herkese iyi forumlar. arkadaşlar, kardeşime 2008, 20 binde 1.6 corolla elegant alıyoruz. her şeyde anlaştık diyebilirim. ancak bir şeye kafam takıldı. araç sahibi ESP var diyor fakat toyota nın sitesine baktığımda o modeller için ESP opsiyonel bile gözükmüyor. ESP dizellerde var. bu ne iştir ? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. yarın son sözümüzü söyleyeceğiz.
arkadaşlar sizin topicte in cin top oynuyor. 18 kişi okumuş ama bi cevap veren yok. soru mu zor yoksa konu mu çok basit anlayamadım. şu anda 2008 corolla elegant sahibiyle pazarlık yapıyoruz.aramızda 250 lira var. adam bi eşime danışayım dedi en son. beni arayacak. bu arada şu konuyu netleştirmek istiyorum. adam ESP var diyor ama çok da ESP nin ne olduğunu bilmiyormuş gibi geldi bana. sorum basit; 2008 lerde ESP standart mı opsiyonel mi? araçda ESP olduğunu resimden falan anlayabir miyiz?
1.6 Düz viteslerde elegant ve diğer tüm paketlerde VSC yok!!! sizin deyiminizle ESP yok!!!
Sadece M/M ve A/T şanzumanlı modellerinde 1.6 Elegant donanımda Araç denge kontrol (VSC) + Elektronik çekifl kontrol (TRC) var!!! ama oda standart değil opsiyonel!!!
Yani bahsettiğiniz 2008 corolla elegant M/M veya A/T ise VSC olabilir... Bunu en kolay kontağı ilk açtığınızda gösterge paneline bakarsanız görebilirsiniz. Eğer VSC var ise araç kendini çek ederken gösterge panelinde VSC yazısını görebilirsiniz...