Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dediklerinzde haklısınız aslında.ince hesaplara girince karlı çıkabilir.aracın konforu bu parayı hakediyor.eskiden yol vermeyen arabalar sollamaya kalkışınca yana cekiliyor artık :D yol benim diyor araba.her geçtiğimiz mahallede bakılıyor.el altına düşmekten iyidir :) bu farkı yaşamak güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

Valla bakım dedikleri olay bu. Hatta satış temsilcisi bana bir liste vermişti aracı alırken. Bakım aralıkları ve satın aldığım tarihteki fiyat bilgileri vardı bu listede. Sanırım bu liste de işyerinde duruyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa ve listeyi de bulursam bakarım.

bende de var o liste hangi bakımda ne değişecek şeklindekinden bahsediyorsunuz sanırım :)

Evet o liste.
  • Yanlız el freni çok gıcık :) sizede öylemi geliyor?
  • El freninin yeri farklı ama ben hiç rahatsız olmadım bu durumdan.
  • 10.000 km. bakımı detayları şöyle imiş:
    - dexelia ultra motor yağı
    - yağ filtresi
    - hava filtresi
    - karter tapa pulu
    - işçilik
    - cam temizleme sıvısı

20.000 km. bakımı detayları şöyle imiş:
    - motor yağı
    - yağ filtresi
    - hava filtresi
    - karter tapa pulu
    - işçilik
    - cam temizleme sıvısı
  • bakımlar can acıtmayacak gibi duruyor :)

Mazda'daki yetkililer demişti ben zaten servisinden para kazanamıyoruz diye
  • Verdikleri listeyi de buldum şimdi, en pahalı bakımı 60.000 km görünüyor. Bu bakımda yukarıda belirtilenlerin yanı sıra bujiler de değişiyor, fiyatı 446,00 TL. denmiş. 100.000 km. bakımında ise şanzıman yağı var listede. Şanzıman yağının daha erken değişmesi gerekmiyor muydu acaba? Otomatik vites aracı olanlar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Forumda okuduğum kadarıyla 60.000 km'de değiştirilmesi tavsiye ediliyordu. Bir de söz bakımdan açılmışken sunroof için özel bir bakım yaptırmaya gerek var mı?.Sunroof kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi acaba? Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay06 -- 5 Şubat 2011; 12:34:04 >
  • quote:

Verdikleri listeyi de buldum şimdi, en pahalı bakımı 60.000 km görünüyor. Bu bakımda yukarıda belirtilenlerin yanı sıra bujiler de değişiyor, fiyatı 446,00 TL. denmiş. 100.000 km. bakımında ise şanzıman yağı var listede. Şanzıman yağının daha erken değişmesi gerekmiyor muydu acaba? Otomatik vites aracı olanlar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Forumda okuduğum kadarıyla 60.000 km'de değiştirilmesi tavsiye ediliyordu. Bir de söz bakımdan açılmışken sunroof için özel bir bakım yaptırmaya gerek var mı?.Sunroof kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi acaba? Saygılar.

Bende Mazda3 var.Eski Arabamda 2006 0tamatik Mazda 3 dü.90 bin bakımında şanzuman yağı değişmedi.100 bin'de değişecek diye bir durum yok.Kontrolden sonra gerek görülürse değişir.

• quote:

Tüm bakımlarda yağ değişimi standart. Bunun dışında malzeme de değişiyor. Filtreler ve sarf malzemeleri de var. Bakım faturaları işyerinde oradan bakar detaylı olarak yazarım.

185 tl lik bakımda 100 tl yağa verince geriye ne kalıyor:D neyse güzelmiş ..sizin servis hiç işçilik almamış desek yeridir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmavisin -- 5 Şubat 2011; 13:30:36 >
  • İşçilik alınıyor, KDV dahil her iki bakımda ayrı ayrı 54,50 TL. almışlar. En pahalısı yağ. Diğer sarf malzemeleri ucuz.
  • quote:

İşçilik alınıyor, KDV dahil her iki bakımda ayrı ayrı 54,50 TL. almışlar. En pahalısı yağ. Diğer sarf malzemeleri ucuz.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için kazasız,cezasız keyifli sürüşler dilerim..
  • mazda 6 kesinlikle fiyatını hakeden bir araç bana göre. sırf bose müz,k sistemi için bile alınabilir 2.0l tam otomatik bir araç için ş.i yakıt değerleriniz gayet makul bence. clio3 aracımı ilk aldığım 1.2 75ps rodaj döneminde 9-9.5 ortalamalar görüyordum ona göre bakınca çok iyi bir yakıt sarfiyatı var. kasa çok çekici malzeme işçilik kaliteli. aslında çok satacak otomobillerden de 90lı yıllardaki distribitör eksikliği nedeniyle madur olan çok kişi oldu sanırım birazda bundan temkinli yaklaşılıyor. tabi birde ülkemizin mantıksız vergilendirme politikası. kesinlikle çok güzel bir tercih bu fiyat grubunda parası olanlar için alınabilecek yegane araç. ben mazdaların yok tutuşuna bayılıyorum. viraja neyle nasıl girersen öyle çık banamısın demiyor. allah kaza bela vermesin

• quote:

Orijinalden alıntı: afrasyab77

mazda 6 kesinlikle fiyatını hakeden bir araç bana göre. sırf bose müz,k sistemi için bile alınabilir 2.0l tam otomatik bir araç için ş.i yakıt değerleriniz gayet makul bence. clio3 aracımı ilk aldığım 1.2 75ps rodaj döneminde 9-9.5 ortalamalar görüyordum ona göre bakınca çok iyi bir yakıt sarfiyatı var. kasa çok çekici malzeme işçilik kaliteli. aslında çok satacak otomobillerden de 90lı yıllardaki distribitör eksikliği nedeniyle madur olan çok kişi oldu sanırım birazda bundan temkinli yaklaşılıyor. tabi birde ülkemizin mantıksız vergilendirme politikası. kesinlikle çok güzel bir tercih bu fiyat grubunda parası olanlar için alınabilecek yegane araç. ben mazdaların yok tutuşuna bayılıyorum. viraja neyle nasıl girersen öyle çık banamısın demiyor. allah kaza bela vermesin

abartısız böyle.ama halkımız 2.0 motor ya vergiden tırsıyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 6 Şubat 2011; 20:45:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: afrasyab77

mazda 6 kesinlikle fiyatını hakeden bir araç bana göre. sırf bose müz,k sistemi için bile alınabilir 2.0l tam otomatik bir araç için ş.i yakıt değerleriniz gayet makul bence. clio3 aracımı ilk aldığım 1.2 75ps rodaj döneminde 9-9.5 ortalamalar görüyordum ona göre bakınca çok iyi bir yakıt sarfiyatı var. kasa çok çekici malzeme işçilik kaliteli. aslında çok satacak otomobillerden de 90lı yıllardaki distribitör eksikliği nedeniyle madur olan çok kişi oldu sanırım birazda bundan temkinli yaklaşılıyor. tabi birde ülkemizin mantıksız vergilendirme politikası. kesinlikle çok güzel bir tercih bu fiyat grubunda parası olanlar için alınabilecek yegane araç. ben mazdaların yok tutuşuna bayılıyorum. viraja neyle nasıl girersen öyle çık banamısın demiyor. allah kaza bela vermesin

abartısız böyle.ama halkımız 2.0 motor ya vergiden tırsıyorlar :)

Komik gerçekten satılmamasına şimdide bu bahaneyimi buldun o kadar 2.0 araba satılıyorki neden mazda6 satılmıyor..Şimdide bunu mu bahane buldun.

• quote:

Komik gerçekten satılmamasına şimdide bu bahaneyimi buldun o kadar 2.0 araba satılıyorki neden mazda6 satılmıyor..Şimdide bunu mu bahane buldun.

Size kendi aracımın iyi olduğunu kanıtlamak zorunda değilim.2.0 motor vergisinden tırsılmıyorsa adam değilim.2.0 Opel insigniaları göster.Dolu 1.6,2.0 ender görürsün.Türkiyede satılmaması bundan ibarettir.
  • quote:

quote:

Size kendi aracımın iyi olduğunu kanıtlamak zorunda değilim.2.0 motor vergisinden tırsılmıyorsa adam değilim.2.0 Opel insigniaları göster.Dolu 1.6,2.0 ender görürsün.Türkiyede satılmaması bundan ibarettir.

son zamanlarda bol miktarda 2.0 dizel 160 bg insignia görmeye başladım..(eskiden genelde 1.6 görürdüm ama şimdi gördüğüm her 4 insigniadan biri dizel)

• arkadaşlar mazda 6 sport 72000 diyor listede. bu fiyata hala makul mu bu araç şimdi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: csurgeon

arkadaşlar mazda 6 sport 72000 diyor listede. bu fiyata hala makul mu bu araç şimdi!

makuldur.pazarlıkla 69'a iniliyor.sınıfındaki accordun fiyatına bakmadınız sanırım? bu araç 2.0 motor bundan dolayı 50 olmasını beklemek komik olur.ki o donanımların çoğu accordda yok :)

sizin için koyuyum fiyatlarını :)
    Ford Mondeo :http://www.ford.com.tr/fiyat/ (2.0 motorlara bakacaksınız.80'den aşağı yok)
    Honda Accord : Accord Executive Otomatik Vites 2.0 Benzinli 78.700
    wv passat :http://binekarac.vw.com.tr/html/fiyat.htm?model=passat
    örnekler çoğaltılabilir.

• quote:

son zamanlarda bol miktarda 2.0 dizel 160 bg insignia görmeye başladım..(eskiden genelde 1.6 görürdüm ama şimdi gördüğüm her 4 insigniadan biri dizel)

Doğrudur,ben denk gelmiyorum.2.0 araç Türkiyede çerez gibi satmasını beklemeyin.wv passat bile bu prestijine rağmen 1.4-1.6 motor olmazsa ne kadar satacağı belli.Honda accord ülkemizde harika araç olarak bilinir genelde onunda ne kadar sattığı belli.yok 2.0 bahane mazda satmaz diyenlere diyecek lafım yok zaten artık.Kaldı ki aracın kalitesi Türkiyeyle satmasıyla hiç mi hiç alakalı değil.

Onlar için şöyle birşey var elimizde :

Avusturalya

quote:

D-segment
    Toyota Camry 11.400
    Mazda6 4.241
    Subaru Liberty 3.597
    Mercedes Clase C 3.211
    Honda Accord Euro 3.103
    BMW Serie3 2.583
    Ford Mondeo 2.365
    Audi A4 2.011
    Lexus IS 1.514
    VW Passat 1.216

Almanya satış rakamı : Mazda6 856 ( K.bakmayın hepsi bi arada bulamadım.isteyene linkini atarım;) araçlar karışık halde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 7 Şubat 2011; 17:19:04 >

• Bir 2,4 Accord kullanıcısı olarak Mazda 6'ları çok beğeniyorum. Accord alırken Mazda 6'yı da çok incelemiştim.
    Sonra temiz bir Accord 2,4 bulunca satın aldım.
    Ben Mazda 6 kullanıcılarına bir şey sormak istiyorum.
    Aradığım zamanlarda hiçbir yerde denk gelmemiştim.
    Mazda 6'ların 2008 modelleri mevcut değil mi?

Herkese kazasız sürüşler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.