Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elma ile armutu mukayese etmekten yorulmadınız mı?

Avensis ile Passat'ı mukayese etmeyin. Edecekseniz hala satışta olan eski Avensisle Passat'ı karşılaştırın. Bir kaç ay sonra yeni passat geldiğinde karşılaştırma yapabilirsiniz ancak. Yeni olan her şey her zaman pahalıdır. Ucuzlasın diyen arkadaşlar bir kaç ay beklemek zorundalar. Yeni kasa corollalar ilk çıktığında 42 bin liraydı, iki ay önce 37 bin önerdiler. Avensis' de elbette sene sonuna doğru 48 bine kadar düşecektir diye düşünüyorum. 3 bin lira için beklemeye değer mi değmez mi herkesin kendi bileceği iş. Ben şahsen 50 bini bayılan biri olarak 3 bin lira için 10 ay bekleyemem diye düşünüyorum.

Kaç zamandır bekliyorum, arabam 2007 Corolla dizel. Sırf yeni avensis çıkacak diye bekledim, Mondeo vardı, C5 vardı, Passat vardı dönüp bakmadım... 2003 den bu yana Toyota kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum. Ara ara megane, laguna, passat, jetta ve c4 kullandım ancak hiç biri bana toyota'nın sorunsuzluğu kadar güven vermedi. Hepsinde de -belki de bana öyle gelmiştir- kusur buldum.

Bir de şunu belirtmekte fayda var. Ben aracımı alırken Kia Cerato 1.5 dizel (En full olanı) 35 bin liraydı. Ben daha düşük donanım ve daha düşük motorlu Corolla mı 36.800 YTL'ye aldım. Farkı gördünüz mü? Aldığıma pişmanmıyım, kesinlikle hayır. Cerato alan müşterilerimden 3 tanesinin motorları arızalandı, küçük bebek hataları da cabası. Markayı kötülemiyorum ama servis kalitesi ve sorunsuzluk konusunda bana göre toyota hala bir adım önde.

Bu haliyle Avensis elbette umduğunu bulamaz ama sıfır çekeceğini düşünmekte hayal olur. Bir passat furyası yaratamazsa da Mondeo' dan, C5' den, hele hele Laguna' dan daha çok satacağını düşünüyorum.

• rakipleriyle karşılaştırması yapılmış.
    http://www.dosya.tc/Avensisrakipkar__la_t_rma.xls.html
  • buğün akotoda yeni avensisi gördüm. iyiki yeni avensisi beklemeden passat almışım.
    içi bir önceki avensise göre dar geldi.
    anahtarsız çalıştırma sistemi yok.
    cruise controlde yok.
    hele hele bırakın önü arkada bile park sensörü yok...
    bu arada passat 2011 de kasayı yenileyecek. şu an passat cc satışta !
  • quote:

Orjinalden alıntı: nerki

buğün akotoda yeni avensisi gördüm. iyiki yeni avensisi beklemeden passat almışım.
    içi bir önceki avensise göre dar geldi.
    anahtarsız çalıştırma sistemi yok.
    cruise controlde yok.
    hele hele bırakın önü arkada bile park sensörü yok...
    bu arada passat 2011 de kasayı yenileyecek. şu an passat cc satışta !

• bende Akota'ya gittim... tesadüf olmuş nerki ile.. aynen dediklerine katılıyorum.. dışından mükemmel görünen araç artık bazın bazı durumunda.. açıkçası Avensis'den direk vazgeçtim diyebilirim.. ama bu konuyu ve Avensis satışlarını da takip edeceğim..

yardımları için utkucay'a teşekkür ederim..
  • Toyotasa sayfası güncellenmiş ve Yeni Avensis hakkında tüm bilgiler mevcut.

Premium modelinde göründüğü kadarıyla renkli ekranlı müzik sistemi var, ayrıca park sensörleri de buradan görünüyor sanırım.

Bej deri döşeme de mevcutmuş.

Bence araç gayet şık ancak motor seçenekleri iyi değil, 1.6 dizeli gelmeden almam herhalde. acu_men'in gönderdiği linke göre de 1.6 dizel motor üzerinde 2012 yılında çalışılmaya başlanacakmış, yani en iyi şartlarda 2013 yılında alabilirim
  • "görseller türkiye'ye ithal edilen araçlardan farklılık gösterebilir" yazıyor ve donanım listesinde gözükmüyor, yani navigasyonun geleceği yok malesef
  • arka görüş kamera sistemi var, bu da güzel bi opsiyon.
  • Bu arab bu fiyatlara tam bir fiyasko adını ve yetkili servis ismini veremeyeceğim bir yerde satış görevlisi arkadaş biraz da benimle kurduğu samimiyetedayanarak aynen şunları söyledi; Toyota corollada hata yaptı şöyleki corollayı üst segment yani avensisin ayaraında piyasaya sürdü ve çokda tutuldu ancak örneğin yeni avensisde özellikle aracın iç hacmi corollayla aynı dedi ve bu araç bu kasayla, bu fiyata özellikle bu kriz ortamında hayatta satmaz satmayacaktırda bundan önceki kasanın satış rakamlarına bu yeni kasa imkanı yok yaklaşamaz dedi ve ayriyeten düşünebiliyormusun; corollada cruise control var avensis 1.6 da yok dedi. Bende ona bana söylediklerinin bir benzerini internette forum ortamında dile getirdiğimi ve bir çok kimseyle tartıştığımı söyledim. Yani arkadaşlar uzun lafın kısası kendi adıma söz edecek olursam avensisi dört gözle bekliyordum ama maalesef hüsran oldu beim için.

• Ben hanıma 50.000 Lira verip bu arabayı alacağımı söylesem mahveder beni. İlk söyleyeceği ise 'bizimkinden ne farkı var' olur. Dış tasarımda çekicilik yok, içi aynı kapkara vs vs...
    Araç D sınıfıymış, yeni modelmiş, 10 cm daha büyükmüş, sürüşü daha iyiymiş onu pek ilgilendirmez. Yani onu ikna edemem, kendimi de öyle. Aslında 5 sayfadır burada kendimizi ikna etmeye çalışmıyor muyuz? Ben de Toyota müptelasıyım, bir sonraki aracım da büyük ihtimalle Toyota olur, bu Avensis de çok kalitelidir ona şüphe yok ama insanı azıcık da olsa heyecanlandıracak bir çizgisi olamaz mıydı?
    İnsan bakıma filan gittiğinde heyecanla içine oturup, alma planları yapacağı bir model bekliyor! Hele ki bu tasarımın üzerine fiyatları da görünce hiç keyfim kalmadı.

• belki bir test sürüşü izlenimleri değiştirebilir...toyotanın bu sınıfı çok konforludur(kanımca) adamı yormayacaktır...buda cok artı artı bi özellik
    iç hacminin çokda geniş olmasını abartmayalım canım sonuçta passatada öne 3 arkada 4 lenmez heralde

bu arada aksesuarları başarılı gözüküyo..
  • Utkucay arkadaşım, bu başlıkta ve bir çok konuda yardımcı oluyorsun teşekkürler ama tüketici her zaman haklıdır. Yani fiyatını da sonuna kadar eleştiririz. Parayı kazanan da veren de müşteri çünkü. Zaten diğer modellere göre de kıyaslamış arkadaşlar, durum ortada. Neyse biliyorsun fiyat, arzla talebin kesiştiği noktada oluşacaktır, zaman bunu gösterir.
    quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

fiyat konusundaki eleştirilerinizi acımasız buluyorum arkadaşlar, yeni çıkmış bir aracın fiyatı düşük olmaz ki.

peki corolla 1.6 elegant'ın fiyatı 43.200, yeni avensis'in fiyatı sizce ne olmalı ? 45 mi?
  • bu arada bugün dikkat ettim direksiyonda cruise control takılan yerde bir kapak var yani çok büyük ihtimalle corollalarda olduğu gibi sonradan crusie control eklenebilir.
  • Canı Yürekten katılıyorum sana arkadaşım resmen duygularıma tercuman olmuşsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

Ben hanıma 50.000 Lira verip bu arabayı alacağımı söylesem mahveder beni. İlk söyleyeceği ise 'bizimkinden ne farkı var' olur. Dış tasarımda çekicilik yok, içi aynı kapkara vs vs...
    Araç D sınıfıymış, yeni modelmiş, 10 cm daha büyükmüş, sürüşü daha iyiymiş onu pek ilgilendirmez. Yani onu ikna edemem, kendimi de öyle. Aslında 5 sayfadır burada kendimizi ikna etmeye çalışmıyor muyuz? Ben de Toyota müptelasıyım, bir sonraki aracım da büyük ihtimalle Toyota olur, bu Avensis de çok kalitelidir ona şüphe yok ama insanı azıcık da olsa heyecanlandıracak bir çizgisi olamaz mıydı?
    İnsan bakıma filan gittiğinde heyecanla içine oturup, alma planları yapacağı bir model bekliyor! Hele ki bu tasarımın üzerine fiyatları da görünce hiç keyfim kalmadı.

• Birde unutmadan Allah aşkına koskoca arabada yermi kalmadı arkadaşlar ESP'nin düğmesini nereye koymuşlar öyle saçmalık Hemde baştan aşağıya.................
  • arkadaşlar bu arada bu arabada herkezin gıpta ettiği bi lexus havasınıda görmezden gelemeyiz heralde..
    bu arada premiumdada sunroof yok ben premium executive veya adı herneyse onu bekliyim bari

yinede 1.6 düşünen arkadaşlar aracı kullanmadan hemen karar vermesinler
  • Daha öncede birçok arkadaş üzerinde durdu ama tekrar belirtmek isterimki.. Yeni avensis'in bu rekabetçi piyasa şartlarında rakiplerine karşı avantajlı olabilmesi için Toyota yetkililerinin fiyat konusunu tekrar düşünmesi gerekir.

Mondeo'yu ele aldığımızda Avensis fiyatına Avensis Premiumda alacağınız tüm özellikleri alıyorsunuz. Motor da 125HP tork 160, nerdeyse aynı performansa sahip.
    İnsignia'nın baz fiyatı daha düşük, superb baz fiyatı daha düşük...

Uzun lafın kısası Toyota fanatiği olmayanlar için bir albenisi olması gerekir...
  • Egunns arkadaşın dediği çok doğru, bu araçta Lexus havası var.

Bence Corolla ve Camry'nin dışında bir dizayn olmuş. Ben Lexus IS'e benzettim.

İçi Corolla'dan küçüktür veya değildir bilemiyorum, ama eğer daha kaliteli malzemeden üretilmişse, sürüş zevki, ses izolasyonu gibi konularda üstünse o zaman alan açısından tatmin edici olabilir. Ayrıca 1.6 motorunun verdiği güç ile tork değerleri ve harcadığı yakıt miktarına bakınca iddialı bir model olarak gözüküyor. Aracın bir de çarpış testleri değerlerini, görmek lazım.

Bence VW Passat biraz fazla yuvarlak hatlara sahip. Yeni çıkan Mercedes E serisinde bile hatlar hafiften yuvarlaktan kaçar tarzda. Yani Avensis stil açısından da üst elit sınıf araçlardaki yeni trendi takip ediyor.

Toyota'yı Ford veya Renault ile karşılaştırmak da çok yanlış. Her markanın kendi müşterisi vardır. Bazıları mesela Volvo veya Saab'a takmıştır, bazısı ise Toyota veya Hondacıdır (Japon). Bazıları hayatında hiç Fransız aracı almamıştır ve almayacaktır.

Toyotasa'nın hatası mı bilmem ama Camry'i 2.0 motor ile Türkiye getirmiyor. Teknik olarak Camry Avensis'ten çok çok üstün bir model değil. Herhalde Avensis'in satışı etkilenmesin diye olabilir. Dediğiniz gibi, Corolla'nın satışı etkilenmesin diye de Avensis'te benzer oyunlar olabilir.

• Arkadaşlar donanımı ve döşemeyi eleştirin ama dış tasarım zevk meselesi ve eleştirileri fazla abartılı buluyorum. Bence tasarım çok iyi, çok ağır bir duruşu var, yani beğenen insanlar var. Ayrıca aracın içi Corolla gibiyse zaten dar değil derim, yayla gibi olmayabilir ancak bence Corolla'dan az da olsa geniştir diye düşünüyorum. Passat da aman aman geniş değil zaten. İç tasarım Elegant versiyonunda bence de çok kötü, müzik sistemi çok basit durmuş ve aracın içi kapkara ancak bej deri döşemeli versiyon bence çok şık. Özellikle el freni olmamasından dolayı orta kısım çok zengin duruyor. Henüz aracı görmedim ancak test sürüşü yaptığımda daha çok beğeneceğimi umuyorum, zaten sürüşü Corolla'dan daha iyiyse bence yeterince iyidir.
  • Arabanın dış tasarımı güzel sayılmaz ama fena değil, iç tasarımı ise bu fiyatta ve bu sınıftaki bir araba için çok kötü maalesef. Çok basit ve ucuz görünüyür. Sırf o kokpit beni bu arabayı almaktan vazgeçirebilir, o kadar itici geldi bana, hele ki yeni yakın zamanda incelediğim Mondeo'nun kokpitini gördükten sonra.

Yalnız yeni Avensis D segmentinde özellikle 1.6 motor olayını bitirmiş. Bu ağırlıktaki kasa için Performans ve yakıt tüketimi mükemmel, 1400 kg'lık ağırlığına rağmen C Segmenti arabaların bile çoğundan daha iyi performans/tüketim değerlerine sahip.

1.6'nın teknik verileri:
    0-100 km : 10.4s
    Şehir içi tüketim : 8.3 lt/100km
    Şehir dışı tüketim : 5.4 lt/100km

Eğer doğruysa mükemmel değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 2 Şubat 2009; 10:44:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.