Bencede iç kısmı başarılı değil. Koltuk kumaşı naylonumsu. Sorduğumda daha kolay temizlenir diye öyle yapmışlardır deniyor ama bana evdeki oturma odasındaki koltuğu hatırlatan kumaşlar daha iyi geliyor. Ayrıca koltuk yumuşamış süngeri daha çok içine göçüyor. Belki böyle daha rahattır bilemem. Aklımda kalanlardan biride sanırım iki parçalı torpido gitmiş, alttaki göz kalmış. Ayrıca kart vizit falan konulabilen vitesin arkasındaki bölmeli alan bir çukur olarak dizayn edilmiş. Vites topuzu fazla ilerde özellikle vites 1,3,ve 5 deyken öndeki bardaklığın içine elini sokmak zor oluyor. İyi olan şey öndeki kelebek cam gitmiş belki dönüşlerde görüş açısı daha iyidir ( yalnız jazz'da kelebek cam duruyor). Belkide benim tespitlerim yılların verdiği alışkanlığı daha iyisiyle yenisinde aramak istemem ama ergonomi çok iyi değil. Aksine daha öncede dediğim gibi jazz daha başarılı bence. Aklımı kurcalayan bişey daha var neden yeni city hala japonyada satılmıyorda eskisi satılıyor?
quote:
Orjinalden alıntı: barkodd
quote:
Orjinalden alıntı: sscasta
fiyatları 28binle 32 bin arasında olacakmış
bu duyumu nerden aldık; kaynak var mı??
bende aynı fiyatları aldım. ama krize mirize de bağlı dedi bana.
içi-bagajı en geniş araçtı. olduğundan pahalı bir görüntüsü var. koltuklar kapı döşemeleri bejdi. havalı duruyor ama çabuk kirlenir gibi geldi bana.
HONDA BENCE CITAYI COK YÜKSELTTİ BUNDAN SONRA DİGER MARKALARIN İŞİ COK ZOR İÇİ BOŞ RENAULT 23 DEN BASLIYORSA(Kİ İCİNDE BİSEY YOK(DİREKSİYON BİLE 2000 YILINDA CIKARDIGI )) ARKADAS BEN BU ARABALARA GÖZÜM KAPALI VERİRİM 29000-30000
ILOVE HONDA
THANKS HONDA
arkadaşlar autoshowda bu arbayı gördüm en beğendiğim arabalardan biri bir tek arkasıı benğendim içi süper isteyen olursa özelliklerini yazarım katolog var elimde
Bence çok hoş olmuş bende gidip inceledim içi de dışı kadar güzel bana göre tek eksisi direksiyonu daha değişik bi direksiyon olabilirdi (belkide bizim CIVIC e alıştığımdan dolayı sıradan geliyordur)
evet . daha değişik bir direksiyon simidi düşünülebilirdi. burada da civic direksiyon simidini koyarak kolayına kaçmışlar.
dış kasa tasarımı eskisine gre gücelleşmiş ancak iç tasarımı hala bir çok saçmalıklarla dolu. ondan bundan şundan birazcık alıntı yapılarak tamamlanmış gibi.
en full donanımına 35 k ytl deniyorsa .gidip civic premium en az almak daha mantıklı bence????
:) evet bir daha honda almam diyordum ama bu city nolmuş yahu mutant olmuş bu be ama güzelinden
Anaaa !!
Hala ŞaŞkınım !
Fuara gitmek istiyom..
eski city de sinifina gore guzel bir arbaydi, yenisiyle daha bir iddiali olmus.
Autoshow resimleri harika görünüyor. Dış tasarım özellikle çok güzelmiş.
bu sefer jazz satamayacak görürsünüz.
türkiye sedan araba ülkesi .
jazz alan kesim ekonomik motoru ve iç hacmi geniş diye ve dış dizaynı güzel diye jazz alıyordu.
city ise tuhaf genelde beğenilmeyen dizaynı sebebi ile az sattı.
city aynı teknik özelliklere daha geniş bagaja ve jazz dan kat kat iyi bir dizayna sahip bu sefer.
bence türkiye de jazz ın sonu geldi. hemde rakipleri tarafından değil kendi üreticisi tarafından.
ayrıca bu city eski kasa city lerin 2. elinide tamamen öldürecektir.
bu city yi türkiyeye getirmeyeceklerdi.
cidden çok hoş bir araç bence civicten daha tercih edilir. hem daha ekonoik hem neredeyse aynı donanıma ve iç mekan genişliğine sahip.
performansı da 1.4 100 hp oldukça yeterli.
hayırlı günler.
türkiyede jazz da satar city de satar bu kasalarla city nin dış görünüşü gerçekten çok etkileyici özellikle farlar ve krom kaplama ızgaralar içini pek beğenmedim ön konsolda krom kaplama sanki biraz abartılmış daha iyi olabilirdi ama o zaman da city olmazdı tabiki kusurları olacak çünkü üst sınıf bir araba değil ama sınıfına göre baya iyi görünüyor jazz da satar çünkü türkiye sedan memleketi olsada jazzı tercih edenler gençler ve bayanlar olacaktır biz fuara gidemedik bayilere gelince görmek nasip olur inşallah
quote:
Orjinalden alıntı: tasshelhoff
jazz alan kesim ekonomik motoru ve iç hacmi geniş diye ve dış dizaynı güzel diye jazz alıyordu.
city aynı teknik özelliklere daha geniş bagaja ve jazz dan kat kat iyi bir dizayna sahip bu sefer.
bence türkiye de jazz ın sonu geldi. hemde rakipleri tarafından değil kendi üreticisi tarafından.
cidden çok hoş bir araç bence civicten daha tercih edilir. hem daha ekonoik hem neredeyse aynı donanıma ve iç mekan genişliğine sahip.
hayırlı günler.
tasshelhoff arkadasım sana katılmıyorum çünkü city sadece gelişmekte olan ulkelerde satılıyor.japonya kendı ulkesınde bıle bu arabayı satmıyor.civic alamayanlar bunu alır mantığıyla üretildiğini tahmin ediyorum.Ama bu tutulmayacagı anlamına gelmıyor bu son halıyle elbette cok satacak ama jazz'ın satışlarını geçmesi çok zor.çunku jazz 2000 yılından berı uretılen sorunsuz ve kendını her yonüyle kanıtlamıs bır araba.bu son hali ile küçük ama konforlu,geniş hacimli,sportif bir araba seven herkes jazz a yönelicek. Bu donanımlarla Fiyatı ile de cezbedesek gibi görünüyor :
örnek:
------------------------------------------------- needacar 13 Ekim 2008; 21:09:07
Opel corsa 1.2 enjoy bana 29000 a mal olmuştu 2008 Mayısın da..Biraz daha bekleseydim kesin Jazz alırdım.. -------------------------------------------------
saygılarımla....
Yeni city'de otomatik vites "CVT" mi yoksa tam otomatikmi bende onu merak ediyorum. Birde tam olarak nezaman piyasaya çıkacak acaba?
HERALDE OCAK BASI CIKAR AUTOSHOWA GİDEMEDİK ERKEN GELSEDE BAYİLERDE İNCELESEK TEST ETSEK
ilinci el grande punto alcam die yola çııktım 2 ay önce . 2.el pahalı ne olduu belli değil zorlayıp 0 punto aliim dedim. sora city çıktı herşey karıştı.auto showda inceledim hakkaten çok hoşuma gitti . mtoor bence süper o sınıfta 1.4 100 beygir , jazza bakarsak ctynin şehiriçi tüketimi 6.8 gibi bi şey olur bence çoooooook ii. kasa zaten sınıfının en iiyiisi.dış görünüm çok güzel. iç görünüm kullanişlilik de çok ii bence. bagaj hacmi gayet ii. ya bu araç için 27-33 araliği die fiyat dolaşıyo.fiyatı biraz uygun olsa yani 27 en bazi için ii bence .ben hemen alirim bu araci kendimi zorlayarak. bide otomatik istiorum otomatiği 1.500 ytl pahali olur dediler. standdaki görevli bayan deneme süüşü istemisiniz dedi yapiliomu dedim evevt dedi isim tel falan aldi .bakalim haber vecekmiş. iice baktiktan sonra dedimki görevliye bak müşteri isteğidir bu nooooooollluuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr fiyatıınııııııııı uygun tutunda alalım şunu.müşteri hizmetlerine iletin dedim.
ve city sayiklıyorum artık abarttımmı die düşünüyorum ama aklima furda incelediğim yeni fiesta mazda 2 seat ibiza gelio hepsi ctyden dar mtor gücü az .tüketimi fazla,. eğer para yetirrirsem city yetiremezsem punto alcam inşallah city,city,city,city,city sayikliom bakin.
tolga dogru karar vermıssın.bende bı ara puntolara bakıyordum :)))ama hondayı gorunce fıkrım 360 derece degıstı.1 aydır arastırıyorum hiç olumsuz bısı yok.sorunsuz araba istiyrsan honda diyorlar.6 yıl garantı ve hıc bır markada olmayan donanımlar standart...hangı firma otomatık kilimayı standart yapıyor...bende jazz jazz diye sayıklıyorum vallahi rüyama bile girdi gecen gun:)))
jazz jazz jazz jazz....
bence jazzın yeni tipi hiç hoş değil
quote:
Orjinalden alıntı: tasshelhoff
hayırlı günler.
Her ikisi de satar bence... Ben HB severim mesela. Ya da Jazz'ın koltuk yapısını severim. Ama sedan sevenler de var tabi. Sundukları farklı avantajlar var.
quote:
Orjinalden alıntı: PRND
Yeni city'de otomatik vites "CVT" mi yoksa tam otomatikmi bende onu merak ediyorum. Birde tam olarak nezaman piyasaya çıkacak acaba?
Yeni city'de civic sedan'daki tam otomatik şanzıman, yeni Jazz'da ise civic HB'teki i-shift'in geliştirilmiş versiyonu olacak.