Şimdi Ara

2010 Model Clio Symbol aracım pert oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
15.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sağ tarafda yolcu olsa sanırım hayatta kalamazdı,

Bu kaza sırasında hızınız kaç km idi, yandan size çarpan şahısdan sonra hızınızda azalma oldu mu yoksa direkt olarak direğe mi çarptınız,

En çok korktuğum kaza türü işte bu şekilde yandan çarpmalar,
  • araç ağaca çarpmış yandan çarpma teslerinde bile 1m2 lik bir kütleyle çarpıyorlar. Bence araba ikiye bölünmediği için dua etmelisin kasası okadarda zayıf değil. Bi kaza yapıp araç böyle darbe aldı diye bence hemen aşağılamak yersiz. Leydi diana da mercedesten ölü çıkmıştı hatırlatırım.

90 model volvo ile modüs kafa kafaya çarpıştırıyorlar.

http://www.vidivodo.com/302887/volvo-940-ve-reno-modus-carpisma-testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 12 Eylül 2010; 18:12:33 >
  • geçmiş olsun ama b snfı bi araç fazla bşy beklememek lazım gerçekten ve brz daha dikkatli olmak lazım allahtan yanınızda eşiniz dostunuz yok yokmuş allah korumuş bu daha çok sevindirici...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

büyük geçmiş olsun,

sağ tarafda yolcu olsa sanırım hayatta kalamazdı,

Bu kaza sırasında hızınız kaç km idi, yandan size çarpan şahısdan sonra hızınızda azalma oldu mu yoksa direkt olarak direğe mi çarptınız,

En çok korktuğum kaza türü işte bu şekilde yandan çarpmalar,

Üstad, ben sağ şeride doğru dreksiyonu kırdığım için ve nasıl olsa görür ve durur diye frene basamadım. Araç yan döndükten sonra frene bastım ama bir kaç salise sonra ağaca çarpmıştım. Hızda pek bi azalma olmadı. (Net hatırlamıyorum ama hızım 90 KM den az olduğunu biliyorum) Kazadan sonra hafiften dumur durumuna girince ve ortalığı insanlar sarınca aracın sağ tarafına geçipte hasara bakamadım. Ertesi gün trafiğin oto parkında aracı görünce şok oldum.

Kazanın üstünden 15 gün geçmesine rağmen hala belim ağrısa da, emniyet kemeri sayesinde şu anda sağlığım yerinde. Sizlere naçizane tavsiyem, lütfen emniyet kemerlerinizi takın ve hız yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

araç ağaca çarpmış yandan çarpma teslerinde bile 1m2 lik bir kütleyle çarpıyorlar. Bence araba ikiye bölünmediği için dua etmelisin kasası okadarda zayıf değil. Bi kaza yapıp araç böyle darbe aldı diye bence hemen aşağılamak yersiz. Leydi diana da mercedesten ölü çıkmıştı hatırlatırım.

90 model volvo ile modüs kafa kafaya çarpıştırıyorlar.

http://www.vidivodo.com/302887/volvo-940-ve-reno-modus-carpisma-testi

Kazadan sonra özellikle yandan çarpma testlerini uzun uzun inceledim. Bu kazadan pert olmadan çıkacak bir araç sanırım piyasada yoktur, ama en azından kalıp gibi ağacın şekli araca çıkmazdı.
    Vesselam, 24.000 TL lik araçtan fazlasını da beklememek gerek.

• arkadaşım aynı sorun bendede vardı hemde hem benim tarafta hem yolcu tarafında..ağustosta 1 yıl bakımında garantiden yaptırdım.içinde camı tutan bir mekanizma var onun benden taraftaki garantiden değişti şimdi ne tıkırtı ne sallanma var yolcu tarafında kirlenmiş hava tuttu temizledi şu anda iki taraftada sorunum yok bilgin olsun....
  • büyük geçmiş olsun yalnız renaultlar insanı korur bu kazayı volvo veya bmw ile yapsaydınız yamulan aracınız değil siz olurdunuz Allah korusun aracın ne olduğunun önemi yok sağ salim çıkmışsınız içinden bence buna şükredip renaulta teşekkür etmelisiniz
  • Geçmiş olsun.Bende de aynı araç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

büyük geçmiş olsun yalnız renaultlar insanı korur bu kazayı volvo veya bmw ile yapsaydınız yamulan aracınız değil siz olurdunuz Allah korusun aracın ne olduğunun önemi yok sağ salim çıkmışsınız içinden bence buna şükredip renaulta teşekkür etmelisiniz

şaka yapıyorsun herhalde

aynı kazayı bmw yada volvo gibi en sağlam araçlarla yapsaydınız araç en fazla 10-15 cm içeri çökerdi o kadar.

bunu hangi mantıkla yazdınız anlayabilmiş değilim

• quote:

büyük geçmiş olsun yalnız renaultlar insanı korur bu kazayı volvo veya bmw ile yapsaydınız yamulan aracınız değil siz olurdunuz Allah korusun aracın ne olduğunun önemi yok sağ salim çıkmışsınız içinden bence buna şükredip renaulta teşekkür etmelisiniz

bu yazdıklarınız eskı araclar için geçerli
    o izlediğiniz videoya bakıp da volvo için acele karar vermeyin
    testte 20 ve üstü yıllık aracla yeni renault modus çarpıştırılmış .
    yani tamamen reklam amaçlı ve taraflı bir test yapılmış
    ayni sınıfta ve yaşta iki arac test edilsin de görün o zaman kim
    çürük kim sağlam .

• quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

quote:

şaka yapıyorsun herhalde

aynı kazayı bmw yada volvo gibi en sağlam araçlarla yapsaydınız araç en fazla 10-15 cm içeri çökerdi o kadar.

etki tepki olayı vardır canım kardeşim renault araçla kaza yaptığınızda araç hırpalanıyor ve darbeyi emmiş oluyorsunuz bir başka deyişle atıyorum renaultla 180 km hızla bi yere çarptığınızda ilk darbe anında arabanın dış aksamı ilk şiddeti alıyor ve size darbe fazla aksettirilmiyor fakat volvo ve mercedes gibi çelik kasalı ve şaseli araçlarda araç 180 km hılza çarptığında bu darbe emilmediğinden dolayı aracın içindekler yani insanlar 180 km hızla harekete geçiyorlar çarpıyorlar araçtan fırlıyorlar vs.
    İŞTE RENAULT BU YÜZDEN DÜNYANIN EN GÜVENLİ OTOMOBİLLERİNİ ÜRETİYOR BU YÜZDEN GÜVENLİK ALANINDA REKORLARA ÖDÜLLERE İLKLERE İMZA ATIYOR RENAULT ARAŞTIRIN LÜTFEN!!!!

• quote:

quote:

quote:

şaka yapıyorsun herhalde

etki tepki olayı vardır canım kardeşim renault araçla kaza yaptığınızda araç hırpalanıyor ve darbeyi emmiş oluyorsunuz bir başka deyişle atıyorum renaultla 180 km hızla bi yere çarptığınızda ilk darbe anında arabanın dış aksamı ilk şiddeti alıyor ve size darbe fazla aksettirilmiyor fakat volvo ve mercedes gibi çelik kasalı ve şaseli araçlarda araç 180 km hılza çarptığında bu darbe emilmediğinden dolayı aracın içindekler yani insanlar 180 km hızla harekete geçiyorlar çarpıyorlar araçtan fırlıyorlar vs.
    İŞTE RENAULT BU YÜZDEN DÜNYANIN EN GÜVENLİ OTOMOBİLLERİNİ ÜRETİYOR BU YÜZDEN GÜVENLİK ALANINDA REKORLARA ÖDÜLLERE İLKLERE İMZA ATIYOR RENAULT ARAŞTIRIN LÜTFEN!!!!

vaybe sümbül neymiş arkadaşa göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

quote:

quote:

şaka yapıyorsun herhalde

vaybe sümbül neymiş arkadaşa göre

arkadaş renaultun fanatiği bilmiyomusun

• Geçmiş olsun öncelikle. Resmen şoför mahaline milim kalmış. Eğer sağ tarafta biri otursa kesin ölürdü.
  • Büyük geçmiş olsun, en kötü yerden darbe almış araç. İçinden sağlığınıza bişey olmadan çıkmış olmanız sevindirici, ancak bu hemen hemen tüm araçların zayıf noktası sayılabilir. Lütfen sembol hemen kötü demeyelim. Sonuçta fiyatı ve sınıfı belli, daha fazlasını isteyen daha fazla bütçe ile farklı markalara yönelebilir. Renault arabası ikinci elde cumhuriyet altını gibidir. Allah beterinden korusun.
  • kesinlikle renault fanatiği birisi değilim! hatta imzamdaki aracı beğenen birisi hiç değilim aracımı değiştirirken renaulta uğramayacağım kesin!

ama yiğidi öldür hakkını ver demişler! ben polis olmam nedeniyle devamlı olarak kaza gören birisiyim! hemen hemen tüm araçların kaza esnasında ne duruma geldiklerini biliyorum!

yukarıda fotoları olan kaza çeşidi en kötülerinden birisidir (daha kötüsü kamyona arkadan çarpmak!)

bu tip kazalarda hemen hemen tüm araçlar aşağı yukarı aynı hale geliyor! ha yukardaki araç symbol değilde passat olsaydı içeri göçme 5-10cm daha az olurdu (arada 30 bin tl fark var) ama sağ taraftaki kişi kurtulur muydu bilemiyorum! yani bu kazaya bakıp symbol şöyle symbol böyle demek bence araca haksızlık oluyor! symbol kullanan birisi olarak aracı yerden yere vurabileceğiniz bir tiyo vereyim kısaca o taraftan çalışın şunu diyebilirim bundan sonraki hayatımda bundan daha kötü yol tutuşu olan bir araca daha binemem heralde ama yukardaki kazayla ilgili symbole laf atmak fanatiklikten başka bişey değil...

• sembolün e capta çarpışma testi yok.
    sembol latin amerika,birezilya, romanya rusya, bulgaristan, afrika gibi 3. dünya ülkeleri için yapılmış alt gelir gurubuna hitap eden malzemeden çalınmış bir araç.

renaultun araçlarının hemen hemen hepsi (sembol hariç) n capta çarpışma testi vardır. çoğuda 5 yıldızlıdır. Araç alırken 3000- 5000 lira fazla verip n cap testi iyi olanı alırsak bu gibi sonuçlardan en az zararla ayrılma ihtimalimiz yüksek.
  • cana gelen mala gelsin kardeş geçmiş olsun. daha tadını çıkaramadan pert olmuş araba.. yeni alacağın arabayla kazasız belasız günler nasip etsin Allah..
  • hocam arabada suç yok .suclu renault mühendisleri ve onu piyasaya sokan genel müdürlerdir. aynı aracın expresion 1.4 2009 modeli var sizlere tek birsey söyleyim adamlar polen filitresinin yerini düsünmüsler inana biliyormusunuz ama icine polen filitresi koymak hiç akıllarına gelmemiş. sırf benimkine deil tüm fabrika cıkıslı arabalara koymuyorlar. artık geriye siz düsünün fabrikaya gelisi 5 tl bile olmayan polen filitresini koymakta acizlik yapan renault kim bilir hangi parcaları da calıyordur. renaulta tavsiyem var opsiyonlara polen filitresi eklesin... : ) söyleyecek cok eksiklikler var gözle görülmeyen ama siz bunu bilip öle düsünün renault markası almak isteyen arkadaslar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 13 Kasım 2010; 2:56:24 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.