Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam bende arabama nihayet kavuştum.Beyaz alacaktım ama siyah almak durumunda kaldım.
    Aracı hiç kullanmamıştım almadan önce.Beklediğimden çok daha iyi çıktı.Şirket arabası dizel getz kullanıyorum.
    Aynı fiyata satıyolar neredeyse ve arasında dağlar kadar fark var.
    Umarım herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.Araba,elektronik eşya vb. şans işi.
    Vites geçişleri çok yumuşak geldi bana.Fiyatına göre gerçekten çok hoş arabalar.
    Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.
  • Envy modelini gören var mı aranızda, fiyat farkına değer mi?
  • 206 plus la 3800 km yol yapmış biri olarak, vites geçişleri çok yumuşak, sadece araç 20 km hızla giderken 1.vitese düşürürken nazik davranmak gerekiyor ki bütün araçlar böyledir. Bence vitesleri sorunsuz.
    Kapı kapanmalarında rahatsızlık duymuyorum, normal.
    Ancak direksiyon gerçekten biraz sert, o da sadece araç dururken, kollarınız kuvvetliyse problem çekmezsiniz :)
    Birde aracın müzik sistemi çok zayıf ve basit.

Bunlar haricinde çok iyi bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

Envy modelini gören var mı aranızda, fiyat farkına değer mi?

bence değer.
    yol bilgisayarindan elektrikli aynalara arka kafalıktan direksiyon yukseklık ayarlanmasi.spor eksoz spor on tambon izgarasi. ve bunun gibi bir sürü şeyler daha var.
  • 206+ plus aracimla 10bin km devirdim.araç dediginiz gibi direksiyon sert.ama ben önceki fiestam'da ayni tip direksiyon oldugu için ve 5 sene onu kullandigim için direksiyona alişginim.kapılarin kitlenmesi çok kötü.acayip uyuz oluyorum.şarjör dolduruyor gibi fazla sesi yuksek.
    vitesleri gayet güzel başarili.hiç bir arabada 10km/h geçtikten sonra 1. vitese takamassiniz.zorlarsiniz ancak oda uzun zamanda zarar verir.
    araç donanim olarak bir 2010 model araci değil.ne kadar ucuz olursa olsun türkiye şartlarinda bazi şeyler std olmasi lazim.en basit örnek güvenlik amaçli ve tüvturkden geçmek için arka kafalık lazim ama yok servis onu 450 tl satiyor 3 tanesini.
    aracimdan memnunum 15 bin tl ikinci el bilmedigim bir araba alarak parayi çöpe aticagima 26bin tl ye sıfır dizel dandik arabaya binerim kafam rahat olur böyle düşünürseniz sorun yok :)
  • Evet kapıları kitleyince şarjör sesine yan mahalleden bakıyorlar. Yan aynalar elektrikli olsa fena olmazdı, aynen bende ikinci el hurdalara para vermemek için bunu aldım, malum piyasada ikinci el arabalar at arabası gibi, o derece hor kullanılmış.
  • Arkadaslar otomatik kapi kilitleme kitapcikta iptal edilebilir diye yaziyor,kapi kilitleme dugmesine birkac saniye basili tutarak,walla deneyemedim usendim disari cikmaya simdi yarin sabah bakarim ama...birde arkaya hoporlor taktiran arkadaslar bagaja mi yoksa arka kapidaki orjinal yerlerine mi takdirdiniz?
  • arkadaşım otomatik kapı kitlenmesini düğmeye basılı tutarak iptal ediyorsun bip sesini duyacaksın iş bitecek arka kapılara yaptırdım zaten başka yere düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

206 plus la 3800 km yol yapmış biri olarak, vites geçişleri çok yumuşak, sadece araç 20 km hızla giderken 1.vitese düşürürken nazik davranmak gerekiyor ki bütün araçlar böyledir. Bence vitesleri sorunsuz.
    Kapı kapanmalarında rahatsızlık duymuyorum, normal.
    Ancak direksiyon gerçekten biraz sert, o da sadece araç dururken, kollarınız kuvvetliyse problem çekmezsiniz :)
    Birde aracın müzik sistemi çok zayıf ve basit.

Bunlar haricinde çok iyi bir araç.

Dediklerinize %100 katılıyorum

Aracımı alalı 3 ay oldu aracin direksiyonu oldukça sert farklı araçları kullandıktan sonra 206+ geçince kamyon direksiyonu gibi geliyor. Fren sistemi oldukça zayıf ani frenlerde lastiklerim kaliteli olmasına ragmen kızaklayıp gidiyor. Birde sürücü koltuğunun arka kısmından gıcırtı geliyor bir türlü serviste sesi kestiremedim sesi duymuyoruz diyorlar ama sesin kaynağını ben çözdüm arka kısımdaki deriden geliyor son olarak ses yalıtımı oldukca zayıf bunlar aracin bana göre eksi yönleri. Artı yönleri ise; dizelin 3,250 olduğu zaman yakıtı test ettim 150 bin lira yaktı(şu zamanda oldukça iyi rakam) aracın kaloriferi oldukça iyi çabuk ısınıyor fakat kapattığınız zaman kısa süre hava değişiyor

bu konuyu yeni inceleme fırsatım oldu 300 -350 lira verip film çektirmek ne kadar mantıklı bilmiyorum ben 120liraya film çektirdim oldukçada hoşuma gidiyor. 350 liraya film çektirirsiniz polis çizmeye kalkar gitti 350 lira çöpe

kolçağı 50 liraya taktırdım kısa anten ile birlikte ,rüzgarlık konusuna gelince karlıkçı halilde boya montaj dahil 120 liraya takılıyor(ben bu fiyatı telefonda aldım fırsat bulup taktırmaya gidersem belki fiyatta biraz daha esnetebilirim) aynı rüzgarlığa göral 350 lira fiyat verdi.

• 120 tl çekilen film tüvtürk soru yapabiliyor.ama ben pahali dediginiz filmlerden hep kullandim(ziebart).tüvtürkden direk sorunsuz geçti.hafif kusurlu bile değil.ön cam dahil bütün camlarda 2 numara film vardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtan206

120 tl çekilen film tüvtürk soru yapabiliyor.ama ben pahali dediginiz filmlerden hep kullandim(ziebart).tüvtürkden direk sorunsuz geçti.hafif kusurlu bile değil.ön cam dahil bütün camlarda 2 numara film vardi.

sanırım size denk gelmiş yakın zamanda tüvtürke arkadaşımın arabasını götürdük 320d en açık tonda ziebart film vardı biz araç kusursuz geçecek diye beklerken araç takıldı filmden dolayı arkadaşım sinirlendi şefle falan konuştuk bize dediği aynen yazıyorum "açık, koyu,marka olmuş olmamış bizi ilgilendirmez allah korusun, siz kaza yaptığınızda film camı tutuyor buda can güvenliğinizi çok büyük tehlikeye atıyor" dedi bu şekilde aracınızı geçiremeyiz dedi tıpış tıpış söktürdük muayeneden geçtik.

• Arkadaşlar boya koruma yapan var mı?
  • Farlarımda buğulanma oluyor.Dün bir alışveriş merkezine parkettim.İndiğimde farların buğulandığını gördüm.
    Tekrar çıkarken baktım kaybolmuştu.Acaba soğuktan kaynaklanan normal bir durum mu?Buğulanma farın camında kaputun ortasına bakan kısımlarında (ışığın farın camına gelmediği kısımda) oluşuyor.Yıkamadan sonra oluşan buğulanmalara benzemiyor.

Boya koruma ile ilgili biraz araştırdım.Epey yüksek maliyetler çıkıyor.Acaba kendimiz sonax vb. ürünlerinden alıp yapabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scratt

Farlarımda buğulanma oluyor.Dün bir alışveriş merkezine parkettim.İndiğimde farların buğulandığını gördüm.
    Tekrar çıkarken baktım kaybolmuştu.Acaba soğuktan kaynaklanan normal bir durum mu?Buğulanma farın camında kaputun ortasına bakan kısımlarında (ışığın farın camına gelmediği kısımda) oluşuyor.Yıkamadan sonra oluşan buğulanmalara benzemiyor.

Boya koruma ile ilgili biraz araştırdım.Epey yüksek maliyetler çıkıyor.Acaba kendimiz sonax vb. ürünlerinden alıp yapabilir miyiz?

ilk aldığımda bendede buğlanma oldu hemen servise götürdüm tabi götürene kadar kayboldu garanti danışmanı bir daha yaparsa hemen getirin fotograflarını çekelim gerekli işlemi yapalım dediler o gün bugündür bakıyorum sıkıntı olmadı bir daha ben bir yıllık boya korumayı dikmen sonaxta 200lira yaptırdım (nanaguard). İyice araştırırsanız sizde yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: heycan

quote:

Farlarımda buğulanma oluyor.Dün bir alışveriş merkezine parkettim.İndiğimde farların buğulandığını gördüm.

ilk aldığımda bendede buğlanma oldu hemen servise götürdüm tabi götürene kadar kayboldu garanti danışmanı bir daha yaparsa hemen getirin fotograflarını çekelim gerekli işlemi yapalım dediler o gün bugündür bakıyorum sıkıntı olmadı bir daha ben bir yıllık boya korumayı dikmen sonaxta 200lira yaptırdım (nanaguard). İyice araştırırsanız sizde yapabilirsiniz

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

• Arkadaşlar "Gitti Gidiyor" da Günün Fırsatları kısmında bir teyp var Pioneer marka. Arkadaşım WW Polo'suna taktı. Ses performansı çok iyi, Fiyatı 190 TL. Ancak direksiyondaki kumandanın ne olacağı kafamı karıştırıyor.

http://urun.gittigidiyor.com/pioneer-deh-2220ub-USB-CD-MP3-oto-teyp-oto-cd_W0QQidZZ34718456
  • quote:

Dün akşam bende arabama nihayet kavuştum.Beyaz alacaktım ama siyah almak durumunda kaldım.
    Aracı hiç kullanmamıştım almadan önce.Beklediğimden çok daha iyi çıktı.Şirket arabası dizel getz kullanıyorum.
    Aynı fiyata satıyolar neredeyse ve arasında dağlar kadar fark var.
    Umarım herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.Araba,elektronik eşya vb. şans işi.
    Vites geçişleri çok yumuşak geldi bana.Fiyatına göre gerçekten çok hoş arabalar.
    Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.

hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

Arkadaşlar boya koruma yapan var mı?

ben arabayı aldığım gün yaptırmıştım. öyle sonax ziebart gibi bişey değildi. Peugeot servisimin anlaştığı bi yere gitmiştim ve 350 tl verdim.
    Boya koruma, koltuk kılıfı koruma ve motor.

Her sene gitmem gerekiyormuş ama gitmem artık, o kadar parayı her yıl veremem. Ara ara boyayı kontrol ediyorum, kuş pisliği varsa hemen temizliyorum, yada ağaç altına park ettiysem, boyada pütürlük olabiliyor. Bu durumlarda basit bir cilayla onları kendim temizliyorum.
  • Beyaz Pluss cılar bende aranıza katılmak istiyorum.

1 ay önce ankara dan abc den aldım. Araçtan çok memnunum.
    1.4 dizel stil paket alp beyazı aldım.
    Ziebart koltuk koruma hediyesi vardı onu yaptırdım,
    Aldığım yer park sensörü hediye tti ve trafik seti verdi.

Bende ayrıca özel 30,000K H7 xenon set getirttim ve taktım dehşet ötesi oldu tavsiye ederim.
    Sisler minik ampül kullanıyor ona deli oldum. Onun içinde 3Wlık led getirtiyorum bakalım nasıl olacak. Birde bunu değiştirme imkanı var mı? 206 veya 207 sisleri ile değişebilir mi?

Spoiler önerileriniz nelerdir. Servisdeki spoiler çok çirkin oluyor sanki üstten 2 tane pençeyle tutturmuş gibi hiç beğenmedim.

Araçın performans ve yakıtı cidden çok iyi. 1.3cdti corsa var hem onda daha az yakıyor hem daha performanslı. Gaza tepkisi çok iyi.

En sevdiğim özelliği ise önden 207 arkadan 206 yandan ise 206+ olması :D Bu çok hoş bir kombinasyon .

@guven.m hocam aracınızı güle güle kullanın . p.m attım ama cevap gelmedi sizden. Tavana yaptığınız uygulamaya bayıldım. Biraz detay bilgi istiyorum. Yaptığınız uygulama film herhalde. Bunun kalitesi nasıl. Araç yaz kış güneş altında duracak solma ağarma deformasyon v.s gibi sornlar çıkar mı? Çizilme v.s oluyor mu. Biraz pimpirikliyim aracı sürekli yıkarım ve özel şampuanla sadece sünger kullanırım :D Biraz ayrıntı verebilirseniz çok sevinirim.

Birde bu camlara yapılan filmleri sormak istiyorum. Pek film işlerini bilmiyorum. önlere 1 arkalara 2 demişsiniz . Bu filmleri kaliteli bir yere yaptırmak lazım önerebileceğiniz bir yer marka v.s var mı ?

Aracın eksiği çok. Çok basit ayrıntıları atlamışlar. Arka kafalıklar, bagaj lambası, hoparlor v.s. İlk başta bişi olmaz deniyo ama zamanla eksikliği hissediliyor. Bunlarıda zamanla tamamlıyacam inş.

Sizden son istediğim ise
    araçta kapalı olan RDS dışında ne özellikler var? Servise gidip açtırmak istiyorum. RDS yi okmştum başka bir yerde servistekiler yok fln dedi. Saçmaladılar biraz da sonradan yazılımcı geldi halletti. Oda sadece avrupa standardına ayarlamış ne oldu bitti oda bilmiyo ama RDS açık şuan.
    Araçta yazılımsal olarak açılacak neler var yazarsanız çok sevinirim. Bunun dışında, Yeni araçlarda direksiyon yönünde sis farı yanıyor. Direksiyonu ne yöne çevirirseniz o yönün sis lambası yanıyor. Direksiyon ortalandığında ise sönüyor. Bu özellik çok hoşuma gitti. Bu aracada uygulanabiliyorsa hemen yaptırmak isterim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alicilik -- 12 Ocak 2011; 0:59:39 >

• Yazmayı unuttum, Araçta geri vitese geçirirken sorun yaşayan var mı?

Bende sürekli olarak aynı sorun oluyor. Geri vitese geçerken ilk kademe geçiyor ama dişli tam oturmuyor. Geri viteş müşürü devreye geçiyor sensör fln çalışıyor ama araç harket etmiyor boşta gibi oluyor. Servise gittim. Geri dişlisi normalden farklı ondandır dedi. 1-2 yapıp geriye atıyorum o zaman düzeliyor. Aynı sıkıntıyı çeken var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alicilik -- 12 Ocak 2011; 1:03:58 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.