Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce hakemlere küfür düzmüştüm, sildim gerçi onu ama;

2 maç kaybettik, 2si de girmeyen son toplar. Oyuncularımıza karşı aşırı acımasızız, o kesin. Ama rakip Yunanistan diye abarttıkça abarttınız. Yunanistan'la bile olsa bu bir spor müsabakası. Meydan muharebesi değil.
  • eyoruk keşke olsa hocam ama zannetmiyorum. itirazımız olacağını da zannetmiyorum gerçi.

bu arada tek tek oyuncuları eleştirmek doğru gelmiyor bana bu saatten sonra. önceki sayfalara baktım biraz. son saniyede kazandığımız maçlardan sonra oyunculara methiyeler düzülmüş. bu sefer de son saniyede kaybettik. kazanabilirdik ama olmadı. bu kadar sert eleştirilmeyi hakketmiyor bence oyuncular ve koç. zaten önümüzdeki turnuvalarada bu takımın büyük kısmı yine oynayacak. özellikle 2010 dünya şampiyonasında. inancımızı kaybetmeyelim onlara karşı.
  • Allahsız hakemler!!!!!
  • Ömer Aşık ve Semih Erden gibi iki uzunumuzdan birisi gerçek anlamda komple bir oyuncu olsa kaybetmezdik. Ama yine de mağlubiyette en büyük sorumlu Hidayet'in çok yanlış şut seçimleridir.
    Sağlık olsun.
  • hakemleri birakalim spiker abartiyor

son 2 top bu kadar mi kotu kulanilir ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapture

Tanjevic turnuva biter bitmez istifa etmeli...

Hayır. Tanjevic bize defans yapmayı öğretti. Hatırlayın 5te 5 yaptığımız maçları. O maçlarda defans yaparak, rakibe fazla top şansı yaratmayarak maçları kazandık. Tanjevic gitmemeli. Sadece Mehmet okur, Kaya peker, Serkan erdoğanı alsa yeterli.
  • Oyuncular hakkında ağır sözler kullanmaktan vazgeçelim isterseniz. Hidayet'in kötü bir turnuva geçirmesini ben de eleştiriyorum ama adamın aldığı paradan herşeyine kadar konuşmak anlamsız. Yanlış takıma gittiğini her zaman söylerim ama o kontratı sonuna kadar hak etmiştir. Sözlükte bile oyuncular hakkında neler yazılmış. Orada bile basketbola futbol mantığıyla bakan kişiler dolmuş. Yazık. Bayılıyoruz linç kültürüne.
  • Mehmet Okurun takımda olmamasının sebebi oyun stili. Halbuki çok ihtiyacımız vardı. %80 ile serbest atış atıyor en azından %20 ile atan Ömerden iyi. Kritik 3lük lerinide unutmamak lazım. Şutör pozisyonunada Serkan Erdoğanı yerleştirdikmi bu turnuvada tutamazlardı bizi.
  • tam olarak korktuğum buydu, ve malesef başımıza da geldi..

nerden başlasam hangi birini söylesem.. slovenya maçını kaybetmenin neye mal olduğunu mu, grup maçı oynamakla eleme maçı oynamak arasında farkı mı, turnuva oynama konusundaki yeteneksizliğimizi mi, hido'nun artık kronikleşen milli zıçışlarını mı... ender'in son toptaki şut seçimi nedir öyle.. eğer orda mola hakkımız varsa ve mola almadıysak asıl skandal budur.. ömer aşık'ın serbest atışlarına ne demeli.. turnuvada şu ana kadar %22 (8-36) ile serbest atış atıyor! orta sahadan böyle şut atan bir şutörü döverler arkadaş.. %90 at demiyoruz da %50 at be adam.. uzun süre bu yafta ile yaşayacak ömer aşık.. eğer düzeltmezse kariyerinde çok olumsuz etkisi olur.. her takım maç içinde baltaları indirir ömer'e..

şemsiye girdiğiyle kaldı.. şu turnuvada ispanya dışında her takımdan iyiydik, ki onları da grup maçlarında yendik.. şu fırsat bir daha gelmez.. yazık oldu, çok yazık oldu

• Ribandlarda bu kadar beceriksiz olmamız bu maçı kaybetme sebebidir başka sebep yok bence. Ömerin serbest atışlarda kötü olması, Hidonun istenen verimlilikte olmaması zaten turnuvanın başından beri devam ediyordu. buna rağmen buraya kadar geldik.

Açıkçası Spanulis tek başına bizi yendi hakemlerin desteğiyle.

Bizimde guardlarımız neden böyle tek başına takımı sürükleyecek kadar yetenekli değiller, neden dış şutlarda başarısızlar.

Mehmet Okur-Kaya-Serkan Erdoğan bu üçlü olsaydı rahat şampiyon olurduk. Semih-Barış-Enginin yerine bu üçlü olsa çok daha farklı olurduk. Kimse onların savunması kötü demesin bu üçlü rotasyonda bile olsa çok büyük katkı yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kènan

quote:

Orijinalden alıntı: rapture

Tanjevic turnuva biter bitmez istifa etmeli...

Hayır. Tanjevic bize defans yapmayı öğretti. Hatırlayın 5te 5 yaptığımız maçları. O maçlarda defans yaparak, rakibe fazla top şansı yaratmayarak maçları kazandık. Tanjevic gitmemeli. Sadece Mehmet okur, Kaya peker, Serkan erdoğanı alsa yeterli.

mehmet kadroya girmiş olsa emin ol hido'dan daha verimsiz olurdu. ''ben bu sistemde verimli olmam'' diyen birinden pek bişey beklenmez.

ömer sadece faul atışlarında yoktu. onun dışında savunmada müthiş bir gayret gösteriyordu. bu sadece bu maça özel birşey değil. zaman zaman rakiplerin topu nasıl kullandığını değil, ömer'in savunmada ki gayretini izliyordum.

hido sanada ne diyim bilmiyorum ki. sakatlığın arkasına sığınmamak lazım. adam, bariz vasatın epey bi altındaydı. aldığı çoğu topu olumsuz kullandı. ama yinede iyiki giydin, iyiki istedin bu formayı.

ekleme: normal sürenin sonlarında, ömer'in bomboş kullandığı üçlük girmiş olsa şuan yunanları nasıl yendiğimizi konuşuyor olurduk. ama olmadı. sağlık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitam -- 18 Eylül 2009; 22:43:59 >

• ya birde anlamıyorum bu tanja sürekli dünya şampiyonasına hazırlıyor diyorlar.geçen şimpiyonalarda teptiğimiz fırsatların hatti hesabı yok.hayır dünya şampiyonasında ki durumda meçhul.şansız bir kura ile amerika çıktı karşına.ne yapacan istediğin kadar geliştir ömeri,semihi,oğuzu neye yarar.turnuvalarda amaç kupadır bunun için de herşeyi düşünecen slovenyayı yenmezsen karşına yunanistan çıkar.adamlar tek adam la yendiler bizi.bizim starımız potayı döverken adam 3 lükleri soktu.bizim uzunlarımız 20 ribaund alırken adamların uzunları 40 aldı.o scortianidis serbest atışları sokarken senin uzunun şaka gibi 10 da 1 attı.kereme,endere,ömer onana,sinana,ersana diyecek söz yok ama o 3 kavak ve hidayet gitsin bu takımdan.sürekli top kaybı,steps,gereksiz fauller.bizim uzunlarımız iddaa ediyorum zeka olarak çok gerideler.yunanlıların yarı aklı bunlarda olsa fark atardık.
  • O olsaydı bu olsaydı kazanırdık demek kadar abes bir yorum olamaz. Onlar varken ilk 8 e giremedik şimdi onlarsızda sadece ilk 8 e girdik başka bir halta yaramadı. Oturup düşünmek lazım, bir all-starımız bir most improved player ımız var, avrupa sayı - rebound krallarımız var ama takımımız yok. Daha doğrusu takım olmayı beceren oyuncularımız.

Böyle maçlarda gerekirse ilk 5 oyuncun uzatmada dahil 45dk oynayacak arkadaş, Abuk subuk benchte g.tü oturmaktan dümdüz olmuş adamı alamazsın Yunanistan maçına. Uzunlarından biri dopingten gitti kalan 3 tane uzunun var hepside senin takımında ( Fenerbahçe Ülker ) be bunak Tanjevic, bir tanesine faul çalıştırmıyormusun? Hepsi birbirinden kazma bunların faul çizgisinden. Ya maç başına 5 tane fazla soksan namağlup yarı finaldeydik şimdi. Nasıl berbat bir (coach değil) antrenörsün sen.

Hidayet`e ne demeli. Lakers maçında, Boston Celtics maçında alıyorsun topu son saniye 3lükleri için ama ne hikmetse bu turnuvada son hücumlardan kaçar oldun. 1.90 Ender 7 metreden el üstü 3lük atıyor. Arkadaşım sana millet neden güveniyor. Ne hakkın var 70 milyonun sevgisini boşa çıkarmaya. Yarın basına çıkıp ne diyeceksin kendini savunmak için. Hangi yılın basketbolunda var topu alınca 10-12saniye olduğun yerde beyin felci geçirmiş gibi bekleyip sonra sola bir adım atıp el üstü 3lük sallamak. ben 70 lerin maçlarınıda izledim hem de bırak nba i avrupa maçlarını, onlar bile yapmazdı böyle gerzekçe hücumları.

Allah sizi bildiği gibi yapsın, bu ülkeye boş yere umut verip sonra da böyle ortada bıraktığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

O olsaydı bu olsaydı kazanırdık demek kadar abes bir yorum olamaz.

Bunu diyen, bunu da dedi;

quote:

1.90 Ender 7 metreden el üstü 3lük atıyor. Arkadaşım sana millet neden güveniyor. Ne hakkın var 70 milyonun sevgisini boşa çıkarmaya.

Allah sizi bildiği gibi yapsın, bu ülkeye boş yere umut verip sonra da böyle ortada bıraktığınız için.

Sanki basket maçına değil de cihada gönderdik takımı. Sizi orada elinden geleni yaparak temsil eden, Yunanistan'la oynuyor diye normalden fazla baskı uyguladığınız takımınıza layık gördüğünüz laflar buysa YAZIKLAR OLSUN!

• quote:

Orijinalden alıntı: cagann

quote:

O olsaydı bu olsaydı kazanırdık demek kadar abes bir yorum olamaz.

Bunu diyen, bunu da dedi;

quote:

1.90 Ender 7 metreden el üstü 3lük atıyor. Arkadaşım sana millet neden güveniyor. Ne hakkın var 70 milyonun sevgisini boşa çıkarmaya.

Sanki basket maçına değil de cihada gönderdik takımı. Sizi orada elinden geleni yaparak temsil eden, Yunanistan'la oynuyor diye normalden fazla baskı uyguladığınız takımınıza layık gördüğünüz laflar buysa YAZIKLAR OLSUN!

Arkadaşım orda alınmayan oyuncular olsa şu olur bu olur demeyin dedik. Sonra da çıkıp kadroda olmayan oyuncuyu alsaydınız böyle olmazdı mı yazmışım. 3 lük yüzdesi kötü olan ve fiziği yeterli olmayan Ender in son toptaki 3 lüğünü eleştirmişim. Yorumları okurken anlamaya çalışın bir daha. Laf olsun diye bakmayın ekrana...

Ordaki 70 milyon lafıda Ender e değil Hidayet`e, gece gece okuduğunu anlayamayanlara Türkçe dersi verdirmeyin şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 18 Eylül 2009; 23:16:57 >

• Ne kadar spor müsakabası desek de iki taraf da olaya öyle bakmıyordu.

Ayrıca önümüzdeki maçlar ve turnuvalar için; Ersan ve Hidayetin "ritmini bulması" için ilk periyotta bütün topları onlara vermeliyiz. Yoksa Hidayet atamadıkça atamıyor. Bir şut soktu kendine geldi 2-3 dkk lığına adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behram -- 19 Eylül 2009; 0:08:19 >
  • 5 de 5 yapınca burdaki yorumlarıda gördük neymiş bizim grup zayıfmış karşı tarafta olsaymışık falan filan noldu yenseydik yunanistanı tulum çıkarıyorduk grup olarak turnuva takımları kendini grup maçlarında belli etmez tanyeviç'i eleştiriyoruz ama bıraksın gitsin gelen hiçbir hoca onun gibi bir takım oluşturamaz sağlık olsun zaten her zaman kaçan balık büyük olur biz slovenyaya kaybederek kaçırdık finali
  • Final maçları dişinda artık birşeyler karalamayı düşünmüyorum.Genel bir turnuva-Milli takım yorumu yapacak olursam..

Turnuva öncesi beklentilerim hemen hemen gerçekleşti.Bizim hücumda sorunlarımız olacağını Tanjevic'in doğruları yaparsa önceki turnuvalara oranla başarılı olacağımız düşünüyordum.
    İspanya'nın şampiyonluğu favorisiydi zaten..Biliyordum düzeleceklerini.Slovenya da final yapacak diyordum , inşallah şampiyon olurlar.İstiyorum olmalarını.
    Turnuvanın hayal kırıklığı da Hırvatistan oldu benim için.Dereceleri iyi olacak belki ama oynadıkları basketbol ile hayal kırıklığı..

Hidayet konusuna gelince de tabi tek Hido da değil suç.Tanjevic'de de suç var.Uzun süre ısrar etmesi neredeyse takımın hücum yükünü üstüne vermesi Ersan ile birlikte.Hidayet'in sorumluluk alacak isim olmasından dolayı normalde kullanması ama yine de bu berbat kullandığı gerçeğini değiştirmez.Turnuva boyunca hücumda hep kaçak dövüştü Hido.Nba de yaptığı içeri drive'lari neredeyse hiç kullanmadı.Ama elinden gelenin en iyisini yaptı.Ayrıca eminim ki saha dişinda takıma çok iyi liderlik etmiştir vss vss
    Ne de olsa Hidayet'in eski 12 Dev Adam ! yıllarını da biliyoruz.Nasıl bencil oynadığını takımın havasını nasıl bozduğunu...
    Amaa saha içine gelince Hidayet lider olamadı.Olamazdı zaten.
    Bir başka konu da Hidayet'ten her maç 20 sayı bekleyemezsiniz.Atsın da bizi kurtarsın ne olursa olsun Hido atar diyebileceğimiz bir isim değil Hidayet.Skorer oyuncu değil.Bir Harun bir İbrahim değil mesela.Ama hemen herkes böyle bekledi nedense.
    Mehmet Okur olayına gelince de son 2 turnuva da olduğu gibi ruhsuz isteksiz gelecekse hiç gelmesin.Çünkü Kerem G-Ömer Aşık-Oğuz Savaş ve de belki de Enes dolduracaktır yerini.Bizim asıl sorun da zaten pota altında değil....
    Oyun kurucularımız ? Engin yine kendini göstermedi pek.Ender halen soru işareti benim için.Tunçeri'ye de bravo demek yeterli.Ender beklediğimden iyi turnuva çıkardı ama yine de güven vermiyor bana.2010 için yeterli düzeydeler mi ? Kocaman bir soru işareti.
    Forvet...En sıkınıtılı bölgemiz.Savunma açısından hiçbir sorun yok ama hücumda fena tıkanıyoruz.Madem Tanjevic gençleştiriyordu takımı şu anda takımda Serhat'ın en azından maç oynamışlığı olmalıydı..Hele hele Cenk çoktan kendini kabul ettirmiş olmalıydı..Hadi onları almıyorsun ama İbrahim ve Serkan es geçilmemeliydi !! Bunun bedelini fena ödedik.
    Ersan...
    2010 sonrası Ersan'ın etrafında takım kurulacağına hiç şüphem yok...
    Bariş Hersek..
    Kaybolmaya yaklaşıyor diyordum..Artık bir kaybolmuş yıldız adayımız daha olmuştur Vatana millete hayırlı olsun...

2010 da ne yaparız ??
    Hiç bir fikrim yok..Kimler ile gideriz onu bilmediğimden tahmin yürütmem zor olacaktır.Ama genel anlamda Dünya Şampiyonaları kolay olur ama bu sefer öyle olmayacağını düşünüyorum..Çünkü hemen hemen her takımın süper yıldızlar son turnuvalarını oynayacaklar..
    İddia ediyorum ki Tanjevic'e sorulsa 2010 kadrosundan 8 oyuncu söyle bize hangilerini alacaksın diye kendisi bile ynt veremez..Abartı oldu ama böyle görüyorum olayı..Onun için hiçbir tercih süpriz olmayacaktır bana....
    2006 sonrası medya da orada burada yorumlar yapılmıştı.İşte müthiş takım işte dev'ler falan diye...Mücadele eden bir takımımz var artık kimse duramaz karşımızda bla blaa blaa...
    Bu turnuvada da aynı olaylar gelişiyor.Tamam savunma bunaltıcı mücadele de ediyoruz ama işte bunlar yetmiyor!!! Yetmez de.
    Tabi eğer sen çeyrek final hedeflemiyorsan..2010 da madalya için de yetmeyecektir.İspanya'yı Yunanistan'ı geçeriz İspanyolları grupta yendik yine yeneriz tarzı yorumlar bolca okudum çeşitli yerlerde.
    O kadar kolay değil işte.Nerede nasıl oynayacağını bilmen lazım.Bakın işte Yunanistan'a adamların en temel 3 oyuncusu yok ama 4e girdiler bile.İspanyollar da finale doğru düzeliyorlar. Onun için kendimizi kandırmayalım.Ekol olduk artık milli takım şöyle böyle masallarına başlamayalım..
    Çok önemli yıldızların gelmediği, bizim de gayet iyi başladığımız ve üst düzey savunma yaptığımız bu turnuva dan neden madalya ile dönülmediğini sorgulamamız gerekir.Ve de acilen çözüm bulunmalı..
    Aksi takdirde uğruna 4 hatta bence 6 turnuva harcadığımız 2010 finali hayal olur.

• Tek kelimeyle yazık oldu.
  • yazık oldu iki kelime

şaka bi yana gecekten herif gitmeli artık ya.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.