Şimdi Ara

2013 model symbol çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sorunu uzun şekilde yazmak istiyorum. kurban bayramının 2.günü ankaradan istanbul istikametine ilerlerken "elektronik arıza ikaz lambası" yandı.2013 model symbol çalışmıyor

bu hadiseye geçmeden önce şunu anlatma gereksinimi duydum; bir kaç ay önce aracımın hararet lambası yanmıştı, radyatör su deposu kapağından su eksiltiyordu. motor tamircisine götürdüğümde arabanın motorunun sökümesi gerektiğini söylemişti. tamir masrafı 4-5bini belki de 7-8bini bulacağından bahsetmişti.(2018 yılı için konuşuyorum) buna inanmadım motoru söktürmedim, iyide yaptım çünkü sıkıntı radyatör tıkanıklığından kaynaklanıyordu. usta radyatörü çıkması ile değiştiğini söyledi. Bununla birlikte, termostat müşürü, devir daim motoru da değişti hazır açılmışken triger seti de komple değişti. vs vs.

konu uzadı farkındayım. hadisemiz bu tamir tadilat işlemleri gerçekleştikten 2-3 ay sonra yaklaşık 4-5bin km sonra oluyor.

Elektronik arıza ikaz lambası yandıktan sonra arabayı hiç ilerletmedim hemen durdurdum. (takribi 150km hız ile gidiyordum) kaputu açtığımda yine radyatör suyu geçirmemişti, su eksiltmişti fakat hararet lambası da YANMAMIŞTI. Yanan ışık sadece elektronik arıza ikaz lambasıydı. radyatöre su ekledim (5LT kadar) ancak elektronik arıza ışığı yanmaya devam ediyordu ve marş da basmadı bende sıkıntı çıkmasın diye tekrar tekrar zorlamadım. yolda kalan aracımı 350TL karşılığı çamlıdereden, ivedik 88 otoya çektirdim. (2 çocuk + hanım + ben çekici tepesinde, bildiğin rezalet)

bayramın 2. günü açık olan usta arabanın kontağını çevirip bu arızanın triger kayışı kopması olduğunu başka bir arıza olmasının imkansız olduğunu söyledi. trigerin gittiğinden o kadar emindi ki hatta siboplarında eğrildiğini söyleyip bayram sonrası vermek üzere arabanın kalması gerektiğini söyledi. 2.000TL karşılığı motor kapağının yapılacağını, sibopların ve triger setinin yenileceğini bildirdi.

Ancak bildiğim kadarı ile symbollerde motor arızası olası birşey değil ve ilgili arıza yine internetten okuduğum kadarı ile elektriksel veya motorine karışan su veya enjeksiyon ile ilgili olması gerektiği halde usta motorun kapağının açılması gerektiğini söylemesi ve benim o sıradaki aciziyetim tarif edilemez...

Her neyse arabayı bırakıp eve geldim. 1-2 saat sonra usta arayıp trigerin kopmadığını arabanın arızasının motorun pistonlarında olduğunu motorun komple inip binmesi gerektiğini söyledi. ben ısrarla arabanın motorunda bir sıkıntı olmadığını iddia ediyorum. Motoru söktürmedim. bilgisayara bağlamasını söyledim. (ancak tahminime göre bilgisayara bağlayabilecek pozisyonu yok ustanın)

bana bayram çıkmadan sorununu ne olabileceği hakkında fikir verebilecek olan var mı? bana bu işin uzmanı bir arkadaş akıl fikir verebilir mi? maalesef ki ustalar "hele bir sökek bakak sorunu anlarız" kafasından kurtulamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerpir -- 22 Ağustos 2018; 17:22:24 >

• elektrikciye bir git immoblizer de olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu merak ettim. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim..
  • Eğer çekişte sorun pis duman yada yağ eksiltme varsa silindir kapak contası ve rektefiye işlemleri yapılır. Bu işlemler her arabada hararet yada motor arızalarında motoru kullanılır hale getirmek için yapılır triger koparsa masraf çok büyük olur. Giyatlat bu işlem için olası fiyat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.