Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer markaların aynı segmentdeki araçlarını inceledim....

Hız sabitleme dışında çok önemli bir eksik yok diye düşünüyorum.

xenon sonradan çok rahat takılabilir (zaten passat da xenonlu araç alabilmek için highline donanımı almak gerekiyor, laguna da opsiyon, mondeo da opsiyon)
    anahtarsız giriş olmazsa olmaz değil zaten..
    bence aracın satış fiyatı ve donanımı hız sabitleme dışında ideal
  • Son dönem Corolla, Auris ve Camry nin tasarımında ki çok güzel gelişmeleri Avensis de de beklerdim. Ama tasarım olarak hiç beğenmedim diyebilirim. Tabiki görsellik göreceli bir kavram genelde beğenilirse Toyota sorunsuzluğuyla bu araç satabilir.
  • Sevgili utkucay kardeşim bak şimdi;
    1- Corollaya cruise control koyuyorlar avensis 1.6 benzinlide yok
    2- Corollaya otomatik vites koyuyorlar avensis 1.6 benzinlide yok
    3- Corolaya göre üst segment araba çıkarıyorlar ama iç hacim corollayla aynı arabanın genelinde bir büyüme, genişleme ve kaslanma var ama iç hacim bundan hiç etkilenmemiş.
    4- Corolla benzinli modelin en full olanı 48.200 tahminime göre 1.200 tl veya hadi bilemedin 2.200 tl parazlıkla indirtip 46.000 tl alırsın avensis 1.6 benzinli 51.400 1.400 indirim yaptırıp 50.000 alırsın yani demek istediğim şu bir üst segment farkı 4.000 tl mi olmalı sizce ? Buradan ben şu sonucu çıkartıyorum ya corolla çok pahalı yada avensis.
    Fazlada uzatmak istemiyorum evet tekrardan söylüyorum ben kendi şahsi düşüncelerime göre Avensis alacak kadar enayi değilim. Başkaları için söylemiyorum kendi adıma konuşuyorum sen veya başkaları parayı verirsin alırsın binersin o beni ilgilendirmez ve benim gözümdede enayi durumuna düşülmez çünkü sonuçta sen veya bir başkası gerekli değerlendirmeyi yapıp kararını vermişsindir. başkasına laf söylemek düşmez. Bilmem kendimi iafede edebildimmi.

Gelelim Avensisin dizel 120 küsür beygirli olanına fiyat=79.800 tl 1.800 indirdiğini varsayalım 78.000 tl'ye gelir aracın fiyatı. Avensisin muadillerini bir araştırın bakalım dizel ve bu motor hacmindeki araçların fiyatları nedir ? (Mondeo, insignia, 407 vs vs) yine bana göre aşırı yüksek verilmiş bir rakam yani 79.800'de ne oluyor 80.000 de baride düz olsun değilmi bana ve yine benim şahsi fikrime göre 78.000 tl avensise vereceğime her türlü yönden full+full bir Bmw 5.20d veya 3.20d çok rahatlıkla alınabilir ki zaten bende öyle yapacağım.

Sonuç olarak insanların yorumlarını okuduktan sonra o yorumlara karşılık bir şeyler yazacaksınız rica ediyorum ne kastedildiğini anlayarak cevaplarsanız sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: aya027
    ben o arabayı alacak kadar enayi değilim kusura bakma.

size hiç yakıştıramadım bu sözü, sizden beklemezdim

hiç kimsenin, başkalarının aldığı veya almayı düşüneceği arabalar hakkında böyle konuşmaya hakkı yoktur !

• abicim istediğini istediğinle kıyasla. kıyaslamaların doğru olabilir ama bu aracı alanı enayi demek doğru değil. başka ve daha düzgün kelimeler kullan ama enayi falan insanın ağzına hiç yakışmıyor...
    sence yakışıyor mu?

"kendi şahsi düşüncelerime göre Avensis alacak kadar enayi değilim. Başkaları için söylemiyorum "
    alacak kadar enayi değilim demekle alana enayi demek arasında fark yoktur, netice alan kişiyi de enayi görmüş olursun...

quote:

Sevgili utkucay kardeşim bak şimdi;
    1- Corollaya cruise control koyuyorlar avensis 1.6 benzinlide yok
    2- Corollaya otomatik vites koyuyorlar avensis 1.6 benzinlide yok
    3- Corolaya göre üst segment araba çıkarıyorlar ama iç hacim corollayla aynı arabanın genelinde bir büyüme, genişleme ve kaslanma var ama iç hacim bundan hiç etkilenmemiş.
    4- Corolla benzinli modelin en full olanı 48.200 tahminime göre 1.200 tl veya hadi bilemedin 2.200 tl parazlıkla indirtip 46.000 tl alırsın avensis 1.6 benzinli 51.400 1.400 indirim yaptırıp 50.000 alırsın yani demek istediğim şu bir üst segment farkı 4.000 tl mi olmalı sizce ? Buradan ben şu sonucu çıkartıyorum ya corolla çok pahalı yada avensis.
    Fazlada uzatmak istemiyorum evet tekrardan söylüyorum ben kendi şahsi düşüncelerime göre Avensis alacak kadar enayi değilim. Başkaları için söylemiyorum kendi adıma konuşuyorum sen veya başkaları parayı verirsin alırsın binersin o beni ilgilendirmez ve benim gözümdede enayi durumuna düşülmez çünkü sonuçta sen veya bir başkası gerekli değerlendirmeyi yapıp kararını vermişsindir. başkasına laf söylemek düşmez. Bilmem kendimi iafede edebildimmi.

Gelelim Avensisin dizel 120 küsür beygirli olanına fiyat=79.800 tl 1.800 indirdiğini varsayalım 78.000 tl'ye gelir aracın fiyatı. Avensisin muadillerini bir araştırın bakalım dizel ve bu motor hacmindeki araçların fiyatları nedir ? (Mondeo, insignia, 407 vs vs) yine bana göre aşırı yüksek verilmiş bir rakam yani 79.800'de ne oluyor 80.000 de baride düz olsun değilmi bana ve yine benim şahsi fikrime göre 78.000 tl avensise vereceğime her türlü yönden full+full bir Bmw 5.20d veya 3.20d çok rahatlıkla alınabilir ki zaten bende öyle yapacağım.

Sonuç olarak insanların yorumlarını okuduktan sonra o yorumlara karşılık bir şeyler yazacaksınız rica ediyorum ne kastedildiğini anlayarak cevaplarsanız sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

ben o arabayı alacak kadar enayi değilim kusura bakma.

size hiç yakıştıramadım bu sözü, sizden beklemezdim

hiç kimsenin, başkalarının aldığı veya almayı düşüneceği arabalar hakkında böyle konuşmaya hakkı yoktur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 28 Ocak 2009; 22:04:30 >

• bu topiğin yöneticisi sana sesleniyorum ;
    neye dayanarak yazdığım yorumları siliyorsunuz ?
    yada yorumlarım yasa dışı mı ? uyarmadan silinir mi hiç ?
  • toyota co uk sitesinden avensis aksesuarlarına baktınızmı çok şık bir viyes topuzu var (standardı corollanın tıpkısının aynısı)...kibarda bir arka spoilerde sunarlarsa ilerdede avensise karar verirsek aracı şıklaştırabiliriz....güncel kasadada çok şık bir arka spoiler aksesuarı var bana göre güzel olmayan arkasına bi hava katıyo...

utkucay arkadaşıma katılmamak elde değil..toyotasa şu kriz ve ışıksız piyasa şartlarında paketlerimi düşünsün yoksa aracı piyasaya sunmadaki zamanlama hatasımı var onumu düşünsün
  • gereksiz tartışmalar hariç konu genel olarak ikiye bölünmüş durumda.. çabuk karar vermek istemiyorum.. zaten ben karar versem ailemin ince eleyip sık dokumakta üstüne yoktur.. max. çıkılacak rakam belirlendi ve dizel araç almak kesinleşti gibi.. AMA;

şimdi benim utkucay'a bir sorum var.. diyelim ben 1.6 Elegance aldım.. istediğim renk beyaz, istediğim donanımlar cruise control, navigasyon, sunroof, bi-xenon.. bunlardan şu anda sunroof sanırım opsiyonel olarak da yok..

navigasyonu ilerde yurtdışından getittirebilme imkanım var sanırım.. onu aldığım zaman burada yetkili servisde düzgünce takılıp, sorunsuzca çalıştırabilir miyim?

cruise control'un ve bi-xenon'un sonradan takılabildiğini biliyoruz zaten..

51.400 TL + CC + bi-xenon + navigasyon(fiyatı ne kadar olacak bilmiyorum) ne kadara gelir??
  • quote:

vallahi çok komiksin ama yanılmadığın bir nokta varki bu benim son toyota aracım olacak avensismi ? ben o arabayı alacak kadar enayi değilim kusura bakma.
    quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

aya nın hırçınlığı üstünde. kimse kimseyi kırmasın. aya kardeş fazla bu şeylere kafa yorma senin arabanın 2. eli 3-4 seneye kadar avensisin ikinci elini alır artan parayla alım satım işlerini yapar ailece tatile çıkarsın

cevabın gücendirici olmuş. ortamı yumuşatmak istemiştim. kusura bakma amacım soytarılık yapıp seni güldürmek yada kızdırmak değildi. Allah herkesin gönlüne göre versin..

• navigasyon olayında insignia severleri autoshowda bi nevi keklemişler..standart olucak falan denilmiş ona göre ön sipariş alınmış...şimdi 4-5 bin tl arasında opsiyon talep ediyolarmış.....belki toyotasada isteyenler için ilerde orjinalini getirtebilir ama fiyat tuzlu olur...belki gelsede navigasyon özelliği bile kullanılamayacak olabilir ve sadece büyük inç ekrana o kadar para!
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechZone
    şimdi benim utkucay'a bir sorum var.. diyelim ben 1.6 Elegance aldım.. istediğim renk beyaz, istediğim donanımlar cruise control, navigasyon, sunroof, bi-xenon.. bunlardan şu anda sunroof sanırım opsiyonel olarak da yok..

navigasyonu ilerde yurtdışından getittirebilme imkanım var sanırım.. onu aldığım zaman burada yetkili servisde düzgünce takılıp, sorunsuzca çalıştırabilir miyim?

cruise control'un ve bi-xenon'un sonradan takılabildiğini biliyoruz zaten..

51.400 TL + CC + bi-xenon + navigasyon(fiyatı ne kadar olacak bilmiyorum) ne kadara gelir??

benim buradaki amacım sizlere yardımcı olmak. bayideki konumum sadece satış danışmanlığı, dolasıyla sizlere vereceğim bilgiler, benim bildiğim kadarıyla sınırlıdır.

şuanlık yeni avensis için navigasyon sisteminin getirilmesiyle ilgili bir bilgi yok. dolasıyla ne fiyat bilgisi ne de sorunsuz çalışacağıyla ilgili bilgi var.
    şuanlık cc ve navigasyon hakkında fiyat bilgisi maalesef yok. xenon fiyatı için bayiden fiyat almak daha doğru olur. bizde işcilik hariç 350 ytl gözüküyor...

• Çok iyi niyetli olarak şunu sormak istorum önceki avensisin grup testlerinde sonuncu olduğu söylendi.Yazan arkadaş bizi bu testlerle ilgili biraz aydınlatabilir mi?
  • yaklaşık 16-17 senedir dergi okurum hatırlamıyorum cressida,corona,carina,avensisin testlerde 1. olduğunu hep sonlarda..ülke basınında birazda endüstriyel olarak taraflı olduğunuda düşünürüm o da ayrı...mesela ingilizler vauxhall ve forddan yanadır hep, almanları zaten söylemeye gerek yok golf kasa 20 yıldır aynı hala hep birinci..fransız basınıda ne kadar savunabilirki pejo yada citröeni....japon medyasının zaten gücü belli...falandır filandır...ama yakın geçmişe gözatın adamlar değil avensisi 1. liğe taşımayı d segmentinden olduğundan bile şüpheliler ve devamlı avensisin tasarımına ve özelliklerinin hep rakiplerinin gerisinde kaldığını ve eskimeye yüz tuttuğunu dile getiriyolar.....tabi ben bunlara katılıyomuyum tabiki hepsine değil..ben bana haz veren aracı takibime alırım....geçen hafta arkadaşın Q7 si kapıda dururken gözucuyla bile bakmayıp yeni avensise bakmak için arkadaşın plazasını açtırmak da ayrı bi merak heralde

• bu arada bazen aracın kullanım rahatlığına ve fonsiyonelliğine artı puanlar veriyolar o kadar da günahlarını almayalım..
  • İçinin corolla dan farkı yok ya,insan geliştirir biraz. honda civic ile accord arası dağlar var ama toyota nedense gereken özeni içten çok dışa göstermiş sanki. Tabi sürüşüne diyeceğim yok,kullanmadım,yorum yapamam corollayla kıyaslama bağlamında.
  • Sende kusura bakma sevgili kardeşim.

quote:

quote:

vallahi çok komiksin ama yanılmadığın bir nokta varki bu benim son toyota aracım olacak avensismi ? ben o arabayı alacak kadar enayi değilim kusura bakma.
    quote:

aya nın hırçınlığı üstünde. kimse kimseyi kırmasın. aya kardeş fazla bu şeylere kafa yorma senin arabanın 2. eli 3-4 seneye kadar avensisin ikinci elini alır artan parayla alım satım işlerini yapar ailece tatile çıkarsın

cevabın gücendirici olmuş. ortamı yumuşatmak istemiştim. kusura bakma amacım soytarılık yapıp seni güldürmek yada kızdırmak değildi. Allah herkesin gönlüne göre versin..

• bugün aracıma cc yaptırırken avensisi inceleme fırsatı buldum, araç hoşuma gitti, özellikle iç malzemesi çok kaliteli geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 29 Ocak 2009; 18:34:48 >
  • araçta ufak ama ilerde sorun yaratacak bir tasarım hatası gördüm bugün.

arka koltukta ortada kol dayama var onu indirdikten sonra bir kapakla bagaja ulaşabiliyorsunuz, bu kapağı açarken koltuğun bir tarafına çok yakın yaptıklarından dolayı sürekli bir sürtünme var. bu uzun vadede koltuğun kumaşını muhakkak aşındıracaktır.

bu arada aracın için bence oldukça güzel özellikle kullanılan malzeme kalitesi ve göstergelerini çok beğendim.
  • yarın fırsat bulursam birde ben gidip bakacağım.. nedir ne değildir bi öğrenelim bakalım..

sıkıldım artık o mu bu mu diye düşünmekten.. gidip alacam bi murat 131 olacak bitecek öf bee
  • benim gibi sunroof takıntın yoksa direk kaptır 50 bine düşerler...premiumdanda içinin çok ferah olacağını beklemeyin bitek koltuklar ve kapı altları bej...corolladaki gibi full bej değil....beyaz rengede hafif film gider ama kirli beyaz daha şık olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns
    premiumdanda içinin çok ferah olacağını beklemeyin bitek koltuklar ve kapı altları bej...corolladaki gibi full bej değil....beyaz rengede hafif film gider ama kirli beyaz daha şık olurdu

premium larda içi full bej...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.