Şimdi Ara

2007 Passat 1.6 Tiptronic Şanzıman için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konulara baktım fakat bir türlü istediğim cevabı alamadım size sorum şu:

1-) Tiptronic şanzıman Dsg'ye göre daha başarısız olarak görülse de Dsg sıkıntılı, Tiptronik ömürlük diyorlar doğru mu ?

2-) Bu şanzıman Jetta'da da var diyorlar 2025 yılındayız 180-190-200 binde bi araç alsam (Jetta veya Passat) motor ve şanzıman olarak experde temiz çıkarsa 2-3 yıl sakin kullanımda bana sorun yaratır mı ?

3-) 2018 Peugeot 301 yada c-elysee'ye para vermektense daha eski bu modelleri tercih etmek mantıklı mı ? (Yakıt meselesini tartışmıyorum sadece konfor olarak, görüntü olarak bahsediyorum.)

Son olarak Bu arabaları gerçekten kullanan ve bilen insanlar yorum yapsın dışarıdan duyup o kötü bu sorunlu diye yorum yapmazsanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Ömürlük falan değil ilgisi yok, eski Vw grup tiptronicleri çok sorunsuz değildir. Zaten çoğunluğu yaş gereği revizyonlu ama tork konvertörlü otomatiklere adam gibi işçilik yapılmadığı sürece düzen tutmuyorlar. DSG'leri ise aksine dağıtıp toplamak çok daha kolay.

2) 20 yaşına merdiven dayamış araçların sorun çıkarıp çıkarmayacağını kimse bilemez. Ancak düzenli yağ değişimi yapılmış, düşük km bir örnek bulursanız sorun ihtimali düşer.

3) Mantıklı değil. Ancak 301, C-elize gibi araçlardan çok daha kaliteli, hoş ve düzgün görünen araçlar oldukları kesin.

4. Olarak da kendim şunu ekleyim, bu kadar eski otomobilleri eğer fiziksel bir mâniniz yok ise "manuel" alın. Piremslerimiz tarafından aşağılanan, hammalık denilen düz vitesin güzelliği budur, basitliğidir, kafa rahatlığıdır. Üstüne yakıtınız +2 litre, 0-100'ünüz +2sn artmaz, motoru hakkıyla kullanırsınız.

5. olarak da bence arayı bulun. 301'de almayın Passat da. Ara yıllarda Passat'tan daha güncel ama 301 kadar da basit olmayan modeller var.

• B6 Passat kullanıcısı olarak konfora sürüş kalitesine doyurur,ama ben bile bu arabayı 200 binde tiptronik falan almam.
    Şuan ikinci elde temiz alınacak otomatik B6 Dsgli olan modeldir, çünkü tamiri kolaydır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski B6 kullanıcısı olarak konuşayım, o kilometredeki bir araç başınızı ağrıtır. Ha ilk el servis bakımlı falan olursa olabilir ama ona da hem çok para isterler, hem de bulmak çok zor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Peki Jetta konusunda ne düşünüyorsunuz ?

• Up

• Mertcan3525 M kullanıcısına yanıt

Passat-Jetta fark etmiyor. Hepsi zamanının kompleks, gayet kaliteli ama ileride yaşlanırsa ne olur, nasıl yürütülür diye düşünülmemiş, VW'nin herkesi ezip geçtiği şımarık zamanlarının otomobilleri. Konforlu, oturaklı, zamanının ötesinde araçlardır. Kimse sana Passat şöyle olur, Jetta böyle olur diye bir net cevap veremez. Ben sıfırdan aldım, 5 sene Golf 5 1.6 midline kullandım, sıfır sorun yaşadım ama şimdi 8. sahibinden 270binde alsam Allah bilir neler gelir başımıza. Bu yüzden kimse sana net bir cevap veremez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her zaman derim sıfıra yakın/yaşı genç egea elis clio gibi b segment araçları eyt den emekli olmuş passata a3 e focusa tercih ederim.

Sanayi de usta tezgahtan anahtar almaya 2 bin istiyor. Üstü de motor kaputunu açınca ustanın fantezi dünyasına kalmış.

Kimse 2 3 yaşında egea da arıza vermez diyemez ama 15 yaşında ki araca göre de daha sorunsuz olma ihtimali aşikar.

Çok param var mazota da sanayiye de para yetiştiririm diyen gayet bu 15 yaşında ki araçları alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 27 Nisan 2025; 22:52:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.