Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rahan35

Toyotasa orjinal navigasyon getirse bence taktıtran çok olurdu.

kesinlikle... sadece Toyota değil, diğer markalarda getirtseler alıcısı çok olur!
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

walla o fiyata elektrik ayarlı direksiyonda olacak zaten bi zahmet.. D segmentinden bahsediyoruz..

kaç tane d segmenti arabada bu özellik var? veya aynaların elektrikli olarak içeriden açılıp kapanması hangilerinde var? toyota bu sefer donanım olarak eskiye oranla biraz daha cömert davranmış ama türkiye donanım listesi tam olarak açıklanmadan konuşmak doğru olmaz.

arkada havalandırma olmaması bence rezillikten başka bir şey değil, aman arabalarında neredeyse b segmenti arabalara bile koyacaklar.

ayrıca benim öğrendiğim kadarıyla 1.6 olan versiyonda anahtarsız giriş olayı yokmuş yine o devasa anahtarları cepte taşımaya devam.

tabi 50bin lira para verip dünyanın en iyi arabasını almayı ummak saflıktan öte bi şey olur, burada bize düşen fiyat fayda oranını hesaplayıp donanım ve güvenlik konusunda kendi önceliklerimizi belirleyip ona göre tercih yapmak.

benim için avensiste en önemli kriter 2. el olması zira 2. eli bu kadar çok kaybettiren bir aracı sıfır almak hiç mantıklı gelmiyor, tanıdık plaza da olduğu için o plazaya gelen 2.el temiz il avensisi ben almayı düşünüyorum. tabi arabayı yakından görüp beğenmek en önemlisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_ -- 25 Ocak 2009; 17:06:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

walla o fiyata elektrik ayarlı direksiyonda olacak zaten bi zahmet.. D segmentinden bahsediyoruz..

kaç tane d segmenti arabada bu özellik var? veya aynaların elektrikli olarak içeriden açılıp kapanması hangilerinde var? toyota bu sefer donanım olarak eskiye oranla biraz daha cömert davranmış ama türkiye donanım listesi tam olarak açıklanmadan konuşmak doğru olmaz.

arkada havalandırma olmaması bence rezillikten başka bir şey değil, aman arabalarında neredeyse b segmenti arabalara bile koyacaklar.

ayrıca benim öğrendiğim kadarıyla 1.6 olan versiyonda anahtarsız giriş olayı yokmuş yine o devasa anahtarları cepte taşımaya devam.

tabi 50bin lira para verip dünyanın en iyi arabasını almayı ummak saflıktan öte bi şey olur, burada bize düşen fiyat fayda oranını hesaplayıp donanım ve güvenlik konusunda kendi önceliklerimizi belirleyip ona göre tercih yapmak.

benim için avensiste en önemli kriter 2. el olması zira 2. eli bu kadar çok kaybettiren bir aracı sıfır almak hiç mantıklı gelmiyor, tanıdık plaza da olduğu için o plazaya gelen 2.el temiz il avensisi ben almayı düşünüyorum. tabi arabayı yakından görüp beğenmek en önemlisi.

walla hangi araçlarda olup olmadığı beni ilgilendirmiyor. D segmentindeki birçok araçta zaten olması gereken şeyler bunlar. hoş bir araçta ne kadar çok elektronik donanım olursa, sorunlarıda o kadar çok olur derler.. ama 50.000TL'de az para değil.. psikolojik sınır demiştik biliyorsunuz..

bu noktada da bahsettiğimiz fiyat/performans oranının kişiden kişiye değiştiğini de belirtmek isterim.. biri çıkar 50.000TL'yi 1 senede biriktirir, biri çıkar 5 senede biriktirir.. o zaman 50.000TL'nin değeri 1 senede biriktiren için mi daha önemlidir yoksa 5 senede biriktiren için mi??

benim için 50.000TL çok önemli bir para o yüzden hangisinde var hangisinde yok tartışmasından önce alacağım araçta zaten olması gerekli diyorum!

• benim için de 50bin lira çok önemli bir para. zaten öyle olmasaydı gözümü karartır sıfır alırdım 2 sene sonra 25-30bin liralara gitmesine üzülmezdim ama şu an gönlüm asla sıfır almaktan yana değil. 3-5 ay sabrederim temiz bir ikinci el alırım.

ayrıca 50bin lira benim için önemsiz diyecek çok fazla insan olacağını zannetmiyorum. kaldı ki bu durumda olan biri varsa tercihini bu araç yerine mercedes bmw gibi daha lüks arabalardan yana kullanacaktır.

netice itibariyle ben aracı bu hafta içi gidip incelemeyi düşünüyorum, ayrıca nihai donanım listesi yayınlanınca da iyice detayları irdelemek lazım ama şimdilik gördüklerim kadarıyla benim için son derece tatminkar duruyor zira bundan önce corolla dizel elegant almak istiyordum.

bu arada bu aracın el freninin sorun çıkartmayacağını umuyorum zira bu elektronik park frenlerinden çok fazla şikayet olduğunu duyuyorum, bakalım toyota bu konuda ne kadar randıman sağladı.

• avensisin 2. eli iyi değil! ikinci el de D seğmentlerin çoğununda durumu iyi değil.ikinci elide iyi araç istiyorum derseniz Almandan şaşmayacaksınız! bu arada insiğnianın donanımlısıda yaklaşık 51000 ytl e civarında (1,6 motor )
    bu arada bir arabada beygir gücünün yanı sıra torkta çok önemlidir. yeni avensisin 1,6 sının torku yaklaşık 160 civarında ! (bence yetersiz )
    quote:

benim için de 50bin lira çok önemli bir para. zaten öyle olmasaydı gözümü karartır sıfır alırdım 2 sene sonra 25-30bin liralara gitmesine üzülmezdim ama şu an gönlüm asla sıfır almaktan yana değil. 3-5 ay sabrederim temiz bir ikinci el alırım.

ayrıca 50bin lira benim için önemsiz diyecek çok fazla insan olacağını zannetmiyorum. kaldı ki bu durumda olan biri varsa tercihini bu araç yerine mercedes bmw gibi daha lüks arabalardan yana kullanacaktır.

netice itibariyle ben aracı bu hafta içi gidip incelemeyi düşünüyorum, ayrıca nihai donanım listesi yayınlanınca da iyice detayları irdelemek lazım ama şimdilik gördüklerim kadarıyla benim için son derece tatminkar duruyor zira bundan önce corolla dizel elegant almak istiyordum.

bu arada bu aracın el freninin sorun çıkartmayacağını umuyorum zira bu elektronik park frenlerinden çok fazla şikayet olduğunu duyuyorum, bakalım toyota bu konuda ne kadar randıman sağladı.

• 160nm tork kesinlikle düşük birme değer ama test etmeden yetersiz demeyi doğru bulmadığım için şimdilik sadece kağıt üstünde vasat diyebiliyorum.

2.el olayı konusunda durumun farkında olduğum için kolay kolay sıfır alacağımı zannetmiyorum, ayrıca opel bu dünyada araba üreten son firma olsa ata binerim yine opel almam. buna ister önyargı diyin ister kişisel tercih ama ben o firmayı sevmiyorum.
  • quote:

160nm tork kesinlikle düşük birme değer ama test etmeden yetersiz demeyi doğru bulmadığım için şimdilik sadece kağıt üstünde vasat diyebiliyorum.

daha iyi bir değere sahip, atmoferik 1600 cc motorlu bir araç söyleyebilir misiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: nerki

avensisin 2. eli iyi değil! ikinci el de D seğmentlerin çoğununda durumu iyi değil.ikinci elide iyi araç istiyorum derseniz Almandan şaşmayacaksınız! bu arada insiğnianın donanımlısıda yaklaşık 51000 ytl e civarında (1,6 motor )
    bu arada bir arabada beygir gücünün yanı sıra torkta çok önemlidir. yeni avensisin 1,6 sının torku yaklaşık 160 civarında ! (bence yetersiz )

2. el almanların iyi diyorsunuz ama, 2003-2004 vectraların 2. el değerleri nedir? yüksek mi?

birşeyi atlıyorsunuz. birşeyi gerçekten iyi yaparsınız onun 2. eli iyi yüksek olabilir.
    örnek mazda 323 ün 2.eli kötü iken, mazda 3'ün 2. el çok yüksek..
    dolasıyla bu kasa avensis için 2. eli iyi olacak mı onu göreceğiz, aynı şey insignia içinde geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 25 Ocak 2009; 20:55:51 >

• opel almanyanın tofaşı ! arife tarif gerekmez. avensis 1,6 132 beygirlik aracı test etmeye gideceğim. daha önce kullandığım avensis 1,6 110 beygir sollamalarda ve rampada zayıf kalıyordu. Umarım yeni avensis daha güçlüdür. bu arada avensise neden turbo beslemeli motor konmadıda vanos teknolojisi geliştirilip önümüze sunulduki ? avensis 1,6 132 beygir ile vw TSI 122 hp/ 210 tork arasındaki burun farkını çok merak ediyorum. Çünkü şu an passat 1,4 tsı 122 kullanıyorum yeni avensis kullandığım araçtan daha atak mı sorusunun cevabını testten sonra sizlerle paylaşacagım.

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

160nm tork kesinlikle düşük birme değer ama test etmeden yetersiz demeyi doğru bulmadığım için şimdilik sadece kağıt üstünde vasat diyebiliyorum.

daha iyi bir değere sahip, atmoferik 1600 cc motorlu bir araç söyleyebilir misiniz?

quote:

avensisin 2. eli iyi değil! ikinci el de D seğmentlerin çoğununda durumu iyi değil.ikinci elide iyi araç istiyorum derseniz Almandan şaşmayacaksınız! bu arada insiğnianın donanımlısıda yaklaşık 51000 ytl e civarında (1,6 motor )

2. el almanların iyi diyorsunuz ama, 2003-2004 vectraların 2. el değerleri nedir? yüksek mi?

birşeyi atlıyorsunuz. birşeyi gerçekten iyi yaparsınız onun 2. eli iyi yüksek olabilir.
    örnek mazda 323 ün 2.eli kötü iken, mazda 3'ün 2. el çok yüksek..
    dolasıyla bu kasa avensis için 2. eli iyi olacak mı onu göreceğiz, aynı şey insignia içinde geçerli

• passat daha iyi gelecektir. nedeni turbodur ve alt devirler oldukça canlı olacaktır.
    toyota turbo benzinli motor üretmeyi çok istemiyor, yüksek sıkıştırmalı motorlar yana değil, zaten yurtdışında 2.0 motorlu avensisler daha çok satılıyor. ben olsam 1.4 tsi passat alacağıma 2.0 benzinli avensis alırım (tabi şu vergi sistemi olmasaydı )

quote:

opel almanyanın tofaşı ! arife tarif gerekmez. avensis 1,6 132 beygirlik aracı test etmeye gideceğim. daha önce kullandığım avensis 1,6 110 beygir sollamalarda ve rampada zayıf kalıyordu. Umarım yeni avensis daha güçlüdür. bu arada avensise neden turbo beslemeli motor konmadıda vanos teknolojisi geliştirilip önümüze sunulduki ? avensis 1,6 132 beygir ile vw TSI 122 hp/ 210 tork arasındaki burun farkını çok merak ediyorum. Çünkü şu an passat 1,4 tsı 122 kullanıyorum yeni avensis kullandığım araçtan daha atak mı sorusunun cevabını testten sonra sizlerle paylaşacagım.

• passat kötü değil doğuş kötü. bu ayrım yapılsın. kalp kırmayalım..
  • şu 1.6 motora dsg yada powershift tarzı şanzıman koysa...
  • oda olur zamanla
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

şu 1.6 motora dsg yada powershift tarzı şanzıman koysa...
  • yeni avensis 2.0 litre 152 hp 196 nm bir aracın 205 son hızı çok az

bmw 3 serisinin 1.6 motoru 210, 2.0 motoru 228 son hıza sahip.

honda accord 2.0 son hız 212 km/h
  • 205 yazıyorsa en azından 220 yapar, daha da fazlası olmuş olmamış fark etmez bence. Önemli olan her zaman gaza tepki verebilmesi. Bu arada 1.6 atmosferikte muadilleri arasında daha yüksek tork ve bg sahip olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

daha iyi değere sahip bir 1.6 var mı bilemem ama neticede türkiyenin en çok satan d segmenti aracı olan passatın turbolu motoru çok daha iyi değerler veriyor ancak eskidiği için benden uzak olsun.
  • bmw 1 serisi

1.6 litre 122 hp 160 nm tork

0-100 km hızlanma 10.2 sn

204 km/h son hız

yakıt tüketimi ortalama 5.8 lt/100 km

bmw 3 serisi

0-100 km hızlanma 10.8 sn

210 km/h son hız

yakıt tüketimi ortalama 5.9 lt/100 km

bence bu değerler yeni avensisten başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 26 Ocak 2009; 0:02:41 >
  • Bence burada hangi araba daha iyi hangi araba daha kötüden ziyade hangi araba bana uyarı konuşmak lazım... 50-55 verdiğinizde aslında bayağı bir alternatif var;

1. Avensis 1.6 51.400 TL
    2. Opel Insiginia Edition 1.6 180 Beygir 53.000 TL
    3. Octavia Superb Elegance 1.4 TSI 122 beygir 54.000 TL (full donanımlı, yok yok)
    4. Seat Exeo ( sanırım 1-2 aya gelecek, 2008 audi kasası kullanılmış )
    5. Passat 1.4 TSI trendline 53.000

Herşey arabanızdan ne beklediğinize bağlı... Performansmı, konformu yoksa ikisidemi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

bmw 1 serisi

0-100 km hızlanma 10.2 sn

204 km/h son hız

yakıt tüketimi ortalama 5.8 lt/100 km

bmw 3 serisi

0-100 km hızlanma 10.8 sn

210 km/h son hız

yakıt tüketimi ortalama 5.9 lt/100 km

bence bu değerler yeni avensisten başarılı

0-100 avensis daha iyi, bence eşitler
    BMW 3 serisi mükemmel bir araç da, ben şahsen 1.6 motor bi araca 95 bin lira (full) vermem. O kadar para verdikten sonra iyi bir performans beklerim. Ne kadar adı BMW de olsa 95 bin lira verip aldığın araba altı üstü 1.6 motor! Ama full olanı 55-60 bin olsa o zaman eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 26 Ocak 2009; 0:52:30 >

• Bu listeye C5'i de ekleyelim, bu da çok iyi bir alternatif.
    quote:

Orjinalden alıntı: spark73

Bence burada hangi araba daha iyi hangi araba daha kötüden ziyade hangi araba bana uyarı konuşmak lazım... 50-55 verdiğinizde aslında bayağı bir alternatif var;

1. Avensis 1.6 51.400 TL
    3. Octavia Superb Elegance 1.4 TSI 122 beygir 54.000 TL (full donanımlı, yok yok)

Herşey arabanızdan ne beklediğinize bağlı... Performansmı, konformu yoksa ikisidemi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: isimbulunamadı

Bu listeye C5'i de ekleyelim, bu da çok iyi bir alternatif.
    quote:

Orjinalden alıntı: spark73

Bence burada hangi araba daha iyi hangi araba daha kötüden ziyade hangi araba bana uyarı konuşmak lazım... 50-55 verdiğinizde aslında bayağı bir alternatif var;

1. Avensis 1.6 51.400 TL

C5 de gerçekten harika ancak Passat CC bence hepsinden daha şık olmuş.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.