Şimdi Ara

2009 Civic Kalkış.?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarr 2009 model honda civic dream otomatik vites kullanıcısıyım.Geçenlerde aracımda bir şey denedim ve bunun motora zararı varmıdır diye daha sonra şüpheye düştüm.Kalkışta ilk önce vitesi 1'e çekip devir çalıştırdım daha sonra ileriye ittirdim ve 2'ye geçti daha sonra 3 ve D şeklinde gayet hızlı kalkış oldu bunun motora zararı olur mu yardımlarınızı bekliyorum.?

• Birkaç sefer denemenizden birşey olmaz..
    Ama bunu sürekli yapmaya başlarsanız:
    1-Motora bir şey olmaz (muhtemelen)
    2-Şanzımanı kucağınıza alırsınız
    3-"Böyle yapacaksan neden manuel vites almadın?" diyenlere verecek cevap bulamazsınız..

Kolay gelsin..
  • Zaten bunu sadece 1 kereliğine denemiştim memlekette daha sonrada bişey olur diye hic yapmadım.Bundan sonrada yapmam sadece nasıl oluyormuş diye merak etmiştim :) Çok saolasın bu arada yorumun için.
  • yap yap hiç bi şi olmaz
  • Ben önceki arabamda hep yapıyordum herhangi bir problem yaşamadım. Arada yapmanızda sakınca yok, benim gibi abartmayın yeter
  • Bizim araçların (2000 Accord) kullanım kitapçığında "Aracınızı 1, 2, D3 ve D4 şeklinde manuel de kullanabilirsiniz" yazıyor. Bazen manuel kullanıyorum. Önceki Civic'i hızlı zamanlarımda hep öyle kullanırdım; 10 yaşında, hâlâ iyi haberlerini alıyorum:)
  • 2009 cıvıc dıosn otomatık dıosn anlamadıgım 1-2-3 d nedır :S bende 2010 cıvıc kullanıcısıyım otomatık 1-2-3 olayını anlayamadım bızım sanzımanlarda ole bısı yok p r n d s olarak dıılmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 Aveo Vites Işıkları
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

2009 cıvıc dıosn otomatık dıosn anlamadıgım 1-2-3 d nedır :S bende 2010 cıvıc kullanıcısıyım otomatık 1-2-3 olayını anlayamadım bızım sanzımanlarda ole bısı yok p r n d s olarak dıılmı ?

aanil kardeşim, Türkçe'yi düzgün kullanıp düzgün yazmanı rica ediyorum.
    Sorunun cevabına gelince:
    P: Park
    R: Reverse
    N: Null
    D: Drive
    S: Sport
    anlamına gelir. S modunda Premium ve Elegance serilerinde ilk 3 vitese direksiyonun yanındaki kulakçıklardan elle müdahale edebilirsin. Böylece kalkışta manuel arabaya yakın hissedersin, 3. vitesten sonra da D'ye atarsın.

Hatta honda otomatiklerde önce N'de aracı devirlendirip sonra direkt D'ye çeken de gördüm.
  • Arkadaşım elegance paketinde S modu bulunmakta benimkisi dream olduüu için S yerine 1 2 ve D3 yapmışlar.:)
    quote:

2009 cıvıc dıosn otomatık dıosn anlamadıgım 1-2-3 d nedır :S bende 2010 cıvıc kullanıcısıyım otomatık 1-2-3 olayını anlayamadım bızım sanzımanlarda ole bısı yok p r n d s olarak dıılmı ?
  • Üst devirlerdre fazla zorlamadığın sürece sorun olmaz maksimum torka ulaştığı zaman vitesini yükseltmelisin genel olarak benzinli araçlarda 3500 den sonra vites yüüksetmen ve motoru yüksek devirde döndürmemen gerekir otomatik vitesli araçlarda sport düğmesi her zaman işe yarar ama araştırmadan alınan araçlarda daha sonra bu ihtiyacı gideremiyor opel astra cosmo ve elegance de var mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

quote:

anlamına gelir. S modunda Premium ve Elegance serilerinde ilk 3 vitese direksiyonun yanındaki kulakçıklardan elle müdahale edebilirsin. Böylece kalkışta manuel arabaya yakın hissedersin, 3. vitesten sonra da D'ye atarsın.

Hatta honda otomatiklerde önce N'de aracı devirlendirip sonra direkt D'ye çeken de gördüm.

Bende yapardım Ama aşırı yoruyor şanzımanı, fazlası zarar azı bile hatta

• Sonra tez vakitte soluğu Honda'cı Kadir usta'nın yanında alırsın kucakta şanzıman ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

quote:

3. vitesten sonra D'ye atmaya gerek yokki.+ya basarak 4 ve 5 de yapılabiliyor.
    S'ye getirip hiçbir şeye dokunmazsan 3.vitese atar.(gazın durumuna ve hıza göre)
    S modunda ise istediğin hızda gidebilirsin.tabi belli limitleri var.mesela 1 ve 2.viteste kalkabilirsin,3.vitese atabilmek için hızın min. 13-14 km olması gerek.30-40 arası da 4e geçiyor.52-55(eğime göre) arası da 5e geçiyor.

• drmoz arkadaşım harflerin ne anlama geldiğini biliyorum ama arkadaşın sölediği farklı bişi 1-2-3 den sonra d ye atmanın hiç bir sakıncası yok ben bunu bizzat servise sordum ki bunu sık sık yaparım ama arkadaşın civici dream paket oldugu için farklıymıs ben bunu sormustum. ben biriyle kalkcağım zaman vsa yı kapatım n den dırek d ye attıgım oldu 1-2 sefer bunun zararlı olduğunu solediler senin durumunda buna benzer bisi bence..
  • Dream'deki otomatik vitesin biraz farklı olmasından kaynaklanıyormuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.