Şarj dinamosundan cır cır diye ses gelmeye başladı, sanırım bilyalar dağıldı.
Bu arızadan dolayı servise giden var mı?
geçmiş olsun nazar değdi heralde daha büyük sorunlar çıkmaz inş...
quote:
Orijinalden alıntı: erk.ozan
quote:
Orijinalden alıntı: ilhaneren
geçmiş olsun nazar değdi heralde daha büyük sorunlar çıkmaz inş...
İnşallah... :(
quote:
Ben 150 ye kadar çıktım bi süre öyle gittim ama içeriye bi rüz gar sesi gelmedi sadece yol sesi geliyordu biraz o kadar. debriyajımda çok tepede kavrama yapıyor alışamadım süremiyom yarın ayar çektireyim serviste..
Arabanızın markası nedir. 150 km hızda ruzgar sesi almayan arac sayılıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: ilhaneren
Geçmiş olsun çok masraflı olacağını sanmıyorum ama iyi bir elektrikçi bul derim.
quote:
Orijinalden alıntı: mst105
quote:
Ben 150 ye kadar çıktım bi süre öyle gittim ama içeriye bi rüz gar sesi gelmedi sadece yol sesi geliyordu biraz o kadar. debriyajımda çok tepede kavrama yapıyor alışamadım süremiyom yarın ayar çektireyim serviste..
Astra astra dünde o hıza çıktım ama arkadaşların dediği gibi bi sorun olmadı ben içeriye rüzgar sesinin girdiğini duymadım
quote:
quote:
quote:
Astra astra dünde o hıza çıktım ama arkadaşların dediği gibi bi sorun olmadı ben içeriye rüzgar sesinin girdiğini duymadım
yaklaşık 1 ay önce edirneye giderken temde 180i zorladım... rüzgar sesi falan yok...
rüzgar sesi yok aynen benim bi sorunum var o da yakıt tüketimi benzinli aldığıma pişman ettirecek beni bu astra
siz ruzgar sesiyle herhalde iceriye ruzgar almıyor diyorsunuz :)
ya da son ses muzik dinliyorsunuz. o zaman hic birsey duymassınız.
yok demek istediğinizi anladım içeri zaten ses almıyor rüzgar gürültüsü nasıl diyeyim yok denecek kadar az anlamıyorsunuz bile yol gürültüsü duyduğum tek şey radya kapalı bu arada
rüzgar sesi hiç yok değil tabi 120km/h den sonra biraz oluyor ama rahatsız edici düzeyde değil,araç içi gürültü anlamında gerçekten sakin...
quote:
siz ruzgar sesiyle herhalde iceriye ruzgar almıyor diyorsunuz :)
ya da son ses muzik dinliyorsunuz. o zaman hic birsey duymassınız.
yok bide içeriye rüzgar alsaydı...
quote:
rüzgar sesi yok aynen benim bi sorunum var o da yakıt tüketimi benzinli aldığıma pişman ettirecek beni bu astra
valla şimdiye kadar yakıt tüketiminden memnundum.. ancak 3-4 gündür işe arabayla gidiyorum. ama bu gidişle ya ayda 400-450 milyon benzine vercem yada iett'den akbil çıkartıp otobüsle gideceğim. baya yakıyor gibime geliyor. gerçi asıl sorun trafikte. dur kalklar çok yakıyor!
aynen valla bu kadar çok yakacağını tahmin edemedim artık bi yere gitmekten korkuyorum off.... zaten trafikte 9 - 9,5 aşağıya düşmüyor neyapsam bilemiiyorum artık dışarı fazla çıkarmıyacağım astrayı olmuyacak böyle yatacak artık arkada.. tüp mü taktırsam diye düşünüyorum yazık mı olur arabaya yoksa karasızım.. tüp taksam tüketimde fark edilir değişme olur mu
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
valla şimdiye kadar yakıt tüketiminden memnundum.. ancak 3-4 gündür işe arabayla gidiyorum. ama bu gidişle ya ayda 400-450 milyon benzine vercem yada iett'den akbil çıkartıp otobüsle gideceğim. baya yakıyor gibime geliyor. gerçi asıl sorun trafikte. dur kalklar çok yakıyor!
aynen valla bu kadar çok yakacağını tahmin edemedim artık bi yere gitmekten korkuyorum off.... zaten trafikte 9 - 9,5 aşağıya düşmüyor neyapsam bilemiiyorum artık dışarı fazla çıkarmıyacağım astrayı olmuyacak böyle yatacak artık arkada.. tüp mü taktırsam diye düşünüyorum yazık mı olur arabaya yoksa karasızım.. tüp taksam tüketimde fark edilir değişme olur mu
Tüpsüz gezilmez şu anda araba ile. Bazen sırf benzin için Türkmenistan'a gidesim var. Tüp derdi yok. Hayvani v8 motorlu araba alıp akşama kadar gezeceksin. Arkadaşım Opel servisleri garantili araçlara garantin devam ediyorsa bozmadan takıyorlar. Parasal olarak kâra geçiyorsun.
aynen katılıyorum v8 v6 larla gümbür gümbür geziyorlar biz şurdan şurya işimizi halletmeye gidemez olduk .. aylık ortalama 100 tl gibi benzine veriyorum daha ne kadar sıkacağım kendimi bilemiyorum önceki aracımda böyleydi yeni astramda farklı olmuyacak sanırım.. 100tl gaz ile benzine göre iki kat fazla yol alabilirmiyim acaba tüketim ne kadar değişir 1500 tl vermeye değer mi çok karasızım daha 2 hafta oldu burnumdan getirmeye başladı off
quote:
Artık benzinli arabaya lpg taktırmadan gezilmez oldu ne yazık ki. O kadar çok taktıran var ki artık bazı markalar lpg li olarak satıyorlar sıfır araçları. Kaliteli bir lpg kiti taktırırsan araca yazık falan olmaz gayet iyi olur ve tabiki yakıt masrafın ciddi oranda düşer. 375 km yolu lpg li Astra 1.6 aracımla 55 tl ye gidiyorum. Tabi şehir dışı otoban (ama 120 nin altına pek inmiyorum). Tabi bu net bi ölçüm değil aşağı yukarı bi değer. Benzinde sanırım çok daha fazla yakar. Yani kısacası lpg ile çok tasarruf edersin. Ayrıca kaliteli bir lpg kiti taktırırsan arabaya bi zararı olacağını sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: erk.ozan aynen katılıyorum v8 v6 larla gümbür gümbür geziyorlar biz şurdan şurya işimizi halletmeye gidemez olduk .. aylık ortalama 100 tl gibi benzine veriyorum daha ne kadar sıkacağım kendimi bilemiyorum önceki aracımda böyleydi yeni astramda farklı olmuyacak sanırım.. 100tl gaz ile benzine göre iki kat fazla yol alabilirmiyim acaba tüketim ne kadar değişir 1500 tl vermeye değer mi çok karasızım daha 2 hafta oldu burnumdan getirmeye başladı off
Nerdeyse 1sene oldu biz taktıralı ve acayip kâr yaptık. Lpg kitinin parası aylar öncesinden çıktı kâr etmeye başladık. Önceden gaza basmaya korkardım şimdi Allah ne verdiyse basıyorum. Benzinde şu anda kmde kuruş olarak 35 40 falan yakarsın lpg ile 17 20 kuruş falan yakarsın. Bir depo ile ortalama 350 400 km yaparsın. Biz benzinde ayda 2depo alıyorduk o da 1200 1100 km yapıyordu. Lpg ortalama 375 km yaptığını düşünürsek 3depo aliyoruz. 80 liraya tam dolsa 3depo 240 lira yapar. Benzinde ayda 400 lira. Aradaki 160 lira farkla da lpg kitinin parasını ödersin. Bir taşla 2kuş vurmak bu olsa gerek.
aynen yazdıklarınıza katılıyorum araştırmalarım şu andan itibaren başladı =)) kendi kullandığınız yada tavsi ettiğiniz marka model var mı lpg kiti olarak usta faktörüde önemli deniyor..
bi kaç sorum daha var şuan 220 km oldu astra motorlarının uymsuzluğu varmı lpg ile yoksa...motor uyumsağlıyor mu lpg ye araçta gaz kokusu meydana geliyor mu acaba bazı araçlar leş gibi gaz kokuyor giderkende içerisi de kokuyor çekiş ne kadar etkiler acaba merak ettiğim diğer bi konuda bu tork ve bg gücünü hissedilir düşüş getirir mi??
Daha yeni aldın arabanı bence bu kadar acele etme derim biraz bin daha sonra düşünürsün. Hem yakıttan yana bu şekilde sıkıntı yapıcaktın keşke dizel olanını alsaydın.