Şimdi Ara

2010 Model Clio Symbol aracım pert oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
15.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaç gün önce, yolda aracımı zevkle kullanırken ( evime varmama 300-400 metre kalmıştı) yal yoldan gelen (17 yaşında ve haliyle de ehliyeti olmayan bir şahıs) aracıma yan yoldan 90 derecelik açıyla sol arka taraftan vurdu. Aracın kontrolünü vurmanın etkisiyle kaybettim ve orta refüje çıkıp bir ağaca vurarak durdum. Çarpmanın etkisiyle araç tabiri caizse V haline geldi, sağ ön koltuk tamamen yok oldu. Emniyet kemerim takılı olmasına rağmen sağ kolum ve başımdan yaralandım. Ayrıca hava yastığım açılmadı. (çarpışma testlerini izlerken, yan darbelerde sürücü ve yolcu hava yastığının açıldığını farkettim)

Bu kazadan sonra gerçekten de Renault Clio Symbol'ün bir tekerleri olan bir teneke olduğuna kanaat getirdim.

Uçan teneke almadan önce lüften iyi düşünün derim.

Saygılarımla.

• Geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Aracın tenekeliğini boş verin. Allahtan size bir şey olmamış darbe sağ yolcu koltuğu yerine sizin tarafa denk gelseydi daha kötü olabilirdi sizin açınızdan.
    Kasko zaten zararınızı karşılar. Kasko olmasa bile trafik sigortası 17000 tl civarında ödüyor. Tabii kusur oranına da bağlı bu miktar. Gerçi karşı taraf ehliyetsiz ve yaşı küçük olduğuna göre kusur karşı tarafta kalır.
    Hava yastığı sensörleri darbe belli yerlerden belli hızda gelince devreye giriyor. Her zaman açılmayabilir o yüzden.
  • büyük geçimiş olsun symbolun uçan teneke olduğunu biliyorum ama şuda gerçek ki uçan halılar da piyasada mevcut ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız artık tekrar geçmiş olsun
  • büyük geçmiş olsun.verilmiş sadakanız varmış gerçekten.
    aracı pek suçlamamak lazım bence,yan taraftan özellikle ağaca vurulduğunda pek az araç sağ çıkabilir.
    halinize ve yanınızda herhangi birisinin olmadığına binlerce kez şükredin.aracın biri gider yenisi alınır.
  • büyük geçmiş olsun allahtan siz sağ tarafda degildiniz sizin için kötü olabilirdi allah korumus gerçekden ama suç karsı tarafındır kesinlikle ehliyeti olmadıgından
  • Öncelikle geçmiş olsun bu tip kazalarda pek nadir araçların gönyesinde kayma olmaz symbol ekonomik olması için ağırlığından tasarruf edilerek üretilmiş b sınıfı bir araç fazla bişey beklememek gerek ama sağ olarak kurtulmanız en sevindirici olay.
  • Teşekkürler arkadaşlar,

Polis, geçis üstünlüğü bende olduğu için ve karşı tarafın yola kontrolsüz girdiğini tespit ettiği için 8 de 8 karşı tarafı suçlu buldu.
    Olayın iyi tarafı ufak sıyrıklarla ve biraz da bel ağrısıyla kazadan kurtulmak ve araç kaskolu olduğu için de maddi açıdan biraz zararla atlatabilecek olmak. Üzücü tarafı ise aracın trafiğe çıkalı 2 ay bile olmaması ve 2500 KM'de pert olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdesign -- 3 Eylül 2010; 12:09:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teneke ya bunlar hiç sevemedim bu kasayı. Allah kazadan beladan esirgesin.
  • üstad herşeyden önce büyük geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin..

Bende de aynı araç var, merak ettiğim sana çarpan arabanın hızı ne idi?

Aracın durumuna bakınca yanlarda güvenliğinin çok az olduğunu düşünmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

üstad herşeyden önce büyük geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin..

Bende de aynı araç var, merak ettiğim sana çarpan arabanın hızı ne idi?

Aracın durumuna bakınca yanlarda güvenliğinin çok az olduğunu düşünmeye başladım.

Aslında tam net olarak görmedim ama hızlı değildi. Bana yandan 90 derecelik açıyla vurunca (sol arka teker bölegesine vurdu) araç kontrolden çıktı ve kaza oluştu. İlk darbenin oluşturduğu hasar 300-500 TL'yi geçmez.
  • Anladım hocam,

geçmiş olsun hocam tekrardan, sarsıntılı bir kaza olmuş yinede.

bununla geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun..bence güncel kasalar güvenlik açısından eski kasaya göre daha kötü..Kaliteyi iyice düşürdüler
  • Cok gecmıs olsun.Iyı kı sızın tarafınızdan carpmamıs.Cok daha uzucu durumlar ortaya cıkardı.Euro ncapten tum modellerıyle 5 yıldız alan Renault'un arabası degıl mı bU
  • Hocam buyuk gecmis olsun arkadaslarin dedigi sekilde bu zarar ya kasko ya trafik sigortasindan bir sekilde karsilanir. Size bir sey olmamasi en iyi haber tabii aracin yepyeni olmasi ve sizin zevkle bunu kullaniyor olmaniz asamasinda daha heyecanini tuketmeden boyle sacma bir durumla karsilasilmasi maalesef uzucu, heves kursakda kalmis. Bu basligi ve kazanizla ilgili yaziyi gorunce bende de ayni araba oldugundan baska bir konuya deginmek icin sil bastan bir forum basligi acmayayim dedim. Buradan devam ederek sormak isterim. Ben de araci alali 4 ya da 5 ay oldu henuz 3500 km'de ancak garip bir durum var. Ne kazasi ne de baska bir hasari olmadigi halde sol on cam yari acikken ya da biraz indirilmisken asagi; tumsek ya da kasisler uzerinden gecerken ya da herhangi bir engelden "tikir tikir: sanki cam iceride oynuyormus gibi ses cikariyor ve yeni basladi daha, elimle dokunup nerden geldigini anlamaya calistim. Bulamadim. Bilgisi ya da bu arabada benzer durumla karsilasaniniz var midir ?

Tesekkurler

• Büyük geçmiş olsun arkadaşım..

bu arabalar gerçekten teneke 3 model eski olsun sağlam bir araba olsun bence çok daha iyi, geçen gün renault bayisine gittim yeni megana bakmak için orda 1 tane symbol vardı ve fiyatı 32 bin tl, inanın kapı bile düzgün kapanmıyordu direk teneke sesi gelio kapıyı kapatınca..

zaten bu sesi duyan adam bu arabayı almaktan vazgeçer.
  • büyük geçmiş olsun.araçta sağ çıkmanız tek teselli.ama unutmayın ki renault da amaç yolculardır.yani aracın sağlam kalmasının önemi yoktur.kaza testlerinde de içindeki mankenlerin durumuna bakılır öncelikle.teneke veya plastik olması aracın sağlam olmadığının bir göstergesi değildir.2000 öncesi bmw de yapsaydınız bu kazayı bu kadar şanslı olamayabilrdinizde.tekrar geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batur77

Hocam buyuk gecmis olsun arkadaslarin dedigi sekilde bu zarar ya kasko ya trafik sigortasindan bir sekilde karsilanir. Size bir sey olmamasi en iyi haber tabii aracin yepyeni olmasi ve sizin zevkle bunu kullaniyor olmaniz asamasinda daha heyecanini tuketmeden boyle sacma bir durumla karsilasilmasi maalesef uzucu, heves kursakda kalmis. Bu basligi ve kazanizla ilgili yaziyi gorunce bende de ayni araba oldugundan baska bir konuya deginmek icin sil bastan bir forum basligi acmayayim dedim. Buradan devam ederek sormak isterim. Ben de araci alali 4 ya da 5 ay oldu henuz 3500 km'de ancak garip bir durum var. Ne kazasi ne de baska bir hasari olmadigi halde sol on cam yari acikken ya da biraz indirilmisken asagi; tumsek ya da kasisler uzerinden gecerken ya da herhangi bir engelden "tikir tikir: sanki cam iceride oynuyormus gibi ses cikariyor ve yeni basladi daha, elimle dokunup nerden geldigini anlamaya calistim. Bulamadim. Bilgisi ya da bu arabada benzer durumla karsilasaniniz var midir ?

Tesekkurler

2009 Mayıs çıkışlı bendeki araba ve ne yazık ki o oynama bazen bende de oluyor.Nedenini bulamadım.

Bir soru da benden,

Arabayı ilk çalıştırdığımda ve yol aldığımda sanki testereyi demire vurur gibi gırç gırç ses çıkarıyor.

Yıllık bakımda normal bu ses, şanzıman dişlilerinden geliyor dedi.

Siz de de böyle bir durum var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mavicili

quote:

Hocam buyuk gecmis olsun arkadaslarin dedigi sekilde bu zarar ya kasko ya trafik sigortasindan bir sekilde karsilanir. Size bir sey olmamasi en iyi haber tabii aracin yepyeni olmasi ve sizin zevkle bunu kullaniyor olmaniz asamasinda daha heyecanini tuketmeden boyle sacma bir durumla karsilasilmasi maalesef uzucu, heves kursakda kalmis. Bu basligi ve kazanizla ilgili yaziyi gorunce bende de ayni araba oldugundan baska bir konuya deginmek icin sil bastan bir forum basligi acmayayim dedim. Buradan devam ederek sormak isterim. Ben de araci alali 4 ya da 5 ay oldu henuz 3500 km'de ancak garip bir durum var. Ne kazasi ne de baska bir hasari olmadigi halde sol on cam yari acikken ya da biraz indirilmisken asagi; tumsek ya da kasisler uzerinden gecerken ya da herhangi bir engelden "tikir tikir: sanki cam iceride oynuyormus gibi ses cikariyor ve yeni basladi daha, elimle dokunup nerden geldigini anlamaya calistim. Bulamadim. Bilgisi ya da bu arabada benzer durumla karsilasaniniz var midir ?

Tesekkurler

2009 Mayıs çıkışlı bendeki araba ve ne yazık ki o oynama bazen bende de oluyor.Nedenini bulamadım.

Bir soru da benden,

Arabayı ilk çalıştırdığımda ve yol aldığımda sanki testereyi demire vurur gibi gırç gırç ses çıkarıyor.

Yıllık bakımda normal bu ses, şanzıman dişlilerinden geliyor dedi.

Siz de de böyle bir durum var mı?

Merhaba,
    Bu soylediginiz durum bende henuz yok. Gidip bir baktirmanizda fayda olabilir servisinden. Bu arada Renault servisine de gidip bir araci gosterdim. Ustalar kriko yayi ya da kendi tabirleriyle cami tutan kriko gitmis, gevsemis ve degistirilmesi gerekiyor gibi bir sey soylediler. Ugrasmasim simdilik acikcasi. Ama hal boyle olunca da sanki araba salla pati bir sekilde sanki yalama olmus gibi hissi veriyor o da uzucu...

• quote:

on cam yari acikken ya da biraz indirilmisken asagi; tumsek ya da kasisler uzerinden gecerken ya da herhangi bir engelden "tikir tikir: sanki cam iceride oynuyormus gibi ses cikariyor ve yeni basladi daha, elimle dokunup nerden geldigini anlamaya calistim. Bulamadim. Bilgisi ya da bu arabada benzer durumla karsilasaniniz var midir ?

Benim araçta da ön her iki cam yarı açıkken tıkırtı yapıyor. Forumlarda rastladığım bilgiler bunun yaygın bir sorun olduğunu gösteriyor. Sanayide camların olduğu yere fitil desteği ile çözüm bulduğunu yazan bir üye vardı. Ancak o yazıyı bulamadım şu an. Çokta önemli değil bence düğmeden 1-2 cm yukarı aşağı oynatınca ses geçiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

.....ha sinir olduğum yanları da var.ön camlar açıkken hafif tıkırtı gelmesi+sileceklerden bazen gacırtı gelmesi gibi

http://resim.donanimhaber.com/m_18720026/mpage_1/f_/key_//tm.htm#18765025

quote:

Orijinalden alıntı: sorkan

2007 Sybolüm var önceki aracım 6 ayda satabildiğim bir Polo Classic idi. İki aracı kıyaslayarak size yardımcı olmaya çalışacağım bu arada cevaplardaki subjektiflik rahatsız edici meselaAlbea al diyen arkadaşa tek sorum aynı modelde sıfırı aynı fiyat olan albealar ikinci ele düştüklerinde Symbollere göre neden daha az rağbet görür ve 5-6 bin YTL aşağı satılır ben bunu düşünerek gittim sıfır Symbol aldım.
    Geçelim konuya; Polonun kapıları kilitleri hava sistemli olduğundan kışın donardı, 3. vitese kadar araç toplanamazdı. 100 km ortalama yakıt 10-11 lt idi ve arka hızlı viraja girersem atıyordu...'.2. elini sormayın perişandı...
    Symbol çok pratik, sorunsuz, daha şu sorunu var diyene rastlamadım ama içi işçilik bakımından fakirleştirilmiş plastik kalitesizliği var, yol sesi alıyor, sinyal kolu çabuk arızalanıyor,
    ....camlar tıkırtı sesleri üretiyor ama ikisi arasında hangisi derseniz SYMBOL derim.

http://renaultclubtr.com/forum/archive/index.php?t-34576.html

...Bizim aracında ön camdan ses geliyo cam takmayı mı bilmiyo bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

Büyük geçmiş olsun arkadaşım..

bu arabalar gerçekten teneke 3 model eski olsun sağlam bir araba olsun bence çok daha iyi, geçen gün renault bayisine gittim yeni megana bakmak için orda 1 tane symbol vardı ve fiyatı 32 bin tl, inanın kapı bile düzgün kapanmıyordu direk teneke sesi gelio kapıyı kapatınca..

zaten bu sesi duyan adam bu arabayı almaktan vazgeçer.

Söylediklerine tamamen katılıyorum. Sanırım Alman arabalarından şaşmamak gerek güvenlik için ama olay bütçeyle de ilgili malesef.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.