Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni Avensis donanımında neler olduğu bilgisini yayınlamanız mümkün değilmi? Araba bayiye gelmiş showrooma çıkmışsa bu bilgi sizlerede gelmiştir herhalde...

Teşekkürler,
  • quote:

Orjinalden alıntı: spark73

Sayın Utkucay Bey,

Yeni Avensis donanımında neler olduğu bilgisini yayınlamanız mümkün değilmi? Araba bayiye gelmiş showrooma çıkmışsa bu bilgi sizlerede gelmiştir herhalde...

Teşekkürler,

hiç sormayın, araba geldi ama ne broşür var ne de teknik özelliklerin olduğu bir kağıt var hiçbirşey yok. o halde bugün elimize gelen aracı sattık...(yerine araç kısa zamanda gelmeyecek ama ne yapalım)

hatırladığım kadarıyla yazayım...

1600cc 132 hp
    6 ileri vites
    9 airbag
    ebd destekli abs
    vsc+
    trc
    çift bölgeli dijital klima
    6 hoparlörlü cd mp3 player
    yol bilgisayarı
    4 cam elektrik kumandalı
    ledli ısıtmalı elektrik kumandalı dış dikiz aynaları (elek. katlanır)
    tam boy alimünyum alaşımlı jantlı yedek lastik
    elektronik park freni
    optitron göstergeler
    17" alimünyum alaşımlı jantlar, 215/55/17 goodyear exllence lastikler
    ledli stop aydınlatması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 26 Ocak 2009; 19:56:14 >

• son model araçları getirmek için niye bu kadar bekleniyor anlamıyorum.mesela opel insignia hemen hemen 8 aydır gelecek hala satışı yok.avensiste mi öyle olacak yoksa krizle bir ilgisi varmı bilmem
  • Bugün yeni Avensisi incelemek için zeytinburnu derindere bayiine gittim. Şansıma araç ben gelmeden yarım saat önce gelmişti, ilk görünce biraz heyecanlandım iyice dıştan bi inceledim. İlk gözüme çarpan araç eskisine nazaran daha tok, ağır başlı duruyor. Gelen renk civa rengiydi birazdan bolca resim koyacam zaten incelersiniz.
    Arka taraf bence eskisine göre daha başarılı, şeffaf stoplar ayrı bir hava katmış ancak ön taraf bence arkaya göre biraz kötü daha iyi olabilirmiş. İç tarafta ise görünüm olarak çok farklı bir dizayn yoktu, orta konsolda el freni olmadığından daha rahat sürüş pozisyonu var, yeni direksiyon da çok şık birçok fonksiyou var ele iyi oturuyor.
    Arka taraf ise rahat, geniş ama eskisinden pek farklı değil ortada şaft borusu olmadığı için orta koltukta oturmak daha rahat, ön kafalıkları ilginç yapmışlar çift parçalı ileri geri hareket ediyor.

Ben şahsen aracı beğendim ama yine de daha bi heyecan bekliyordum eskisine göre çok heyecanlanmadım. Ama genel olarak kaliteli ve gösterişli bir araç. Tabii diğer donanım seçenekleri ve özellikleri gördükten sonra yorum yapmak ve en önemlisi test sürüşü yapıp motoru hakkında fikir edindikten sonra yorum yapmak daha doğru olacaktır.

• fotoğrafları bekliyoruz, bu arabayla ilgili nihai yorumu kesinleşmiş donanım bilgisine ulaşmadan yapmamak lazım diye düşünüyorum. 1.6 elegatın üzerine ek bir paket ile bazı donanımları ilave etme imkanı tanırlarsa hoş olur yoksa 44 bin liralık eski kasasında xenon far verip 51 bin liraya sattıkları yeni kasada hala standart far koymaları pek mantıklı durmuyor. ayrıca corolla elegatta anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi verip avensis elegatta bunu vermemek başka bir enteresan nokta. son olarak corollanın class donanımına bile cruise control koyan toyota avensis eleganta bunu nasıl koymamış hala hayretler içindeyim.
  • Şimdi gelelim 1.6 Elegantta gördüğüm ve görmediğim özelliler:

@utkuçay arkadaşımız olan özellikleri söylemiş ben bi de olmayanları söyleyim...

Öncelikle belirteyim 215/55/17 ebatındaki jantlar çok şık olmuş ve 17 inç standart olması artı bir puan.

Gelelim olmayanlara...

- Öncelikle 1.6 Elegantta far yıkama olduğu halde bi-xenon far yok! halojen farlar var, bu biraz yanılttı bizi normalde fabrika çıkışı far yıkama olan araçlarda xenon far olduğu için bunda da var sandım ama yok.
    - Arka park sensörleri yok
    - Anahtarsız giriş ve çalıştırma yok
    - Bilinen elegant donanımdaki bej döşeme yok (belki diğer renklerde vardır)
    - Elektrikli ve hafızalı yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon yok
    - Cruise Control yok
    - Kapı eşiğinde Nikelajlı avensis yazısı yerine plasti yazı
    - Arka klima havalandırması yok

Bunlar gördüğüm eksiklikler. Ancak burada şunu da söyliim buradaki Elegant araç aslında isim olarak Elegant, donanım olara comfort ve elegant karışımı bunu ordaki satış elemanı söyledi.
    İleride "1.6 Premium" donanım paketi gelecek ve bu dediğim tüm eksiklikler o modelde olacak
    fakat fiyatı bundan yaklaşık 5 bin lira daha pahalı olacak yani 56 bin lira civarı.

Bu arada sunroof yine 2.0 full donanımda olacak ve opsiyon olarak navigasyon olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 26 Ocak 2009; 21:09:09 >

• Bu arada isteyen varsa bayii'deki aracı satın alabilir, yani satış başladı ama pek araç yok şu an.
  • Bu nasıl bir satış stratejisidirki? Premium paketi 56.500'e satarlarsa herhalde sınıfındaki en pahalı araç ünvanınıda elde etmiş olur böylece. Bugün yabancı sitelerdeki reviewlerine baktım güvenlik haricinde 5 yıldız alan hiçbir özelliği yok. Mondeo farklı sitelerdeki reviewlerde Avensisden daha fazla 5 yıldız almış.

Kensinlikle fiyatda bir revizyona gidilmeli...
  • Resimler geldi...

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##

....Devam edecek

• quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC
    - Bilinen elegant donanımdaki bej döşeme yok (belki diğer renklerde vardır)

şuanlık diğer renklerde de yok. sadece 2.0 da var
  • - Elektrikli ve hafızalı yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    - Cruise Control
    - Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    - xenon far

bu özellikler premium diye çıkacağı söylenen versiyonda olursa o zaman 2. elini alırım yoksa şu durumda mevcut avensisten nerdeyse daha düşük donanımlı bir araca para vermek için arabaya bindiğim zaman beni fazlasıyla cezbetmesi lazım.
  •  ## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

- Elektrikli ve hafızalı yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    - Cruise Control
    - xenon far

bu özellikler premium diye çıkacağı söylenen versiyonda olursa o zaman 2. elini alırım yoksa şu durumda mevcut avensisten nerdeyse daha düşük donanımlı bir araca para vermek için arabaya bindiğim zaman beni fazlasıyla cezbetmesi lazım.

Şu an acele etmemek lazım, fiyatta mutlaka revizyona gidilir daha yeni çıktı, henüz ne kadar talep alacağı belli değil. Satış durumuna göre fiyatta ayarlama yapılır.
    2. eli ise yazdan önce bulmak pek mümkün değil beklemek gerek.
  •  ## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ##

Sevmediğim bi şey daha; bagaj kapağı yayları hidrolik değil yine ekstra yer kaplıyor bagajda

Far yıkamalı halojenli far

• Aracın dışı hoş ancak içi çok sade kalmış. Daha önce yayınlanan resimlerde döşemeler ve göğüslükte kullanılan malzemeler daha farklıydı. Bence ya fiyatlarda ya da aracn içinde değişiklik yapmaları gerekiyor. Bagaj kapağı Mercedes yeni C serisinde de aynı bu şekil.
  • bir aracın yeni kasasını ilk alanlardan olmanın bir bedeli vardır, bu fiyatta bunun bedelidir
  • İlk almanın her zaman bi havası vardır, tüm gözler sizin üzerinizde olur. Yoldan geçenler bu arabayı sorar size.
    Hatta biz çıktıktan 6 ay sonra aldığımız halde millet aa bak bu da yeni avensis falan diyordu.
    Fakat 2004 1.6 comfort'u kaça sayarsınız diye sordum, 20 bin lira dedi
    Bu arada aracın içi bence de çok sade olmuş, ancak Premium donanımda daha gösterişli ve kasvetsiz iç mekan olacaktır büyük ihtimalle. Yani bu donanımı aslında elegant değil comfort olarak görmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 26 Ocak 2009; 22:26:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

- Elektrikli ve hafızalı yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    - Cruise Control
    - xenon far

Şu an acele etmemek lazım, fiyatta mutlaka revizyona gidilir daha yeni çıktı, henüz ne kadar talep alacağı belli değil. Satış durumuna göre fiyatta ayarlama yapılır.
    2. eli ise yazdan önce bulmak pek mümkün değil beklemek gerek.

zaten mayıs haziran gibi almaya niyetim var o yüzden sıkıntı olmaz ama şu an bu donanımlar oldukça hayal kırıklığı yarattı bende. kim bilir belki yeni verso çok daha cazip gelir.

• Aslında suç avensis'te değil, toyotasa'da. Yani neye göre bu donanımı koyuyor ya da koymuyor belli değil. Mesela xenon far olmayan bi araca far yıkama koyacağına cruise control, anahtarsız giriş, park sensörü koy.
    Ayrıca bunca yıl millet alt modeldeki araçlarda sunroof alamıyor ve satış elemanı bile diyor sunroof isteyen çok ama toyotasa kendi politikaları gereği koymuyor hatta opsiyon dahi sunmuyor. Bu konuda daha yenilikçi ve esnek olmalılar aksi halde rakipleriyle zor baş ederler. Yani sırf şu sunroof olmamasından dolayı adama gidip passat aldırırlar.
  • Yeni gelecek olan Seat Exeo'yuda bekleyip görmek lazım. 18TSI 150 beygir motor getirecekler sanırım.

http://www.seat.com/com/generator/su/com/Exeo/site/start/main,lang=en.html
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.