Bildirim
2011 ASTRA 1.6 YAKIT TÜKETİMİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Aralık 2011 de aldım otomatik astra classic 3, işyerim yakın, uzun mesafe gitmiyorum, yokuş da var günde 15 km falan yapıyorum, ortalama 14 litre gösteriyordu, bir 35 km hastaneye gittim geldim Tem'den 12 litre ortalamaya düştü. İlk 100 liralık benzin ile 145 km yaptım. Motor açıldıkça düşeceğini tahmin ediyorum, tabi acemi şöför olduğumu da göze alın. -
2012 model 1.6 düz vites Opel Astram var.
430kmdeyim, ortalama 8 litre yakıyor. Ortalama hızım da 35km.. -
quote:
Orijinalden alıntı: staphy
2012 model 1.6 düz vites Opel Astram var.
430kmdeyim, ortalama 8 litre yakıyor. Ortalama hızım da 35km..
ortalama hızı nasıl görebiliyoruz? gizli menülerden mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: tbdz
Arkadaşlar;
Astra 1.6 otomatik benzinli almak istiyorum. Yakıt tüketimi nedir?
Cevap verenler şimdiden teşekkür ederim.
2009 1.6 easytronic aldım bende ekimde.... ilk 1 ay benzinde kullandım... şehir içi normal trafikte ortalamam 9- 9.5 tu... 100tl lik benzinle 250km civarı gidiyordum.
sonra arıza kodu yakmadığından landi renzo tüp takıldı... hakkatten arıza kodu vermiyor...
ama tüp takıldıktan sonra ortalama yakıt 10-10.5 litre oldu. nedenini bulamadım??
32litre tüp alınca 380km gidiyor şehir içinde. fakat bu arada tahminimce 30-40 tl lik benzinde harcıyor. çünkü her durdurup çalıştırma da motor sıcak olsa bile belli süre
benzinde çalışıyor. bu da mecburen benzin kullanımını arttırıyor....
otomatiğin keyfi süper ama.....
-
Benim bildiğim tüp takılınca tüm arabaların benzinden litre olarak daha çok yaktığı doğrudur. Gaz fiyatı ucuz olduğu için benzine göre kar yapılmaktadır. -
Landirenzo dan başka lpg arıza mı veriyor..Serviste garanti kapsamında 0 km araca takılıyor mu..Birde opellerde garanti süresi ne kadar.. -
quote:
Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR
Landirenzo dan başka lpg arıza mı veriyor..Serviste garanti kapsamında 0 km araca takılıyor mu..Birde opellerde garanti süresi ne kadar..
115hp lik motorlar yapıs gereği hafifletmek ve gücü arttırmak için daha önceki 105 hp lik motorun elden geçirilmiş hali aslında. bu güç artışı hafirleyen alüminyum
parcalar sayesinde oluyor. fakat tüple çalışmanın verdiği fazla "iç ısınma" motorda arızalara neden olabiliyor.
bu nedenle bu motora opel tüpü tavsiye etmediği gibi takılması halinde garantiden çıkıyor.
buna rağmen takan servis tüm sorumluluğu almış oluyor aslında. bu nedenle hiçbiri takmıyor.
hatta aynı motoru kullanan chevrolet cruse da da garanti verilmiyor tüpe.
ama önceki 105hp lik motorda sıkıntı yok.
ben buna rağmen landi renzoyu tercih ettim. çünkü opel için hazır programları olduğundan arıza kodu vermiyor (ben 4aydır kullanıyorum,yanmadı)
ama bu 115hp lik ve özellikle 180hp lik turbo motora özel yağlama sistemi takarak bu sıkıntı giderilebiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: r7153
quote:
Landirenzo dan başka lpg arıza mı veriyor..Serviste garanti kapsamında 0 km araca takılıyor mu..Birde opellerde garanti süresi ne kadar..
115hp lik motorlar yapıs gereği hafifletmek ve gücü arttırmak için daha önceki 105 hp lik motorun elden geçirilmiş hali aslında. bu güç artışı hafirleyen alüminyum
parcalar sayesinde oluyor. fakat tüple çalışmanın verdiği fazla "iç ısınma" motorda arızalara neden olabiliyor.
bu nedenle bu motora opel tüpü tavsiye etmediği gibi takılması halinde garantiden çıkıyor.
buna rağmen takan servis tüm sorumluluğu almış oluyor aslında. bu nedenle hiçbiri takmıyor.
ben buna rağmen landi renzoyu tercih ettim. çünkü opel için hazır programları olduğundan arıza kodu vermiyor (ben 4aydır kullanıyorum,yanmadı)
ama bu 115hp lik ve özellikle 180hp lik turbo motora özel yağlama sistemi takarak bu sıkıntı giderilebiliyor.
Teşekkür ettim hocam..
1.6 otm. astra classic düşünüyoruz da olurda nasip olursa biraz bindikten sonra (bin km kadar) lpg taktırma düşüncesindeyim..
-
quote:
quote:
quote:
Teşekkür ettim hocam..
1.6 otm. astra classic düşünüyoruz da olurda nasip olursa biraz bindikten sonra (bin km kadar) lpg taktırma düşüncesindeyim..
classic derken astra G kasa mı? H kasa mı? çünkü Gkasalardaki otomatik, H kasalardaki easytronic.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Teşekkür ettim hocam..
classic derken astra G kasa mı? H kasa mı? çünkü Gkasalardaki otomatik, H kasalardaki easytronic.
H kasa easytronic..
2011 ekim sonunda yani yaklaşık 4 ay önce classic 3 hb dizel manuel aldık ve araçtan memnunuz bu yüzden otomatik ararkende astraya yöneliyoruz zira fiyatı c segmenti bir araç için bu donanımla emsalsiz gibi birşey..
-
şehir içi iyi yakıyor benzin easytronic te...
yani 35-40 kuruş arası diyeyim.
tüpte de 80tl tüp + 20tl benzinle 350-380km gidersin. -
2011 Astra Classic 3 HB aracım Ankara trafiğinde 10 litre yakıyor şu an. Yazın havaların ısınmasıyla birlikte bu ortalama 8 civarında oluyor. Az yakmak için arabayı kasmıyorum yeri geldiğinde dip gaz yapıyorum ve kullandığım güzergah biraz engelebeli. Yokuşta dur-kalk yapıyorum çoğu zaman. Bu şartlarda aracın tüketimi bu şekilde ve bence gayet ekonomik. -
kardeş çok basit ve pratik bir hesaplama yöntemi var tüm araçlar için sistem şu benzin ne kadar 4,44 ortalam 10 km de 1 lt gideceği düşünülürse (şehir içinde) aracının yakacağı benzin ise km de 444 Kr. LPG de km de ortalama 10 km de 1,1 lt yakar fiyatı ise 2,45 km de yakacağ lpg 270 kr fiyat farkı ortada bu da lpg nin ucuz olmasından kaynaklanıyor. LPG ucuz olmasa benzinden daha fazla yakan bir yakıttır. -
quote:
Orijinalden alıntı: tbdz
Arkadaşlar;
Astra 1.6 otomatik benzinli almak istiyorum. Yakıt tüketimi nedir?
Cevap verenler şimdiden teşekkür ederim.
Almayı düşündüğünüz aracı Temmuz 2011 den beri kullanıyorum. İsim gereği trafiğin yogun olmadıgı zamanlarda kullanıyorum genelde. Benim ortalamalarım 7.8 - 8.2 arası değişiyor. Tabi mümkün olduğunca CC kullanıyorum. Sehir ici akar halde yogun trafikte muhtemelen 8.5 Lt tüketiminiz olur. yazın klima kullanırsanız bu rakamların üzerine 1 - 1.5 LT daha ilave etmeniz gerekir.
Bazı forumdaslarimiz sen çakma sehir ici kullanıyorsun bu veriler doğru olamaz diyebilirler. Fakat şurası bir gercek ki kendi emsal sınıf ve motor hacmine sahip araçlardan daha az sarfiyati var. Söyle ki; bir önceki aracım 2006 Lacetti sedandi ve ben aylık ortalama 500 tl yakıta harcıyordum. Yaptıgım yol değişmedi Astra ile de aşağı yukarı aynı yol güzergahında ve yaklaşık aynı km yapacak sekilde kullanıyorum. Bu araca geçtikten sonra ilk birkaç ay hariç aylik ortalama 300 TL harcamaktayim.
Eğer sakin kullanırsanız araç emsallerin göre az yakıyor. Seri kullanayım derseniz 9 LT civarı yakar. Burada olayın püf noktası imkan buldukça CC kullanmanizdir.
-
Yukarıda yakıtla ilgili bilgileri paylaşmış arkadaşlar. Benim aracım 2012 astra classic 3 1.6 manuel şehirdışı sürekli CC ile 90-100 km aralığında 6.9 lt/100km (hava sıcaklığı yaklaşık -10) Bir de sorum olacak ön lastiğimde bugun küçük bir çıkıntı gördüm.Bulunduğum şehirde yollar berbat muhtemelen ondan oldu. Lastik değişmeli mi ne yapmalı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. -
2010 Astra J Enjoy, 1.6 16.000 km de ortalama 8.8 lt.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X