Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt tüketimini %10 düşürmek bayağı başarılı bir durum eğer doğruysa.

Bunun yanında şu anda Otomatik Dynamic Mazda 6 ne kadara alınabilir? listede metalik boya ile 54000 filan acaba 50'ye bırakırlar mı hediyesiz filan? Alan, bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

makyajlı mazda 6 lar şu andaki mazda 6 larla neredeyse aynı. Motorda bir değişiklik yok. Sis farları vs gibi dış görüntü değiştirilmiş, iç görüntü aynı gibi geldi bana.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. (Farkındayım biraz geç oldu ). Benim de kafam da araç değiştirme fikri var. Ve size sormak istiyorum. Şu anda ülkemizdekiler makyajlı kasa mı? Eğer istersek şu amerikadaki tampondan taktırmamız mümkün mü (orjinal olarak)? Siz aracı aldığınızda internetteki liste fiyatından ne kadar aşağı aldınız? 55 e aldığınızı biliyorum ama ne kadar aşağı onu bilemiyorum. Acaba bu fark ne kadar? Normalde bakımlar yıllık olur. Mazda neden 6 aylık bakım tercih ediyor? Araç bildiğim üzere 4.75 m civarı. Acaba ön görüş alanı bunda sorun çıkarmayacak derecede mi? Yani biliyorum çok az oluyor ama içerden bakınca aracın önü gözüküyor mu? Bir de aldığınız bayinin ismini pm olarak atabilir misiniz? Tekrar hayırlı olsun.

• 1.6 dizellerden ekonomik diyerek cok buyuk hata etmıssın arkadasım. 16 HDI 407 'dekı motor en ekonomık motordur.Ayrıca chip boxla beraber tadındanda yenmez =)
  • Konuyu ilgiyle takip ediyordum ancak Mazda 6'nın 1.6 dizellerden ekonomik olduğu nerede iddia edilmiş bulamadım. Okuduğum karşılaştırmalarda hep benzinli araçlar vardı. Ayrıca Mazda 6 Aynı zamanda bir keyif makinesi olsa gerek, Peugeot 407'nin konuyla ilgisi ne ola ki?

quote:

Orijinalden alıntı: Ask.Makinası

1.6 dizellerden ekonomik diyerek cok buyuk hata etmıssın arkadasım. 16 HDI 407 'dekı motor en ekonomık motordur.Ayrıca chip boxla beraber tadındanda yenmez =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: byatunga

quote:

makyajlı mazda 6 lar şu andaki mazda 6 larla neredeyse aynı. Motorda bir değişiklik yok. Sis farları vs gibi dış görüntü değiştirilmiş, iç görüntü aynı gibi geldi bana.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. (Farkındayım biraz geç oldu ). Benim de kafam da araç değiştirme fikri var. Ve size sormak istiyorum. Şu anda ülkemizdekiler makyajlı kasa mı? Eğer istersek şu amerikadaki tampondan taktırmamız mümkün mü (orjinal olarak)? Siz aracı aldığınızda internetteki liste fiyatından ne kadar aşağı aldınız? 55 e aldığınızı biliyorum ama ne kadar aşağı onu bilemiyorum. Acaba bu fark ne kadar? Normalde bakımlar yıllık olur. Mazda neden 6 aylık bakım tercih ediyor? Araç bildiğim üzere 4.75 m civarı. Acaba ön görüş alanı bunda sorun çıkarmayacak derecede mi? Yani biliyorum çok az oluyor ama içerden bakınca aracın önü gözüküyor mu? Bir de aldığınız bayinin ismini pm olarak atabilir misiniz? Tekrar hayırlı olsun.

İyi dileklerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,daha iyileri sizlerin olsun. Ülkemizde satılan araçlar avrupada satılan araçlarla birebir aynı. Amerikadaki tampondan taktırmanızın mümkün olup olmadığını bilmiyorum, bu konuda servisler en doğru bilgiyi size verecektir. Sadece şunu biliyorum: Avrupadaki tüm orjinal veya yan sanayi modifiye parçalarını alıp Türkiyede taktırmanız mümkün. Amerikadan getirme imkanınız varsa servisten detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Hatta Servis e-bay'dan satın aldığınız ışıklı kapı eşiklerini sorunsuz takarız demişti bana. Ben aracımı alırken liste fiyatı 63 küsürdü. Bir bayi en son 59'a bıraktı. Ben 55 e aldım ama. Ben otomobillerdeki motor yağı değişim aralığını araştırdım. Bu konuda bilgi sahibi olanlar 7.500 km'de motor yağının değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Yani senede 15.000 km yol yapan birisi yılda iki kez yağ değiştirmeli. Mazdanın iki tane 6 aylık bakım masrafını topladığınızda çoğu x markanın bir yıllık masrafından bile az oluyor. İçerden bakınca aracın önü (kaputun bittiği nokta ) görünmüyor. Ancak ben en alt konumda koltuğumu ayarladım. Koltuk ayarını yükseltince görüş alanınız da artıyor. Ancak bu durum tüm araçlarda var. Biraz kullanınca alışıyorsunuz. Aracın hiçbir tarafında kör nokta ve görüş sorunu yok. Test edin ve bu durumu kendi gözlerinizle görün diyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: byatunga

quote:

İyi dileklerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,daha iyileri sizlerin olsun. Ülkemizde satılan araçlar avrupada satılan araçlarla birebir aynı. Amerikadaki tampondan taktırmanızın mümkün olup olmadığını bilmiyorum, bu konuda servisler en doğru bilgiyi size verecektir. Sadece şunu biliyorum: Avrupadaki tüm orjinal veya yan sanayi modifiye parçalarını alıp Türkiyede taktırmanız mümkün. Amerikadan getirme imkanınız varsa servisten detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Hatta Servis e-bay'dan satın aldığınız ışıklı kapı eşiklerini sorunsuz takarız demişti bana. Ben aracımı alırken liste fiyatı 63 küsürdü. Bir bayi en son 59'a bıraktı. Ben 55 e aldım ama. Ben otomobillerdeki motor yağı değişim aralığını araştırdım. Bu konuda bilgi sahibi olanlar 7.500 km'de motor yağının değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Yani senede 15.000 km yol yapan birisi yılda iki kez yağ değiştirmeli. Mazdanın iki tane 6 aylık bakım masrafını topladığınızda çoğu x markanın bir yıllık masrafından bile az oluyor. İçerden bakınca aracın önü (kaputun bittiği nokta ) görünmüyor. Ancak ben en alt konumda koltuğumu ayarladım. Koltuk ayarını yükseltince görüş alanınız da artıyor. Ancak bu durum tüm araçlarda var. Biraz kullanınca alışıyorsunuz. Aracın hiçbir tarafında kör nokta ve görüş sorunu yok. Test edin ve bu durumu kendi gözlerinizle görün diyorum.

Çok teşekkür ederim hocam. Amerikadan getirtme ihtimali var lakin çok zorlar fakat servis getirtirse çok daha makbule geçer tabi. Bilmiyorum bunu servise soracağım. Siz 8 bin tl aşağı almışsınız ortalama. İşte istediğim indirim de tam olarak o kadar. İstediğim aracın liste fiyatı 68. Benim bütçem 60 ve ben bu donanımı bu paraya istiyorum. Gidip konuşacağım ve pazarlıkta zorluyacağım Bakım konusuna gelince toplam fiyat vwi geçiceğini sanmıyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

• almandan sonra japona geçince bu tarz konuşmalar normal oldu artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

almandan sonra japona geçince bu tarz konuşmalar normal oldu artık

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs
    quote:

?

arif olan anlar.......ya da ilk mesajı okuyan.....
    quote:

Şimdiye kadar hep Alman arabalarına bindim. En iyisi onlar diye düşünürdüm. Ancak bu mazda 6 çok farklı bir araba. Sürüşü çok zevkli bir araç. Test sürüşünde aracı çok beğendim işte araba bu dedim.

ve şimdi merak ettim......acaba binilen alman arabalarının marka ve modeli nedir??? yani neyle neyi karşılaştırıyoruz????
    "binmek" derken sadece binmek veya oturmaktan ibaret olan bir fiili değil,,,, daha derin, çok yönlü ve uzun süreli bir tecrübeyi ifade etmek istedim.........anlaşılmıştır umarım....

yanlış anlaşılmasın....almancı veya japoncu değilim.......sadece biraz merak veya eğri oturup doğru konuşma çabası diyelim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 6 Nisan 2010; 2:34:12 >

• Hayırlı olsun aracınız.
    Dünya kupasında 30 metreden atılan bir gol kadar şık.
  • D-segmentinin en şık tasarıma sahip arabası bence.

Bi de 2.0 dizelini yapsalar .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs
    quote:

?

arif olan anlar.......ya da ilk mesajı okuyan.....

Yapma!
    Ama o ilk mesaj yazılalı 3 sayfa olmuş, sen şimdi cevap yazıyorsun Arif'cim.
    "Alıntı" yaparak yazsan, birbirimizi üzmeye gerek kalmazdı değil mi?

• Aldığınız aracın motoru Wankel motor mu? Yoksa yalnızca RS modellerinde mi Wankel motor kullanılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

Aldığınız aracın motoru Wankel motor mu? Yoksa yalnızca RS modellerinde mi Wankel motor kullanılıyor?

Aman dikkat.Wankel sadece rx-8de kullanılıyor,ne Mazda6da ne de 3de..Arkadaşın aldığı Mazda6 da 2.0 atmosferik motora sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

Aldığınız aracın motoru Wankel motor mu? Yoksa yalnızca RS modellerinde mi Wankel motor kullanılıyor?

Aman dikkat.Wankel sadece rx-8de kullanılıyor,ne Mazda6da ne de 3de..Arkadaşın aldığı Mazda6 da 2.0 atmosferik motora sahip

• Allah kazasız belasız kullandırmak nasip etsin...:)..Daha iyilerine sahip olasınız...
  • Aracım 11500 km'ye geldi. Yakıt tüketimim Ankara şehiriçi 10 litre. 17 nisan 2010 'da 10 bin km. bakımı yapıldı aracıma. On bin bakımı için 185 lira ödedim. Motor yağı olarak dexelia ultra 5w30 kullanıldı, en pahalı sarf malzemesi bu. Başka yağ da vardı. Ben en iyisini koyun dedim. Motor yağı 100 lira. Araçla ilgili sorunum yok. Halen tavsiye ediyorum.
  • Alman lafı açılmış.Ben de BMW dışında genel olarak alman arabalarının kasislerden geçereken çok rahatsız edici sesler çıkardığını düşünenlerdenim.BMW 1 serisi çok tıkırtı yaparken 3 serisinde çıt ses yok şimdi hakkını yemeyelim ama gelin görün ki konu passata gelince be kardeşim ya bu kadar mı nazik olur bir araç.Araçta esneme payı yok belki de o yüzdendir.Mazda 6 ya gelince d sınıfının en yakışıklı arabası olmakla birlikte herkes sahip olamamaktadır.passata ulaşmak 40.000 tl den başlarken mazda 6 ya 50.000 tl.kafanızı çevirdğiniz her yerde bir passat 407 a4 görebilirken mazda 6 görünce gözlerinizi alamazsınız incelersiniz dakikalarca.Mazda isim olarakta marka imajı olarakta bence japonların 1 numarasıdır.Allah uzun yıllar kazasız belasız binmeyi nasip etsin.Tüketim değerleri gayet normal tam otomatik bir araç için benim 98 hp lik 1.6 lancerım bile şehir içinde 10 litre yakıyor.(lpg+sakin kullanım).inşallah kısmetse ileride 2.el temiz 3 yaşını geçmemiş bir mazda 6 sahibi olmak istiyorum.son olarak farklı olmak güzeldir bırakın passat 407 laguna felan aracınızla mantı kevliligi yağacaksanız tamam derim ama onu kendinizden bir parça itibarınız karizmanız karakteriniz olarak görüyorsanız şaşmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro77

Hayırlı olsun aracınız.
    Dünya kupasında 30 metreden atılan bir gol kadar şık.

• Arkadaşlar aracım 16.000 km'ye geldi. Tamamı Ankara şehir içi kullanım (klima çoğu zaman açık) yakıt tüketimi 100 km'de 10 litre halen. İlk günkü gibi sorunsuz, halen bu aracı tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.