Bence kısıtlanan şeyler çok can alıcı şeyler olmadığını düşünüyorum zira yeni astrada da yok o tarz zımbırtılar :)
Ayrıca yeni siyah astra classic gördüm, iç gümüş şeritler yok heryeri simsiyah uyumlu olmuş bence.
Arkadaslar merhaba! Size 1.5 aylık asagı yukarı 1100 km lik sürüs izlenimlerimden bahsetmek istiyorum. Aracım 2010 1.3 cdti Astra HB. Öncelikle dizel bir arac olmasına ragmen motor sesinin diger cogu dizel araclarda oldugu gibi motor kucagınızdaymıs hissi vermeyip devrini alınca benzinli arac kadar sessiz olusu gercekten memnun edici. Öte yandan atik olmaması ve özellikle hafif egimli dahi olsa geri viteste yasanan performans düşüklüğü biraz can sıkıcı. Hatta söyle bir durumla karsılastım (buna benzer bir yorumu daha önce forumda okumustum ve bizzat ben de yasadım) geri geri gitmek zorunda oldugum bir yokusta arac yıgılıp kaldı simdi bazı arkadaslar devrini aldıramamıssındır diyecekler ama degil arac gaz yemedi ama tekrar tam debriyaj yapıp gaza dokundugumda arac birden sahlandı gercekten sasırtıcı bir durum. Yakıt konusunda aklında soru işareti olan arkadaslara sunu söyleyebilirim benzin ibresinin yerinden kıpırdamaya isteksiz olusu sizi mutlu edecek ve iyi ki dizel almısım dedirtecektir. Hatta benzinli alıp tüp taktırmayı düşünen arkadaslara sunu diyebilirim 2000 lira daha fazla verip tüp maliyetine dizel arac sahibi olmus olursunuz bene önemli bir ayrıntı. Aracın yol tutusu alısılmıs OPEL cizgisinde benim 100 ile girdiğim viraja arkadasım sıfır megane ile 80 ile anca giriyor Cruise control tadından yenmez bir sekilde keyif veriyor ve önemli olarak görünmese de far sensörü, yagmur sensörü vites topuzuna dikiz aynasının altından yansıyan hüzme ısık gercekten keyif verip aracın verdiğiniz parayı hakkettiğini düşünmenizi saglıyor. Şimdilik paylasmakistediklerim bunlar ve bu aracı almak isteyenlere tereddüt etmeden bu aracı tavsiye edebilirim. (Yukarıda saydıgım bi kac olumsuz nokta dizellerin genel sorunları sanırım onları da cok takmamak lazım). Bir de sıfır arac alan arkadaslara sunu tavsiye debilirim. Malum yaz yaklastıkca günes ısınları daha dik geliyor be özellikle yaz aylarında aracların boyaları bu yüzden daha fazla yıpranıyor. Bunu önlemek için bir cok firma boya koruma uyguluyor ve sanırım yüksek fiyatlara. Ben kendim sonaaxın koruyucu cilasını alıp uyguladım. Bunu fayda saglayacagını düşünüyorum. Boya korumaya o kadar para vermemek isteyen ve arabasını seven arkadaslara duyurulur. Herkese hayırlı sürüşler.
quote:
Orijinalden alıntı: caki48
Arkadaslar merhaba! Size 1.5 aylık asagı yukarı 1100 km lik sürüs izlenimlerimden bahsetmek istiyorum. Aracım 2010 1.3 cdti Astra HB. Öncelikle dizel bir arac olmasına ragmen motor sesinin diger cogu dizel araclarda oldugu gibi motor kucagınızdaymıs hissi vermeyip devrini alınca benzinli arac kadar sessiz olusu gercekten memnun edici. Öte yandan atik olmaması ve özellikle hafif egimli dahi olsa geri viteste yasanan performans düşüklüğü biraz can sıkıcı. Hatta söyle bir durumla karsılastım (buna benzer bir yorumu daha önce forumda okumustum ve bizzat ben de yasadım) geri geri gitmek zorunda oldugum bir yokusta arac yıgılıp kaldı simdi bazı arkadaslar devrini aldıramamıssındır diyecekler ama degil arac gaz yemedi ama tekrar tam debriyaj yapıp gaza dokundugumda arac birden sahlandı gercekten sasırtıcı bir durum. Yakıt konusunda aklında soru işareti olan arkadaslara sunu söyleyebilirim benzin ibresinin yerinden kıpırdamaya isteksiz olusu sizi mutlu edecek ve iyi ki dizel almısım dedirtecektir. Hatta benzinli alıp tüp taktırmayı düşünen arkadaslara sunu diyebilirim 2000 lira daha fazla verip tüp maliyetine dizel arac sahibi olmus olursunuz bene önemli bir ayrıntı. Aracın yol tutusu alısılmıs OPEL cizgisinde benim 100 ile girdiğim viraja arkadasım sıfır megane ile 80 ile anca giriyor Cruise control tadından yenmez bir sekilde keyif veriyor ve önemli olarak görünmese de far sensörü, yagmur sensörü vites topuzuna dikiz aynasının altından yansıyan hüzme ısık gercekten keyif verip aracın verdiğiniz parayı hakkettiğini düşünmenizi saglıyor. Şimdilik paylasmakistediklerim bunlar ve bu aracı almak isteyenlere tereddüt etmeden bu aracı tavsiye edebilirim. (Yukarıda saydıgım bi kac olumsuz nokta dizellerin genel sorunları sanırım onları da cok takmamak lazım). Bir de sıfır arac alan arkadaslara sunu tavsiye debilirim. Malum yaz yaklastıkca günes ısınları daha dik geliyor be özellikle yaz aylarında aracların boyaları bu yüzden daha fazla yıpranıyor. Bunu önlemek için bir cok firma boya koruma uyguluyor ve sanırım yüksek fiyatlara. Ben kendim sonaaxın koruyucu cilasını alıp uyguladım. Bunu fayda saglayacagını düşünüyorum. Boya korumaya o kadar para vermemek isteyen ve arabasını seven arkadaslara duyurulur. Herkese hayırlı sürüşler.
sonax shell e işbirligi yapıyor.250 tl bütün korumalar boya olarak . jant koruma ve bi şey daha vardı unuttum o da bedavaya geliyor.
caki48 yazdıklarına çok katılıyorum arac geldi bindim şuan 104 km deyim harbiden yoltutuşu çook sağlam bi araba yere resmen yapışıyor bunu hissettiriyor sürücüye çok sewdimm..parasını hak ediyor sonunakadar..
engüzelini yapmışsın sonax ın indirimde 10 tl ye süper güçlü cilası var bende alacağım kendim yapacam cilalama işini yüksek mevlalarda para vermeya gerk yok diye düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: eIgHt
Tekrardan hayırlı olsun diyorum.
Hangi kuşaklardan bahsediyorsun gümüş rengi çıtalardan mı ?Aynı zaman da ön konsolda da var aynı çıtalardan ama maalesef astra classic olduktan sonra onlar yok. Bu kadar ufak şeylerden kar yapıyor herhalde koskoca opel.Araba da herşey iyi güzel ama o çıtaların olmamasına çok uyuz oluyorum bende.
bende farkettiğimde sinirlendim aracın içi öyle daha hoş gösteriyordu ama neyse atık yapacak bişey yok =) sorun çıkarmasın yeter bana
quote:
Orijinalden alıntı: caki48
quote:
Orijinalden alıntı: erk.ozan
sonunda yaa geldi araç aldımmm rahatladım arkadaşlar uff ne bekleşti ama resim atacaktım ama gelirken yağmur yağdı çamur oldu araçı ben değil babam teslim aldı işimden dolayı gidemedim yanlız şunu fark ettim araç konfor paketli herşeyi tamda sitede konfor paketli araçta ön kapı açma kollarının iç kısımda arkaya doğru uzanan bi kuşak war bende yok düz gelmiş resimdeki ile farklı diğer arkadaşların nasıl acaba???
Arkadasım hayırlı ugurlu olsun insallah Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. O bahsettiğin cıtalar göstergelerin etrafındaki gri kaplamalar, dıs kapı kusakları ve far yıkama ne yazık ki calınmıs yani seninkinde bi sıkıntı yok. Tekrar hayırlı olsun.
dıştakıler o kadar önemlideğil benim için düz de güzel ama içtekini çıkarmasalarmış iyiy olurdu
ayrıca dün araçala giderken şu sorunu fark ettim astrasında giderken benim için dikkat edebilirmisiniz 60 km/h üstünde debriyaj pedaline hafif üstüne dokununca pedal hafiften ayağıma vurma yapıyor hızlandıkça şiddeti değil ama vurma aralıkları hızlanıyor..ayakla hissediliyor tık tık diye hafif geri itiyor ayağımı performasla ilgili bi kaybı yok ama sinir etti sorun war gibime geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: erk.ozan
sonunda yaa geldi araç aldımmm rahatladım arkadaşlar uff ne bekleşti ama resim atacaktım ama gelirken yağmur yağdı çamur oldu araçı ben değil babam teslim aldı işimden dolayı gidemedim yanlız şunu fark ettim araç konfor paketli herşeyi tamda sitede konfor paketli araçta ön kapı açma kollarının iç kısımda arkaya doğru uzanan bi kuşak war bende yok düz gelmiş resimdeki ile farklı diğer arkadaşların nasıl acaba???
@caki48 bu yokuşta gaz yemedi sorununla ilgili, bunun benzeri benimde başıma geldi. hemde ileri doğru giderken. geçen gün çok dik bir yokuşta, ben dahil 4 kişi var arabada. yokuşu hızlı bir şekilde çıkma imkanım da yoktu. köşeyi döndükten hemen sonra baya dik bir açı ile yükseliyor sokak. döndüm, 1. vitese aldım gaza bastım ama yokuşu biraz çıktıktan sonra araç boğulacak gibi oldu. hemen debriyaja bastım ve tekrar gaza bastım. seninde dediğin gibi araba sanki şahlandı. yokuşun geri kalanında kolaylıkla çıktım. çok ilginç gerçekten....
geri geri yokuş yukarıda herhangi bir sorun yaşamadım.
bu arada dün arabanın ekranında silecek suyu bitti uyarısı çıktı. vay canına...
arkadaşlar hepinize hayırlı olsun
benim araçta bugün geldi.benzinciye gidip yakıt kapagı açılmayınca ufakta bir badire atlattık
kendim kullanmadım ama 1.4 90 klima açık 2 yolcu ile bekledigimden iyi gidiyor.zamanla biraz daha
açılacaktır.denk gelirse full yolcuda bakarız artık duruma.f/p nin tadına varmaya devam
quote:
Orijinalden alıntı: CuCuK
arkadaşlar hepinize hayırlı olsun
benim araçta bugün geldi.benzinciye gidip yakıt kapagı açılmayınca ufakta bir badire atlattık
kendim kullanmadım ama 1.4 90 klima açık 2 yolcu ile bekledigimden iyi gidiyor.zamanla biraz daha
açılacaktır.denk gelirse full yolcuda bakarız artık duruma.f/p nin tadına varmaya devam
yakıt kapagı neden açılmadı hayırdır?f/p ne oluyordu unuttum ya.
F/p fiyat performans oluyor
ilk benzin dolumundan sonrada benimde yakıt deposu kapağı kapanmadı. Benzinciye çektim, fulledim. Sonra içeriye kasaya gittim ödeme yapmak için. Dışarı çıktım, pompaci gülümseyerek hayırlı olsun kapak kapanmıyor dedi. İlk sok dalgasından sonra anladım olayı. Kapağı kendim kapattım teşekkür ettim ve bastım gaza... Etraf uyaniklarla dolu...
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
F/p fiyat performans oluyor
ilk benzin dolumundan sonrada benimde yakıt deposu kapağı kapanmadı. Benzinciye çektim, fulledim. Sonra içeriye kasaya gittim ödeme yapmak için. Dışarı çıktım, pompaci gülümseyerek hayırlı olsun kapak kapanmıyor dedi. İlk sok dalgasından sonra anladım olayı. Kapağı kendim kapattım teşekkür ettim ve bastım gaza... Etraf uyaniklarla dolu...
Bizde bugün kız kardeşime 1.4 easytronic essentia aldık.Koskoca ankarada 1.4 konfor paketli easy yok.Bizde mecburen essentia aldık.Allah' tan istediğimiz renk olduda o sıkıntıyı yaşamadık.Aracın rengi teknik gri.Araç inanılmaz satıyor.Bizde 207 ile astra arasında kaldık, hem benim 207 aracımın olması ( aynı evde 2 adet 207 olması garip bir durum olurdu herhalde ) hemde astranın aradaki fiyat farkına değer bir araç olduğunu düşündüğümüz için en son astrada karar kıldık.İnşallah bir sorun çıkarmazda pişman etmez bizi.Bu arada herkese hayırlı uğurlu olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: 207m
Bizde bugün kız kardeşime 1.4 easytronic essentia aldık.Koskoca ankarada 1.4 konfor paketli easy yok.Bizde mecburen essentia aldık.Allah' tan istediğimiz renk olduda o sıkıntıyı yaşamadık.Aracın rengi teknik gri.Araç inanılmaz satıyor.Bizde 207 ile astra arasında kaldık, hem benim 207 aracımın olması ( aynı evde 2 adet 207 olması garip bir durum olurdu herhalde ) hemde astranın aradaki fiyat farkına değer bir araç olduğunu düşündüğümüz için en son astrada karar kıldık.İnşallah bir sorun çıkarmazda pişman etmez bizi.Bu arada herkese hayırlı uğurlu olsun.
hayırlı olsun aracın bende bi kaç gün oldu alalı çok rahat ve parasını hak ediyor sürmesi çok zevkli sorun işi de biraz şans işi artık
quote:
Orijinalden alıntı: 207m
hayırlı olsun aynı ikilemde kalıp aynı dogruyu bulmuşuz.
yakıt kapagını açan mekanizmanın yayı sanırım takılı degilmiş.serviste 2 dakikada çözüldü sorun.
bütün benzinlik çalışanları seferber oldu açamadılar kapagı
açsalar onlarda kapanmıyor diyebileceklerdi ama olmadı
Çok sağolun arkadaşlar.Sizlerin astralarıda hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.
Herkes arabasıyla geziyor herhalde. Kimse artık uğramıyor buraya... :))
benim araç daha 195 km de : )) 60. km de lastik patlattım, yapıldı, sabah baktım yine inik lastik : )) Allah başka dert vermesin ama nazaramı geliyor Astram ne!! kısacası daha şimdiden sanayide geziyorum, fırsat bulunca da yazıyorum buraya işte
Ben takip ediyorum forumu, bi ben kaldım heralde...
Bana verilen gemi ismi, Grande Ellade, an itibari ile izmir körfezinde, limana girmek üzere...
cebelitarık boğazından beri takip ediyorum, marinetraffic sağolsun
valencia, salerno, kertsını limanlarına uğradı... takip ediyorum
bu arada en son dün yunanıstan keratsınıde idi, bugün geminin fotosunu koymuşlar siteye ordayken, üzerinde otomobiller görünüyor, kim bilir gördüklerimden birisi benim için gelen olan
Aracını kullanmaya başlayıp da sorun yaşayan varmı arkadaşlar? Ben özellikle konfor ve yalıtımını çok merak edyorum. Golf ile arasında kalmıştım cünkü, umarım keşke demem...
wayy iyi takip ediyorsun hayırlı olsun araçla ilgili bi yalıtım açığı yok gayet sesiz yoltutuşu çook hoşumja gitti test sonuçlarında golf ile aynı verilere sahip rahatlığına diyecek söz yok koltukları gayet iyi sarıyor insanı.. Bende bi sorun var ama arkadaşlarda cvp yazmadı debriyajla alakalı sorunda sayılmaz pek sanırım sadece pedalda titreme var ayağını koyunca hissediyorsun