefon üretmiş olan apple'ın 3g teknolojili 16 gb hafızalı IPhone var.N95 e rakip bulmak gerektiğinde bunu buldum.Ayrıca n95 buna rakip olamaz.Dokunmatik ekranı cabası.
    Bunuda Güvenilir Bir haber sitesinden aldım.

Uluslararası araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan rapora göre, özellikle Güney Amerika ve Afrika bölgelerinde hızla gelişen GSM pazarında, giriş seviyesindeki telefonlar yoğun ilgi görüyor. Bunun yanı sıra, gelişmiş ülkelerde cep telefonu kullanımının, büyük şehirlerden sonra köy ve kasabalara da yayılması, ucuz telefon talebini artıran diğer bir etken. Rapora göre, 2005 yılının ikinci çeyreğinde, giriş seviyesindeki ucuz cep telefonlarına olan talep, satışları yüzde 16,3 oranına artırdı. 3 aylık dönemde cep telefonu satışları 188 milyon adedi aştı. Nokia, 125,25 YTL değerindeki 1100 model cep telefonu ile pazardaki liderliğini sürdürüyor. 60 milyon 800 bin adetle, en yakın rakibinden yaklaşık iki kat fazla telefonu pazara süren Nokia'yı yaklaşık 34 milyonla Motorola takip ediyor. Bu iki firmanın pazar payı son rakamlara göre dünya cep telefonu üretiminin yüzde 50'sine ulaştı. Nokia ve Motorola'yı 24 milyon 400 bin adetle Samsung ve 12 milyon 100 binle LG markaları takip etti. Beşinci sırada ise 11 milyon 800 bin adet telefonu piyasaya süren Sony Ericsson yer aldı. Günümüzün vazgeçilmezlerinden olan cep telefonunun yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi var. İlk kez Motorola firması tarafından 1983'te üretilen ticari cep telefonu devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. 2,5 kilogram ağırlığında, 33x4,5x9 cm boyutlarındaki telefon yaklaşık 4 bin dolara piyasaya sürülmüştü. GSM şirketlerine uyumlu ilk dijital cep telefonu ise 1992'de Nokia firması tarafından üretildi. Günümüzdeyse dünyayı adeta ‘cep'te taşıma imkanı veren telefonlar, boyutlarının küçülmesinin yanı sıra her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşuyor. Dünyada en çok satılan Nokia'nın 1100 model cep telefonu, dağıtım listesi, seçilebilir font büyüklüğü, birçok yeni dilde tahminli metin girişi gibi özellikleri taşıyor. Hatırlatıcılar, entegre alarm, titreşimli alarm, telefonun diğer özellikleri. 99 yeni liraya satılan Motorola C117 uzun süre dayanan bataryasıyla dikkat çekerken, 753,74 yeni liraya piyasaya sürülen Samsung D500, 1.3 megapiksel kamera ve MP3 çalar özelliklerine rağmen sadece 99 gram ağırlığında.

• Hala sony ericsson'un nokiadan üstün olduğunu savunanlar varya gülüp geçiyorum
  • anlamıyorum yani nokia gerçekten güzel telefonlar üretiyor ancak halkta bunları almak için çabalayanlar az.Herkesin düşüncesi farklı.Bazısı telefonu sadece telefon olarak kullanmak ister bazısı cep bilgisayarı gibi. Eğer telefondan çok şey bekliyorsanız nokia gerçekten iyi bir seçim olur ancak orta gelirli vatandaşlar için samsungun e250 cep telefonu gerçekten çok iyi bir seçim olur.Kastettiğim sadece telefon arayanlar için bundan önceki mesajda adı geçen 1100 ve motorola c117 ise gerçekten ucuz.
  • arkadaşlarım arasında sony ericson kullanan çok var.Samsung e250 de yakınlarımda çok gördüm.Reklamlarında 2007 nin en çok satan telefonu diye geçiyor e250.Haklılar sanırım bundan önce bi arkadaşımın dediği gibi 3310 çılgınlığı gibi şimdide e250 çılgınlığı var.Ben ilk duyduğumda fiyatı ve harici belleği etkilemişti.
    Sony ericson walkman phone'lar da gerçekten çok hoş.Benim şimdilik gördüğüm en iyi telefon Apple IPhone en çok hoşlandığım telefon ise Samsung E-250
    Benimde ilk kullandığım telefon nokia ydı.Gerçektende çok sevmiştim.Nokia ların n series ise artık zirveye hızla tırmanma da büyük bir adımdı ancak samsunun bir çok sektörden para kazanmasına bağlı olarak telefon fiyatlarını bu kadar düşürmesi nokia için gerçekten kötü oldu.Ülkemize motorola cep telefonlarının nerdeyse hiç girmemesi burda nokia sony ericson ve samsung dışında bir şey konuşulmamasına neden oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikojenhalil -- 6 Şubat 2008; 15:23:54 >

• arızalı e65'im 15 gün serviste kaldı
    yapıldı diye geri geldi açmış kapatmışlar sanki hatta ekrana toz kaçırmışlar
    telefonu aldım ertesi gün aynı problemi yaptı geri götürdüm pil arızalı dediler
    e iyi bari yeni pil verin dedim pil yok dediler 15 gün oldu hala pil bekliyorum
    3 sefer aradım hala gelmedidediler
    böyle en çok satan marka olacaksa hiç olmasın daha iyi
    rezalet
    ilk telefonumdan beri en az 10 tane nokia telefon değiştim
    böyle birşeyi hiç beklemezdim
    resmen başka markalara bakmaya başladım artık

pil gelirse satacağım hemen daha 3 taksit ödemiştim
  • ben telefon alıyorum ve kesinlikle smsung e250 yi düşünüyorum
  • Acaba bu pili bana kaç gün içinde vermek zorunda
    hukuki bilgisi olan arkadaşlar var mı?

yada tüketici hakları ile ilgili bilgisi olan
    hatta buna benzer bir olay yaşamış
    biri yardımcı olursa sevinirim..
  • garanti kapsamı içinde yazar büyük ihtimal ama 20 günü geçerse araştır.Çünkü o kadar uzun durmamalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: graphtec

Acaba bu pili bana kaç gün içinde vermek zorunda
    hukuki bilgisi olan arkadaşlar var mı?

yada tüketici hakları ile ilgili bilgisi olan
    hatta buna benzer bir olay yaşamış
    biri yardımcı olursa sevinirim..

yardımcı olacak bilgiler bulabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_17859325/tm.htm
  • sağol banada yardımcı olacak şeyler buldum bu konuda.
    Ayrıca araştırmalarıma göre gerçekten en çok satan telefon samsung e 250 olumş alt kalite tel leri saymazsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikojenhalil -- 6 Şubat 2008; 16:57:09 >
  • n95 ve 95 8 gb a raki olacak iphone de dahil telefon yoktur... (özellik çokluğu bakımından)

dahili gps
    kayan kapak
    5 mpx kamera
    dvd ye yakın video
    daha makul boyutlar

quote:

Orjinalden alıntı: glikojenhalil

Arkadaşlar burda hiçbir şekilde samsung nokia ve sony ericson dışında bir telefonun adı geçmemiş.Ancak sadece iki telefon üretmiş olan apple'ın 3g teknolojili 16 gb hafızalı IPhone var.N95 e rakip bulmak gerektiğinde bunu buldum.Ayrıca n95 buna rakip olamaz.Dokunmatik ekranı cabası.
    Bunuda Güvenilir Bir haber sitesinden aldım.

Uluslararası araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan rapora göre, özellikle Güney Amerika ve Afrika bölgelerinde hızla gelişen GSM pazarında, giriş seviyesindeki telefonlar yoğun ilgi görüyor. Bunun yanı sıra, gelişmiş ülkelerde cep telefonu kullanımının, büyük şehirlerden sonra köy ve kasabalara da yayılması, ucuz telefon talebini artıran diğer bir etken. Rapora göre, 2005 yılının ikinci çeyreğinde, giriş seviyesindeki ucuz cep telefonlarına olan talep, satışları yüzde 16,3 oranına artırdı. 3 aylık dönemde cep telefonu satışları 188 milyon adedi aştı. Nokia, 125,25 YTL değerindeki 1100 model cep telefonu ile pazardaki liderliğini sürdürüyor. 60 milyon 800 bin adetle, en yakın rakibinden yaklaşık iki kat fazla telefonu pazara süren Nokia'yı yaklaşık 34 milyonla Motorola takip ediyor. Bu iki firmanın pazar payı son rakamlara göre dünya cep telefonu üretiminin yüzde 50'sine ulaştı. Nokia ve Motorola'yı 24 milyon 400 bin adetle Samsung ve 12 milyon 100 binle LG markaları takip etti. Beşinci sırada ise 11 milyon 800 bin adet telefonu piyasaya süren Sony Ericsson yer aldı. Günümüzün vazgeçilmezlerinden olan cep telefonunun yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi var. İlk kez Motorola firması tarafından 1983'te üretilen ticari cep telefonu devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. 2,5 kilogram ağırlığında, 33x4,5x9 cm boyutlarındaki telefon yaklaşık 4 bin dolara piyasaya sürülmüştü. GSM şirketlerine uyumlu ilk dijital cep telefonu ise 1992'de Nokia firması tarafından üretildi. Günümüzdeyse dünyayı adeta ‘cep'te taşıma imkanı veren telefonlar, boyutlarının küçülmesinin yanı sıra her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşuyor. Dünyada en çok satılan Nokia'nın 1100 model cep telefonu, dağıtım listesi, seçilebilir font büyüklüğü, birçok yeni dilde tahminli metin girişi gibi özellikleri taşıyor. Hatırlatıcılar, entegre alarm, titreşimli alarm, telefonun diğer özellikleri. 99 yeni liraya satılan Motorola C117 uzun süre dayanan bataryasıyla dikkat çekerken, 753,74 yeni liraya piyasaya sürülen Samsung D500, 1.3 megapiksel kamera ve MP3 çalar özelliklerine rağmen sadece 99 gram ağırlığında.

• quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu

n95 ve 95 8 gb a raki olacak iphone de dahil telefon yoktur... (özellik çokluğu bakımından)

dahili gps
    kayan kapak
    5 mpx kamera
    dvd ye yakın video
    daha makul boyutlar

Bu özelliklerden benim tek beğendiğim 5 mpx kamera ancak her geçen gün iphoneların özellikleri artıyor ve yeni sürümler çok daha güzel oluyor.8 gb hafıza dvd ye yakın video çekebilen bir telefon için bence az bile. Ayrıca iphoneun dokunmatik ekranı sayesinde tasarımı güzelleşiyor.N95 in kayan kapak özelliğini seviyorsanız ben size samsungu öneriyorum.Çünkü en iyisini onlar yapıyor
  • peki en çok hangi modeli satmış bu sene nokianın?
  • o haber sitesinden aldığım yere bakarsanız görürsünüz. 1100 ve 1110i cep telefonları ucuzluğu ile açık ara farkla en çok satan olmuş.Ülkemizde çoğu kişi telefonu sadece telefon olarak görmeyi savunduğundan ucuzluğu sebebiyle bu telefonu seçiyor ve nokia bir adım öne geçiyor.Maalesef samsungun bütün telefonları renkli ekran olduğundan dolayı herkes bir önyargı ile böyle tellerin daha pahalı olabileceğini düşünüp fiyatına bile bakmıyor.
  • babama doğum gününde aldığım e250 yi babam bir hafta sonra oğlum ben bunu kullanamıyorum daha basiti yokmu bunun dedi. gittim 1110 aldım. bir hafta sonra sordum nasıl diye bu süpermiş yaa dedi. tamamen alışkanlıktan kaynaklanıyor bence. telefon sektörüne 5110 la başladım şu anda 6300 kullanıyorum 1 kere nokia dan saptım oda garantisi bittiği gün bozulmuştu dumur oldum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.