Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mazda 6 görüntü olarak doyurucu bir araba gerçekten çok şık duruyor
  • aracı alalı oldu biraz.daha bakıma girmedim :D. ama araçta konfor inanılmaz,harika bir ataklığa sahip gaza bastıkça basası geliyor.220 km ne savrulma var ne isteksizlik,veeeer gazı :D

195'le viraja girdik araba yol benim diyor.
  • 20.000 km ye geldi aracım. Halen tavsiye ederim. Bakım 10.000 km. bakımıyla aynı fiyata yapıldı.
  • d sınıfında favori aracım... on numara
  • Mazda 6 almak üzere olan birisi olarak hevesle okuduğum başlık neredeyse 2 aydır hareketsiz :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: logicman

şimdi bu konuda vw nin ne işi var? adam ne güzel almış paylaşmış işte mutluluğunu memnuniyetini. birisi vw yw çamur atmasa şaşardım zaten hemen başlamışlar yine. 61.000 lik 1,4 tsi dsg comf. passatı 58500 e evvelsi gün bir akrabama aldık. bomboş diyen arkadaş lütfen yazabilirmi bu arabanın ne artısı var passattan...

artımıdır bilmem ama full donanım + 2000 motor aracı (ki sadece o bose ses sistemi için en az 2500 tl alırlar) hemde baz fiyata %52 ötv( yanlışım olabilir 60 hatırlıyorum ama nette 52 buldum) ile 55000 e satmış TEBRİK EDİYORUM.
    passatın farkı daha az vergi ödemesine rağmen(%30ötv) 1.4 motor arabayı daha düşük donanımla neredyse aynı paraya satmış.
  • Arkadaşlar aracım nerediyse 1,5 yaşına geldi. halen ilk günkü gibi. Yakıt tüketimi Ankara şehir içi 100 km 'de halen 10 litre. Herhangi bir yerinden gelen ses yok. Hepinize tavsiye ediyorum. Bu sınıf araç düşünenler mutlaka gözönünde bulundursunlar bu aracı.
  • Araç şu anda 25000 km'de. Yazmayı unutmuşum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

Arkadaşlar aracım nerediyse 1,5 yaşına geldi. halen ilk günkü gibi. Yakıt tüketimi Ankara şehir içi 100 km 'de halen 10 litre. Herhangi bir yerinden gelen ses yok. Hepinize tavsiye ediyorum. Bu sınıf araç düşünenler mutlaka gözönünde bulundursunlar bu aracı.

Daha da düşmez zaten tüketim , keyifli sürüşler
  • Ben de düşeceğini düşünmüyorum zaten. Tüketim miktarı 1.6 otomatik arabalar gibi, hatta onlardan daha düşük bence. Aracın performansı ise artısı.
  • tebrik ederim ben de lancia delta kullanıyorum.Cesaret gösterip bu tür araçları kullananları görünce trafikte hoşuma gidiyor.Herkeste bir ön yargı.Halbuki ne güzel kullanıyorsunuz sorunsuz bir şekilde.Allah kaza bela vermesin.Herkeste bir reno,vw fanatikliği..Anlamak güç
  • Ben Ankarada epeyce bir mazda kullanıcısı görüyorum. Gördüklerim genelde mazda 3. Oturduğum sitede 6 tane mazda sahibi var. Mazda 6 daha az, lancia deltanın tasarımı çok güzel bir araç. Ben araba alırken lanciaya da bakmıştım. Güle güle kullanın.
  • Aracınızdan hala memnun olmanız çok güzel. güle güle kullanın, kazasız belasız inşallah.

mazda 6 gerçekten mükemmel bir araç. şu an d sınıfı bir araç alacak param olsa başka hiçbir araca bakmadan giderim mazda bayisine, mazda 6 siparişimi verirdim.
  • Güle güle kullanın arabanızı bakımlarda sadece yağ mı koyuyorlar?
  • Tüm bakımlarda yağ değişimi standart. Bunun dışında malzeme de değişiyor. Filtreler ve sarf malzemeleri de var. Bakım faturaları işyerinde oradan bakar detaylı olarak yazarım.
  • Sayın "StopDream" size özelden mesaj atmak istedim ancak mesaj kutunuz dolu galiba. Sorunuzun cevabı yukarıda var. Şu şekilde yazmışım : " Aracım 11500 km'ye geldi. Yakıt tüketimim Ankara şehiriçi 10 litre. 17 nisan 2010 'da 10 bin km. bakımı yapıldı aracıma. On bin bakımı için 185 lira ödedim. Motor yağı olarak dexelia ultra 5w30 kullanıldı, en pahalı sarf malzemesi bu. Başka yağ da vardı. Ben en iyisini koyun dedim. Motor yağı 100 lira. Araçla ilgili sorunum yok. Halen tavsiye ediyorum. Saygılar."
  • quote:

Sayın "StopDream" size özelden mesaj atmak istedim ancak mesaj kutunuz dolu galiba. Sorunuzun cevabı yukarıda var. Şu şekilde yazmışım : " Aracım 11500 km'ye geldi. Yakıt tüketimim Ankara şehiriçi 10 litre. 17 nisan 2010 'da 10 bin km. bakımı yapıldı aracıma. On bin bakımı için 185 lira ödedim. Motor yağı olarak dexelia ultra 5w30 kullanıldı, en pahalı sarf malzemesi bu. Başka yağ da vardı. Ben en iyisini koyun dedim. Motor yağı 100 lira. Araçla ilgili sorunum yok. Halen tavsiye ediyorum. Saygılar."

Hahaaa :) böyle bakım mı olur :D ilk defa satış temsilcileri bizi yanıltmamış.bana diyorlardıda inanmıyordum sağolun teşekkür ederim.Yakıt tüketimi zaten canımı yakmıyorda vergisi vergisi.aah!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 4 Şubat 2011; 23:21:27 >

• Valla bakım dedikleri olay bu. Hatta satış temsilcisi bana bir liste vermişti aracı alırken. Bakım aralıkları ve satın aldığım tarihteki fiyat bilgileri vardı bu listede. Sanırım bu liste de işyerinde duruyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa ve listeyi de bulursam bakarım.
  • quote:

Valla bakım dedikleri olay bu. Hatta satış temsilcisi bana bir liste vermişti aracı alırken. Bakım aralıkları ve satın aldığım tarihteki fiyat bilgileri vardı bu listede. Sanırım bu liste de işyerinde duruyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa ve listeyi de bulursam bakarım.

bende de var o liste hangi bakımda ne değişecek şeklindekinden bahsediyorsunuz sanırım :)
  • Aracın vergisi ile ilgili yukarıda da yazmışım benim görüşüm şu şekilde : " Araç garanti kapsamında. Üç yıl garantisi var. 10.000 km'de veya 6 ayda bir bakıma girecek (hangisi önce dolarsa ). Bakım masrafları için bana bir de yazı verdiler. 10.000 km bakımı 176,00 TL. 20.000 bakımları 276,00 TL.
    2000 motor olduğu için vergisi yüksek deniyor. Ancak burada şunu unutmamak lazım:
    a) 1.6 motor otomatik vites c sınıfı bir aracın yakıt tüketimi şehir içinde 12-13 litre ( örneğin civic, corolla, focus )
    b) 1.6 motor turbolu d sınıfı bir aracın yakıt tüketimi şehir içinde 13-14 litre
    c) 1.6 motor d sınıfı bir aracın yakıt tüketimi 11-12 litre ( örnek eski arabam vectra c )
    1.6 motor ile 2.0 motor araç için ödenecek motorlu taşıt vergilerine baktığımızda 2.0 aracın 1.6 motor araca göre senelik 1.793,00 TL. - 643,00 TL = 1.150,00 TL. daha fazla ödemesi var. 1150/365 = 3,10 TL. günlük fazladan vergi ödemesi oluyor. Kısacası aradaki vergi farkı günlük 3,00 TL.'sı. Ancak diğer araçların yakıt tüketimlerindeki fazlalığa baktığımızda bu farkın ortadan kalktığı görülmektedir. Hatta 1.6 turbo motor d snıfı bir aracın ilk alım maliyeti mazda 6'yla donanım olarak aynı özellikler seçilince en az 15 milyar fazladır. Kaldı ki otomatik vites seçeneği ise d sınıfı 1.6 motor ve altında sadece bir markada var. Diğer markalarda otomatik vites isteyince en az 25.000 TL'lik bir farkı baştan ödemeniz gerekiyor. Bu fark dahi yıllarca mazda 6 'nın hiç motorlu taşıtlar ödememesi veya uzun yıllaaaar boyunca 1.6 motor üzerinden vergi ödemesi demektir.
    Ben bu şekilde düşünüyorum.
    Bu arada 5.500 km'yi geçti aracım ve ilk günkü gibi sorunsuz. 50.000 - 60.000 aralığında araç düşünenlere mutlaka tavsiye ediyorum. Saygılarımla. "

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.