Arkadaşlar geçenlerde bir köpeğe çarptım. Neyse ki yavaş çarptığım için köpeğe birşey olmadı. Ancak çarpmanın etkisiyle tampon esnediğinden olsa gerek sağ sis farım yerinden çıktı. Sis farının etrafındaki krom çerçeve duruyor ama farın kelepçe mandalları yerinden çıktığından içeride kablosuna bağlı vaziyette sallanıyordu. Ben de soketini çekip sis farını kablosundan kurtardım ve bagaja koydum şimdilik. Tekrar takabilmem için tamponu sökmem lazım. Nasıl sökebilirim, bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
2009 modeli değil de bir önceki kasayı tarif edebilirim ki genelde standarttır zaten ön tampon, önce davlumbazların tampona bağlı olduğu vidaları sökün, devamında da esneyebilmesi çamurluğa bağlı tampon tarafındaki birkaç vidayı da sökün, sonra tamponun çamurlukla birleştiği yerde içeriden 2 ya da 3 vida vardır, o esnettiğiniz yerden elinizi sokup o vidaları sökün, tamponun tam orta üstünde ön panjurun altında vida vardır, onu da söktüğünüzde çamurluk bağlantılarındaki dişlerden kurtarınca tampon gelir, geri takarken o modelde de öyle mi bilmiyorum ama farların altında görünmeyen bir takoz var tampon onun üstüne gelmeli yoksa farlarla arası açık kalır