Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kemikleşmiş toyota kullanıcısının asla seatı alteratif olarak düşüneceğine ihtimal vermiyorum, volkswagen bi nebze ama seatın hiç şansı yok gibi. en azından benim için öyle ve benim gibi düşünen azımsanamayacak kadar çok insan olduğunu düşünüyorum. herşey güç değil, sonuçta atmosferik motorların çok daha uzun ömürlü olduğunu unutmamak lazım.

avensisin bence en son eleştirilecek kısmı yeni 1.6 motoru, motora gelene kadar eleştirilmesi gereken bir çok donanım eksiği var.
  • bu aracı bu haliyle alan corolla elegant 1.6 bej döşemeyle yanyana geldiği zaman bu kadar parayı boşunamı verdim diye düşünebilir. cc yok, bej döşeme yok, anahtarsız sistem yok. bence avensis çok farklı bir araç olmamış. camry ve corolla dizaynı çizgilerini koruyor. abi corolla yada grand corolla diyebiliriz. tabi sınıfının gerekliliği bazı artıları olacaktır. sessizlik, yoltutuş, hacim vb. zaman göstersin bakalım avensisi.
  • Donanım Listesi

http://www.dosya.tc/Avensisdonan_m.xls.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 27 Ocak 2009; 8:53:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

Donanım Listesi

http://www.dosya.tc/Avensisdonan_m.xls.html

• Bende dün yeni avensisi inceleme fırsatı buldum ve çok beğendim.

Bluetoth olayı çok hoşuma gitti.

Bana göre eksiklikleri cc, Xenon ve akıllı çalıştırma sistemi.

Xenonu iyikide koymamışlar fiyatı 2.000 TL artırırdı fakat serviste 400 TL taktırılır Far yıkama olduğundan dolayı muayenede sorun çıkarmaz.

CC de sonradan taktırılır diye tahmin ediyorum. Ecusu sonradan gelecek premium ile aynıdır.

Tek eksik Akıllı çalıştırma olmayışı olmuş.

Bu sınıfta bir araç alacak olsam yeni Avensis alırdım heralde...
  • 1.Elektrik ayarlı iki hafızalı direksiyon (bunun olmayışı eksi ama çok önemli değil)

2.Otomatik hız sabitleme (bunun muhakkak takılabilmesi lazım, bu olmadan hayatta almam. ayrıca takılabiliyorsa bile acc özelliği olmalı)

3.Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi ( corollaya bile koyup buna koymamaları saçmalamanın ötesinde bir pazarlama olayı, ama yapacak bi şey yok)

4.Arka cam perdesi (bu sonradan kolaylıkla takılır diye düşünüyorum)

5.Arka kapı perdesi (bu sonradan orjinali gibi takılabiliyorsa çok iyi olur)

6.Arka park sensörü (100 liralık donanımı bile para verip almamızı istemeleri baya komedi)

7.Bi-xenon farlar (1.6 olanda mercek varsa sorun olmaz ama mercek yoksa sonradan takılan xenonlarda ışık çok dağılıyor)

işin özü 1.6 olanda 2. bir donanım gelip bazı özellikler ilave edilmezse kemikleşmiş müşterisi dışında yeni bir kitle kazanacağını ummak hayalcilik olur,

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_
    7.Bi-xenon farlar (1.6 olanda mercek varsa sorun olmaz ama mercek yoksa sonradan takılan xenonlarda ışık çok dağılıyor)

1.6 olanlarda mercek var ve far yıkamada var
  • arkadaşlar bende cmts günü arabayı inceledim, çok tok duruyo tasarımına alışılır,güzelde renk seçenekleri var,füme ve koyu gri mavi karışımı rengini gördüm, arkadaşın koyduğu civa gri renk te çok çok yakışmış...aracın boyutuda D segmenti sınıf için aşırı uzun değil (mondeo,insignia,accord) ideal,lagunayla aynı....ama dashboarddan aynı tadı alamadım..birkere sürücüyü sarmıyo,direksiyon çok şık ama biraz büyük!...arabanın içine arabadan anlamayan birini koyun dolu bir corolla zanneder...sadece kapılardaki ve öndeki kaliteli gümüş şeritler yeni avensisin ayrıcalığı olmamalıydı...yine sunroof opsiyonu yok hiç şaşırmadım!,premium 1.6 da gelse yine sunroof olmayacaktır(inş yanılırım)...adamlar sunroof hastasıysan 80 binini alırım diyo...binici sunroof yok diye bindiği markayı değiştiriyo toyotasa yöneticilerinin haberi yok!..
    birde bu zamanın zayıflığı..üreticiler arge ye tekniğe güvenliğe cok yatırım yapıyolar..araclara bircok sistem koyuyolar aynı fiyata..fakat bu olumlu gelişme aracın iç mekanında maliyeti kısmak için mecburen kalite problemlerine yol açıyo..avensisi inceleyenler görücektir cockpitin alt tarafının ve kapıların kullanıldığı plastik üst tarafa nazaran daha sert..birçok ince yerlerde kısıntıya gitmişler...ama bu avensisle alakalı değil tüm üreticilerin politika aynı, golf 6 hariç zaten onlarda fiyata fazlasıyla yansıtmışlar!
    çok eleştirmiş gibi oldum ama yinede AVENSİS

• 1.6 Premium'u bekleyin full donanım gelecek.
  • ne zaman ? ne kadara ?
    quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

1.6 Premium'u bekleyin full donanım gelecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunus2003

ne zaman ? ne kadara ?
    quote:

Zamanı bilmiyorum ama yetkili bayii gelecek dedi, fiyatı aşağı yukarı 5 bin lira daha pahalı olur.

Benim tahminim ellerindeki eski avensis'ler bitince getirirler. Ya da en kötü ihtimalle ağustos'ta 2010 model olarak getirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 27 Ocak 2009; 18:15:49 >
  • toyota avensise niye baz donanımdan itibaren c control, park sensörü ne bileyim kromaj altlık standart koymuyor ? anlamış değilim. bereket vsc yi standart koymuş.

Orjinalden alıntı: yunus2003

ne zaman ? ne kadara ?

• arkadaşlar bütün yorumlarınızı okudum, ayrıca MuSonic arkadaşımıza teşekkür ederim resimleri bizle paylaştığı için.. ilk mesaja ekleyeceğim günün ilerleyen saatlerinde..

ancak şimdi kendi yorumumu eklemek istiyorum.. öncelikle ToyotaSA'nın politikarını hiç yerinde bulmadığımı söylemek istiyorum. ilk mesaja koyduğum resimlerdeki ihtişamdan eser yok.. navigasyonun yerine radyonun konulması neyse de bu özellikleriyle 51.400TL gerçekten çok!

yok bi-xenon yok sunroof fln derken bu aracın fiyatı 80.000TL'yi bulurki bu fiyata gidip iyi model bir passat alınır.. aracın dışı iyi hoş da içi tam nlamıyla artık bazın baz diyebilieceğim bir şekilde.. yani koltuk ve direksiyon konulmuş.. satışa sunulmuş gibi.. o özelliği iyi bu özelliği kötü gibi tartışılacak konuşulacak bir yönü bile yok.. açıkçası avensis'den soğudum diyebilirim.

acaba ben mi abartıyorum diyorum ama bu donanıma 51.400TL... gerçekten saçmalamışlar!

• farklı bir donanım er yada geç gelecektir zira tek donanımla alternatifsiz olarak çok uzun süre satamazlar ancak premiumun geleceği bilgisi sanıyorum bayilere gitmedi zira ben bugün istanbul nataşta arabaya biraz baktım oradakiler başka donanım geleceği bilgisinden bihaberler.

gelelim şu an satılacak olan arabaya,

-utku bey in yazdığı gibi mercek varsa parasını veriri bi xenon farı taktırırız diye düşünüyorum yani bu eksi olmaktan çıktı.

-benim için olmazsa olma cruise control var, bu takılamıyorsa zaten almayı düşünmüyorum.

-akıllı giriş sistemi de olmayıversin, 50 bin liraya her şeyi bi arada satın almayı beklememek lazım.

-bagaj dışardan da anahtarsız açılabiliyor bu güzel, ayrıca stepne çok şık saklanmış, bagaj hacmi de gayet iyi.

-torpido gözü ve ruhsat gözünde kadife kaplamalar çok hoş, gürültü önleme açısından baya güzel bir artı.

-orta kol dayamanın iki kademeli olmayışı kötü zira otopark kumandası gibi sık ulaşılan parçalar oraya konabiliyordu.

-orta konsolda bulunan 12v soketi ve aux in girişi güzel detaylar.

-arka koltuk orta kol dayamanın ordaki kapağı açınca bagaja ulaşılabilmesi ne işe yarayacak bilmem ama yinede bir artı.

-kapı içlerindeki krom çıtalar benim çok hoşuma gitti, baya güzel bir hava katmış.

diğer özellikleri zaten bilnen şeyler, perşembe günü daha detaylı inceleme fırsatım olacak o zaman aklıma gelen bi şey olursa eklerim

• ayrıca yukarıda yazılanlar gibi bu sınıf bir arabaya standart olarak cruise control, park sensörü muhakkak konulmalı. ayrıca eskisinde xenon verip yenisisnde bunu geri çekmeleri anlaşılır gibi değil.

kesinlikle en kısa zamanda 2. bir donanım paketiyle bazı donanımları standart hale getirmeleri ve makul bir fiyat farkıyla satmaları gerekiyor
  • Nihayet bugün gidip yeni avensisi canlı canlı gördüm ve inceledim. Baktığım modeli 1.6 benzinli olanıydı verdikleri fiyat 51.400 tl. 2.0d4 120 küsür beygirlik olanına verdikleri fiyatda 79.800tl. Öncelikle şunu söylemek istiyorum tek kelime ile hayal kırıklığına uğradım. Dışarıdan bakıldığında eskisine oranla arabanın boyutları büyümüş ve genişlemiş ama anladığım kadarıyla sadece mühendisler aracın dışı için çalışmışlar geldi bana ve iddia ediyorum aracın iç hacmi, ön gögüs büyüklüğü veya uzunluğu diyelim corolla ile aynı. Fazla uzatmak istemiyorum sizlerde gidip istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz ama ben beğenmedim ve iddia ediyorum Toyota yeni avensisin satış rakamlarında hayal kırıklığına uğrayacak özellikle yaşadığımız şu kriz günlerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya027 -- 27 Ocak 2009; 20:08:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aya027

Nihayet bugün gidip yeni avensisi canlı canlı gördüm ve inceledim. Baktığım modeli 1.6 benzinli olanıydı verdikleri fiyat 51.400 tl. 2.0d4 120 küsür beygirlik olanına verdikleri fiyatda 79.800tl. Öncelikle şunu söylemek istiyorum tek kelime ile hayal kırıklığına uğradım. Dışarıdan bakıldığında eskisine oranla arabanın boyutları büyümüş ve genişlemiş ama anladığım kadarıyla sadece mühendisler aracın dışı için çalışmışlar geldi bana ve iddia ediyorum aracın hiç hacmi ön gögüs büyüklüğü veya uzunluğu diyelim corolla ile aynı. Fazla uzatmak istemiyorum sizlerde gidip istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz ama ben beğenmedim ve iddia ediyorum Toyota yeni avensisin satış rakamlarında hayal kırıklığına uğrayacak özellikle yaşadığımız şu kriz günlerinde.

katılıyorum.. en azından bu model yerine 1.6 Premium'u en düşük model diye verip 51.400TL deselerdi o zaman satış danışmanlarının kafasını kaşıyacak vakitleri olmazdı!

• katılıyorum.
    şahsen alacak olsam o paraya insiğnia alırdım ama şu krizde para yok..
    quote:

Orjinalden alıntı: aya027

Nihayet bugün gidip yeni avensisi canlı canlı gördüm ve inceledim. Baktığım modeli 1.6 benzinli olanıydı verdikleri fiyat 51.400 tl. 2.0d4 120 küsür beygirlik olanına verdikleri fiyatda 79.800tl. Öncelikle şunu söylemek istiyorum tek kelime ile hayal kırıklığına uğradım. Dışarıdan bakıldığında eskisine oranla arabanın boyutları büyümüş ve genişlemiş ama anladığım kadarıyla sadece mühendisler aracın dışı için çalışmışlar geldi bana ve iddia ediyorum aracın iç hacmi, ön gögüs büyüklüğü veya uzunluğu diyelim corolla ile aynı. Fazla uzatmak istemiyorum sizlerde gidip istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz ama ben beğenmedim ve iddia ediyorum Toyota yeni avensisin satış rakamlarında hayal kırıklığına uğrayacak özellikle yaşadığımız şu kriz günlerinde.

• techzone arkadaşıma şiddetle katılıyorum...bir kurumun bu kadar kar amaçlı planlarının olmaması gerekir heleki dünyanın 1 numaralı üreticisiysen bu konumunu devam ettirebilmek adına tüketiciye extra şeyler sunmalısın...güvenilir bir kaynaktan auris maliyetinin geçensene 9 bin tl olduğunu öğrendim!...tamam vergiler faln filan ama bu kadar teknolojin varsa konumunu korumak adına müşterin lehine feragat şart...mazda 6 (baz) yı aralık ayında 43 tl yi veriyolardı o kadar söliyim 2.0 lt (vergileri siz düşünün!
  • Sizlere bende kesinlikle katılıyorum. Bu rekabet ve piyasa şartlarında bu aracın daha makul bir donanım ve fiyatla satılması gerekirdi. Toyota hastası olmayan birisinin yeni Avensis'i tercih etmesi zor görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.