Arkadaşlar biri fikir versin lütfen gidip Serviste 3M'in cam filmi mi 250 tl ye orjinal çizilmez ve garantili yoksa dışarda 80-100 tl ye mi film yaptırayım karar veremedim. Orjinal olsun da diyorum ama karar veremedim işte.
arkadaşım okadar para verme güvendiğim dürüst bi camcı varsa tanıdığın git orda 100 tl ye yaptır ben öyle yaptım on numarada cam filmi servisler biraz kazık oluyor benim cam filmi taktırdığım yer servisler içnde çalışıyor aynı camı 100 ben taktırdım servisde 450 :)
Öyle birisi yok malesef burda yeniyim. O sebepten grantili bir yer olsun istiyorum.
Arkadaşlar şu 6000k ile 8000k arasındaki fark nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: POWER GAMER
Xenonlar ile ilgili forumda detaylı bir konu var, kelvin değeri yani K değeri arttıkca renk mavimsi hatta daha da arttıkca mora yakın bir renk sağlar ancak aydınlatması zayıflar ideal olanı 6000K (beyaza yakın)dır fakat farlarınız merceksiz ise performansı yine zayıf olur ışığı dağıtır aydınlatma mesafesi kısalır karşından geleni ve önünüzdeki araçları rahatsız eder, şahsen ben 8000k taktırdım daha öncede söylemiştim memnun değilim, orjinalleri daha iyi aydınlatıyor ve kimseyi de rahatsız etmiyor. Tercih sizin dediğim gibi forumda bu konuda uzman kişilerin yorumları olan bir topik var
quote:
Orijinalden alıntı: guven.m
quote:
Orijinalden alıntı: POWER GAMER
Xenonlar ile ilgili forumda detaylı bir konu var, kelvin değeri yani K değeri arttıkca renk mavimsi hatta daha da arttıkca mora yakın bir renk sağlar ancak aydınlatması zayıflar ideal olanı 6000K (beyaza yakın)dır fakat farlarınız merceksiz ise performansı yine zayıf olur ışığı dağıtır aydınlatma mesafesi kısalır karşından geleni ve önünüzdeki araçları rahatsız eder, şahsen ben 8000k taktırdım daha öncede söylemiştim memnun değilim, orjinalleri daha iyi aydınlatıyor ve kimseyi de rahatsız etmiyor. Tercih sizin dediğim gibi forumda bu konuda uzman kişilerin yorumları olan bir topik var
Yarın 6000k xenon'u peugeot bayisinde taktırcam. Fiyatı 190 TL. Bizim farlar merceksiz sanırım ama gidipte 2000 TL veremem.
Aracı ne kadar güzel gösterirse göstersin, hiçbirşey güvenlikten önemli değildir.xenon kiti söküp orjinallerini takıcam ama xenon takılırken farın arka kapağı kesildiği için artık orjinalleri olmuyor, kapak bulup orjinaline dönerim. ayrıca mercekli fark dediğiniz gibi 2000 TL değil 150 tl ye mercek takıyorlar 150 de xenon kit e versen 300 tl ye hem kendin hemde trafikteki diğer araçlar için en iyisini yapmış olursun. ben 150 ekstra 150 tl vermemek için değil farları ve tamponu söktürmek istemediğim için merceksiz takdırdım.
YİNE,YENİDEN, TEKRAR !!!!!! MERCEKSİZ XENON A HAYIRRR!!!!! :)
Sağolun arkadaşlar aldığıma pişman ettiniz beni ilk günden :( Bilseydim böyle birşey olduğunu yaptırmazdım
Aracı ne kadar güzel gösterirse göstersin, hiçbirşey güvenlikten önemli değildir.xenon kiti söküp orjinallerini takıcam ama xenon takılırken farın arka kapağı kesildiği için artık orjinalleri olmuyor, kapak bulup orjinaline dönerim. ayrıca mercekli fark dediğiniz gibi 2000 TL değil 150 tl ye mercek takıyorlar 150 de xenon kit e versen 300 tl ye hem kendin hemde trafikteki diğer araçlar için en iyisini yapmış olursun. ben 150 ekstra 150 tl vermemek için değil farları ve tamponu söktürmek istemediğim için merceksiz takdırdım.
Bu saatten sonra tekrar gitsem mercek taktırma imkanım olur mu acaba?
arkadaşlar dün bakıma gittim 2011 pluslar henüz sisteme girmediği için krank mili sorunları belli değil sisteme geçtikten sonra belli olacak bende merakla bekliyorum umarım sorun yoktur...
arka hoparlörlerin tanesi serviste 15 tl perşembe günü arka iki kapıya hoparlör taktırıyorum işçilikde 65 tl ama indirim yapacaklar... müzik sorununuda bu şekilde halletmiş bulunmaktayım...
kablo teşkilati olmamasi beni sinir ediyor servis işçiligi güzel yapabilir mi acaba ?
merceği taktırabilrsin, almış olduğun mevcut xenon kit i ona monte ederler, farkeden bişey olmaz
merceği taktırabilrsin, almış olduğun mevcut xenon kit i ona monte ederler, farkeden bişey olmaz
ama farları değiştirmek gerekiyormus.
quote:
Orijinalden alıntı: caneryendi
arkadaşlar dün bakıma gittim 2011 pluslar henüz sisteme girmediği için krank mili sorunları belli değil sisteme geçtikten sonra belli olacak bende merakla bekliyorum umarım sorun yoktur...
arka hoparlörlerin tanesi serviste 15 tl perşembe günü arka iki kapıya hoparlör taktırıyorum işçilikde 65 tl ama indirim yapacaklar... müzik sorununuda bu şekilde halletmiş bulunmaktayım...
şahsi fikrim, sadece arkada hoparlör olsun diye takılan 15 tllik hoparlörler mevcut ses sistemi çok iyileştirmiycektir. bunun yerine mid takım taktırmak daha performanslı olacaktır. sonucta verilen paranın çoğu işçilik . mid takımların fiyatı tabi fazla olacaktır ama çok birşey farkettirmeyecek 2 hoparlör için de 100 Tl fazla
ama farları değiştirmek gerekiyormus.
far değiştirmeden de takılabiliyor , hatta merceği alıp kendi takanlar da var, forumda bu konu ile ilgi detaylı bilgiler var. var değişmeyecek ama sökülüp takılacak
şahsi fikrim, sadece arkada hoparlör olsun diye takılan 15 tllik hoparlörler mevcut ses sistemi çok iyileştirmiycektir. bunun yerine mid takım taktırmak daha performanslı olacaktır. sonucta verilen paranın çoğu işçilik . mid takımların fiyatı tabi fazla olacaktır ama çok birşey farkettirmeyecek 2 hoparlör için de 100 Tl fazla
fikrin için tşk ederim ama benim için yeterli olacaktır fazla bir beklentim yok ...
Bugün abim arabasına ses sistemi yaptırdı. Yalnız baştan söyleyeyim araba peugeot değil honda civic ti. Ancak ses tesisatı ile ilgili olduğu için bilgi vermek için yazıyorum.
46.000 tl lik Honda Civic den fabrikasyon çıkan hoparlör inanmayacaksınız ama parmak kalınlığında mıknatısı olan 50 gr ı geçmeyen bir tenekeydi! inanamadım!
4 hoparlör aldık tamamı Alpine .
Önlere component aldık tweter larını ön dashboardun kendi yuvasına ve 16 cm lik mid hoparlörünü ön kapılara takıldı. Arka rafada gene 16cm lik Alpine in coaxiel modelini taktık, birde 4x60w gücünde Alpine amfi, bu 4 hoparlörü besledi.
Sonuç tahminimdende iyi bir ses kalitesi oldu, öyle subwoofer varmış gibi gümbür gümbür değildi ama yeterli basları vardı, tabiki eski haliyle kıyaslanmayacak derecede kalite arttı.
Bilenler bilir Elif tuning de yapıldı, işçiliklerinden çok memnun kaldık bu arada belirteyim.
Sonuç nereye bağlayacak diyorsanız, montajcı arkadaşa dedim benim peugeot 206 arka hoparlörleri yok tesisatı da yok ne yapabiliriz diye.
Hallederiz tesisatını çekeriz sorun olmaz dedi, servisten çok daha iyi yapacaklarına eminim.
Xenonlara mercek takılıyor ancak farları sökmek gerekiyormuş. Yada komple spor far takımı vardı bugün sanayide baktım mercekli benim xenonları ona monte ediyorlar ama farlar 207'nin olur dediler ve 380tl fiyat verdiler. Filme verdiğim 250tl içime oturdu Sanyide aynı filmi 100tlye çekiyorlar. Ayrıca 50tl kapora verip bagaj spoileri alacaktım servisten 350tl ye. Sanayide 200tl ye yapıyorlar boyama dahil. Nası bi servis anlayışı bu arkadaşlar
derece olayini hallettim servis yaptı sonunda. gerçi onlar halen yok diyordu ama benim israrlarim üzerine hallettik. şimdi araca terkrr isinmaya çalişicam.biraz masraf yapalım artık :) bu yeni çikan envy modeli gerçekten güzel olmuş hem donanim hem sportif aklımda kaldi ama şuan araç yokmuş.şubatta geliyormuş. takasami girsem diye düşünüyorum :S
quote:
Orijinalden alıntı: caneryendi