Şimdi Ara

AVEO 2009-2011 HB

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2008 sonunda cıkan en son 2011de üretilen makyajlı kasa dedikleri aveo dan almak istiyorum.
    Olumlu/olumsuz tüm yorumlarınızı bekliyorum.
    Kullananlar varsa artısıyla eksisiyle yazarsa cok sevinirim.

Bir de 1.2 motor ve 1.4 motoru var.
    1.4 bulamazsam 1.2 yi tercih edebilir miyim ?
    1.2 lerin 16v olanları var. Onların çekişi nasıl ? Yokuşta falan bayılıyor mu ?
    Ve 1.2 bir aveo nun 16v mi 8v mi oldugunu nasıl anlarız ? Motorun üzerinde yazıyor mu ?
    LS,S,SE gibi modellerin birbirinden farkı nedir ? En donanımlısı hangisi ?

Teşekkürler.

Aracın fotografı :

AVEO 2009-2011 HB

• Bende 2008 model 2009 mart trafiğe çıkışlı Aveo HB 1.4 SE var. 1. vitesten 2'ye takarken arabayı silkelememenin imkansız olması dışında memnunum. Gaz kumandasını çok acayip yapmışlar, gaza basmadığım halde devir 8-10 saniye kadar yüksekte kalıyor bi türlü inmiyor ama debriyajı bırakırsam tork sıfır anında devir düşüyor ve motor silkeliyor. 15-20 farklı araba kullandım 7 yıllık ehliyetim var böyle saçma bişey görmedim. Aveo 1.4 100hp modelin uzun yolda 6 litre, şehiriçi 7.5-8 litre yakıt tüketimi var. Bu arada aveo'yu 1.4 motor anca götürüyo, 100 beygir diyolar ama hissettirdiği 75-80 beygir anca var. 1.2 motorun aveo'yu yürüteceğini pek sanmıyorum hele klima açıkken yokuş çıkmaya çalışırsanız. 2008 üstü aveoların 1.2 1.4 hepsi 16 valftir ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panda34 -- 12 Eylül 2013; 21:30:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panda34

Bende 2008 model 2009 mart trafiğe çıkışlı Aveo HB 1.4 SE var. 1. vitesten 2'ye takarken arabayı silkelememenin imkansız olması dışında memnunum. Gaz kumandasını çok acayip yapmışlar, gaza basmadığım halde devir 8-10 saniye kadar yüksekte kalıyor bi türlü inmiyor ama debriyajı bırakırsam tork sıfır anında devir düşüyor ve motor silkeliyor. 15-20 farklı araba kullandım 7 yıllık ehliyetim var böyle saçma bişey görmedim. Aveo 1.4 100hp modelin uzun yolda 6 litre, şehiriçi 7.5-8 litre yakıt tüketimi var. Bu arada aveo'yu 1.4 motor anca götürüyo, 100 beygir diyolar ama hissettirdiği 75-80 beygir anca var. 1.2 motorun aveo'yu yürüteceğini pek sanmıyorum hele klima açıkken yokuş çıkmaya çalışırsanız. 2008 üstü aveoların 1.2 1.4 hepsi 16 valftir ayrıca.

Abi cevabın için çok teşekkürler. Söylediklerin önemli şeyler...
    Bir sorum da şu, internette yaptığım araştırmalarda Aveo'nun kasasının sağlam olmadığını gördüm.
    Genelde 2008 e kadar olan kasalardan bahsetmişler. Şuanki sert bakışlı 2011 üstü yeni aveolar değil. Yenisi euro ncap den 5 yıldız almış ama eski kasası 1.5 yıldız almış. Ama ben de baktığımda euro ncap sitesinde bu makyajlı kasa yok. Acaba 2008 öncesi (kalos gibi) olan kasa ile bizimki aynı mıdır sağlamlık olarak ? Sadece şekil değiştirip piyasaya mı sürmüşler ? Sen hiç kaza yaptın mı arabanın tepsiki ne oldu ?

• Kardeş askerdeyim, donanımhabere pek fırsat bulup giremedim geç cevap yazdım. Bizim aveo hb'nin sağlamlığı idare eder ama 2006 sonrası sedan aveo'larda biraz zayıflık var. Ben hiç kaza yapmadım. Aveo hb 2 yıldız sedan 1.5 yıldız alabilmiş ayrıca hb'de A sütunu kaza sonrası sağlam dururken sedan'da sütun katlanmış tavan havaya kalkmış, araba ortasından eğilmiş. 2006 sonrası aveo sedanlar biraz uyduruk diğerleri idare eder sağlamlıkta tabi 2013 model 10 havayastıklı bir araçla kıyaslanmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010-2014 Opel Corsa Otomatik
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.