Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arka tavan tutacaklarini nasil takiyorlar?? Dosemeyimi deliyorlor. İstanbuldada aktif iriyilda ucuz ypiyor. Ama ben orayi sevmiyorum uc bes fazla veriyorum aci otomobilde yptiriyorum memmunmmm
  • Arkadaşlar 206+ Envy - 1.4 HDi (15" Alüminyum jant, alp beyaz) ve 207 ACTIVE - 1.4 HDi arasında kaldım 206+ için 29800 TL fiyat aldım 207 için henüz fiyat almadım tahminim 3500 TL - 4000 TL civarı fark var.Özellik olarak arasındaki farklar;

206+ Envy

15" Alüminyum jant
    gövde renkli kapı kolları,yan aynalar ve yan koruma çıtaları
    spor pedallar ve iç aksesuardaki kaplamalar
    daha az yakması
    daha çok hoşuma giden iç ve dış tasarım

207

frende REF,AFU destekleri (206+'ın frenlerini kontrol ettim gayet iyi)
    mp3 çalar
    ısıtmalı yan ayna
    yükseklik ayarlı elektrikli direksiyon (206+'ın direksiyonuna göre çok iyi)
    elektirikli arka camlar

seçici olan hususlar

207 : elektirikli direksiyon, mp3 ve yeni bir tasarım olması (bu 4000 tl farka degermi ?)

206 : 15" Alüminyum jant ve daha az yakması

• 206+ isitmali yan aynalar var. Sizin gibi bnde o arada kalmistim sonra 206 alim dedim memnum suanakadar bir sene oldu iste
  • Şahsi fikrim 206+ Envy ile 207 arasındaki en önemli fark elektrikli direksiyon. Şehiriçi kullanımda çok farkediyor. Önemli olan diğer donanımlar 206+ Envy de var.
    Yol bilgisayarı
    Yükseklik ayarlı,Deri Kaplama direksiyon
    Elektrikli ve Isıtmalı aynalar.
    Aliminyum Alaşım Jantlar. Tercih sizin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: snippper

Bu arada dediğim arka bagaj lambası sensörü ve diğer parçaları grafik olarak aşağıda...

2010 HDI  Peugeot 206 plus yardım

hocam indirip kendiniz yükleseniz siteye server login istiyor. Merakla bekliyorum.

@ercpn,

aracı kullanmanıza bağlı. Ben öğrenciyim, evimle okulum arası sakin trafikte tam olarak 12dk. Ben otobüs metro ile 45-75 dk arasında anca ulaşıyorum ve art in bin otobüs derdi var. Aracı devirli kullanıp trafiğe kalmazsam otobüsten daha ucuza ve rahat gidip geliyorum. Benim ayağımı yerden kesiyor ve ekonomik diğer olaylara pek bakmıyorum. Aracı büyükbabam kendi üzerine aldı ve bana verdi. Alırken söz sahibi değildim abs li olsun diye sadece stil paket seçtik. Şimdi bunları niye anlattım
    1. Kendim alacak olsam kesinlikle 207 alırdım
    neden, çünkü ara bir segment değil parçasını her zaman heryerde bulabilirim. Aksesuar donanım v.s daha geniş. Satış v.s daha kolay olacaktır. Aradaki farka değer mi kesinlikle değer. Çünkü 206+ aldıktan sonra şimdi küçük gözüken eksikler tamamlandığında aradaki farkı büyük ölçüde kapatacaktır ve orjinal gibide olmaz hiç bir zaman.

Size orjinallik konusnda bir örnek bveriyim. Malum ses stemi berbat bir araç. gidip setlerden almakta istemiyorum o kadar abart sese ihtiyacım yok. Dash ekranlı sistemlere bakıyorum. 206 ve 207 için var. 207nin ekranı uyuyor ama teybin soketleri sorun çıkarıyor. Arada dağlar kadar fark var. Satıcı ile görüştüm bişiler söledi ama sağlam olacak gibi değil. 206 için olanın soketleri uyuyor bu seferde ekran alakasız kalıyor. Anlayacağınız 206+ için ürün yok piyasada. ebaydan sürekli görüşüyorum kimse bilmiyo hep 206 muamelesi yapıyorlar. Bu diğer far-stop, iç dizayn v.s şeyler içinde geçerli 206+a özel aksamlarda değişim yapmak imkansıza yakın. Mercikli far arıyorum yaparız diyolar ama 500-600 gibi rakamlar söylüyorlar.
    2. 206+dan memnun değil miyim?
    Kesinlikel memnunum. Dediğim gibi araç gerçekten çok ekonomik(heleki öğrenci için) performasnı diğer araçlara göre daha iyi. Ayağını yerden kesiyor ve özellikleri fiyatına göre iyi sayılır. Gündelik kullanım için çok ideal.

Buraya bakan kişiler baştan sona okusun lütfen hatta 207 topikleirne de bakın ama muhakkak alacağınız aranın kendisini görün nesi var nesi yok bakın. Biz biraz bodozlama aldık çoğu detay kaçtı

• bu da benim pego
    alttaki resimdeki de ben

• Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Bu gün servise gidip tekrar inceledim araçları.Az yakması ve dizaynı gözüme daha hoş gelmesinden dolayı 206+ envy de karar kıldım.Allah nasip ederse 14 ünde gelicek.
  • @smoothtouchdown , @ercpn ,
    Hayırlı günlerde güle güle kazasız belasız kullanın. Aramıza hoşgeldiniz
  • Arkadaşlar denemeyi unuttum bu gün , klimayı açınca motor performansı çok etkileniyormu ? Birde Direksiyon forumlarda bahsedildiği kadar sert gelmedi bana siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercpn

Arkadaşlar denemeyi unuttum bu gün , klimayı açınca motor performansı çok etkileniyormu ? Birde Direksiyon forumlarda bahsedildiği kadar sert gelmedi bana siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir iki aydır açmıyorum klimayı. Isınması veya soğuması biraz zaman alıyor. Kışın 2. derecede çok soğukta 3. derecede sürekli açık tutuyordum aksi halde camlar biranda buhar oluyor. Performansı etkiliyordu. Yakıta da biraz dokunuyordu. Yazın deneme fırsatım olmadı. Opel corsa c , 94 bmw 3.16, 00'fiesta, 09 megane kullandım. İçlerinde en sert direksiyon BMW sanırdım pejonunki daha sert. Ama çok dert değil bana göre servolardan daha sağlıklı ve kullanışlı.
  • Arka bagaj aydınlatma şemasını ekledim.

Bu arada nette gezinirken buldum:

Sonradan takılan teypler için direksiyon kumanda kolunu çalıştırmak için adaptör: (Fakat teypte Wired Remote özelliği gerekli)

http://direksiyonkumandasi.blogspot.com/

• Heh işte @snippper çok teşekkür ederim .
    Benim istediğim olay 5 numaralı parça,kontaktör :D. Bu parça olmadan olması zor zaten. Çoğu araç bunu kullanıyor. Ben bu sayfanın bir çıktısı ile giderim bi ABC ye
  • buradaki fiyatlar güncel ise malzeme 25,6 tl tutuyor. bir o kadar da işcilik alsalar 50 tl ye bu aydınlatma işi hallolacak gibi ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercilless

buradaki fiyatlar güncel ise malzeme 25,6 tl tutuyor. bir o kadar da işcilik alsalar 50 tl ye bu aydınlatma işi hallolacak gibi ne dersiniz?

Aslında çok basit işlem servis para kazanmak için kendi yapmaya çalışıyor. Politikaları da bu. Geçen Göraldan anten aldım gri kısa olandan. Adam servistemi takılcak dedi. Adama baktım bi öle bide kendime baktım acaba özürlü gibi mi duruyorum diye. Sanki teypten hattı ile değiştiriyoz. 10tllik parçaya birde 10tl işçilik verecem. Sıfır arabalarda ilk 2-3 sene servise tabi kaldık hep ama şimdiye kadarki en özensiz hizmet ve saçma sapan uygulamalar pejoda . Göral da aksesuar bölümü bile yok. Yedek parçaya giriyosun katalogdan yada bilgisayardan bakıp sipariş veriyosun

Bende tesisat var sadece kontaktör lazım onu alır takarsam çok süper olacak. Nereye nasıl takılıyor acaba envylerdeki sistemde böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alicilik -- 8 Mayıs 2011; 13:45:29 >

• @mpal624

dogru soyluyorsun sıfır arabalarda servise bagımlılık ınsanın elını ayagını baglıyor. ornegın su bagaj aydınlatma ısını dısarda bır elektrıkcıye, sağa ve sola 2 led döşetilip, birde mandala mekanizmayı yerleştirmek belkı 25 tl bıle tutmaz ama gel gor kı ılerde bırsey olsa garantı dışı diyebilirler :S
  • http://public.servicebox.peugeot.com a üye olup araca göre bütün parçaları online olarak görebilirsiniz.. Fakat işcilik detaylarını, tamir-bakım klavuzlarını görmek için ücret gerekiyor.

Benim aracımda bagajda aydınlatma için kablo tesisatının bulunmadığını söylediler.. Sıfırdan çekmeleri gerekiyormuş bunun için de 150TL istiyorlar. (Ben Tesisata bile baktıklarını zannetmiyorum.)

Ben araca kendi elimdeki teybin takılması halindeki garanti durumunu sordum. teyp ve hoparlör takıldığı zaman sadece "ses sistemi ve bağlantılarının" garantisi iptal oluyormuş. Ama eğer kendileri Pioneer marka teyp hoparlörü satıp takarlarsa garanti problem olmuyormuş..

Mesela dışarıdan park sensörü, bagaj iç aydınlatmasının takılması halinde elektrik tesisatıyla oynandığı gerekçesiyle komple aracın garantisini iptal ediyorlarmış..

Bir de örneğin Göral da yapılan işlemleri ABC garanti dışı olarak kabul ediyormuş..

O yüzden böyle tadilat vb. işlemler yapıldığı zaman "Aracın Garantisi Devam Etmektedir" yazan belge almak iyi olurmuşş...

Öyle dediler...

Bu arada çevremden de duyduğum kadarıyla: mesela araca ekstra garanti dışı hiçbir şey yaptırmadınız. Fakat aracınızda bir problem çıktı. Servis yine bunu Garanti dışı bırakmak için akılalmaz yöntemlere başvuruyor..

• Ben kendim xenon far seti ve kolçak taktım. 2500 bakımında far ayarı yapmışlar bişey demediler.
  • Az önce youtube da bir video buldum. Normalde Com2000 kontrolü için silecek ve ışıklandırma kollarını değiştirmemiz gerekiyor bildiğimiz kadarıyla.

fakat bulduğum videoda bambaşka bir yöntemle çözmüşler olayı... Eğer diğer tüm bağlantıları aynıysa bu da aynen yapılabilir. geriye sadece kolun etkinleştirilmesi kalıyor...

http://www.youtube.com/watch?v=WY-Zg6MHLfE
  • @snippper ,

Video çok iyi eğer böyle bişi mümkünse bizim araçlara 3 satır ekra ve sadece silecek koluna düğmeli uçtan alırsak tmm olacak gbi. Bu hafta bi yıldız sanayiye gidiyim ekran ve kol fiyatlarına bakıyım :D
  • Arkadaşlar araçla dik bi bayır çıkayım dedim 2. vitesten 3 takınca boguluya gitmiyor. Bide jant taksak nolcak merak ediyorum...
    Bide arkadaşlar vitesleri kaç devirden değiştiriyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.