Şimdi Ara

Sıfır aracın kapısının değişmiş çıkması(Seat Leon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Temmuz 2016 yılında sıfır olarak satın aldığım Seat Leon aracımı geçen hafta satışa çıkardım. Geçtiğimiz günlerde bir web sitesinin kampanyası ile Otorapor isimli bir firmaya ücretsiz expertiz yaptırdım. Expertiz raporunda aracın sağ arka kapısının sökülüp takılmış olduğu ve mikron verilerinin çok düşük olduğu yazılıydı. Arayıp sorduğumda bu kapının değişmiş olduğunun hem boya kalınlığından hem de bağlantı yerlerinden net olarak anlaşıldığı söylendi.

Aracı satın aldığım Doğuş Oto tabiki durumu peşinen reddetti. Fakat aracımı 2. elde değerlendirmek üzere DOD'a getirebileceğim ve bu yolla orada güvenli expertiz yaptırabileceğim söylendi ve bu Cuma gününe randevu aldım.

DOD kapı değişmiş derse ne yapmak lazım, değişmemiş derse ne yapmak lazım? Haklarımız ve yapılabilecekler nelerdir? Bilgi sahibi olanlar fikir verebilirse çok mutlu olurum.

Aracın ilanına ve bahse konu expertiz raporuna(ilanın altında) şuradan ulaşabilirsiniz;https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-seat-leon-1-6-tdi-style/boyasiz-degisensiz-yetkili-servis-bakimi-yeni-yapilmis-leon/6940416

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 22 Mayıs 2017; 12:50:21 >

• Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sökülen kapı kolay anlaşılıyor,hata yoktur bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, umarım sorun çıkmaz ya da çıkarmazlar.

Memnuniyetiniz ve araç hakkındaki düşünceleriniz nedir?
  • Sıfır araç alırken de boya makinesi ya da bi ustayla gitmek lazım artık

• ben bizzat mercedes bayisinde calisan bir arkadasimdan duydum. Bazen arac transfleri sirasinda arabalar ciddi hasarlar aliyor ve bunlari yaptirip satiyorlar fakat hic bir sekilde musteriye bilgi vermiyorlar. O nedenle sifir arac alirken bile dikkatli olmak gerekiyor.
  • dava açın diyeceğim ama nasıl ispatlayacaksınız neresinden baksan sıkıtılı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazen olabiliyor bu durumlar. Araba uzun bir yolculuk yaparak geliyor ve yolda başına birşeyler gelmesi, taşıt değişim sürecinde kaza olması ihtimal dahilinde.

• Bu kaçıncı rezalet ve yine Doğuş.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam araçtan aslında memnunum. 9 ayda hem şehiriçi hem şehir dışı 30bin km yol yaptım. Servis ücreti bence pahalı(814 TL) ama onun dışında yakıt tüketimi, performansı, konforu benim değerlendirmeme göre gayet iyi.

Özellikle merak ettiğiniz birşey varsa yanıtlayabilirim.
  • Büyük ihtimal araç taşıyıcıdan inerken zarar görmüştür değiştirmişlerdir. Satarken sizi uyarmaları lazımdı.

Boya tutarlı olsa sök tak ayar çekilmiştir kapıya derdim.Ama anlaşılan boyada tutarsız.
  • geçmiş olsun.
    Güzelim ülkede bu durumlar artık olağan karşılanıyor.

Maddi gücünüz varsa hukuki yollara başvurun. Lakin aracınızı satışa koymuşsunuz, bu süreçte enaz 1-2 sene mahkeme sürene kadar satmamanız lazım. Malum bilir kişi cart curt derken.
    Sonuçta %100 kazanırsınız eğer sizden kaynaklı bi durum yoksa.

Maddi olarak beklemeniz yönünde sıkıntı varsa doğuşla yüz yüze görüşmenizi tavsiye ederim.Önce aracı aldığınız yere gidin ardından doğuş merkeze
  • İyi sandığınız firmalar bile neler yapıyor bilseniz. Stajda çalışan arkadaşım arabayı çıkartıyım derken 2 tane araca vurmuş, hemen boya kaporta da yapıp sıfır diye satmışlar. Tırdan inen araçların coğu zaten darbeli geliyormuş. Hatta bi kere bir mini cooper bagajı göçük gelmiş hemen değiştirmişler. Dediğim araçlar bmw-range-mini-jaguar gibi araçlar. O kadar para veriyorsun ama durum bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Büyük ihtimal araç taşıyıcıdan inerken zarar görmüştür değiştirmişlerdir. Satarken sizi uyarmaları lazımdı.

Boya tutarlı olsa sök tak ayar çekilmiştir kapıya derdim.Ama anlaşılan boyada tutarsız.

servise g,ren aracın servis kaydı olur. parça giriş çıkışı sistem üzerinden yapılır. servis girişi varsa da nefaset uygulanır. Bunlar yapılmadıysa içiniz rahat etsin bir şey yoktur..
  • mrtem M kullanıcısına yanıt
    Fazla iyi niyetlisiniz ama daha önce bu tarz sıfır olup boyalı çok araçla karşılaştık olmayan bir durum değil burasının Türkiye olduğunu unutmamak lazım.
    Hatırlayanlar vardır . 3-4 yıl önce araç parkına dolu yağmış sıfır araçlar tavan boyalı hale gelmişti.
    Araç alırken st içiniz rahat etsin aletle bakalım diye teklif etmişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Mayıs 2017; 15:40:22 >
  • klasik doğuş işte
  • Öncelikle çok geçmiş olsun,şu Doğuş grubu bikerede sattığı malın arkasında dursa şaşarim zatenSıfır araba alırken bile ustayla gitmek lazim demekki,güzelim memleket sahtekar,kalpazan,soyguncu yuvasına döndü

• Doğuş oto etimesgut ikinci el bölümünden yıllar önce 2013 model jetta aldık.Araçta boya ve değişen yok denildi.1 yıl kadar sonra aracı biz satılığa çıkardık.Aracı alacak kişi expertize soktu,expertiz dedi;bu aracın ön kaput değişmiş ama orjinaliyle değişmiş vs vs..vidalar yada somunlar üzerindeki boya siliklerinden mi ne anlaşılıyormuş.Biz şok olduk,alacak kişi sorun etmedi aldı.
  • Kos, egea yine bozulmus

• herhalde dünyanın hiçbir yerinde böylesi saçma birşey konuşulmuyordur, arabalar artık o kadar pahalı hale geldi ki ulaşım araçlığından çıkıp lüks mal kategorisine girdi, bundan dolayı da insanlar haliyle arabasını farklı yerlere koyuyor, yoksa yapılan iş gayet normal, oldu da kapısını sürttüler getirirken ne olacaktı? aracı tekrar gemiye yükleyip fabrikaya gönderip yeni kapı takıp geri mi getireceklerdi? yapılan şey gayet normal ve standart bir durum, o araçlar indirilirken illaki sürtüyor, adamlar milimetrik yanaştırıyorlar yer yetmediğinden, ha müşteriye söylensin denirse de söylenecek birşey yok, adamlar kazalı araç satmıyorlar, bu tarz ufak tefek hasarlarda hepsi onarım veya değişim yapıyor

diğer yandan satarken sıkıntı oluyor tabi, bu da insanımızın cinsliğinden, alırken satmayı düşünen, her yanı güneş yanığı olan aracı gıcır gıcır boyanmış araca tercih eden, hasar kaydı olmasın diye dışarıda sağı solu düzeltilmiş arabayı, yetkili serviste herşeyi orijinal olarak değiştirilen araca tercih eden ileri zekalılar yüzünden saçma sapan işlerle uğraşılıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.