Şimdi Ara

## 2009 TOYOTA AVENSiS - ANA BAŞLIK ## (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.303
Cevap
17
Favori
292.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bizde hep öyle olmuştur. Sonuçta ailenin birikimini bir mala harcayacaksan, ailecek karar alınır.Eşime danışmadan ben arabayı değiştirdim diyemem.
    quote:

Orjinalden alıntı: aya027

Canı Yürekten katılıyorum sana arkadaşım resmen duygularıma tercuman olmuşsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

Ben hanıma 50.000 Lira verip bu arabayı alacağımı söylesem mahveder beni. İlk söyleyeceği ise 'bizimkinden ne farkı var' olur. Dış tasarımda çekicilik yok, içi aynı kapkara vs vs...
    Araç D sınıfıymış, yeni modelmiş, 10 cm daha büyükmüş, sürüşü daha iyiymiş onu pek ilgilendirmez. Yani onu ikna edemem, kendimi de öyle. Aslında 5 sayfadır burada kendimizi ikna etmeye çalışmıyor muyuz? Ben de Toyota müptelasıyım, bir sonraki aracım da büyük ihtimalle Toyota olur, bu Avensis de çok kalitelidir ona şüphe yok ama insanı azıcık da olsa heyecanlandıracak bir çizgisi olamaz mıydı?
    İnsan bakıma filan gittiğinde heyecanla içine oturup, alma planları yapacağı bir model bekliyor! Hele ki bu tasarımın üzerine fiyatları da görünce hiç keyfim kalmadı.

• yeni avensisin dış görünüşü gayet güzel ağır başlı bir havası var arabanın.1.6 motor da ağırlığına göre gayet performanslı. corolladan daha sesis.yalıtımı daha iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

yeni avensisin dış görünüşü gayet güzel ağır başlı bir havası var arabanın.1.6 motor da ağırlığına göre gayet performanslı. corolladan daha sesis.yalıtımı daha iyi.

+1
  • Yeni Avensis şuan Türkiye'de satılan sınıfının (dizel için konuşuyorum) en düşük beygirli ve neredeyse en pahalı arabası ve de fiyat 79.900 dikkatinizi çekerim 80.000 veya 79.800 değil 79.900 vaybe. Toyota tek geçiyorum senin garip uygulamalarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya027 -- 2 Şubat 2009; 22:44:27 >
  • Avensis'in televizyonda reklamı çıktı, yakında da kendisini piyasada görmeye başlarız.

Hepiniz eleştiriyorsunuz, ama bu arabayı alanlar olacak. Daha önceki Avensis çok satmamıştı, en az onun kadar satarsa yeter herhalde.

Toyota bu klasmanda araç satmak istiyorsa Camry'nin 2.0 ve mümkünse 1.6 motorlusunu getirse makbule geçer.
  • yalnız camry ile avensis aynı segment araçlar değil. ve camry nin sınıfında bir araca 1.6 motor koymak cok abes olurdu.
  • camry amerikada yapmış yapacağını yıllardır bestseller....türkiyedeki 2.0 motor getirmeklebikaç yüz satışı düşünmez heralde...bu arada camry 3.5 in fiyatı hiç de abartı deil muadillerinin 1/3 fiyatı....bu oranı avensisle geri kazanıyolar heralde ....

bu arada aya07 dizelcisin galiba yorumların az bile:)
  • ilgilenenler için almanyada opsiyon listesinde 6,5" lcd ekranlı dvd navigasyon sistemi 950€, 7"lcd ekranlı ve 30gb hafızalı olanı 1900€

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_ -- 3 Şubat 2009; 0:55:49 >
  • pek çok arkadaş benim gibi corolla sahibi. corollayı verip avensis almak çok mantıklı gelmiyor ki aracım yaşını daha doldurmadı. ama benzinli araç düşünsem ve yeni araç alacak biri olsam avensisi tercih edebilirdim nitekim eski kasayı almayı düşünüyordum satıcı kasanın değişeceğini söyleyince vaz geçtim. 1.6 motor avensis 5-6 ay içerisinde daha makul bir fiyata inecektir hep böyle olmuştur. benzinli corolla almak isteyen bazı kişilerin avensise yönelmesi 5-6 bin fazla verip D segmenti tercih etmeleri normaldir. premium modeller ise gerçekten pahalı. belediyeler ve şirketler gibi bireysel olmayan müşteriler ilk etapta alabilir. yada gerçek fanatikler diyelim. bu arada egunns arkadaşımı pek anlayamadım. dizelcisin demekle dizelimi yoksa dizel corollayı mı kötülemek istedi. her ikisini de kabul edemiyorum. gücü yada hacmi az olabilir ama aracımdan memnunum. aya nın sorunları benden uzak olsun..

• bu 132 beygir 160 torklu 1.6 motor Corolla'ya da gelecek mi, bilgisi olan var mı? Toyota patlatır segmenti turbosuz çifte şarjsız 132 beygirle eğer Corolla ve Auris'e de koyarsa bu motoru. 1250 kg. alete iyi gider bu, Avensis'i bilemem.
  • 3.sünü demek istedim yani aya arkadaşın avensis dizel hakkındaki yorumlarına fiyat/güç dengesi olarak yüksekte kaldığına katıldığımı
    ki imzalara bakmıyorum bile kimin ne kullandığı..kimin yorum yapmak ne haddine
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

ilgilenenler için almanyada opsiyon listesinde 6,5" lcd ekranlı dvd navigasyon sistemi 950€, 7"lcd ekranlı ve 30gb hafızalı olanı 1900€

araştırıp eklediğin için teşekkürler furkan..

her ne kadar vazgeçtiysem de oturup adam akıllı bi "Kendi Avensis'ini Yarat" dedim içimden ve işe koyuldum.. web sitesini güncelleme hızları çok yavaş.. Aksesuarlar seçeneğindeki hiçbir değişikliği aracın üstünde göremiyoruz.. kaldıki birçok aksesuarın daha fotosunu göremiyoruz.. fotolarını gördüğüm kadarıyla 83.000 küsür TL bir fiyat çıktı karşıma.. 2.0 D-4D beyaz için..

şimdi Almanya'dan navigasyon ekranını gidip kendin almak zorundasın yoksa getirtmeye kalksan kafadan gümrükte kalacak.. 7" LCD ekranlı ve 30GB hafızalı olanı (ne güzel bir seçenek ama faydalanamıyoruz!!!!!! ) 1900€!! Türkiye'de bunu opsiyonlu olarak getirseler heralde 4000€'a fln verirler.. neyse..

1900€ (4000TL) + git gel uçak parası (oturup THY'den fiyat baktım 31 mart gitsem 1 nisan akşamı gelsem 442TL) + Almanya'da en az 1 gün kalma parası 100€ desen 200TL..

yani sonuç olarak ince eleyip sık dokuyunca bu araç bana 85.000TL + 5000TL = 90000TL'ye gelecek..

burada sorulması gereken olay şu!!!

YENİ AVENSİS İÇİN DEĞER Mİ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 3 Şubat 2009; 4:18:01 >

• kimi kullanıcıya göre değer kimisine göre değmez, bana göre 1.6 iyi bir seçenek ve kısmetse 3-4 ay sonra almayı planlıyorum ama zaman ne gösterir bilinmez.

açıkcası benim isteklerimi büyük ölçüde karşıladı, bazı eksikleri giderilebilir (cruise control, xenon far, park sensörü gibi). ayrıca navigasyonu almanyadan getirtme şansım var veya çinde muhakkak birebir kopyası yapılacaktı.

2.0lt olanlar için o para değer mi ciddi düşünmek lazım, oldukça fazla donanım sunuyor ama sadece 2.0lt benzinli seçenekte otomatik seçeneği olması akıl alır gibi değil.

1.6 da bana göre en büyük eksiklik corolla eleganta olan akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, bu muhakkak olmalıydı ve muhtemelen yeni bir donanım paketi gelirse ondan olacaktır ama onu beklemeye ve almaya benim gücüm yeter mi bilemem.
  • auris ve corollayada bu 6 ileri vites ve 1.6 132 hp motoru koysalar süper olurdu.yakıt tüketimi azalır performans artardı..yakınlarda makyajla birlikte bekliyorum bunları..
  • doğuşun son 40günde yaptığı 4 zamdan sonra benim gözümde bu arabanın 1.6 elegant versiyonu pahalı imajını yıktı. golf hihgline için 51bin lira istendiğiniz düşününce bana oldukça normal geliyor fiyatı.

2.0lt olanlar için durum farklı tabi.
  • doğuş işin cılkını çıkarttı artık!
  • doğuş soyacak adam arıyor resmen
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurcugum
    auris ve corollayada bu 6 ileri vites ve 1.6 132 hp motoru koysalar süper olurdu.yakıt tüketimi azalır performans artardı..yakınlarda makyajla birlikte bekliyorum bunları..

auris ve corolla için 132 hp motor gelir mi bilmem ama 6 ileri vitesli versiyonu makyajla beraber gelir diye tahmin ediyorum.
    çünkü makyajlı yaris 1.33 lt 100hp 6 ileri vites olarak gelecek...
  • @utkucay

yeni avensis benzinli ve dizelin bakım aralıkları kaç bin kmde?

yeni corolla dizelin 10bin km olması bence dezavantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 3 Şubat 2009; 19:23:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men
    @utkucay
    yeni avensis benzinli ve dizelin bakım aralıkları kaç bin kmde?

her 10.000 km
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.