2010 - AMD Radeon HD serisi ufak ekran kartı koleksiyonumu paylaşıyorum. :) Soldan aşağıya sırasıyla; SAPPHİRE TOXİC HD 6850 ASUS DİRECT CU HD 6850 XFX HD 6850 Sağdan aşağıya sırasıyla; SAPPHİRE EDİTİON HD 7770 ASUS DİRECT CU HD 7850 ve assolistimiz; ASUS DİRECT CU II HD 7950 “LEGENDS NEVER DİE” diyerek konumuzu bitirelim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineMühendis -- 14 Kasım 2023; 9:46:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2010’lar AMD Ekran Kartları Koleksiyonum
-
-
Zamanın güzel kartlarıydı. Az Assasin's Creed oynamadım 6850 ile. Pes 2013'te tabiki :)
-
Bende de şu kartlar var:
Geforce 7200, 8800GT, 2080.
Radeon 1650pro, HD5850, RX480, RX5700 ve RX6900XT
RX5700 ve 6900XT'yi satacağım ama 2. el başlığı açacak zamanım olmadı. :)
-
O dönem gayet uygun fiyatlı tam bir F/P canavarıydı bu kartlar. Ama maalesef HD serisi sorunluydu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nvidia tarafında 8800GT tam bir efsaneydi. uzun yıllar oyunlarda min. sistem gereksinimlerinde o kartı gördük. Parasının hakkını verdi.
Bende güncel olarak RX5700 kullanıyorum. Biz grafik kartı ve işlemci de hep AMD tarafında kaldık. Garibanlık mı pintilik mi dersin artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineMühendis -- 14 Kasım 2023; 10:35:29 >
Aynen, 8800GT efsane bir kart, arızalandı ama atmadım. :)
Bir yaştan sonra fiyat performansa göre hareket etmek, gereksiz enerji ve para harcamamak gerektiğini anlıyor insan.
Gerçi son topladığım sistem biraz lüks kaçtı ama AMD işlemci ve ekran kartı aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 14 Kasım 2023; 10:45:41 > -
7870'im vardı, ama 7950 içimde kalmıştı hayalimdi resmen, hey gidi günler...
-
Aynı zamanda çok ısınan ve sesli çalışan kartlardı
-
Evet maalesef rakibine göre TDP değerleri çok yüksekti.
Bir dönemin hayalleri süsleyen amiral gemilerni, şimdi unuttuk. Asus HD 7950 dc2 hala benim gördüğüm en iyi grafik kartıdır. Soğutucu blok komple metal yapıda, fan hariç plastik kullanılmamış. Rakiplerine göre çok iyi soğutması vardı. Özenilmiş, çalışılmış bir soğutması var. Bu kalitede ürün çıkmıyor artık
En mantıklısı F/P. Ha gerçi onada gerek var mı dersen haftada bir belki 1 saat açıyoruz bilgisayarı.
Sizin profildeki son sistem baya bir lüks olmuş. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun.
Uzun süre kullanacağımız bir sistem oldu, artık ömür yeterse ileride duruma göre bakacağız.
-
Guzel hurdalar..
Evet yakışıklı hurda bunlar
-
HD7850 yıllarca kullandım zamanının f/p olarak zirvesiydi. HD7850'den RX 6800 XT modeline geçiş yaparak resmen boyutlar arası bir geçiş yaşadım
-
Hocam naptın sen ya biz HD7850 den RX560, daha sonra RX 5700XT ye geçtik.
Sen çağ atlamışsın, böylesi bünyeye zarar
Güzel koleksiyon hocam
HD serisini tamamlarsanız daha da güzel olur, bir 6970, 5870, 4890, 3870, 2900 XT
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam.
Tamamlama gibi bir gayem yok. Bu arkadaşlar malzeme dolabımda patpat naylonların içerisinde kuzu kuzu yatıyorlar. hurdalık misalı.
Ara ara çıkarıp seviyorum, daha sonra tekrar dolaba…
Asus DCu II HD 7970 ve HD 7990 eklemek lazım esasen, en babalar onlardı.
Asus HD7950’de fan hariç tek bir plastik parça yok, mükemmel kaliteli malzeme, soğutucu, dış katman komple metal.
Endüstri ve teknoloji geliştikçe çipler gelişsede malzeme kalitesi düşüyor maalesef. Bugün en kaliteli grafik kartında bile böyle bir malzeme yok.
Xfx 6850 kullanmıştım. O zamanlar ki keyfi pek alamasamda seviyorum pc ile uğraşmayı. Eskiler güzeldi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X