bu slovenya kadar ballı takım görmedim. 3 lüklerle maç aldılar ya. neyse hayırlısı. 20 sayı geriden gelip ödlerini .oklarına karıştırdıkya yeter.
Son üçlüğü atsak süper olacaktı. Şans işi birazda. Yunanistanı geçersek, İspanya-Fransa maçı galibiyle eşleşeceğiz. İşimiz zor.
quote:
Orijinalden alıntı: @li behr@m
quote:
Orijinalden alıntı: dredd
quote:
Orijinalden alıntı: ecay
quote:
Orijinalden alıntı: dredd
şu ömer onanın şut soktuğunu görsem dişimi kıracam, adam haybeye sallıyo potaya ofansif katkı 0...
Sen dedikten sonra 2 üçlük soktu
harbiden ha, gaza getirdik adamı
biraz da ömer aşıka yüklenelim ömer aşık'ın faul soktuğunu görsem dişimi kırcam
2de 2 attı.
Harbiden
ender in pozisyonu müsait gibiydi. pas vermek yerine potaya gitse atardı ender onu. neyse sağlık olsun.
Ben gündüz söylemiştim Slovenlere üçlük şansı tanırsak adamlar maçı alır diye oyuncular adeta meydanı onlara bıraktılar "buyur üçlükleri atın" dediler adamlarda "hay hay" diye ikramı reddetmediler!Slovenlerin yaptığı tek şey üçlük atmak gerisi boş!Bizde ise hem faul atışlarında hemde hücum ribaund almada sorunumuz var bir de üçlük çekebilecekken ısrarla pota altını zorlamak bana saçma geldi.Son saniyedeki hücumda Ender dışarıya pas çıkaracağına basketi kendi atsa en azından maç uzardı keşke bunu düşünseydi.
buraya kadarmış demek fransa ile 5. lik 6.lık maçı oynayacağız desenize yazık oldu gerçekten adi yunanistan bile bile kaybetmiş demekki dün ispanya ile eşleşmemek için ulan ne olur yani şunları bi yensek cuma günü başka bir şey istemem 3. lük maçına razıyım yeterki yunanistanı yenelim bi o kaldı yenemediğimiz son zamanlarda
quote:
Orijinalden alıntı: Cane®
Biliyordum böyle olacağını.Kötü günler başladı.Adamların attığı girdi.
Felaket tellallığı yapmaya gerek yok ta son top ta eli buz gibi soguk engin'i seçmek nasıl bir mantıktır yahu. Bomboş pozisyonda atamayacagından açıkçası cok emindim.Güvenle atmadı çünkü. Bu arada Ömer Aşık antrenmanda ne yapıyor merak ediyorum serbest atış calışmadıgı kesin yoksa 29'da 7 gibi bir serbest atış istatistiğini ben yorumlayamıyorum. Dünya'da var mıdır aceba böylesi...
yav ne 3 lüğü ya bırakın uzatmaya gitsin .ok var 3 lükte. sinir oldum. ayrıca engin aksut ne ya başka atacak adam mı yoktu. adam macta 5 dk oynamamıs elı soguk soguk girdi. töbe töbe bütün sinirlerim tepeme çıktı. kesinlikle koç hatasından yenildik nokta
Slovenya gibi takıma karşı 19 sayı geriden gelip maçı kazanma şansını bulmamız bile kolay rakip olmadığımızı gösteriyor. Son 2-3 dakikayı daha iyi oynayabilirdik. Yunanistan maçında ilk çeyreği bugünkü gibi kötü oynamayız umarım. Şu maçı kazansaydık final yolu açıktı. Şimdi rakipler daha zor. Madalya alamadan elenirsek yazık olur.
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
yav ne 3 lüğü ya bırakın uzatmaya gitsin .ok var 3 lükte. sinir oldum. ayrıca engin aksut ne ya başka atacak adam mı yoktu. adam macta 5 dk oynamamıs elı soguk soguk girdi. töbe töbe bütün sinirlerim tepeme çıktı. kesinlikle koç hatasından yenildik nokta
Daha adamı tanımıyon koç hatasından yenildik diyon.
Ben Tanjeviçin yerinde olsam Ömer Aşık ve Semih Erdene 2 şer saat aralıksız serbest atış çalışma cezası verirdim ama niyeyse Tanjeviç bunu yaptırmıyor!Serbest atışları atsak maç bizimdi.Hoca bunu niye düşünemiyor merak ettim.Bir de ofansif olsun defansif olsun, ama özellikle ofansif ribaund almakta zorlanıyoruz buna mutlaka çare bulmak lazım.Hücum ederken ısrarla pota altına girip rakibe faul yaptırmak her zaman işe yaramaz, nitekim Slovenya maçında bu taktik geri tepti.Bazen riski göze alıp üçlük atacaksın.Slovenya bunu yaptı ve maçı kazandı.
Son üçlüğün girmemesi bence hayırlı oldu. Açıkçası ben Hırvatlara karşı oynamak istemezdim. Genelde bize çok ters gelen bir takım. Yunanistanı yeneceğimizi düşünüyorum.
@fenniEleman ;
Hocam haklısın, bu tip turnuvalarda min. yorulma düzeyini yakalamak iyi bir stratejidir. İlk ikiyi de garantilemişiz zaten. Ama benim derdim Tanjevic'in bunu her maçta yapması. Stratejiden öte felsefe edinmiş bunu kendisine. Ayrıca sıcak oyuncuyu çok çabuk soğutan bir strateji bu. Ersan'ın ateş topundan buz küresine dönüşünü ayrıntılı bir şekilde gördük bugün. Dinç bir takım ve takım oyunu avantajdır evet, ama bazen yıldızların da konuşması gerekir. Yıldızlar ise zart zurt kenara geldikleri için yıldızlıklarını unutuyorlar. (Şahsi görüşüm)
Benim en anlamadığım olay ise Sinan'ın neden bu kadar az oynadığı. Uzun kollarının yanında çok iyi bir dış savunmacı olan birisi, tamamen dış şut üzerine basketbol oynayan bir takıma karşı neden oynamadı ? Oyunun başında çıktı, çıkış o çıkış. Yerine Ömer Onan'ı izledik tüm maçta.
Son pozisyonda ise iyi çizmiş oyunu Tanjevic, takdir ettim. O değil de, böylesine kötü günümüzde bile şut yüzdesiyle azan bir Slovenyayı yakaladık. Son şutta şanssız olmasaydık maçı bile alabilirdik. Açıkçası ben Yunanistan maçından hiç olmadığım kadar umutluyum. Yunanistan o eski Yunanistan değil zaten. Tanjevic'i paso kötü gördüğüm özellikleri yüzünden eleştiriyorum ama takım oyununu ve savunmayı cidden iyi oturtmuş. Kadromuz diğer takımlarla kıyaslandığında aman aman iyi değil, hatta deneyimsiz gençlerle oynuyoruz ama bunlara rağmen çok çok iyiyiz. Bir Litvanya, bir Yugoslavya gibi olmasa da, biz de yavaştan bir "ekol" oluşturuyoruz sanki. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz...
abi o 3 lüğü atacaksın.eğer iyi takımsan o atışlar girecek.yunanlılar kaç maç çevirdi son saniyelerde.adamlar atıyor bizimkilerse nanay.yunanlılar inatçı oldukları kadar şanslıdırlar.maçta çok dikkatli olmamız gerek.yenen takımın karşısınada ispanya veya fransa geliyor.elleriyle bu duruma getirdiler.diğer tarafa düşsek final içten bile değildi.şimdi kupanın favorileriyle oynayacaz.zor işimiz çok zor...
Ne adamsınız yaa..Dün göklere çıkardığınız adamları yerin dibine sokuyorsunuz.. Engin atsaydı o şutu ?? şimdi kahraman olmuştu... Engin 'e kızmak yersiz.Anlamsız kalır..Ya girecekti ya girmeyecekti..Doğru adam doğru oyun doğru şut..Kerem çıkmasaydı o atardı şutu.Bilen bilir Engin bu tür ceza şutlarını yüzdeli atan bir isim
potaya gitti atabilirdi ama pes verdi
Böylesi daha iyi oldu belki de. Belli olmaz. Çok korkulan Yunanistan hiç yenilmemiş değil sonuçta. Rusya ve Fransaya yenilmişler, bizim maçın galibide onlardan biriyle oynayacak, bizim çıkmamız daha mantıklı.
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Ne adamsınız yaa..Dün göklere çıkardığınız adamları yerin dibine sokuyorsunuz.. Engin atsaydı o şutu ?? şimdi kahraman olmuştu... Engin 'e kızmak yersiz.Anlamsız kalır..Ya girecekti ya girmeyecekti..Doğru adam doğru oyun doğru şut..Kerem çıkmasaydı o atardı şutu.Bilen bilir Engin bu tür ceza şutlarını yüzdeli atan bir isim
Bizim kızdığımız Enginin üçlüğü kaçırması değil.Bizim kızdığımız oyuncuların serbest atışları kaçırma konusunda adeta dünya rekoru kırması!Ömer Aşık olsun Semih Erden olsun bu konuda gayet istikrarlılar!eline kalemi kağıdı al ve hesap yap serbest atışlardan 4 tanesini soksaydık maçı kim alırdı diye.O zaman niye kızgın olduğumuzu anlarsın.
hidayetten yine katkı yok. Takımda NBA'de oynayan oyuncumuz var desen "hani nerde?" diye sorarlar. Allahtan Ersan denen bir süper adam var.
Engin ile Onan'a kızanlarda var onun için böyle yazdım
Ateşe düşmüş olduk..Güllü,laleli yoldan kolayca finale yürümek yerine dikenli yoldan geçeceğiz.Bu mağlubiyet kötü olmadı ama Yunanistan ve de sonrasında Fransa/İspanya ile eşleşmiş olacağız..Bu bakımdan çok kötü oldu. 2.yarıda düzeldik ama hücumda etkisiz kalmamızın skorer isim eksikliğinin kurbanı olduk...Hidayet biraz kıpırdandı buna sevindim.2.yarıda içeriyi zorlamaya başladı.Hidayet'in bundan sonra bunları sıkça yapması gerek.Ayrıca Oğuz'u da ilk 2 maçta olduğu gibi devreye sokmamız gerek.Ömer Aşık'ın faul yüzdelerinin yukarı çıkması gerek..Bunlar şart. Yunanistan ve İspanya bu hedef maçlarını çok farklı oynarlar..Yunanistan 2 maçtır vasat düzeydelerdi ama düzeleceklerdir.Kimse İspanya'yı yendik yine yeneriz demesin.Tabi ki olabilir ama bu ihtimal %5 olabilir ancak. Tanjevic bu maçta tercihleri doğru yaptı.Hamleleri de yerindeydi..AMAAA.. Tanjevic ne olurdu inadını bırakıp kadroya kullanmayacağın 2 adam yerine eksikliğini fazlasıyla hissettiğimiz İbrahim-Serkan-Serhat üçlüsünden birini alsaydın.!