Şimdi Ara

2009'da internete girmek vs. 2019'da internete girmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
6
Favori
18.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben internet ile ilk tanıştığımda internetten müzik dinlemek 4k film izlemek gibiydi.
  • Vomitory kullanıcısına yanıt
    Ben bir adım öndeymişim. 98-99 civarında geocities üzerinde kendime ait web sitesi açmıştım. HTML ile tasarımını yapmıştım. Bir çok fıkra şiir vs. koyup yayınlamıştım. Hatta bir süre sonra flash uygulamasıyla bir hareketli menü bile yapmıştım:) geocities kapanınca hepsi gitti tabii.
    Bir de sayaç koymuştum sayfanın altına. Her gün ben girip bakınca bir artıyordu seviniyordum:)
  • Bu sitelerde çıkan çerez uyarıları tamam dedikten sonra kayboluyor, ama ben her browser'ımda takip edilmeyi engelleme seçeneğini seçiyorum.

Bu şekilde halen bilgi toplayabiliyorlar mı?Bir de vpn kullanınca sitelerin çerez uyarıları çıkıyor.
  • 56k internet ile 3mblık bir müzik yarım saatte falan iniyordu :) O zaman "vay be internetten şarkı indiriyoruz" diye şaşırırken şimdi 100mbit internet bile bazen yetersiz geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabaki

1997 yılında arama motoru altavista vardı. o zaman tanıştım internetle. tabi o zaman çevirmeli ağ ile bağlanıyoruz.
    hatta e-kolay.net diye bir firma vardı. kotalı internet satıyordu. kısa süreli bir kampanya yapmıştı sınırsız internet için. 50 milyon lira vermişttim o pakete.

ilk bilgisayarım aidata markaydı. ne günlerdi beee....

need for speed in ilk versiyonunu tomb rider ın ilk oyununu hatırlıyorum halen.
    biz ofiste yahoo kullanıyorduk sanırım avrupa verisyonuydu türkçe versiyonu yoktu henüz, ilk e mail adresimi yahoo dan aldım çünki posta kutusuda yahoo tabanındaydı mecburen ve yıllarca kulladım o maili ne bereketliydi be

ttkom adsl satmaya başlayana kadar yahoo uzantlı mail adresimi kullanmaya devam etmiştim ardından bir kaç yıl kendi firmamızın hostunu kullanarak mail uzantısı almıştık sonra web sayfamızı güncellemediğimiz için host kullanım süremiz bittiğinde yenilemedik ve mail adresimiz de bir işe yaramayınca ttnet tabanlı mail adresi almıştık.

günümüzde hotmail ve ardından gmail çıkarak mail uzantısı edinme ve posta kutusu hizmeti vereye başlayınca sıkıntı ortadan kalktı, bir ara hissenet sitesi illaki gerçek şirket yada kamu uzantılı bir mail adresi diye tutturmştu sırf bu yüzden üye olamadığım için ammada üzülmüştüm

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    hala var? ustelik cok daha hizli? bedava olani da asiri yavas degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turn table kullanıcısına yanıt
    2001 yılında e-kolay vardı. Servis sağlayıcısı kimdi hatırlamıyorum. Kotanın babasıydı 15 saatlik e-kolay internet alırdık.
    Reklamı da hala kulaklarımda: e-kolay.net sonrası kolay internet.
  • 2003 yilinda ilk dandik pc de e kolay kullanirdim. 7 mb lik sergenin chelsea ya attigi golu 2-3 saatte indirmisti.
  • 99'da net alemi güzeldi, bizimkiler flash videolarla yeteneklerini sergilerdi, 56k modem ile izlerdik. Windows media player'ın tadı bir başka idi. Adult sitelerin görsel dizilimi farklı idi, yapboz gibi. Grafi2000, lagaluga, esalak, fistik.com filan bence şahane idi. Şimdi affedersin bir çok kullanıcı elinde adobe ürünleri var, içerik üretemiyorlar. Ancak yabancı içeriği alıp, premiere ile editliyip kesip biçiyorlar peh.
  • Adblock gelmeden önceki o acayip, epilepsi geçiren reklamları çabuk unutmuş bazıları. 2009 öncesinden bahsediyorum.
  • Eksik yazılmış ülkenin sana dayattığı yasaklar yüzünden sayfaya erişemezsin. Bölgesel yasak yüzünden çoğu video içerikli oluşum ülkene kapalıdır.

En güzeli 2000 yıllardı; telden 1 saat anca girer o zaman daha yeni yeni ortaya çıkmış One Piece mangasını özel bir siteden takip eder, zamanının en baba tr oyun sitelerinden olan trgamer ve merlininkazani forumlarında takılırdım.

Yaşım kaç sormayın.
    99 yılında e-kolay' ve ixir'de vardı hocam.

İlk bilgisayar kullanmam 1998 ekim ayında, Halk eğitim bünyesinde açılan bilgisayar kursunda tanıştım, henüz ilkokul 5'e giderken.

99 Eylül ayında ise dial up bağlantılı 15 bilgisayarlı, labaratuar açıldı ilçenin devlet okuluna.
    40 dakika bir sitenin açılmasını beklerdik , İE o zaman alt barda sayfanın açılma grafiğini gösterirdi, o mavi lanet şey dolasıya, sağ üsteki dünya şeysi dönesiye kadar ömür geçerdi.

Labaratuardaki bilgisayarlar ise Windows 98 pentium 2, 64 mb ramli o zamanlara göre bile külüstür birşeydi.
    3-4 yıl öcnesinde bizim kuzen getirmiş eski okuldan kaldırılan bu bilgisayarlardan birisini. Bana "iş yaparmı bu, tamir et" diyor.

Ne yalan söyleyeyim duygulandım , donanım arızasıda vermemiş yıllar boyunca.

En son baktıgımda solitaire atıyordu o makinada

ek olarak toplu mause'nin topuyla oynamayan bizden değildir:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 29 Kasım 2019; 18:12:27 >

• Sene 1999 ixir, superonline kontörlü internet alıp kullanmak. Eve ikinci hat çektirmek. Hey gidi günler. Yıllar uçup gidiyor
  • The Great Hack Netflix yapımı facebook skandalı hakkında ödüllü belgeselini izleyebilirsiniz. Trilyonlarca dolardan söz ettiğimiz bir canavar yarattık :Internet

Artık butun hareketlerimiz takip ediliyor.

Hacım ben win 95 ondan önce win 3.1 kullanmış biri olarak senden yaşlıymışım hissi verdi bana. İlk PC oyunum FIFA 98 di. Ondan öne zaten bilinen tek internet Google idi. Oraya girip neyi arayacağım diye bakardım monitöre. Zira Türkçe kaynak olmadığı icin İngilizce arama yapmaya çalışırdım. İlk defa internete 97 yılımda Akşemsettin tramvay durağının yanında bir cafe vardı. 7-8 Bilgisayar vardı. Mirc vardı, sınıf arkadaşlarımız ile kanal kurmuştuk :) ICQ vs ohooo neyse eskiler güzelmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 😬 2009 mu?

😂

Sen benim 1996’da çektiklerimi bilseniz. Ohoooooo.

• Tabiki bu konuda da sidik yarışı başlamış. Evet en ilk siz kullandınız interneti.
  • 2009'da tek sıkıntım ttnet tırt hizmetiydi. Sitenin yüklenmesini de beklemiyordum hiç. Ama bağlantım sürekli kopuyordu. Neyse ki sonra taşınıp kablonet'e geçtik de yıllarca sorunsuz internet kullandık.
  • Vodafone’lu isen 2019 yılında dahi internete giremezsiniz.

• eskiden bir resim 10dk'da açılırdı, önce kafa sonra memintolar sonrasına gerek kalmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.