Şimdi Ara

2009 corolla elegant

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar corolla foruma da sordum cevap gelmedi.2009 dizel ve benzinli corolla elegant donanım farkları nelerdir? 2009 dizel corolla elegant neredeyse hatasız kaç tl vermeliyim? Ne dersiniz dostlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatırladığım kadarıyla anahtarsız çalışma ve hız sabitleyici olması gerek donanım farklarının.Başka bişey var mı bilmiyorum ama hız sabitleyicisinden eminim

Dizel hatasızı 38-43 arasıdır diye tahmin ediyorum (4 ay önce ben de araştırıyordum o zaman piyasa öyleydi)

• Teşekkürler hocam sağolasın...genelde benzinli elegantı öneriyorlar.dizel elegantla ne farkı varki diye öğrenmek istemiştim.

• Bir de Corollada kronik sorunlar var mıdır? Megan2 ile sanayiden çıkmamıştım nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broastciv

Bir de Corollada kronik sorunlar var mıdır? Megan2 ile sanayiden çıkmamıştım nerdeyse.

Benzinli ya da dizel yarı otomatik ise sıkıntı çıkartabilir.Yoksa kronik sorunu neredeyse yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam sağolasın.tam otomatik şanzıman sorunsuz mu? vites geçişlerini hisseder miyiz? Sanki bir arkadaş şikayet ediyordu o yüzden sordum.
  • Hız sabitleyici yok. Onun dışında yagmur ,far,park sensoru falan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Toyota Auris Active
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eyvalah hocam sağolasın.mesela motorun lpg de ve dizelde performans farkı nasıldır.çünkü lpg li yada dizel kullanacağm.malum benzin fiyatları.
  • dizel 90 bg olur , çok performans beklemeyin ama yeterlidir gider yani. elegantta otomatik klima yagmur far sensörü vardır extradan .
    benzinli 124 bg lpg ye uyumludur . dizelde bir dönem yağ eksiltme sorunu oldu zamanında serviste sorunu çözüyorlardı dizel alırsanız servisten gerekli işlemler yapılmış olsun . bezninli daha performanslı tavsiyem benzinli alın lpg taktırın . . kronik sorunu yok yagını filtresını sanayide 200 liraya değiştirt bin git :)
  • Eyvallah hocam.benzinli eleganta doğru gönlüm kaydı sanki :)
  • Çok oluyorum belki şimdiden özür.Mesela 2008 ve 2011 benzinli elegant corolla arasında makyajlı kasa dışında fark yok değil mi?
  • broastciv kullanıcısına yanıt
    2011 olanı 6 ileri viteslidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki dostlar yaklaşık 15000 hasar kayıtlı (sağ iki kapı ve bagaj kapağı değişik sol ön çamurluk boyalı) comfort extra 100000km de lpgli 40000 verilir mi?

Verilmez.Kazasızı kaç para bu arabanın.50bin lira mı ki 40 istemiş bu.

O durumdaki arabaya 40 verreceginize 45 veri tertemizini alın

• Aynı fikirdeyim dostlar lakin piyada bir acayip malum siteye de baktım temizi 50000tl ve üstü demişler hep...

• Sizin önerdiğiniz bir araç varsa toyota corolla bakmak isterim bu fiyat civarında..

• 2009 yılından beri Toyota kullanıyorum. 2009 - 2012 Arası 2009 model(sıfır aldım) 1.6 132 HP auris, 2012-2016 arası 2010 Model 1.4 90 HP Corolla comfort extra ve şu anda da 2016 Model 1.4 90 HP Corolla premium aracım var.
    1.6 132 Hp valvematic motora sahip manuel Auris iyi devirleniyordu ama yokuşta ve yüklü iken dizel gibi gitmiyor. Bende ortalama yakıt 7,3-7,5 lt civarı idi.
    1.4 90 Hp Corolla yüksek hızlara çıkmıyor ama yokuşta ve yük altında benzine göre daha iyi gidiyor. Ortalama yakıt 5,5-57 lt civarı. Yağ eksiltme sorunu nedeniyle serviste gerekli işlemler yapıldı. Bu işlemlerden yaklaşık 49.000 km sonra dyno ölçümlerinde stok değerlere göre %7-9 daha yüksek performans gösteriyordu (Stok 90 hp olan güç 96-98 hp ve 205 nm tork ise 215-220nm).

2009 model comfort extra ve elegant arasındaki farklar;
    Benzinli elegant versiyonda anahtarsız çalıştırma ve cruise control var.
    Dizel elegant versiyonda anahtarsız çalıştırma ve cruise control yok, vsc ve trc var.
    Dizel ve benzinlide ortak olarak dijital klima var.

Corolla kronik sorunlar;
    1- Ayna mahruti sesi
    2- Direksiyon kolonu sorunu
    3- Ön göğüsten gelen trim sesleri
    4- Dizelde olan yağ eksiltme (Ülkemizdeki trafik yoğunluğu, motor yağlarının ve yakıtın kalitesizliği bu soruna katkı yapan sebepler)
    5- Orjinal balataların yumuşak olmasından dolayı gelen sinir bozucu sesler.

Bu sorunlar varken neden tekrar Corolla aldın diye merak edebilirsin. İşim gereği oto servisleri ve rektifiye atölyeleri ile yaklaşık 18 yıldır iç içeyim. 20.000 Araçlık bir veri deposuna göre çıkan sorunlara en ucuz çözümleri üreten garantisi bitse dahi (özellikle yağ sorununda) üretici hatalarının %90'ını ücretsiz çözen ender firmalardan biri olduğu ve bütçeme uyduğu için aldım. Başka kişiler farklı uygulamalar ile karşı karşıya kalmış olabilir ama bu elimdeki veriye göre çıkan sonuçtur.

• Eyvallah hocam.Bu ayrıntılı bildilendirme için teşekkür ederim.Allah razı olsun...

• tükkanda 2015 dizel corolla kullanıyorum. bunun kadar berbat bir yarı otomatik daha görmedim. otomatik isteniyorsa benzinli, tam otomatik versiyonu aranmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.