Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırbistan - İspanya kesinlikle ortada bir maç..

Kim kazanırsa kazansın sürpriz olmaz bence..
  • ben esas macları anlatan MM ye kızıyorum herseye kılıf var yok hakem yok faul bılemme ne..hıdayet bır sut atıyor ortalık yıkılıyor ama takımın ıcıne edıyor hıc laf cıkmıyor agzından..ben MM den bır daha boyle sacma sapan mac dınlemek ıstemıyorum..sankı bız salagız mac ızlerken hıdayetın takımı katlettıgını gormuyoruz..bır sut atıyo hıdayettttttttttt dıye bagırıyor..lutfen mm lutfen bır daha ne sen nede ntv maclarımızı yaynınlamasın..ugursuzlugunuz var 8 yıldır sız verıyorsunuz macları 4. bıle olamıyoruz..ntv tamam kalıtelı verıyorsunuz ama artık ben ntv nın bızım takıma ugursuz geldıgıne emınım..sacma sapan yayını var ama trt sunsun..2010 dada ntv varsa bız yıne 4 e gıremeyız aha 1 yıl var buraya yazıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

.lutfen mm lutfen bır daha ne sen nede ntv maclarımızı yaynınlamasın..ugursuzlugunuz var 8 yıldır sız verıyorsunuz macları 4. bıle olamıyoruz..ntv tamam kalıtelı verıyorsunuz ama artık ben ntv nın bızım takıma ugursuz geldıgıne emınım..sacma sapan yayını var ama trt sunsun..2010 dada ntv varsa bız yıne 4 e gıremeyız aha 1 yıl var buraya yazıyorum..

• Şampiyon olucağımız turnuvada klasman oynuyoruz , bir türlü hazmedemiyorum
  • Klas farkı turnuva sonunda ortaya cıktı işte. Bizim ve Fransa gibi turnuvaya zirvede baslayıp düsüs yasamak yanlısına düsmeyenler kazandı. Ama simdi bakıyorum da bircok kişi turnuvanın programına sövüp geciyor. Tamam böyle turnuva programlanmaz, bu kadar kısa sürede bu kadar mac yaptırılmaz ama sonucta adamlar bunu yaptırıyorsa sen de ona göre ayarlayacaksın kendini.
    Ayrıca bircogunu katılmayacak belki ama milli takımda Mehmet gibi bir adamın olmayışını kabullenemiyorum. Zaten elimizde 2.5 tane Nba oyuncumuz var (Ersanı bucuk saydım) ve biz bunlardan 1 tanesi yokmus gibi davranıyoruz. Sen eger Sırbistan gibi İspanya gibi takımları gecerek turnuva kazanmak istiyorsan o adamı o takımda oynatacaksın baska yolu yok bu işin. Bakın son maçlarda Hidayet kötü oynayınca devreye girebilecek bir yıldızımızın daha olması fena mı olurdu.
    Murat Murathanoglu da artık bu sekilde mac anlatacaksa eger meslegi bıraksın yada icinde bizim temsilcimiz olan herhangi birsey anlatmasın lütfen. Spiker dedigin bana macı anlatsın iki de bir yorum yapıp durmasın, her mac hakemi konusmasın. Ne yazıkki bizim bütün spikerlerimizin önüne mikrofon koyunca kendilerini otorite zannediyorlar. Ülkede bir tane adam gibi mac anlatan spiker kalmadı resmen. Biri smaçı der biri hakem de hakem biri top tutan kaleciye aferin ceker. İhsan Bayülken de susmadı maclar boyunca. Her pozisyonda da yorum yapılmaz ki arkadas. Zaten bir yerden sonra bilgi kirliligi olusmaya baslıyor. Sanki bir basketbol kocuyla sohbet edermiş gibi mac yorumluyor. Ben düz izleyiciyim bana ne bu kadar detaydan. Detaylarıyla bu kadar ilgilenecek olsam bu işle profosyonel olarak ilgilenirdim zaten. Bütün macları da o yorumluyor bu kadar enerjiyi nerden buluyor merak ediyorum dogrusu. Kaan abiye niye yorum yaptırmıyorlar onu da anlamadım.
    Turnuva boyunca birşey yazmamıştım bir seferde tüm serzenişlerimi dile getirmiş oldum.

• zaten turnuvada bızım acımızdan 3 kotu vardı..ntv murat murathaoglu (ugursuzlar ve mac anlatımları cok kotuydu), hakemler ve bazı oyuncular (basta hido ve nuri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 20 Eylül 2009; 8:40:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @pi
    Zaten elimizde 2.5 tane Nba oyuncumuz var (Ersanı bucuk saydım) ve biz bunlardan 1 tanesi yokmus gibi davranıyoruz. Sen eger Sırbistan gibi İspanya gibi takımları gecerek turnuva kazanmak istiyorsan o adamı o takımda oynatacaksın baska yolu yok bu işin. Bakın son maçlarda Hidayet kötü oynayınca devreye girebilecek bir yıldızımızın daha olması fena mı olurdu.

Bence MM değil de İhsan Bayülgen kötüydü..Hidayet de Hidayet dedi başka birşey demedi maçlar boyunca..

Bence NBA yıldızlarının takımda olması avantaj getirmiyor ? Okur eğer tam verilmli olarak gelecekse eyvallah başımın üstüne tabi ki.Ama son 2 turnuvadaki gibi olacaksa gelmesin daha iyi..Neydi o halleri unuttunuz mu ? Galiba unutmusunuz..
    NBA adammın varsa getireceksin başarılı olacaksın diye bir şey yok ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: @pi
    Zaten elimizde 2.5 tane Nba oyuncumuz var (Ersanı bucuk saydım) ve biz bunlardan 1 tanesi yokmus gibi davranıyoruz. Sen eger Sırbistan gibi İspanya gibi takımları gecerek turnuva kazanmak istiyorsan o adamı o takımda oynatacaksın baska yolu yok bu işin. Bakın son maçlarda Hidayet kötü oynayınca devreye girebilecek bir yıldızımızın daha olması fena mı olurdu.

Bence MM değil de İhsan Bayülgen kötüydü..Hidayet de Hidayet dedi başka birşey demedi maçlar boyunca..

Bence NBA yıldızlarının takımda olması avantaj getirmiyor ? Okur eğer tam verilmli olarak gelecekse eyvallah başımın üstüne tabi ki.Ama son 2 turnuvadaki gibi olacaksa gelmesin daha iyi..Neydi o halleri unuttunuz mu ? Galiba unutmusunuz..
    NBA adammın varsa getireceksin başarılı olacaksın diye bir şey yok ki ?

Benim söylemek istedigim o hallerde olmaması zaten. Onu da bu takıma ısındırıp adepte edebilmek lazım. Yoksa dediginiz gibi olunca zaten takımı da bozuyor. Mehmet Okur Nbade sampiyonluk yüzügü almıs bir oyuncu, bu herkese nasib olacak bişey degil. Defalarca haftanın oyuncusu secildi. Ben kendisinden aslında pek hazzetmem ama milli takımın daha üst seviyelere cıkması icin ondan da yararlanabilmeliyiz diye düsünüyorum.

• Slovenya`nın kaç tane NBA oyuncusu var. Sırbistan`ın kaç tane NBA oyuncusu var. Kariyerleri ortada hepsinin, biz hala milli takıma gelmem diye tutturan adamın arkasından ağıt yakıyoruz. Adamlar turnuvaya getirmedi yıldızlarını ama yine de biri yarı final diğer final oynadı. Belki sırplar şampiyon olacak.

Kaç tane 20 yaşaltı, 18 yaşaltı, anasınıfı dallarında Avrupa`da derecelerimiz var ama o oyuncularımız geleceği düşünmüyor. Takımlarımız geleceği düşünmüyor, aptalca isim sevdasına kapılıp genç yaşta büyük takımlara gidip yedek kulübesinde Allah`ın verdiği yeteneklerinin çürümesini bekliyorlar.

Ben de basketbol oynadım sakatlanıp bırakana kadar yıllarca. 16 yaşındayken Ülker`den teklif gelmişti ama ufak yaşta olmanın da verdiği korkuyla bırakıp gidemedim İstanbul`a. Sonra iyiki de gitmemişim dedim her hatırladığımda olayı. Takım harika olmasına rağmen o takımda gelişemezdim. Bİzim genç yeteneklerimiz bunu düşünmüyor ama. Efes`mi istedi, koşa koşa gidiyorlar ama sonra yedek kulübesinde çürüyüp kalıyorlar. Genç milli yıldız adayımız sadece FIBA istatiskilerinde sene bilmem kaç Avrupa Gençler Şampiyonu Türkiye Kadrosunda Yer Almıştır diye kalıyor.

Keşke Hidayet`ten vazgeçebilecek olsak ama önümüzdeki yıl için bunu yapamayız. Şampiyonadaki berbat performansına rağmen en iyi oyuncularımızdan biri. İnşallah sonraki şampiyonaya Sırbistan gibi veteranlarımızın yedekten geldiği genç bir kadro ile gideriz.

Tanjevic paşaya da bir söz. Memo ile Hido`nun olduğu bir takım kuramıyorsun ya helal olsun sana. Mehmet Okur - Ömer Aşık - Ersan İlyasova - Hidayet Türkoğlu - Kerem Tunçeri oynasaydık fenamı olurdu şu turnuvada....

• rusya %900 le falan 3lük atıyo oha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 20 Eylül 2009; 15:47:01 >
  • Tanjevic Slovenya maçındaki hatalarını yine yapıyor.
  • Bekir halen ortalarda yok..Demek antremanlarda Tanjevic ile ters düşmüş olmalı..
    Bu maçların faydası olduysa o da Bariş Hersek'in hiç olmadığı kadar oynama şansı buluyor olması.Fena da oynamıyor hani ?
  • Evet boylece turnuvayı 8.olarak bitiriyoruz. Turnuvada 5 galibiyetimiz 4 mağlubiyetimiz var. Yani iyi takım değiliz malesef, ortalama bir takımız.
    En azından klasman maçlarından umutluydum ama ikisinde de feci çuvalladık. Ozellikle bugunku Rusya maçında 21 sayılık fark tam bir hezimet.
    Herkese geçmiş olsun, 2010 Dunya kupasında görüşmek üzere, esen kalınız.
  • unpop'un da dediği gibi, ilk 5 maçı kazanan takım 16 takım içinde 8. oluyor.. burda bi yanlışlık var
  • 2010'a katılacağımız kesin olduğu için klasman maçları çok önemsenmedi galiba.İzlemediğim için bilmiyorum.Ama bu turnuvanın iki finalistini de yenen bir takım olarak madalyayı haketmiştik.
  • Fransa ve Rusya maçları örnek alınmamalı. 2010'a katılmamız garanti olduğu için hangi konsantreyle çıkacaksın maça? Rusya da 16 3'lük atmıştı en son baktığımda. Çüş Slovenya ve Yunanistan maçlarındaki eksikliklerimizi görmeliyiz. Bu maçlarda kazanma noktasına geldik ama maç sonlarında doğru dürüst set oyunlarımız yoktu. Sırbistan, Slovenya maçının uzatmalarında koçu ne güzel oyunlar çizmiş, etkilenmemek elde değil. Girse de girmese de buna doğru hücum ve basketbol deniyor. Ki bu Sırbistan'ı yendiğimiz maçın uzatmalarında sayı imkanı vermemiştik. Eksik noktalarımız üzerinde çalışıp kadroya ek takviler yapacak mıyız 2010'da göreceğiz. Türk milletindeki disiplin ve devamlılık sorunundan dolayı turnuva öncesi yine şüpheli ve önyargılı olacağım. Turnuva takımı Türkiye sözü kullanılana kadar da şüphelerim devam edecek:D 2010 başlığına daha çok yönlenmeye başlayalım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malazgirt

Fransa ve Rusya maçları örnek alınmamalı. 2010'a katılmamız garanti olduğu için hangi konsantreyle çıkacaksın maça?

Maçtan sonra Kelly McCarthy "Koç Blatt'e bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ederim. Kaç kişi çocuklarına, arkadaşlarına 'Ben Eurobasket 2009'da oynadım. Şöyle maç kazandık, şöyle kaybettik' diye anlatabilir ki? Kaç kişiye gelir böyle bir şans" dedi.

Bu adam siyah bir Amerikalı. Rus Milli Takımı'nda oynadığı için minnettar.

Bizimkilerin ne yaptıkları işe, ne giydikleri forma vasıtasıyla temsil ettikleri şeylere aynı derecede saygısı yok. Konsantre olmak için illa maddi bir neden mi lazım? Maalesef bizimkilere lazım işte. Manevi değer bilmeyen, onlara değer vermeyen, onlara saygısı olmayan takımlar yarattık.

Pek çok nedenden kızıyorum Tanjeviç'e ama en en en çok bu nedenden. Milli Takım'ı bir ödül, orada oynamayı bir onur olmaktan çıkardı. Prensleri var. Kadro zaten belli. Kadroya kimin seçileceği belli olunca bizim insanımıza sanki görevmiş hatta angaryaymış gibi geliyor. O formayı giymek için büyük bir mücadele vermeyince değerini de bilmiyorlar anlamını da. Zaten giydikleri forma o. Hatta o hale gelmiş ki bazılarına zul geliyor bu maçları oynamak. Mehmet Okur çıkıp "Ben bu yapıda oynayamam" diyebiliyor.

İddia ediyorum FIBA maçtan önce "İsterseniz bu maçı oynamayın" dese bizimkiler istisnasız kabul ederdi.

• Sporun her dalında böyleyiz biz. Bir başarı varsa o hep gazla olmuştur bizde. Hadi aslanlarım hadi koçlarım diye diye bi yere kadar tabi. Bi yerde top attımı gerisi felaket oluyor zaten. Bunun adıda sanırım profesyonellik olsa gerek. Çocukluktan yanlış yöntemlerle yetiştirdigimiz sporcularımızdan bundan fazlasını beklememeliyiz, bu bile çok bize. Çeyrek finale kaldıgımıza bile şaşırıyorum ben. Ne derseniz diyin. Bu bizim spor geleneğimiz böyle gelmiş böyle gidiyor böylede gidecek gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: secondbest74

Konsantre olmak için illa maddi bir neden mi lazım?

Fransa maçı için oyunculara yüklenemem. Uzatmaya giden Yunanistan maçının öbür günü öğlen Fransa maçı oynanması çok zor. Fransa 1 gün dinlenmiş, bizde de Ersan ve Ender yoktu sanırım. Ben uyandığımda maç bitiyordu zaten. Duygusal millet olduğumuz için sakatlık olmasa ve dinlenmiş çıksak bile yine yenilirdik bence. Pro. ve disiplinli olamıyoruz. Bu sorunumuzu aşamadık bir türlü.(Birkaç gün sonra Avrupa bayanlar voleybol şampiyonası başlayacak. Kızlarımızın durumu da aynı. Potansiyel var ama başarı için garanti veremiyoruz.) Bana sorarsan Fransa maçını onları dünya şampiyonası dışına atmak için kazanmalıydık. Rusya maçında ise hiç değilse galibiyetle kapatalım derdim. Bizim kötü oyunun yanında onlar da 3'lük atışlarda çoştu ve abarttı. Diğer dediklerine katılıyorum.

• Çok güzel başladığımız turnuvada kendimize yakışmayacak sonla bitirdik.

Barış-Engin-Bekir bu üç oyuncu neredeyse hiç oynamadı, bunların yerine oynayabilecek oyuncuları almış olsaydık turnuva sonlarında bu kadar yorgun olmazdık.

Diğer takımlara bakıyorum takımı sürükleyen oyun kurucuları var. Spanulis, parker, lakoviç, vs.. hepsi skorer ve takımın beyinleri durumunda. Ama bize bakıyorum Kerem ve Ender takımın beyni olabilecek düzeyde değiller ve skor katkıları çok az. Etkili ve tecrübeli uzunumuzun olmaması takımın hücumdaki organizasyonunda sıkıntı yarattı.

Tanyeviç sadece savunmaya önem vermiş ama hücumu unutmuş.

Bizim Mehmet Okur gibi süper bir oyuncuyu oynatmama gibi bir lüksümüz olamaz. Mehmet-Kaya-Serkan üçlüsü olsaydı biz turnuvada final oynayabilirdik.

Dünya kupasında bu eksikleri görebiliriz inşallah.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.