Şimdi Ara

2009 Almanya araç satış adetleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlaşılan şu ki japon araçları almanyada tutulmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

anlaşılan şu ki japon araçları almanyada tutulmuyor

alman araçları da japıonya'da tutulmuyor...
  • Ben mi yanlış hatırlıyorum,Insignia için aylarca sıra var,üretim bilmem kaç kat arttı,araba bulunmuyor,talep çok fazla,piyasayı salladı vs. denmiyor muydu?

Liste mantıklı.Alman olsam,kendi ülkemin markasının dışındakileri aklımın ucundan bile geçirmem.Hem kendi ülkemin markası,hem de gayet kaliteli.
  • rakamlara bak.
    sebil gibi araba satmışlar...
  • Türkiyede sw araç yerine hafif ticari tercih ediliyor neden bilmiyorum ancak burası böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

Aşırı derecede milliyetçilik var almanlarda..

İki şey dikkatimi çekti:

1) Almanlardaki Audi tutkusu
    2) Insignia'nin almanya'da hiç tutulmaması

bence milliyetçilik ile alakalı değil.
    adamların alım gücü iyi neden gitsinde japon veya başka ülkenin arabasını alsın ki...
    zaten kendi markaları dünyada piyasadaki rakiplerine göre kaliteli üretilen araçlar.
  • Orijinalden alıntı: Taner Göde

Almanya'da yılda 5 MİLYON araç satılıyor.
    Türkiye'de toplam 5 MİLYON araç bulunuyor.

Taner Göde

Yukarıdaki listede taş çatlasa 2 milyon araç var, gerisini Tata ve Lada satmadıysa, kalan 3 milyon araç ne marka?
  • Sayın M. Reha, kabul ediyorum, rakamlarla biraz oynadım ...

1950'den bu yana Almanya'da yeni otomobil satış ve tescil rakamları (Neuzulassungen)

TIKLA

quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Yukarıdaki listede taş çatlasa 2 milyon araç var, gerisini Tata ve Lada satmadıysa, kalan 3 milyon araç ne marka?

Endüstrisi otomobil imalatı üzerine kurulu gelişmiş ülkelerde her yıl toplam otomobil sayısının % 10'u kadar yeni araç satışının gerçekleştiğini zamanında okumuştum. 2010 Yılında Almanya'da 50.000.000 Otomobil olacağı öngörüldüğünden bu sayıyı yazdım ancak çok da uzakta değilmişim.

1991'de 4.158.000 Adet yeni kayıt edilen otomobil ile elde edilen rekor (Doğu Almanya ile birleşmesinden de mütevellit) bir daha kırılamamış
    2009'da bu rakam küresel kriz ile de 3.090.000 adet olarak gerçekleşmiştir. Volkswagen yine en çok tercih edilen otomobil markası olmuştur.
    2008'de dünyada 70.526.000 adet otomobil üretilmiştir; bunun 6.040.000 adedi Almanya'da imal edilmiştir. Türkiye, 621.000 adetle 19. sıradadır.

2009 Almanya araç satış adetleri

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

o kadar milliyetçiler ki nerdeyse bütün sınıf araçlarda alman markaları 1. sırada eee ne de olsa hitler gibi bir ataları var

Bizde de milliyetçi çok... Hala birçok kasaba ve köyde Türk Malı at arabaları kullanılıyor... (HALA)

Ben almiim yerli malı ama kalsın...

Hitler tüm dünyada kınanan ve gelmiş geçmiş en büyük savaş suçlusudur. Üstelik gay'dir... Böyle alman atası olmaz olsun...

EN BÜYÜK ATA, ATATÜRK'TÜR...
  • Çok uzun süredir 2. Dünya Savaşını araştıran ve inceleyen birisi olarak ÇÖKÜŞ filmini, izlemediyseniz, özellikle izlemenizi isterim (İng. DOWNFALL, Alm. DER UNTERGANG). Adolf Hitler'in vatanına ve vatandaşlarına son ihaneti özel sekreterinin gözlerinden daha şimdiye kadar tasfir edilmemiş bir ayrıntı ve tipik Alman detaycılığı ile anlatılıyor. Bununla beraber bir 2003 Canada yapımı olan HITLER - THE RISE OF EVIL / HITLER - KÖTÜLÜĞÜN YÜKSELİŞİ filmi de bu adamın tarihin mekanizması ve yoğurması ile gelmiş geçmiş en büyük insan suçlusu haline gelmesi de, Alman filmi olmasa da, çok iyi anlatılıyor. Kristall Gecesi, Uzun Bıçaklar Gecesi, SS, SA, Gestapo, RSHA, Temerküz Kampları. Ayrıca Schindler's List / Schindler'in Listesi filmini de tarihi özelliği nedeni ile öneriyorum. Psikopat SS Subayı Amon Göth'in sabah kahvaltısından önce tavşan vurması gibi keyfi adam öldürmesi sinemacılık tarihinde insanın kanını donduran bir sahne olarak filme alınmıştır.

/>

quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER
    quote:

o kadar milliyetçiler ki nerdeyse bütün sınıf araçlarda alman markaları 1. sırada eee ne de olsa hitler gibi bir ataları var

Bizde de milliyetçi çok... Hala birçok kasaba ve köyde Türk Malı at arabaları kullanılıyor... (HALA) Ben almiim yerli malı ama kalsın...
    Hitler tüm dünyada kınanan ve gelmiş geçmiş en büyük savaş suçlusudur. Üstelik gay'dir... Böyle alman atası olmaz olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Ocak 2010; 22:49:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

Kaynak belirtilirse sevinirim !

Kaynak belirteyim

http://www.auto-motor-und-sport.de/autokauf/zulassungsstatistik-2009-das-waren-die-bestseller-des-jahres-1582288.html

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

bu istatistiklerin Türkiye için olanınıda paylaşa bilirimisin?
    yüz verdin astarını istiyoruz :D

Odunu ben topladım, ateşide siz yakın

• Spor otomobillerde ki, Mercedes-Benz bolluğu ve satış rakamları dikkat çekici..

C serisinin başarısı her yerde devam ediyor demek ki..

Bu gidişle, bayrak olucak..
  • wv mali götürüyor görüldügü üzere...

Güle güle binsinler kendi üretimi yerli araclarina almanlar...
    ne diyelim biz teneke montajina devam ederiz yine..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

wv mali götürüyor görüldügü üzere...

Güle güle binsinler kendi üretimi yerli araclarina almanlar...
    ne diyelim biz teneke montajina devam ederiz yine..

• bazı arkadaşlar bu listeye bakarak almanların araba konusunda milliyetçiliğinden bahsetmiş. bence bu yorumlar yanlış. mini sınıfına baktığımızda hiç de milliyetçi olmadıkları görülüyor. ayrıca adamlar dünyanın en iyi arabalarını yapıyorlar. ne yapsınlar yani gidip de megane 2 mi, citroen c 4 mü yoksa fiat bravo mu vb alsınlar? siz kendinizi onların yerine koyun. siz ne yapardınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 23 Ocak 2010; 11:02:57 >
  • 2 Yıl önce Türkiye'deki VW Showroom'unda 5 adet PASSAT 2 adet JETTA 1 adet GOLF ve 1 adet de POLO vardı. VW TIGUAN ve VW PASSAT CC yoktu. Bugün gittiğim showroom'da hiç PASSAT yok, hiç JETTA da yok, sadece 4 adet GOLF, 1 adet POLO, 1 adet PASSAT CC ve 5 (!) adet de TIGUAN vardı. Satılan mükemmel bir SCIROCCO'dan söz etmiyorum. Çok yüksek miktarda TIGUAN sattıklarını, alanların % 80-90 Avukat ve Doktor olduklarını ve bilhassa da bayanlardan çok talep geldiğini söyledi VW Yetkili Satıcısı...

• VW orta kısıma en çok hitap eden firma bu kadar satması doğal herkes BMW, Mercedes alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 23 Ocak 2010; 11:25:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Bizde de milliyetçi çok... Hala birçok kasaba ve köyde Türk Malı at arabaları kullanılıyor... (HALA)

Ben almiim yerli malı ama kalsın...

/>

• Alman... Alaman.. GERMAN IRKI - ARYALILAR 2 savaşa gir, çık. Werner von Braun gibi birini yetiştir, V1 ve V2 roketlerini tasarla, NASA'nın aya insan gönderen adamı savaştan sonra elinden kaçır (ABD'liler kaçırıp hemen vatandaşlığa aldılar), General Motors'a ayaryakıt sentezi için önce teşekkür et, sonra Hirohito'un torunlarını Mitsubishi P Zero ve kawasaki..., şey kamikaze pilotları ile tatil adasındaki deniz üslerini cehenneme çevir. Bir yandan da 6 milyon insanı unufak edecek tesisler geliştir, Alman sanayicisini beleş işgücü ile ihya et... Savaş bittikten sadece 10 yıl sonra yine bir dünya gücü haline gel. Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Opel, Ford, Porsche, MAN ile otomotiv dünyasına damgasını vur, Hitler'in otobanlarında hız sınırını kaldır, bas bas bas...!!!!

Bıraksan belki 70-80 yaşına kadar köyünde inekler, tavuklar, billur gibi su, bal ve tereyağı, sıcak pide ve sucuklu yumurtalı, demleme çaylı kahvaltısı ile yaşayacak olan 1935-1945 arası doğumlu ve henüz kadın bacağı dahi görmemiş bakir Türk erkeklerini otobüs, uçak ve trenlere doldur, BASF, FORD, OPEL, HENKEL, KRUPP, NORDMENDE, SIEMENS, BRAUN, BLAUPUNKT, LOEWE, limanlarda, tekstil fabrikalarında, atom santrallerinde, çöpçü olarak ve tüm pis işlerde eziyet altında şeyden farksız çalıştır, Almana ödediğinin 1/4'ünü öde, 1 milyonuncu işçiye tren istasyonunda Anadolu'dan Almanya'ya 4 günlük yolculuktan bitap düşüp indikten hemen sonra Zündapp markla motorsiklet hediye et, sonra yaşlanıp güçten düşen bu adamları kandırıp 1984'te "emeklilik primlerini ödeyelim, def.. şey, ülkenize geri gidin!" diyerek vatanlarına geri gönder... 65 yaşına geldiklerinde de "primlerinizi size 1984'te ödedik, siz de bu parayı Türkiye'de enişte, kayınbirader, damat, teyzeoğlu ile bakkalarda batırarak, nehir yatağında arsa alarak çarçur ettiniz, size emeklilik falan filan yok!!!" diyerek ölüme terk et...

Almanları içinde doğup büymedikçe ve aralarında yaşamadıkça anlamak gerçekten çok zor!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.