Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılmıştır muhtemelen ama şu maçı vermemizin nedeni olarak ben ne reboundları, ne ömer aşık'ın ft'lerini, ne ender ve hedo'nun saçma şut tercihlerini, ne hakemleri ne de tanjeviç'i söyleyeceğim. bu kadar handikapa rağmen, maçı son topa getirmemizi sağlayan en önemli adam olan ömer onan maçı hediye etmemimizin baş sorumlusu bence. solomon'la oynaya oynaya şaşırmış kendini. ben de ömer'i zeki, takım için oynayan ve tecrübeli bir oyuncu olarak bilirdim. ama son 50 küsür saniye varken ve 2 sayı önde girmişken resmen sıvadı. hücum hakkını sonuna kadar kullanmamız gerekirken maçı alan adam olma sevdasına kaldırdı salladı üçlüğü ve maç da turnuva da bizim için orda bitti. biz ne zaman adam olacağız? cevap benim için artık basit; hiçbir zaman. en azından biz o günleri göremeyiz diye düşünüyorum. en aklı başında olanı böyle yapıyorsa, vay o takımın haline. bu kadar zayıf bir turnuvada ve rakip maçı ikram etmek için elinden geleni yapmışken elimizin tersiyle itiyoruz yarı finali. mental açıdan değişmeyeceğimize göre, 10 yılda bir gazla elde ettiğimiz başarılar dışında başarı hayal.

• Aynen öyle.Son topta Ömerinki girse..Yav girmeyi bırak 5sayı öndesni 50saniye var ne diye atıyorsun??gerçi o ana kadar takımın en iyisiydi..Ben ne Endere söyleyeceğim ne Hidayete ne Ömere.

Son topta Ender öyle kullanmasa napacaktık.Maç boyu bir tane organize hücumumuz yok.Hidayet zorlayıp saçmalamasa ne olacak sayı mı çıkaracaktık.Enderin uzatmaya götürdüğü pozisyonda da niye hücumda birşey yok bireysel olarak turnikeyi attı da götürdük.Savunma savunma diyoruzda iyi savunma yapana 1sayı vermiyorlar.hiç değilse 2tane planımız olsun hücumda.tek yapabildiğimiz pickn roll yada guardın adam geçip topu içeri yada dışarı boş oyuncu varsa çıkarması.en organize hücumlarımız bunlar..

Bogdan artık miladını doldurdu bence..Ha çok seviyorsanız hala kalsın takımda yardımcı coach olarak ama bi takıma hiç mi Hücum çalıştırmadın sen..
  • Hayır hücum setleri olmamasını anladım ki gerçi öncekilere oranla hücumda daha düzenliydik bile zaman zaman ama insan bir mola alır dı değil mi
  • Bugün saat 1'de Fransa ile klasman maçımız mı var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik

Yazık Türk basketbol seyircisine hem de çok yazık..Bir maçta vezir yaptıklarımızı bir maçta rezil yapmışız..

Bu maçı son saniyede kazansaydık takımı göklere çıkartırdık şansız bir şekilde elendik ki bir ekol basketbol takımına elendik ettiğimiz laflara bakın..Başka konularda daha beter..

aynı sözleri yine söylerdik.şu yunanistanı yenemezsen kimi yeneceksin.bu turnuvayı kazanamazsan hangi turnuvayı kazanacaksın.diğer takımlar yerlerde.benim ligimde kaya serkan varken neden barışa,ömere,semihe,oğuza katlanıyorum.bunun hesabına tanjeviç vermeli.her turnuvada aynı muhabbet.yunanlılar kadar başarı kazansak neyse ama daha kupa almamışız.tabiki de eleştireceğiz.

ax git buradan allahını sever futboldan gelmişsiniz eleştiriyorsunuz takımı yılda 1tane basket maç izlemezsin.sen git LİONEL ARDAyı,ALVES GÖKHANını,GERRARD EMREni alkışla.bu takımı tebrik edeceğinize yerden yere vuruyorsunuz.yuh ya!en azından bu takım o dünyanın en iyi milli takımı(!) gibi ruhsuz oynamadı hiçbir maçta,mücadele etmemezlik yapmadı,kimse takım içinde birbirine artistlenmedi.turnuva öncesi hayal kırıklığı yaşayacağımızı düşünüyordum.ama İYİ BİR SAVUNMA+YÜREKTEN MÜCADELE+SAVAŞAN TAKIM ile 5maç kazandık 2maçıda son toplarda kaybettik.ha bu maçın eleştirilecek yanları vardır.hido ir türlü bekeldiğimiz katkıyı veremedi.çok ribaund aldılar falan filan.ayrıca ömer onana laf atılmışta 2boş şut kaçırdı diye.adam bi çok kritik basket attı maçta.ersan-hido adam gibi oynasaydı onunda verdiği ekstra katkılarla alırdık.yunanistanı hiç beğenmedim.form tutmaya başlamış ispanya darmadağın eder bunları.birde yarı finale çıkan takımlar slovenya-sırbistan-ispanya-yunanistan 3ü bizim gruptan.bizde dün çıksaydık herkes bizim gruptaydı.yani bizim grup dandik,ezik,güçsüz diyenlere söylüyorum.bence engin,barış ve bekirin yerine daha sağlam isimler olsaydı daha iyi olurdu.ve bence ciddi bir şutör eksikliğide hissettik.keşke memoda olsaydı.niye?çünkü içeride ersandan başka yüzü dönük atacak adam yoktu.ah ha.herhalde şampiyon olsaydık ersan mvp olurdu.neyse.ha bu arada ömer aşıka laf atılmışta.ben bişey demiyorum.ulen dwight howard bile nba finalinin 4.maçında son 1dkda 4serbest atış kaçırdı sonra top döndü dolaştı fisher 3lüğü yolladı falan filan.yani howardda bir uzun.ha ömerin şimdiden çalışıp serbest atışını geliştirsin.eğer gelşitirirse nbade bile iş yapabilecek kapasitede bir oyuncu.bence oğuzdan doğru yararlanamadık.oğuz bence semihtren daha yararlı olurdu daha fazla oynasaydı.hem şutu fena değil,hem sırtı dönük oyunuda iyi,serbest atışıda iyi.ah ah.herşeye rağmen 2010da memonunda biraz isteğiyle katılması lazım.neyse ben üzüntülüyüm ama bu takımı yerden yere vurmayın.tanjevic de gitmesin.ilk kez bu kadar iyi gördüm tanjayı.kadro seçiminde biraz daha iyi olsa daha iyi olacak

• • 13:00 TÜRKİYE -FRANSA (Canlı)

NTV
  • Moralsizlik en üst düzeyde.Fransızlar çok kötü başladı.Tunçeri ve Onan da çok iyi başladılar 10 sayı fırladık..Bekir-Sinan-Engin daha çok oynamalı artık..Bari bu maçta oynasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 19 Eylül 2009; 13:14:52 >
  • 33-14 den 41-32 ye...
    Uzun süre hem atamayıp hem de yemediğimiz bir dönemde Tanjevic mola almalıydı.Orada maçı koparacaktık işte.40 olup maç bitecekti işte..
    Neyse ki basketler geldi sonlara doğru..Ve neyse ki yarı oldu
  • Fark 4 sayıya indi
  • quote:

34. dakika: Parker'a hemen bir önlem almamız lazım... Bir 3'lük daha atıyor: 59-71... 26 sayıya ulaştı Fransız oyuncu...
    33. dakika: Parker üst üste sayılar buluyor... Başarılı bir 3'lük daha buldu: 59-68
    32. dakika: Parker'dan 2 sayı daha geldi: 59-65... Sinan Güler'den Parker'a harika bir blok... Ve Mola alıyoruz...
    31. dakika: Top kaybı yapyoruz ve Parker sayıyı buldu: 59-63

Hey maşallah.
  • Bu son maçlardaki tablonun tek sorumlusu teknik ekip .Daha doğrusu Tanjevic sonra da kusura bakmasınlar ama süs gibi duran Orhun Ene ve Erdenay...
    Rezalet yahu.Bu kadar iyi başlanan turnuva bu kadar kötü mü bitirilir ? Hücumda sorun var var var..Bu biliniyordu rotasyon da doğru ayarlanmadı ve maç maç geriye gittik.Zaten bu biraz da turnuvalarda ne yapacağını bilmektir.Türkiye bu noktaları fazla oynamamış bir takım onu anladık peki Tanjevic ?

Dinç diyerek oynattığını güvensiz Bariş'i oynatıyorsun da aynı durumdaki Bekir'e şans bile vermiyorsun.Pili bitmiş Hidayet'i utanmasan 40 dk oynatacaksın..
    Çoştum geliyorum diye bas bas bağıran Tony Parker'i izledin seyirci gibi.Rakip coach çare bulmak için molalar alırken sen izledin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 19 Eylül 2009; 14:30:22 >
  • Kendi sonumuzu kendimiz hazırladık.
  • sonunda türkiye gibi oynadığımız bir maç oldu gerçi yorgunlukda vardı ama biz buyuz işte o yüzden bazen saman alevi gibi parlasak'da gene aynı noktaya geliyoruz
  • fiba artık şu klasman maçları salaklığını kaldırsın ya.. izleyene de eziyet oynayana da.. o kadar önemsememişim ki, şans eseri forumda takılırken bugün maç olduğunu gördüm, gidip izledim biraz.. artık hiç bir umudu olmayan takımlara ne diye işkence çektiriyosun.. dün uzatmaya giden bir maç oynamışız, 12 saat sonra bir maç daha yapıyoruz.. yuh yani.. ben 12 saat arayla halı saha maçı yapmam be.. takviminize sokiim.. böyle salakça bir program olmaz.. 14 günde 9 maçı hangi bünye kaldırır.. dünya ve olimpiyat barajını çekersin yarıfinal olarak olur biter.. bu maç için yorum yapmaya bile değmez
  • Yeniliriz hakemler, yeniliriz yorgunluk..
    Gitmeyin o zaman şampiyonaya zorunuza gidiyorsa...Bu ne yaa, her yenilgiye bir kılıf...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Yeniliriz hakemler, yeniliriz yorgunluk..
    Gitmeyin o zaman şampiyonaya zorunuza gidiyorsa...Bu ne yaa, her yenilgiye bir kılıf...

• Slovenya ve Yunanistan maçlarında doğru hücum edemedik. Bu 2 maçı alma şansımız vardı ama maç sonlarında ne yapacağımızı şaşırdık. 2010 için eksikliklerimizi görürüz umarım. Bizde devamlılık olmadığı için kötü bir turnuva geçirebiliriz. 2010 büyük fırsat. İşin bir ilginç yanı da, Slovenya ve Yunanistan maçları bizim olabilirdi ve yarı finale çıkıardık.(Slovenya'yı yenseydik rakip Yunanistan olmazdı tabi:P ) Bu da başarılı olduğumuz anlamına gelirdi. Ama son dakikaları kötü oynayıp yenildiğimiz için çeyrek finalde elenmemiz başarısızlıktır. Basketbolu bu yönüyle de çok seviyorum. 1 dakikanın hatta saniyelerin bile önemi vardır.

Sırbistan favoriyken şampiyonluklar yaşadı ama bu turnuvada şampiyon olursa sürpriz olacak 4 takım içinde Slovenya'nın şampiyon olmasını isterdim ama savunmalarını olumlu bulsam da oyun sistemi hoşuma gitmedi. İspanya şampiyon olsun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 19 Eylül 2009; 15:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Malazgirt

Sırbistan favoriyken şampiyonluklar yaşadı ama bu turnuvada şampiyon olursa sürpriz olacak 4 takım içinde Slovenya'nın şampiyon olmasını isterdim ama savunmalarını olumlu bulsam da oyun sistemi hoşuma gitmedi. İspanya şampiyon olsun derim.

Slovenya finali oynayacaktır tahminimce.Eğer Smodis de finale yetişirse neden olmasın diyorum
  • bu maçı değerlendirmenin bi alemi yok. yarım gün sonraya maç verilmesi insanlığa sığmıyor, oyuncuları ya da teknik heyeti bu nedenle yermesin kimse..

biz her zamanki sorunlarımızı yeniden izledik. ilk maçlarda hücumda çok iyi şut attığımız için hücum zaafımız kapanmış gibiydi ama düşüşe geçtik ve şutlarımız da girmeyince savunma bizi bi yere kadar getirdi. belki ömer 40 sn kala topu rakibe hediye etmese yarıfinal yapacaktık ama olmadı. orada mola da alabilirdik ama heyecanına yenik düşmüş olabilir herkes..

ispanya bu saatten sonra durduralamaz bence. onların kalibresinde takım yok, formlarını da buldular..

erken form tutan fransa ve türkiye yine erken havlu attılar. fransızlar sağlam bi 5 numara çıkarırsa ya da Kaman'ı almanlar değil onlar kapmış olsaydı çok korkutucu bi takım olurlardı..

parker yine Türkiye maçında coştu ve turnuvanın en iyi oyununu oynadı. bizi(savunmamızı) görünce mi coşuyor yoksa bi kini olduğu için kasıyor mu bilmiyorum..

• bence yenerlerse Dünya şampiyonasına gideceklerdi bu yüzden çoştu..Sinana 20dakika süre vermiş bogdan hayret..
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.