Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı insanların-takımların kaderinde birincilik yoktur. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar en fazla ikinci olurlar. Ama siz tutup onlara bunu söylerseniz. Birinci olamayacaklarını anlatırsanız çabalamaktan vazgeçerler. İşte o zaman hakettikleri ikinciliğe bile ulaşamazlar.

Bu sözü lise basketbol takımında söylerdik her maçtan önce. Belki kaderimizde birincilik yoktu ( finalde TED Kolejine yenilmiştik zaten ) ama eğer kazanamayız, yapamayız diyerek sahaya çıksaydık o gerçekten hakettiğimiz ikincilik bile hayal olacaktı.

Milli takımımızın sorunu burada aslında. Onlara 3.lük 5.lik başarı olarak gelmiyor. Biryerde tökezledilermi işte o an bitiyor herşey. Fransa`yı düşünün, adamlar namağlup geldikleri serinin sonunda İspanya`dan fark yediler ama yine de bizim maçta ellerinden geleni yaptılar. Keza Rusya`da öyle, Mc Carty`nin dediği gibi bazı yerlerde olmak bile bir onur. FIBA sıralamasında kaç tane ülke olduğunu düşünün. O ülkelerde yaşayan basketbol aşığı gençleri. Milli takımları belki asla böyle bir turnuvada yer alamayacak.

Ya da Lİbya`da doğduğunuzu düşünün, Malezya`da Kongo`da. Basketbolu ne kadar sevseniz de ülkenizin adı geçmeyecek hiçbir turnuvada. Biz aslında o kadar şanslıyız ki. Efes Pilsen`in Koraç Kupa`sını kazandığı günü hatırlıyorum. Sevinçten uyuyamamıştık Murat Evliyaoğlu o serbest atışları kullanırken kalbimiz yerinden çıkacak gibiydi. ( İroniye bakınki o zaman finalde yendiğimizi Stefanel Milano`nu coach u Bogdan Tanjevic`ti )

Geçen yıl fanatik taraftarı olduğum Galatasaray Bayanlarda Avrupa Kupası kazandı ama Efes`in maçındaki kadar sevinmedim. Alışmıştık işte biraz, 2001 de de 2. olmuştuk ya bizim de adımız vardı Dünya Basketbolu`nda. Unuttuk hemen katılamadığımız onlarca turnuvayı. Favoriyiz dedik katıldıklarımıza da, diğer favorileri de yendik üstelik. Şartlandırdık kendimizi en büyük olmaya ama unuttuk en büyük olanların o yere gelene kadar neler çektiklerini, defalarca umutla başladıkları yarışta gözyaşlarıyla ikinciliğe razı olduklarını. Bunu öğrenemedik işte, basamakları teker teker, her bir adımda sindirerek çıkmayı ve attığımız her adımda birşeyler öğrenmeyi beceremedik. Sonra baktık ki ilk sendelemede bir önceki basamağa değil merdivenin en dibine yuvarlanmışız...

• rezalet bir turnuva geçirdik. Tamam iyi başladık ama önemli olan bitirmekti. Hidayet Türkiye'ye uğramasın direk abd'ye geçsin. NBA oyuncusundan faydalanamayan tek ülke bizizdir herhalde. Toronto seyircisine de şimdiden allah sabır versin.
  • Ahh Sırbistan ahh..Şu dk'larda hücumdan boş dönmemek lazım...
  • İspanya mükenmel oynuyor
  • İspanya'yı tebrik ederim...
  • Günler öncesinden tahmin ettiğim gibi İspanya güle oynaya şampiyon oldu.Şunu kabul etmek lazım ki İspanya turnuvanın en kaliteli takımıydı hatta 2 yenilgi almalarına rağmen ben İspanya'yı bu turnuvaya ağır geldiğini düşünüyorum.Bazen öyle oynuyorlar ki söylenecek söz bulunamıyor..Tam kadro gelirlerse ülkemizdeki Dünya şampiyonasında onları durduracak tek takım Dream team olur.Gerisi kesmez..Umarım buraya gelirken Navarro ve Rudy'yi unutmazlar.Yanlarında JR Holden'lı Krilenkolu eski şampiyon kadrolu Rusya'yı da unutmasınlar.

Hak eden turnuvayı kazandı.

Tebrikler İspanya..
  • gruplarda yendiğimiz iki takım final oynadı biri kupayı aldı.yenildiğimiz takımlarsa bi halt yiyemedi...ilginç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Eylül 2009; 0:19:44 >
  • Böyle yendiğimiz takımlar yenildiğimiz takımlar diye bakmak ve ona göre değerlendirme yapmak yanlış olur... Çünkü çok küçük farklar ile kazandık ve kaybettik

Yunanistan ve Slovenya bir halt yiyemedyise biz ne yaptık acaba
  • İspanya Sırbistan'ı sakız gibi çiğnedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Böyle yendiğimiz takımlar yenildiğimiz takımlar diye bakmak ve ona göre değerlendirme yapmak yanlış olur... Çünkü çok küçük farklar ile kazandık ve kaybettik

Yunanistan ve Slovenya bir halt yiyemedyise biz ne yaptık acaba

zaten öyle bakmadım olaya bakmam her maç kendi içinde değerlendirilir futbol basketbol farketmez benim felsefem bu.sadece ilginç geldi.
    bu arada yarı finali kaybedince boşverdi bizimkiler.yarı finale çıksaydı o gazla finale gelebilir kupayı da alabilirdik basit hatalarla maçlar kaybettik...

• Güzel başladığımız turnuvayı rezil bir biçimde bitirdik..
  • hala yukarida mehmet den nami-diger memo dan medet uman ve hidayete verisdiren arkadaslar var malesef..mehmet okur denen nba de oynayan oyuncunun,ne mal oldugunu buyuk cogunluk biliyor.bundan once ki ve simdiki sampiyonada neden olmadigi da biliniyor.mehmet okur benim gozumde duz taban bambam dan baska bisey degildir.balina ilk gittigi sene sampiyonluk yuzugu takti.ardindan kontenjandan all-star oldu.ne olduysa ondan sonra oldu zaten.kaf dagindan kimse indiremedi.neyse su memo denenden birazdaha bahsedip sinirlerimi deprestirmeyim.
    yukarda bir arkadas hidayete sallamis.adam koca bi sezon top onadi,extradan playoff larda ter doktu.playoff un son maclarinda bile igneyle sakat sakat oynadi.sonra geldi milli takima,elinden geldigini yapmaya calisdi.memo gibi yan gel yat osman yapmadi.insafli olun.
    baska bir konuda,yine milli olupda formasi agir gelenler.semih,baris,engin,bekir..benim sahsi gorusumdur bu isimler.
    bu isimlere kaldiysa milli takim zaten madalya beklemek komik olur malesef.bir fb li olarak mesela semihin ne basketbolunu severim nede tavirlarini.cin olmadan adam carpmaya baslayan cinslerden.essek kadar boyuyla ne ribauntlar verdi turnuva boyunca.kiytiriktan bir iki smac disinda ne yapti.ne sut var ne serbest atis.cok bildiginden kos kos geri geldi nba kampindan.nba de oynarsa eger taksim meydaninda essek gibi anircam ahada buraya yaziyorum.hadi aslanim omer,tek filizlenen isik sensiz.gelistir kendi(bol bol serbest atis calis)bas git amerikaya.goreve cagrilincada kos gel milli takima.memo gibi densizlerden olma.

• Grupta yendiğimiz iki takımın final oynaması çok acı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapture

Grupta yendiğimiz iki takımın final oynaması çok acı...

Katılıyorum
  • hazırlık maçlarında da ruanda'ya kaybettik.. demek ruanda turnuvada olsa şampiyon olacaktı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 23 Eylül 2009; 9:32:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

hazırlık maçlarında da ruanda'ya kaybettik.. demek ruanda turnuvada olsa şampiyon olacaktı!

tamam da biz finali ilk beş maçtaki oyunumuzla, hırsımızla hak etmedik mi?
  • ben seneye hıdoyu boyle gormek ıstemıyorum..eger boyle oynayaaksa hıc gelmesın lıderımızde ersan olur (pek lıderlık vasfı yok ama)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapture

quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

hazırlık maçlarında da ruanda'ya kaybettik.. demek ruanda turnuvada olsa şampiyon olacaktı!

tamam da biz finali ilk beş maçtaki oyunumuzla, hırsımızla hak etmedik mi?

turnuvaları uzun mesafe koşularına benzetebiliriz.. iyi çıkış alıp ilk turları yüksek tempoyla önde götürebilirsiniz ama gücünüzü yeterli kullanamazsanız yarışı kazanmanız imkansız hale gelir.. biz ilk maçlar çok kastırdık, yorgunluk ve bunun getirdiği sakatlıkların da dezavantajını fazlasıyla yaşadık..

iyi basketbol oynayana, finalist takımları grup maçlarında yenene madalya vermiyorlar.. bunu öğrendiğimiz gün turnuvalarda başarılar elde etmeye başlayabiliriz

• çift coach'lu sistem mi paklar acaba bizim takımı? rotasyona, hücumlara yön verecek bi hücum coach'u işimize yarayabilir. yine -2006'daki gibi- iyi savunma yaptık ama hücumda düzensizlik hakimdi. o zaman da şimdi de iyi bi derece(en azından direkt katılım getirecek ilk 5 gibi) alamadık. 2010'a direkt gideceğiz.

Tanjevic, "2 belki belki 3 oyuncu değiştirebilirim" demiş. bu oyunculardan biri Barış diğeri Bekir zaten. Bu takımda herkesin yeri garantiyse bir şeyler ters demek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerseynl

hala yukarida mehmet den nami-diger memo dan medet uman ve hidayete verisdiren arkadaslar var malesef..mehmet okur denen nba de oynayan oyuncunun,ne mal oldugunu buyuk cogunluk biliyor.bundan once ki ve simdiki sampiyonada neden olmadigi da biliniyor.mehmet okur benim gozumde duz taban bambam dan baska bisey degildir.balina ilk gittigi sene sampiyonluk yuzugu takti.ardindan kontenjandan all-star oldu.ne olduysa ondan sonra oldu zaten.kaf dagindan kimse indiremedi.neyse su memo denenden birazdaha bahsedip sinirlerimi deprestirmeyim.
    yukarda bir arkadas hidayete sallamis.adam koca bi sezon top onadi,extradan playoff larda ter doktu.playoff un son maclarinda bile igneyle sakat sakat oynadi.sonra geldi milli takima,elinden geldigini yapmaya calisdi.memo gibi yan gel yat osman yapmadi.insafli olun.
    baska bir konuda,yine milli olupda formasi agir gelenler.semih,baris,engin,bekir..benim sahsi gorusumdur bu isimler.
    bu isimlere kaldiysa milli takim zaten madalya beklemek komik olur malesef.bir fb li olarak mesela semihin ne basketbolunu severim nede tavirlarini.cin olmadan adam carpmaya baslayan cinslerden.essek kadar boyuyla ne ribauntlar verdi turnuva boyunca.kiytiriktan bir iki smac disinda ne yapti.ne sut var ne serbest atis.cok bildiginden kos kos geri geldi nba kampindan.nba de oynarsa eger taksim meydaninda essek gibi anircam ahada buraya yaziyorum.hadi aslanim omer,tek filizlenen isik sensiz.gelistir kendi(bol bol serbest atis calis)bas git amerikaya.goreve cagrilincada kos gel milli takima.memo gibi densizlerden olma.

mehmet hakkında yazdıklarına katılıyorum.takımı bozan oyuncu olduğu söyleniyordu perde arkasında.hidayete ise katılmıyorum.gasol geldi paşalar gibi oynadı.hidayetin performansı tek kelime ile rezaletti.böyle oynayacaksa hiç gelmesin daha iyidir.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.