Merhaba arkadaşlar, yine bu forumda arada kalan yazışmaların birisinde bu sorun ile ilgili olarak bir çözüm yazılmış. Ben uzun araştırmalar sonucu bulduğum için kolaylık olsun diye yeni başlık açarak yazıyorum. Öncelikle sorunumuz w204 kasalarda araçlarımızın özellikle yağışlı havalarda "ESP çalışmıyor Lastik basınç denetimi çalışmıyor" uyarılarını vermesi. Kontağı kapatıp açtıktan sonra da uyarının silinmesi şeklinde bir arıza. Bu arada ESP nin de sorunsuz çalıştığından eminiz. Ona rağmen bu arızayı alıyoruz. (Bu şartlardan farklı bir durum varsa servise gidin) Bir arkadaşımız lastik basınçlarındaki farklardan dolayı ve aracın ana beynindeki lastik basıncı ayarlamasındaki farktan dolayı araç arıza var sanıyor ve uyarı veriyor demiş. Bana da mantıklı geldi ve denedim. Öncelikle aracımızın tüm lastiklerini benzin kapağındaki değerlere göre ayarlıyoruz. Mesela ben önleri 32 arkaları 33 yaptım. Sonrasında gösterge panelinden servis kısmına girip lastik basınç ayarını yeni şişirdiğimiz lastiklere göre ayarlıyoruz. Sorunumuz çözülüyor. Bunu denemeden servise gitmeyin. Ben denedim 2 haftadır sürekli yağmur yağıyor, baya sel olan yollarda bile kullandım hiç uyarı almadım. Normalde hafif yağmur yağdığı günlerde bile mutlaka 1 defa uyarı veriyordu. |
2008-2011 Mercedes C Serisi (W204) ESP Çalışmıyor Sorunu Çözümü
Giriş Eğer 2008-2011 Mercedes C Serisi (W204) aracınız varsa ve ESP sisteminiz çalışmıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Bu sorun, çeşitli arızalardan kaynaklanabileceği için aracınızı yetkili bir servise götürerek kontrol ettirmeniz önerilir.
Yaygın Nedenler 2008-2011 Mercedes C Serisi (W204) araçlarında ESP arızasına yol açabilecek yaygın nedenler şunlardır:
- Lastik basıncı denetim sistemi arızası: Düşük lastik basıncı, ESP sisteminin düzgün çalışmamasına neden olabilir.
- ABS sensörü arızası: Arızalı bir ABS sensörü, ESP sistemine doğru hız verilerini iletemeyebilir.
- Direksiyon açı sensörü arızası: Arızalı bir direksiyon açı sensörü, ESP sisteminin aracın yönünü doğru bir şekilde belirlemesini engelleyebilir.
Sorun Giderme Adımları
ESP sisteminiz çalışmıyorsa, şu sorun giderme adımlarını uygulayabilirsin:
- Lastik basıncını kontrol edin: Tüm lastiklerin uygun şekilde şişirildiğinden emin olun.
- Isletme talimatına bakın: Aracınızın isletme talimatında, ESP arızası hakkında ek bilgiler bulunabilir.
- Yetkili bir servise başvurun: ESP sisteminizin neden çalışmadığını belirlemek ve onarmak için yetkili bir Mercedes-Benz servisine başvurmanız önerilir.
Ek Bilgiler ESP sistemi, aracın dengesini ve yol tutuşunu iyileştiren önemli bir güvenlik özelliğidir. Bu sistemin düzgün çalışmadığını fark ederseniz, aracınızı güvenli bir şekilde sürmek için derhal yetkili bir servise başvurun.
Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:
- ESP çalışmıyorsa, aracınızın isletme talimatına bakın.
- W204 ESP arızasına neden olabilecek yaygın bir sorun, lastik basıncı denetim sistemindeki bir arızadır.
- ESP çalışmıyor ve EBV ABS sisteminde de sorun varsa, yetkili bir servise başvurun.
- Mercedes C180 ESP arızası, direksiyon açı sensörü arızasından kaynaklanabilir.