< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 27 Kasım 2019; 18:55:11 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 27 Kasım 2019; 18:55:11 > |
bırak 2009 u türkiyede ilk internete girenlerden biri olarak kendimlen gurur duyuyorum
sene 1999 20 sene önce internet gelmiş dediler inceledik alalım hadi dedik işimiz icabı firmalarla filan e mail ile yazışırız işimize yarar hesabı bide web sayfası sörf yapma muhabbetleri filan yeni yeni daha türkiyede o zamanlar bir furyadır gidiyordu işte neyse internete giricez diye gittim 1999 un en hızlı masaüstü bilgisayarını aldım bimeks yeni açılmıştı daha, inter celeron muydu neydi işlemcisi sistemide windows un en ilkel haliydi gri renkli çözünürlük tırtıklı tırtıklı olanlardan, neyse işte o zamanlar bi superonline bide ihlasnet vardı başkada yoktu ben daha ucuz diye ihlas net almıştım telefon kablosu üzerinden bağlanırdı mouse ile bağlan butonuna tıkladığımda çevirmeli bağlantı sesi gelirdi fax çekiyomuş gibi bağlandıktan sonra dakka başı kopar bir e maili bile 1 saatte yollar adamı kanser ederdi yinede yıllarca idare ettik onunla yani bu internetin babasını tanırım ben yaaaaa |
Ktunnelle youtube'a girmek vs girmeyenin kalmaması.
|
enoelroc demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Şimdiye bakalım öyleyse. Örneğin, konuyu açarken altta verdiğim linklerde de göreceğiniz üzere, imgur'a kimsenin girememesi. Vikipedi'ye kimsenin girememesi. Google Maps'ten uydu görünümüne bakılamaması. Paypal'ın olmaması, Booking'in uçurulması. Bir ara github bile yasaklanmıştı daha ne diyeyim. |
Maalesef vergi alamadıkları her şeyi halk için yararlı mı yararsız mı demeden kapatıyolar. Şu saydığın sitelerin yasak olduğundan milyonların haberi yok ne olduğunu bile merak etmiyolar.
|
peki bu yazdığınızın konu ile alakası ne?
|
|
Enthris demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
12 yıl sonra, şimdi bir BÜYÜKŞEHİR belediyesindeyim, kocaman şehir ve şehrin ortasında merkezi bir yerdeyim. Hemen hemen bütün İSS'ler kotalı internet veriyor. Altyapım 10 mbps'e dek destekliyor, bana 8 veriyorlar. Akşamları 4-5'e düşüyor. Binada sözde VDSL altyapısı varken, niyeyse binadaki hiçbir daireye VDSL portu yok. Yıllardır böyleymiş komşulara göre. Herkese ADSL. Ah ah... Altyapıyı çekip port koymayan İSS'ler... Kota koyan İSS'ler... Sürekli fiyat zamlayan İSS'ler... Söylenecek o kadar çok şey var ki. 10 yıl önce kotasız veya hız düşürmesiz, 16 mbps alıyordum, küçük bir ilçede... |
Hocam Adblock'u kapatıp 2dk takılsana internette.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vomitory -- 27 Kasım 2019; 17:45:38 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|