Şimdi Ara

2010 1.4 Dizel Fiesta Titanium 110000km vs 2013 1.25 MyFiesta 70000km

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, başlıktaki iki araçtan birisini almayı düşünüyorum. Temizlik, kaza durumları birbirlerine benzer ve ikisi de temiz araçlar. Aracı Ankara içi, yılda 1 veya 2 kez de Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir arasında kullanacağım. Fiyat aralıkları benzer, hangi aracı almam daha uygun olur? Herhangi birini almam halinde satışında sorun yaşar mıyım? 1.25 araba ile şehirlerarası yol beni çok zorlar mı? (Yakıt değil, zaman olarak) Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• Bence 1.2 atmosferik araç düşünme bile 1.4 dizel model ve km olarak fazla olsa bile şahsen dizeli tercih ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scr4m92 -- 10 Kasım 2020; 19:31:19 >
  • 1.25 my fiesta kullanıcısı olarak yazıyorum.
    1.4 TDCI biraz düşük 0-100 ve beygir değerine sahip, grupta gördüğüm kadarı ile normal olarak atmosferik rakibine oranla daha çok sorun çıkartır. Lakin sorunlu bir ünite diyemeyiz. Sırf karşılaştırmak için söylüyorum. Torku, düşük devirde ve rakibine göre tabii ki daha fazla. Bol yokuş, yüklü(3 4 kişi) bol bol Seyehat edilecekse daha öne çıkar. 110 bin km ağır bakımların geldiği zamanlardır. Triger, baski balata, lastik vs isteyebilir. Bakımların dizel ünitede bir tık daha pahalı olduğunu da unutmayalim. Son olarak mtv olarak da bir üst dilimde.

1.25 tarafı
    Bu arabayi ilk aldığımda çok pişman oldum. Çekişi az geldi, lakin şoförlük hatası yapıyormuşum. Hangi devirde hangi vitesde ne yapacağını öğrendikten sonra ciddi bir sorun yaşamadım. Tek başıma olduğumda iyi gidiyor lakin 4 5 kişi doluşunca cekisde azalma oluyor. Dizelde torku sayesinde benzer bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Arıza konusunda hiçbir arıza yaşamadım henuz. Aracı sakar yokuslarinda da elmadagda da pozantida da kullandim uzun yolda. Erciyes dagina da tirmandim. 4 kişi. Devir düşük yakalanmadikca yokusta bir problem yaşamıyorsun. Zaten bu saydigim yerlerden daha zoru artık doğu anadolu bölgesi veya Trabzon yokuşlari yaylalar falan olur. Mtv avantaji var, bakımları uygun. Benim aracim lpgli bir de. Şuan ciddi güzel ekonomik hem vergi hem yakıt hem de bakım/sorunsuzluk olarak. 90 100 tl atıp sehir içi ortalama 20 25 km hiz olmasina rağmen 350 km gitmek bu devirde bedava. Dizel de az yakar lpgliden 3 4 kuruş fazla olsa da. Benzinli ise tabi ki yakit konusunda dizel avantajlı.

İki seçenek de mantıklı. Temiz olanın alınması taraftarıyım. Sonuçta sıfır alınmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Temiz bulduğunu al geç...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.25 zaten leş bir motor bunun yanında birde boş paket , arka camlar dahi manuel. Titanium almanızı tavsiye ederim kesinlikle. Donanım önemli değil diyorsanız da 2013 ve üstü 1.5 dizel trend pakete bakın , 1.25 motorların piyasası çok saçma 1.5 dizel trend ile aynı neredeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.