Şimdi Ara

2008 öncesi sgklılar için kademeli emeklilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 de sgk kanunu değişti , o tarihe kadar sgklı girişi olanlarda eyt kapsamına alınmalı. 1999 daki düzenleme iptal edildiyse 2008 e kadar olanlarda yararlanabilmeli.

2008 öncesi sgklılar için kademeli emeklilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 16 Ocak 2024; 17:7:11 >

• Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye.

Kademeli sistem eyt 'lilerle beraberinde gelmesi gerekiyordu.
    Bir gecede 40 -50 yaşında 5 milyona yakın aktif çalışma çağındaki insanları emekli ederek emeklilik sistemini komple bozup attın (bozmak yerine daha oturaklı kelime varda malûm ceza ).

Neymiş zamanında Demirel -Ecevit söz vermişte yapılmalıymış.
    Ee Çiller 'de herkese devletten ev araba sözü vermişti,o da benim hakkım 30 yıl önce verilen bu sözün tutulmasını istiyorum .

Şanslı nesil 80-83 'de doğanlar 99'dan önce ise girenleri 40-45 yaşında emekli et, ihalesini 90-91'de doğup 2009 'dan sonra ise girene kes. Kul hakkının babası ama bizde kul hakkı kendine faydası olduğu sürece göz ardı edilir.

Adam 1 ay çalışıp 9 ay yatmış sırf 99'dan önce ise girdi diye emekli oluyor.
    Diğer garibanlara da ihalesi kalıyor.

Hadi çık işin içinden

Eyt konusunda biz dedik ki "madem kademeli yaş şartı yok eyt hakkı olanlara seçenek olarak sunulsun ,emekli olacaksa işinden de ayrılsın" dedik.
    Tam tersi yapıldı.
    emekli olan bir memur, öğretmen emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebiliyor mu ? hayır.

Emeklilikte olay bu zaten , çalışma hayatını tamamlayan işten ayrılır, hakkaniyetle ücreti verilir, işten ayrıldığı için istihdam alanı açılır ve açılan o alan bir işsiz tarafından doldurulur.

Ulan bunları emekli ettik , üstüne birde çalışmaya devam ettiler , üstüne bir de eyt'li çalıştıkları için sigorta primi ortadan kalktı ,birde bunun üstüne eyt 'li çalıştırdığı için patronlara bedava kredi dağıtıldı.

Dikkat edin kurnazlar buralara hiç dokunmuyor. Fransa bile karıştı lan , onlarda da emekli yaşı 69 olunca protesto başlamış "Bizim Türklerden neyimiz eksik" diye Paris 'i yaktı lan adamlar.

Böyle tane tane madde madde yazıyoruz her seferinde de. Eyt 'liler suyu bulandırıyor,dalgaya alıyor , görmemezlikten geliyor, saldırıyor falan.

Defalarca kez yazdım ,yirmiyi geçmiştir Verebiliyor musunuz cevap?
    Seçim rüşvetiydi , rüşveti aldınız blok halinde AKP 'ye oy attınız. İktidarı sürdürdünüz şimdi de faturasını hepimiz ödüyoruz, en çokda emekliler ödüyor.

Bugün 10 bin lira ile kira ödeyemezsin, yarın fatura ödeyemeyecek hale gelirsiniz.
    Geldiniz de...
  • Aynen herkes emekli olsun
    85 milyonu komple emekli etsinler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten eyt yi çıkaran kişi bize büyük kazık attı lütfen hatırlatmayın bunu da çıkarır.

• Milyonlarca sığınmacıya bakan ülke kendi vatandaşlarına neden bakmasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EYT biraz hesaplı kitaplı olsaydı keşke. Halihazırda çalışan 40 yaşında biri emekli olmasaydı.
    EYT mağdurları, primini doldurmuş ama yaş ve piyasa koşulları nedeniyle iş bulamayan ve emekli de olamayan insanlardı. Bunların mağduriyeti giderilirken pek çok tuzu kuru da aynı kapıdan girdi ve sisteme yük oldu.

Bugün herkes 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalırsa, öncelikle özel sektör belli yaştan sonra çalıştırmaz, çoğu insan emekliliği işsiz olarak bekler. Diyelim ki çalıştırdı, verimsiz bir işgücü işine devam ederken, genç dinamik kuşaklar işsiz bekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 16 Ocak 2024; 16:4:57 >
  • Ben de mağdurum. 90’larda doğdum diye erken emekli olamıyorum. 40’ımda emekli olmak benim de hakkım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi. Ondan sonra
    2009 da sigorta girişlide mağduriyet çıkaraısın

Ellere varda bize yok mu desin.

Herkes emekli olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok mağdurlar. Komple ülkeyi emekli edin. Sonra da emekli maaşları çok düşük hede hödö yaparlar. 16 milyon emekli var yetmez 26 yapalım.

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

Tam da bunu diyecektim.

İşine geldiği gibi yasa çıkarıp birilerine fayda sağlayıp "çözüm" bulamazsınız. Buluyorsanız, ben ve benim gibileri de mağdur etmeyeceksiniz o zaman.

• EYT yada kademeli emeklilikle uğraşacağımıza 60-65 inde emekli olacaklara ÖTV 'nin kalması, gelir vergisinin ve SGK pirimin 10-15 yıldan sonra sıfırlanmasına çalışılmalı

Yoksa Eski emekliler yeni çalışanlara yük olduğu gibi yarın emekli olacaklarda o zaman ki gençlere yük olur . Herkes kendi emekliliğine kendi katkı sağlamalı ÖTV gibi vergiler başka türlü kalkmaz ve çalışan hiç bir zaman rahat edemez

• 49 yaşında emekliyim vay be 14 yıl tek hayalim emekli olmak.

• 2009'dan sonrasının başı kel mi ? niye onlar yararlanmıyor !

• 2008 de sigorta g irişim var 51 yaşımda emekli olabiliyor muyum?

• Bundan faydalanabilirim ama hainlik olarak görüyorum. Bir erkek 58 yaşından aşağı emekli olmamalı.

Ülkeyi daha ne kadar skertebilirz onu düşünüyorlar.

• eyt nin soktuğu kazık bir çıksın nefes alsın millet sonra sokulur bu kazık.

Olan çalışamayacak fiziksel durumda olan 60 + emeklilere oldu. 45 yaşında deveyi hamuduyla yiyecek adamları emekli etmek yerine fizksel olarakta emekli olanların yaşam standartı yükseltilseydi keşke. Bu eyt ekonomiyi öyle bir vurdu ki .... 3 yıl önce "Milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum." diyen bir kişi nasıl yaptı bunu anlamak güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 17 Ocak 2024; 4:15:46 >
  • Bu ülke koşullaında 50 ne aşağı ne yukarı. EYT de yaş sınırı 50 olmalıydı.

• Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye.

Kademeli sistem eyt 'lilerle beraberinde gelmesi gerekiyordu.
    Bir gecede 40 -50 yaşında 5 milyona yakın aktif çalışma çağındaki insanları emekli ederek emeklilik sistemini komple bozup attın (bozmak yerine daha oturaklı kelime varda malûm ceza ).

Neymiş zamanında Demirel -Ecevit söz vermişte yapılmalıymış.
    Ee Çiller 'de herkese devletten ev araba sözü vermişti,o da benim hakkım 30 yıl önce verilen bu sözün tutulmasını istiyorum .

Şanslı nesil 80-83 'de doğanlar 99'dan önce ise girenleri 40-45 yaşında emekli et, ihalesini 90-91'de doğup 2009 'dan sonra ise girene kes. Kul hakkının babası ama bizde kul hakkı kendine faydası olduğu sürece göz ardı edilir.

Adam 1 ay çalışıp 9 ay yatmış sırf 99'dan önce ise girdi diye emekli oluyor.
    Diğer garibanlara da ihalesi kalıyor.

Hadi çık işin içinden

Eyt konusunda biz dedik ki "madem kademeli yaş şartı yok eyt hakkı olanlara seçenek olarak sunulsun ,emekli olacaksa işinden de ayrılsın" dedik.
    Tam tersi yapıldı.
    emekli olan bir memur, öğretmen emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebiliyor mu ? hayır.

Emeklilikte olay bu zaten , çalışma hayatını tamamlayan işten ayrılır, hakkaniyetle ücreti verilir, işten ayrıldığı için istihdam alanı açılır ve açılan o alan bir işsiz tarafından doldurulur.

Ulan bunları emekli ettik , üstüne birde çalışmaya devam ettiler , üstüne bir de eyt'li çalıştıkları için sigorta primi ortadan kalktı ,birde bunun üstüne eyt 'li çalıştırdığı için patronlara bedava kredi dağıtıldı.

Dikkat edin kurnazlar buralara hiç dokunmuyor. Fransa bile karıştı lan , onlarda da emekli yaşı 69 olunca protesto başlamış "Bizim Türklerden neyimiz eksik" diye Paris 'i yaktı lan adamlar.

Böyle tane tane madde madde yazıyoruz her seferinde de. Eyt 'liler suyu bulandırıyor,dalgaya alıyor , görmemezlikten geliyor, saldırıyor falan.

Defalarca kez yazdım ,yirmiyi geçmiştir Verebiliyor musunuz cevap?
    Seçim rüşvetiydi , rüşveti aldınız blok halinde AKP 'ye oy attınız. İktidarı sürdürdünüz şimdi de faturasını hepimiz ödüyoruz, en çokda emekliler ödüyor.

Bugün 10 bin lira ile kira ödeyemezsin, yarın fatura ödeyemeyecek hale gelirsiniz.
    Geldiniz de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 17 Ocak 2024; 8:56:53 >

• Kademeli emeklik demek devletin giderlerinin yükselmesi demek. Devlet giderlerinin yükselmesi demek enflasyon demek. Enflasyon demek 1 dolar 50 TL demek.

Kademeli emeklilik oldu diyelim.

Bu kadar çok emekli demek emekli maaşlarının bir derde çare olmaması demek.

Gençler içinde 1 dolar 50 tl oldu bilgisayar alınır mı demek

16 milyon emekli var . 32 milyon istihdam. Şu an bile istihdamın 40 milyon olması lazım en az.

• 2008 sonralı olan çıkıp demez miki niye 2010 değil. 2010 sonralı olan çıkıp demez miki niye 2015 değil de 2010. Bir günle beleş emekliliği kaçıran kademeli emeklilikle adalet filan aramıyor. Kendisinin de beleşciler arasına katılmasını istiyor. 1 Ocak 2009 ile bir gün ile emekliliği kaçıran da adalet araması aynı mantıkla olacaktır. İpin ucu kaçtı, bunun önü açılırsa kimse sonunu kestiremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 17 Ocak 2024; 18:37:30 >
  • 2008 öncesinin hakkı yenmesin. Kademeli emeklilik hakkımızdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.