Şimdi Ara

2010-2013 Volvo S60

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdiye kadar açtığım her konuda sayısız bilgi paylaşımı oldu. Teşekkür ederim.

Bu sefer de S60 hakkında bilgilerinize talibim.
    Son zamanlarda (daha doğrusu her zaman) çeşitli arabalara baktım test sürüşleri yaptım fiyatlar aldım. En son astra k test ettim. Ellerinde bir tane dizel varmış, dynamic paket, bir kaç tane de ek donanım. 88.000 tl fiyat verdiler.aracim leon, üstüne en iyi ihtimal 33 bin vermem gerekecek (zaten öyle bir bütçe de yok) ki aynı sınıf araba almış olacağım.

En sevdiğim a3 , v40 gibi arabaların 2.eline bakayım diyorum, onlara sa yüksek fiyatlar söyleniyor.geçen bir arkadaş dedi s60 lar şahane bir bak diye. Dedim onların fiyatına güç yetmez. Çok değil bak sen dedi, gerçekten de gayet uygun fiyatları var. V40 fiyatı hatta nerdeyse daha uygun.

Özetle ciddi ciddi düşünmeye başladım S60 . motor olarak 1.6 dizel hantal gelir diye düşünüp 1.6 T leri gözüme kestirdim. Yakıt olarak 6.5-7 lt yaktigim güzergahta 10 lt yakar diye düşünüyorum. Ayda bir defa depoyu doldurmak ben yatıyor, o da tam bosalmadan oluyor, 200 tl ya da bura üzeri. Olsun 300 tl aylık yakıt.

1.6 olduğu için vergi olarak şu anki durumundan fazla olmayacak. Aklım takılan bir nokta bakım maliyeti. Leon un ilk 15 bin 430 , 30 bin bakımı ise 650 olmuştu. Acaba s60 m kadar olur?

Fazla uzatmayim; 70-75 bin arası 4,5 yaşında S60 alınabilir mi? Tercihim 1.6 benzinli olanı ama dizel kullanıcıları da yorum yaparsa sevinirim. Nedir ne değildir, artıları eksileri, yakıtı performansı.otomatik vitesin sağlamlığı vb konularında m dersiniz.

Madem bir 20-25 bin koyulacak, o farka degsin isterim. S60 da bunu hissedecegimi düşündüğüm için bu konuyu açtım.

Edit: audi a4 de büyük hayalim. Ama butceme uyan motoru 1.8 120 hp. Hem yüksek vergi dilimi hem vasat performans. S60 in 1.6 180 hp motoru ciddi fark yaratıyor.

Herkese iyi forumlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 2 Ocak 2016; 22:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence 2011 s60 d3(2.0d 163 hp) düşünün. 3 aydır kullanıyorum. Diğer astra leon golf tarzı araçlarla kıyaslanmayacak derecede iyi bir araç. Bu arada eski aracımız astra sedan h. Astradan inip s60a binince resmen hayran kaldım. Baştan aşağı özetliyim isterseniz.
    Dış Tasarım:
    Bence volvonun en iyi yanlarından birisidir. Bir volvoyu hiçbir zaman diğer araçlara benzetemezsiniz. Karakteristik özellikleri vardır. Önceden hep hayranlıkla bakardım hele ki ön farların heybetli duruşuna ki bence makyajlı kasadan daha şık en azından farklı. Yalnız bu araca 1-küçücük jant 2-halojen far hiç iyi gitmiyor. Bunlar bence olmazsa olmaz. Ayrıca araç siyah olursa sis farları kısmının etrafındaki kromla kaplı kısım ciddi anlamda harika hava katıyor.

İç Tasarım:
    2010 audi a4 ve 2011 bmw 3 serisine bindim. Bunlardan kesinlikle daha başarılı buluyorum. Hem ekran(büyük olursa) hem de krom detaylar güzel gösteriyor. Ekranın çözünürlüğü iyi. İçerisi bej kaplı olması çok ferahlatıyor. Kalite anlamında her şey sınıfının standartlarını hayli hayli karşılıyor. Ayrıca arka üfleçlerin b sütununda olması hoş. Arkada 12v çıkış var. Ses sistemi bence iyi. İbrelerin orta kısmı boş bilgi ekranı olarak kullanılıyor. Bunlarda da bir problem yok.

Konfor:
    Size net söyleyebilirim s60 gerçekten konfor anlamında sınıfında audi ve bmw'nin önünde. Süspansiyonlar yeterince hissettirmiyor çukurları. Koltuklar(doğal deri) gerçekten sarıyor ve konforlu. Yalıtım da yeterince iyi bence. Motor sesi bmw ve audiden az. Yol sesinş az alıyor. Rüzgar sesi de az.

Yol tutuş:
    Virajlarda tedirginlik yaratmıyor kesinlikle ama eğer ki virajı dönerken gaza yükleniyim derseniz 400 nm tork sizi rahatlıkla savurabilir. Diğer markalarla pek kıyaslayamıyorum diğerlerini bu konuda denemediğim için ama isteklerinizi karşılar kanaatindeyim.

Motor-şanzıman:
    Araçta 6 ileri geartronic tam otomatik şanzıman var. 5 silindirli ve biraz gürültülü çalışıyor. İlk kalkışta yavaş dokunursanız gaza 1.vites çok yavaş gelebilir ama sonrasında herşey akıcı ki bu söylediğim sadece çok ağır kalkmak istediğinizde geçerli. 2.vitese geçerken biraz hissedersiniz geçişi ama sonrası hissedilmiyor. Motorla uyumu gayet güzel. Gelelim motora; 163 hp 400 nm tork. Gerçekten göründüğü kadar net hissettiriyor. Gaza bastığınızda gittiği hızın sınırı olmadığını düşünüyorsunuz ve ivmelenmeyi kabine az seviyede hissettiriyor. Daha dip gaz nasip olmadı çünkü gerek kalmıyor. Üst viteslerde gaza hafif abandığınızda 1 saniye kadar düşünüp vites küçültüyor. İçeri biraz motor sesi giriyor ve hafif bastığınızda motorun sesi kulağınıza hoş geliyor.

Yakıt Tüketimi:
    Antalyada ortalama 7 lt yakıyor. Astrada 5.5 lt ile gezerken başta fazla gelmişti ama şimdi o 1.5 litreden fazlasını da hak ettiğini düşünüyorum. Ortalama şehir dışı 80-100 civarı sabit 5.5 litreyi geçmez. 4.5-5 civarı oynar ama yol şartlarına bağlı. Şehir içi ise dur kalkta gerçekten yakıyor bu araç. Burda aslında biraz da makyajlı kasadaki 8 ileri şanzımanı arıyorum desem yeridir.

Güvenlik:
    Aracımda kör nokta uyarı sistemi var. Çoğunlukla önemsiz gibi geliyor ama aynadan bakıp şerit değiştirmekte kararsız kalırsanız çok yardımcı oluyor. City safety var. Şehir içi 40 km hıza kadar olması lazım önünüzde bir cisim algılarsa 1 m kala duruyor. Gereksiz gibi görünse de otomatik vites arabada ışıkta beklerken frene basmayı unutursanız emniyetinizi sağlıyor. Bir kere de kavşakta dolmuşa çarpmamı önlemişliği var. Ayrıca 10 hava yastığı vs vs gerisi volvo standartları.

Sonuç olarak;
    Şu an 80-90 bin lira civarında araba alacak olsam kesinlikle ilk tercihim olurdu yine. f/p olarak liderliğe oynar o fiyat aralığında. İstekleri yeterince karşılıyor. Umarım açıklayabilmişimdir yeterince. İyi forumlar

• kkolds kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam usenmemis uzunca cevaplamissiniz. ben de antalya da 6.5-7 lt yakiyorum 1.4 tsi ile. S60 o kasa o yüce 7 lt mazot bedava gelir. Ama ışte 2.0 nin vergisi tuzlu olur. O yüzden 1.6 t olsun vergisi az olsun dedim. Ayrıntılı bir hesap yapmak lazım aslında. Yakıt parası vergi farkını geçer belki de yılda 15.000 - 20.000 km yaparım.

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Bence almışken d3 alın. Gerçekten alınca iyi ki almışım diyeceksiniz. Şunu da unutmayın 2 litre vergisi 2011 alırsanız 2017den itibaren yıllık 1300 civarına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Bence almışken d3 alın. Gerçekten alınca iyi ki almışım diyeceksiniz. Şunu da unutmayın 2 litre vergisi 2011 alırsanız 2017den itibaren yıllık 1300 civarına geliyor.

Korktuğum gibi değilmiş. Ama fiyatlarına bakmak lazım. Ben 1.6 olanların fiyatına bakmistim hep.

• quote:

1.8 e kadar olanlar 1.376 ya düşüyormuş Hocam , 1.8-2.0 arası 2.136 TL.
  • quote:

Şöyle kaba bir hesap yaptım da 1.6 T nin fazladan neden olacağı yakıt gideri vergi avantajı ile
    kapanacak gibi değil. 2.0 dizel daha mantıklı olur gibi geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Toyota Auris Active
    8 yıl önce açıldı
    2010-2014 Opel Corsa Otomatik
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.