Şimdi Ara

2009 Almanya araç satış adetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiat Panda : 59,114
    Smart Fortwo : 33,973
    Renault Twingo : 33.230
    Ford Ka : 31.287
    Hyundai i10 : 30.223

B sınıfı

1. VW Polo : 109.005
    2. Opel Corsa : 106.980
    3. Skoda Fabia : 103.645
    4. Ford Fiesta : 102.570
    5. Peugeot 207 : 58.222

C sııfı

1. VW Golf/Jetta : 366.230
    2. Opel Astra : 104.750
    3. Audi A3 : 72.238
    4. BMW 1er : 71.400
    5. Ford Focus : 64.225

Orta sınıf

1. Audi A4 : 13.026
    2. VW Passat : 12.068
    3. Mercedes C-Klasse : 11.989
    4. BMW 3er : 8.413
    5. Opel Insignia : 3.946
    6. Ford Mondeo : 3.376
    7. Toyota Avensis : 2.690
    8. VW Scirocco : 2.078
    9. Mazda 6 : 1.899
    10. Audi A5 : 1.852

Üst Orta sınıf

1. Audi A6 : 5.845
    2. BMW 5er : 5.189
    3. Mercedes E-Klasse : 4.609
    4. Volvo V70 : 754
    5. Chrysler 300C : 142
    6. Jaguar XF : 132
    7. Volvo S80 : 77
    8. Lexus GS : 49
    9. Saab 9-5 : 43
    10. Citroen C6 : 31

Üst Sınıf

1. BMW 7er : 7.352
    2. Mercedes S-Klasse : 6.617
    3. Audi A8, S8 : 2.013
    4. VW Phaeton : 1.955
    5. Mercedes CLS : 1.819
    6. Porsche Panamera : 1.012
    7. BMW 6er : 931
    8. Mercedes CL-Klasse : 612
    9. Jaguar XJ : 265
    10. Bentley Continental : 221

Spor Otomobil

1. Porsche 911 : 6.414
    2. Audi TT : 6.109
    3. Mercedes SLK : 5.099
    4. BMW Z4 : 5.025
    5. Porsche Boxster/Cayman : 3.163
    6. Mercedes E-Klasse Coupe : 2.646
    7. Mercedes CLK : 2.636
    8. Mercedes SL : 1.452
    9. Opel GT : 1.368
    10. Audi R8 : 779
    11. Jaguar XK : 607
    12. Ferrari F 430 : 321
    13. Nissan GT-R : 220
    14. Ferrari California : 214
    15. Ford Mustang : 207
    16. Aston Martin V8 : 206
    17. Nissan 370 Z : 167
    18. GM Corvette : 116
    19. Aston Martin DB9 : 110
    20. Ferrari 599 GTB : 100

• Herkesin premium dediği Vw'e Alman şahini diyorduk da inanmıyorlardı.
    Alın işte rakamlar konuşsun, kanıtlar nitelikte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Herkesin premium dediği Vw'e Alman şahini diyorduk da inanmıyorlardı.
    toplam rakamı hesaplayan veya bilen var mı?
  • Aşağılara indikçe sıralama garipleşmiş. Her sınıfta her sınıftan araç görmek mümkün gibi sanki Zengin bu Almanlar canım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascha

toplam rakamı hesaplayan veya bilen var mı?

Alıntıları Göster
    Çok enteresan rakamlar var. Gelir düzeyinin yüksek olduğunu kanıtlar gibi bu rakamlar bence. Örneğin Audi A3 ve BMW 1 serisi Ford Focus tan fazla satıyor, orta sınıfta Opel Insignia BMW, Mercedes ve Audi den kat be kat az satmış. Adamların yerli malları BMW, AUDI, MERCEDES, VW, OPEL, PORSCHE :)) başka unutmuş olduğum da olabilir. Helal olsun ne diyelim, darısı başımıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpi_Turk

Çok enteresan rakamlar var. Gelir düzeyinin yüksek olduğunu kanıtlar gibi bu rakamlar bence. Örneğin Audi A3 ve BMW 1 serisi Ford Focus tan fazla satıyor, orta sınıfta Opel Insignia BMW, Mercedes ve Audi den kat be kat az satmış. Adamların yerli malları BMW, AUDI, MERCEDES, VW, OPEL, PORSCHE :)) başka unutmuş olduğum da olabilir. Helal olsun ne diyelim, darısı başımıza

Alıntıları Göster
    yorumlarım
    Mini: Ülkemizde hiç tutulmayan panda almış başını gitmiş uzak ara önde
    B: ilk dört sıra satış rakamları neredeyse aynı
    C: astranın yeni kasası ile farkın kapanacağını düşünüyorum ama golfü geçermi geçemezmi bilemem
    D: passata şapka çıkarmamak elde değil.
    üst segmentler : adamlar alman malından başka araç tercih etmemişler.

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

quote:

Alıntıları Göster
    Froumda Fiat Panda araba sınıfına bile sokulmuyor Almanya'da 1. oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

quote:

Alıntıları Göster
    almanya'da heryer audi,inanamazsınız...ve geneli de bizde hiç tutulmayan SW kasa...10gün kaldım;gelsenkirchen-duisburg-düsseldorf-neuss ve köln'de, heryer audi,vw,bmw ve mercedes...ve gerçekten audi a4 o kadar çok ki,bizdeki albea yada ne bileyim megane2 kadar çok...

alttaki fotoğraf belçika'dan,Atomium'un önündeki parkta çekmiştim...sergi-teşhir falan değil,tamamen tesadüf...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 22 Ocak 2010; 11:30:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

almanya'da heryer audi,inanamazsınız...ve geneli de bizde hiç tutulmayan SW kasa...10gün kaldım;gelsenkirchen-duisburg-düsseldorf-neuss ve köln'de, heryer audi,vw,bmw ve mercedes...ve gerçekten audi a4 o kadar çok ki,bizdeki albea yada ne bileyim megane2 kadar çok...

alttaki fotoğraf belçika'dan,Atomium'un önündeki parkta çekmiştim...sergi-teşhir falan değil,tamamen tesadüf...

Alıntıları Göster
    Resim herseyi anlatıyo

Almanyada da mercedes, bmw, audi dururken başka bi arabayada binmek biraz tuhaf olur zaten

• Bizde araba sınıfları illa "B" ve üstü olarak düşünüldüğü için doğal... Kullanım amacımız yerine genelde prestij amaçlı araba seçip, alıyoruz...

quote:

Orijinalden alıntı: Nike

• quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Resim herseyi anlatıyo

Almanyada da mercedes, bmw, audi dururken başka bi arabayada binmek biraz tuhaf olur zaten

Alıntıları Göster
    Adamlar yeterince milliyetçi,keşke bizim de markamız olsa da bizim de ilk sıralarımızda kendi arkamız yazsa...Artık çok geç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Bizde araba sınıfları illa "B" ve üstü olarak düşünüldüğü için doğal... Kullanım amacımız yerine genelde prestij amaçlı araba seçip, alıyoruz...

quote:

Alıntıları Göster
    bizde otomatik fiat panda var...
    ben neden türkiyede tutulmadı bu araç anlamıyorum.... evet öyle kaliteli bir araç değil ancak tam şehir içi için uygun bir araç...
    kullanımı çook rahat yüksekte oturuyorsunuz , direksiyonu inanılmaz yumuşak, herşey yerli yerinde düzgün çalışıyor, ve benzin olarak 1.2 motor epey tasarruflu....
    bayanların özellikle çook tercih edeceğini düşünüyordum ancak tutulmadı hiç....

şehir içinde e39 bmw den çok daha rahat bir kullanımı var.. yüksekte ve küçücük araç her yere giriyor...
    şehir içi araç düşünenler varsa tavsiye ederim... colt v.s. pahalı geliyorsa alınabilir bir araç....

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Adamlar yeterince milliyetçi,keşke bizim de markamız olsa da bizim de ilk sıralarımızda kendi arkamız yazsa...Artık çok geç...

Alıntıları Göster
    Devrim - İstanbul modeli olsa ne güzel olurdu %100 Yerli ahh ah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

bizde otomatik fiat panda var...
    ben neden türkiyede tutulmadı bu araç anlamıyorum.... evet öyle kaliteli bir araç değil ancak tam şehir içi için uygun bir araç...
    kullanımı çook rahat yüksekte oturuyorsunuz , direksiyonu inanılmaz yumuşak, herşey yerli yerinde düzgün çalışıyor, ve benzin olarak 1.2 motor epey tasarruflu....
    bayanların özellikle çook tercih edeceğini düşünüyordum ancak tutulmadı hiç....

şehir içinde e39 bmw den çok daha rahat bir kullanımı var.. yüksekte ve küçücük araç her yere giriyor...
    şehir içi araç düşünenler varsa tavsiye ederim... colt v.s. pahalı geliyorsa alınabilir bir araç....

Alıntıları Göster
    Bu arada almanyada insignia inanılmaz satıyor v.s. deniyordu fakat passat insignianın 3 katı satmış....
    Kasası yenilenesi olan passat hala 3 kat fazla satıyor insaf

golf te 3 kat fazla hadi astra kasa değiştirdi diyelim....ama insignia neden bu kadar az anlamadım

• S class Mercedes ve 7 kasa BMW satışları E class mercedes ve 5 kasa BMW den daha çok ne kadar ilginç.
  • quote:

Devrim - İstanbul modeli olsa ne güzel olurdu %100 Yerli ahh ah.

Alıntıları Göster
    o kadar milliyetçiler ki nerdeyse bütün sınıf araçlarda alman markaları 1. sırada eee ne de olsa hitler gibi bir ataları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Bizde araba sınıfları illa "B" ve üstü olarak düşünüldüğü için doğal... Kullanım amacımız yerine genelde prestij amaçlı araba seçip, alıyoruz...

quote:

Alıntıları Göster
    o insanlar otomobili "araç" olarak satın alıyorlar...A noktasından B noktasına gitmek için...biz gibi konu-komşuya,akrabaya hava atmak için değil...bunu hayatlarının her anında farkediyorsunuz...tatilde otelde bile yabancıların nasıl rahat davrandıklarını düşünün..."millet bana ne der" gibi bir durumları kesinlikle yok...

adamlarda bu konuda ego diye birşey yok...koskoca profesörün sunum bittikten sonra takım elbise+palto üzerine bildiğiniz cat okul çantasını asıp paslı-kötü-vitessiz bir bisiklete binerek gidişini gözümle gördüm...biz arabasız iki adım atmıyoruz,adamlarda katlı bisiklet otoparkı var...parklarda yaya yolu yanında bisiklet yolu var,ve onun sinyalizasyonu var...ben yaşadığım şehirde işime takım elbiseli bisikletle gitsem yolda millet bana güler,videoya çeker arkadaşlarına göstermek için...orada herkes bisikletli,minietekli yönetici kadın bile...

ha,egosu olup da performans ve gösteriş tutkusu olan ise o listedeki R8,XK,GT-R,DB9'ları alıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

o kadar milliyetçiler ki nerdeyse bütün sınıf araçlarda alman markaları 1. sırada eee ne de olsa hitler gibi bir ataları var

vw , opel, bmw, audi, mercedes, porsche varken gidip japon mu alsınlar italyan mı alsınlar

bizde olsak böyle olurdu sonuç... bu gayet normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

vw , opel, bmw, audi, mercedes, porsche varken gidip japon mu alsınlar italyan mı alsınlar

bizde olsak böyle olurdu sonuç... bu gayet normal...

+1 gidip de adam niye daha iyisi varken kötüsünü alsın

bir diğer dikkatimi çeken şeyde insignia'nın tutulmaması

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.