Palio aracı yeni aldık.Motor stop halinde iken aracın park lambaları nasıl çalıştırılır?El kitabında da bir açıklama yok.Yardım...
biri de bana yol bilgisayarının calışma mantıgını anlatabilir mi neyi ifade eder yol bilgisayarı.... mesela yol bilgisayarı acık iken motoru kapatsak bişi olur mu bi turlu anlayamadım mantıgını
quote:
Orjinalden alıntı: aktan71
Palio aracı yeni aldık.Motor stop halinde iken aracın park lambaları nasıl çalıştırılır?El kitabında da bir açıklama yok.Yardım...
ARKADAŞIM KONTAK ANAHTARI YUVASININ YANINDA UZUN BİŞR DÜĞME VARŞİMDİ KONTAĞI KAPAT VE ANAHTARI ÇIKARMADAN BU DÜĞMEYE BASIP BİR KADEME DAHA KONTAĞIN ALTA İNDİR VE ANAHTARI AL ÇIK PARK LAMBALARI YANAR.
Yol bilgisayarına gelince çeşitli sensörlerden aldığı durum bilgisine göre sürücüye bilgi verir nedir bunlar mesela?
-Aracın depodaki yakıtla ortalama kaç km gidebileceği? -iç hava sıcaklığı? -100 km deki ortalama anlık tüketim -dış hava sıcaklığı ve buzlanma uyarısı vs.vs... yol bilgisayarı kontak anahtarı kapanınca zaten otomatik olarak araçların genelinde ekapanır.