Şimdi Ara

2009'da internete girmek vs. 2019'da internete girmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
6
Favori
18.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2009... ne güzel günlerdi. internetim 5 mbpsydi ama hızlı gelirdi. deli gibi de age of empires oynardım o zamanlar. winampda vardı. .msn de arkadaşımla mayın tarlası oynardım
  • 1998 yılında arkadaşla İzmir'de 7 tane toplama bilgisayar ile ilk internet cafemizi açmıştık. İşlemciler sanırım celeron 400 ekranlar ise Casper. Robotics 56k modem ile 33k gördük mü bizden iyisi yoktu daha sonra uydu anteninden bağlanti sağlayan barracuda diye bir İnternet servis sağlayıcı çıkmıştı 400k hizla bağlanabiliyorsunuz bizim için muazzam bir hız ama bütçe yetmiyor tabi, normal baglantiya bile ayda 350.000.000-400.000.000 fatura ödüyorduk 24 saat açıktık gece 12 den sonra kepenkler ve ışıklar kapalı vaziyette sabaha kadar idare ederdik, saati 750.000 TL idi daha sonra 1.000.000 TL yaptık sürekli müşteri sırası olurdu müşteri sorunumuz pek yoktu Windows 98 kullanirdik FIFA 98 oynardık ozamanlar Yahoo var mIRC var icq var herkes sabaha kadar karı kız peşinde icq veya mIRC te takılırdı , birde hoppala.com diye sohbet sitesi vardı bizim cafede müdavimleri çoktu altavista arama motoru vardı , netscape diye browser vardı o döneme ait hatırladiklarim bunlar çok güzel günlerdi aklıma geldi gereksiz gereksiz yazdım idare edin artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternet o kadar rezalet ki düşünün 2010 da internet hızım 8 Mbps VPN hızları 2-3Mpbps.
    Sene 2019 VPN hızları olmuş 5-10 Mbps fakat benim internet 4Mbps bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehdrive

1998 yılında arkadaşla İzmir'de 7 tane toplama bilgisayar ile ilk internet cafemizi açmıştık. İşlemciler sanırım celeron 400 ekranlar ise Casper. Robotics 56k modem ile 33k gördük mü bizden iyisi yoktu daha sonra uydu anteninden bağlanti sağlayan barracuda diye bir İnternet servis sağlayıcı çıkmıştı 400k hizla bağlanabiliyorsunuz bizim için muazzam bir hız ama bütçe yetmiyor tabi, normal baglantiya bile ayda 350.000.000-400.000.000 fatura ödüyorduk 24 saat açıktık gece 12 den sonra kepenkler ve ışıklar kapalı vaziyette sabaha kadar idare ederdik, saati 750.000 TL idi daha sonra 1.000.000 TL yaptık sürekli müşteri sırası olurdu müşteri sorunumuz pek yoktu Windows 98 kullanirdik FIFA 98 oynardık ozamanlar Yahoo var mIRC var icq var herkes sabaha kadar karı kız peşinde icq veya mIRC te takılırdı , birde hoppala.com diye sohbet sitesi vardı bizim cafede müdavimleri çoktu altavista arama motoru vardı , netscape diye browser vardı o döneme ait hatırladiklarim bunlar çok güzel günlerdi aklıma geldi gereksiz gereksiz yazdım idare edin artık.
    Hocam kepenkler kapanınca sabaha kadar Ultima Online oynayan birileri yok muydu? Yoksa neyleyim ben öyle gece vardiyasını...

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Ah ah o Nebula benim ömrümü yedi Asgardı Locusu Quann'ı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    gogo57 kullanıcısına yanıt
    99 değil 2000'de cikti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye internet 1993 ya da 1994'te ODTÜ'ye gelmiş ben duymadım ve nette aratırsanız kimi öyle kimi böyle diyor bu mesele değil ama 93 94 biri kesin.

akabinde sol ihlas..gibi kurularak halka sunuldu ben 95 sonu gibi hatırlıyorum.şifre yok bedava.telefon faturası yok bedava.kısa bir dönem internet bedavaydı.
  • düzinelerce ixir cd'si vardı. O zaman ilkokuldaydim ixir olmadığında da 146 diye bir şeyi öğrenmiştim. oradan giriyordum ne olduğunu bilmeden. Sonra kol gibi fatura gelince bizimkiler bilgisayarı sökmüştü. buna rağmen annem babam hâlâ oğlum derler bana sağolsunlar

• Şuan orange hattı kullanıyorım ispanya’da
    Sayfa yıldırım hızıyla açılıyor
    Yasak falan olmadığı için zorno sitelere de aynı hızla giriyor vay be duygulandım

• Yeminlen o zamanlar daha iyiydi.56k modemin bağlanma sesinin verdiği haz hiç bir şeyde yoktu.İnternete girince telefonla konuşulamazdı.Kota biterdi 146ile devam ederdik.Bir resim arşivim vardı ki sormayın:)

• 1993 'de Türkiye'den Amerika'ya ilk Internet bağlantısı yapıldı ve ODTÜ kampusundeki birçok bilgisayar odasından Amerika'daki sunuculara (çoğu ftp sunucu) girilip dosya indirllebiliyordu. 1994'te ise AIX işletim sistemli bir IBM bilgisayar üzerinden Türkiye'nin ilk web sitesi yayınlanmaya başlandı ve Amerika'daki Internet kullanıcıları ODTÜ'nün websitesini ziyaret etmeye başladı...

• Çıtayı yükseltiyorum

Veezy go Superonline pcmag ve pcnetin verdiği demo oyunlar ve uygulamalar vay arkadaş şimdi 1 oyun 100 GB.

• Telekomcu komşumuz sayesinde internetle erken tanışanlardan biri olduk. Kuzenler ekolay falan kullanırken bizde TTnet Dialup ADSL Pikatel modem vardı 1 ile 256 MBPS arası başlamıştık. Modemi falan ben takmiştim velet halimle

Tam hatırlamamakla birlikte muhtemelen 2009-2010 gibi 8 mbps kullanmaya başlamıştık sonrasında 16 ve şimdi 75 sanıyorum biraz şanslıyız internet erişimi konusunda karşı cadde 8 bile alamıyor

Ooooy oy belki reisler gibi İCQlarda takilamadik ama şimdi MSN ne bilmeyen var yine de şanslı görüyorum kendimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

1993 'de Türkiye'den Amerika'ya ilk Internet bağlantısı yapıldı ve ODTÜ kampusundeki birçok bilgisayar odasından Amerika'daki sunuculara (çoğu ftp sunucu) girilip dosya indirllebiliyordu. 1994'te ise AIX işletim sistemli bir IBM bilgisayar üzerinden Türkiye'nin ilk web sitesi yayınlanmaya başlandı ve Amerika'daki Internet kullanıcıları ODTÜ'nün websitesini ziyaret etmeye başladı...
    c64 çift kaset çalar vs merakım var çocukluktan teknolojiye ama 92 miydi hazır ibm 386 sistemlere 3500 dolar çekince satıcılar ilgim kayboldu bir kaç sene.93'te lisedeyim kızlar alkol rock'n roll daha çok ilgi alanı.üni'ye başlayınca 95 sonu mudur artık 1000 dolara 586 120 mhz sistem toplayınca tekar ilgi alanım olmuştu.karanlık yıllarım yani 92 95 arası o yüzden duyup görmediğim şey hakkında bir şey diyemedim bu muymuş olay teşekkür ederim bilgi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-69F3BB092

Çevirmeli ağ bağlantı sesini hala unutmadım

Alıntıları Göster

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Hocam inan hatırlamıyorum hafıza ile ilgili sıkıntı varda biraz ama gece kimse oyun oynamazdi herkes sohbet muhabbet peşindeydi.

• Bir de fotohaber versiyonu var. Direk kapatıyorum öyle bir site veya haber çıkınca. Aslı arası 10 cümlelik haber yapmışlar, her resmin altında 1 cümle var ve ilk 3 resmin altında aynı cümle var bir türlü habere ulaşamıyorsun. Click click click....

• Vİrüs girerdi bağlantıyı keserdi 0900 lu hatları arardı yada yurt dışı numaralarını modemden telefon kablosunu çekene kadarki geçen sürede bir dünya telefon faturası gelirdi, iki kere yüksek fatura gelmişti biri 173 milyondu sene 2000-2003 arası, babam faturayı görmesin diye tüm aile çok uğraşmıştık ama malesef görmüştü ve çok gürültülü ufak hasarlı bir deprem olmuştu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordgnr

Ah ah o Nebula benim ömrümü yedi Asgardı Locusu Quann'ı
    Bir neslin ömrünü yedi hocam. Analım...

2009'da internete girmek vs. 2019'da internete girmek

• 99 senesinde Türkiye'de ilk bizim semte(Kadıköy) kablonet gelmişti,o kadar cahildik ki genişbant internetin ne olduğunu bilmediğimizden 2004 yılına kadar dial up'a servet ôdedik

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.