Şimdi Ara

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
2
Favori
29.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasiraktas

quote:

Orijinalden alıntı: evril

ben şu an mahkemeye vermeyi düşünüyorum yasal süreç nasıl işler ne kadar masrafı olur akı b.... kurtarırmı hiç bilmiyorum bu işlerle uğraşıp sonuca ulaşan arkadaş var ise kısaca bilgilendirirse hepimize faydası dokunur

hocam anladığım kadarı ile senin değiştirdiğin bir tv var ama ondada sorun olduğu için iade istiyorsun değil mi?

tam olarak hangi ürün senin kullandığın? ve ne zaman almıştın?

evet dostum
    birinci tv d7000 idi iade ettim

ikinci tv d8000 22-23 gün oldu alalı iade etmek için uğraşıyorum ancak inat ediyorlar bende mahkemeye vermeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: resatzen

çok kararsızım arkadaşlar ilk samsungumu iade ettim(46d8000) şimdi ikincisini almak üzereyim. benim anlamadığım bu forumu sadece tvsi arızalı olan arkadaşlarmı oluşturuyor. binlerce adet satılan bu tvlerin sahipleri bu arızayı görmüyorlarmı yada gerçekten onlarınkinde bir arıza yokmu.

ben eğer yeniden sammy alırsam internetten alırım çünkü 7 gün koşulsuz iade hakkı var. bence sizde öyle yapın.

birde yeni tv alan arkadaş olursa hemen yorumlarını ve resimlerini bekliyoruz.+ tvsinde problem olmayan arkadaşlarda yazarlarsa bize cesaret verebilirler yeni maceralarımız için.

dosum bende bu cesareti çok aramıştım :)

ama üzülerek belirteyim ki yeni alacağın tv de de sorun çıkma olasılığı %95 tir

yeniden alırsan az-orta-çok olarak değerlendirme yapmalısın bence

• şunu da belirtmek isterim iade etsem sanırım yine gidip d7-d8 almaya kalkabilirim

Söz ile Uslanmayanı Etmeli Tekdir, Tekdir ile Uslanmayanın Hakkı Kötektir..

bizim de hakkımız kötek oluyor burada ne yapalım
  • yeni konu açtığınız iyi olmuş bende samsung zedeyim ve hala uğraşıyorum paramı almak için.
    2 ocakta tvyi aldım 2 kere malım sorunlardan değişti. para iadesi istedik 15- 20 günoldu bugün yarın oyalıyorlar.
    Bazı arkadaşlar biyerlere şikayet etmişti bilgisi olan varmı.
  • quote:

çok kararsızım arkadaşlar ilk samsungumu iade ettim(46d8000) şimdi ikincisini almak üzereyim. benim anlamadığım bu forumu sadece tvsi arızalı olan arkadaşlarmı oluşturuyor. binlerce adet satılan bu tvlerin sahipleri bu arızayı görmüyorlarmı yada gerçekten onlarınkinde bir arıza yokmu.

ben eğer yeniden sammy alırsam internetten alırım çünkü 7 gün koşulsuz iade hakkı var. bence sizde öyle yapın.

birde yeni tv alan arkadaş olursa hemen yorumlarını ve resimlerini bekliyoruz.+ tvsinde problem olmayan arkadaşlarda yazarlarsa bize cesaret verebilirler yeni maceralarımız için.

ben alalı 3 gün oldu. bugün burada yorumları okuduktan sonra eve gidince ilk işim tv üzerinde denemeler yapmak. Ürün fotolarını burada sizlerle paylaşacağım. saturnden aldığım için eğer can sıkıcı bir durum olursa hemen ürün iade yapacağım.

ama eğer bir sorun varsa geri yine samsung mu alacağım yoksa başka bir marka mı?
    diğer markalarda bu sorunlar olmuyor mu??

• diğer markalarda da oluyor ancak samsungda 10 tanesinde 8 tane ise diğer markalarda 10 tanesinde 3 tane (lg de de fazla var)
  • Artık bu başlık alır başını gider

Samy/LGE zaten "sorun" demektir!

Veya daha doğru tanımıyla şudur; evet her panelde sorun vardır(teknik veya diğer görüntüleme v.s sorunları olarak) Pio hariç tabiki!
    dolayısıyla sorunsuz panel zaten "olamaz"(bugün üretilen bu klasik panellerdne bahsediyorum)

Ancak burada "oran" çok önemlidir!!

Sony de eskiden(2010 a kadar) "Mura efektinde" tartışmasız Lider idi ve üstelikte kabul etmez vede ...abi normaldir.... derlerdi
    Kavga-dövüş ve hatta DAVA lık olunarak(forumda örnekleri vardı geçmiş yıllarda!)değişim v.s olurdu!

Ancak Sony bu işi artık minimize etti diyebilirim,Tosh ta ise neredeyse hiç Mura efekti olmadı ve tek-tük Bleeding dışında sıfıra yakın hata
    ile gitti

LGE ayrı bir alem ve Samy ile kolkola her devirde bu malum sorunlar devam etti,eskiden LGE en kötüsü idi,şimdilerde yinede biraz topalandı!
    Samy eskiden de böyle kötü idi ama son 2 senedir özellikle de 2011 de iyice dibe vurdu

Phil hep aynı çizgide devam etti,bunda da malum sorunlar oran olarak Samy/LGE den az olsada,kabul edilebilir seviyede bir azlıkta yoktur!

Sharp bilinmez ama bunu geçiyorum,Pany LCD ler ise bu konuda yine en iyisi diyebilirim

Ve diğer bazı Markalar v.s kısaca hepsinde var,bu sene(2010/2011 sezonu) Liderlik koltuğuna Samy oturdu ama ondan evvelde Sony oturuyordu
    2012 de ise şimdilik Liderlik açık ara yne Samy de! yaw adamlar her şeyde Lider olunca,varsın sorunlarda da Lider olsunlar gari

İnanılmaz sayıda tüm dünyadan panelleri değişimle geri geliyor! olay sadece TR ile sınıurlı değildir,bazı arkadaşlar bir ara yalnış düşüncelere sapıp
    bize dandik mallar geliyor,bize sorunlu mallar geliyor bize adam gibi mal gelmiyor gibi laflar ettiler ama bunlar külliyen yalnıştır!!

Samy deki asıl sorun şudur ki;muhatap olarak karşımızda,kullanıcının lehine veya sorun varsa da sorunu kabul etmeyerek veya bir şekilde ayak
    sürterek zorluk çıkarmasıdır!!! değişim işi giderek sıkıntılı hal haline gelmiştir!(buna TR deki ilgili THK nin yetersiz kalmasıda çok ciddi bir negatif
    etkendir kullanıcı açısından!!)

Kısaca Samy paneller böyledir,sorunlar vardır ama resim kalitesi ve diğer bir çok yaptığı işlerde çoğunun hem işine gelmektedir hemde beğenisini
    kazanmaktadır,sadece yakışıklı panel olması bile çoğu kişinin birinci tercih sebebidir(böyle bir tercih yapılırmı sorusu akla geliyor ama salt buna bakarak
    Samy dünyada inanılmaz sayıda panel satmaktadır,Bayanlar gittimi kafadan Samy yi alıp geliyorlar eve)
    Panelde ıvır-zıvır bir sürü özellik var ve salt bunlar için bu panel alınıyor! MKV/DTS var diye bu panel inanılmaz tercih ediliyor!

Gibi artık buna artımı dersiniz ne derseniz deyin bir sürü güzel özellikleride vardır!

Sorunda olsun o kadarcık gari

Bu arada Samy global pazarda almış başını gitmiş,takip edebilen bile kalmadı gari!

++

• samy zaten lcd işini bırakıp oled tv ye geçiyor.
  • 55D7000 televizyonu teknik servis kurdu, ekteki resimde gozuken sızma problemi oldugunu belirttim, servis cerceve ince oldugu icin normal oldugunu belirtti, resimleri mail attim samsunga ileteceklerini belirttler, kurulum formuna israrla imza atmadim, cevap bekliyorum, servisin iddasina gore bu hepsinde var ve normal. Bu soruna normal diyebilirmiyiz, ne yapmaliyim ?

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU
  • banada ole dedıler sunu de ozaman bu sozunu not dusen bır rapor yazarmısın de dayım avukat falan de ona bır danısıcam dersın. bak nasıl oluyor hatta hemen onun yanın da samsung merkezı ara bu arkadas bole dıyor olemıdır de ver onu telefona yada satın aldıgın yerle yap o ısı ozaman nasıl oluyor gor ben o sekılde yaptım degısımımı aldım

• Evet ikinci degisim raporumda geldi dab (oda neyse) kapsamında aldığım yerden değişeceğim ilginçtir süreç bu sefer çok kısa sürdü :) ama dediğim gibi tv florosan gibiydi :) asıl dert şimdi başlıyor yeni bir cesaret samsungla devammi yoksa yeni bir maceraya atılsammi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibocan1978 -- 22 Şubat 2012; 15:31:23 >
  • Bu nasıl bir iştir analamıorum.Bir markanın nasıl olurda 10 ürünğnden 9 u kusurlu olur.Bu diğer ülkelerde de acaba böyle mi?Eğer böyleyse o zaman Samsung tüm dünyaya kusurlu ürün satıyor demektir.Yok sadece Tr de ki ürünlerinde bu kadar aşırı arıza varsa ben bunda kasıt ararım.Bizi 3. dünya ülkesi görüp kusurlu ürünlerin tamamını bize mi yollıyorlar acaba? Bu şuna benzer o zaman.Hani bir zamanlar Analog receiver furyası vardı memlekette.( Yaklaşık 10 yıl önce ) Neden böyleydi çünkü Avrupa digitale geçmişti ve üreticiler eski teknolojiye sahip analog receiverları tüketmek için büyük bir piyasa arıyorlardı.Tabi ki bu da en yakında olan Türkiye'ydi ve de öyle oldu.Hepsi bizim pazarda kolayca eritildi.Samsung'u okuyunca bu günler aklıma geliverdi.Sorunu olanlara Allah sabırlar versin...

Saygılar
  • Paneleer AMOLED veya OLED artık her ne deniyor ise; bu sisteme geçmedikçe bu sorunlar tam gaz devam eder...bende bir Galaxy Note telefon var ekranı Super AMOLED+, inanın simsiyah ekran zerre kadar ışık sızması veya bulutlanma olmuyor, ha diyeceksiniz ne alakası var tv ekranı ile diye, bende bilemiyorum ama daha evvel de kullandığım amoled teknolojilisiz büyük ekran cep telefonlarında da tıpkı şuanki led tvler gibi ışık sıması ve bulutlanma fark ediliyordu ne zamanki bu superamoled hikayesi entegre oldu samsung telefonlara, ne sızma ne bulut, kapkara ekran oldu.

Naçizane fikrimdir ki; ilerki yıllarda bu teknoloji tam anlamı ile Tv setlerine adapte olunca bu sorunlarda yok olacak sanki....ama kim bilir belkide yanılıyorum...ne dersin albani usta?

Bu arada bende 46d8000 sahibiyim benzer sorunlar az da olsa bende de mevcut ama çok rahatsız edecek derecede olmadığı için kafama takmıyorum, neticede dolu ekranda sorun fazla teşkil etmiyor, daha evvel albani üstadın açıkladığı üzere, bu panellerin dizaynından ötürü bu sorunların üstesinden gelmek şuanda çok zor belki ileride dediğim gibi OLED,AMOLED tarzı oturursa hepbirlikte kurtuluruz bu işlerden.

• Tüm dünya üzerinde bu tür problemlerin çıktığına ve en az bizim kadar problem yaşayan kullanıcılar olduğuna inanıyorum ama normal şartlarda kimse 2011 serisi toptan problemli, geri çağrılsın, üretimi durdurulsun demiyor ki...
    Ben şu şekilde düşünüyorum, orta halli bu tür problemleri olan 2 tv satılıyor, alıcılardan biri hiçbir şekilde bu problemi farketmiyor, umursamıyor vs ama diğer kullanıcı olayın bilincinde ve bu problemden rahatsızlık duyuyor ister ödediği ücretin karşılığını düşünerek ister seyir zevkinden mennun kalmayarak vs.
    Burada önemli olan global bir firmanın işte o 2. müşteriye verdiği destek, hizmet ve davranış şekli.
    Sonuçta bu ürünü bana, 2 sene yetkili servis garantisiyle, satış anında bu vermeyi taahhüt ettiği hizmetin parasını alarak satıyor.
    Sonra servisi gelip bu 2. türdeki müşteriye " ince çerçeveli ekranlarda normaldir " gibi abuk subuk baştan, savma, umursamaz bir cevap veriyor.
    Siz hiç televizyonlarda, gazetelerde ince çerçevesi için reklam yapan bir firmanın " ince çerçeveli ekranlarda ışık sızması olabilir " diye not düştüğünü gördünüz mü?
    Bazı arkadaşların koydukları resimlerde televizyon artık televizyon olmaktan çıkmış bir nevi fenere dönüşmüş ve müşteri bu durumda bile hakkı olanı taleb ettiği halde uğraştırılıyor, bir de üstüne üstlük tabirimi mazur görün " salak " yerine konmaya çalışıyor.
    İşte insanların isyan ettiği kısım da bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 22 Şubat 2012; 18:02:47 >

• @madcapfrog

Şöyle bir şey yazmışsınız(daha doğrusu Servisin söylediği); .......ince çerçeveli ekranlarda normaldir......
    lafı "aslında" doğrudur!

Bunu diğer başlıkta bir ara geçmişte anlatmıştım ve panelde ayrıca buna bağlı tasarım hatası ve buna bağlı
    o kısımla ilgili yine bir hata olduğunuda yazmıştım!

Sonuç olarak bir şekilde oluyor/olabiliyor ve panelin inceliği ilede birebir alakası vardır(genel olarak bezel ve
    bu bölgedeki durumu itibarıyla)

Kısaca adamlar artık öğrendi neyin ne olduğunu,ama aslında işi bilenler için bunlar tabiki yeni bir şey değildir
    Ben daha bu paneller yeni yeni incelmeye başlayınca bu ve benzeri konulara dikkati çekmiş ve hatta örnekleme bile vermiştim!

Aslında sorunun çözümü var tabiki ama buda maliyet demektir;Samy/LGE nin ise en büyük silahı düşük maliyettir!

++

• Uzun süredir değiştirsem mı diye kararsızım. Ekran siyahken köşelerde isik sizmasi var ve fark ediliyor ama ışığı kisip (mesela arka isik 8, parlaklık 30-35) bunun azda olsaa üstesinden gelebiliyorum. Clouding de var ama bu ekran siyahken bile pek rahatsız etmiyor. Ama ana problem: ekran dolu olsa bile üst taraf bir köşeden diğer köşeye 1 - 2 cm kalınlığında bazen 0.5 cm , parlaklık var . Yani orası yeşilse üstte o çizgi açık yesil gibi duruyor. Arka ışığı 0 a indirsem bile biraz oluyor. Acaba panel biraz yamulmus olabilir mı? Yada esnemeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tv yi tv unitesine astım. Yani duvarda gibi. Acaba ondan mıdır. Yoksa benim üst tarafta ekstradan bir floresan mı var

Ama asıl soru değiştirsem bundan daha kötü gelir mı? Belli bir oranda ekran siyahken clouding ve isik sızmasına katlanırım ama ekran doluyken tahammülüm yok. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IFeelGood -- 22 Şubat 2012; 19:59:56 >

• Mrb belki inanmayacaksınız ama 3.tv mide samsung 55d7000 olarak aldım ama bir fark var bu sefer cihazı deneyerek aldım:) sag alt Köse'de bir miktar ışık sızması var ama tahammül sınırında satıcı cihazı asabilirsin kendin istersen dedi ama ben cesaret edemiyorum kurulum için servisi bekleyeceğim. Fatura üzerine kontrol için ürün markette açılmıştır diye not düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibocan1978

Mrb belki inanmayacaksınız ama 3.tv mide samsung 55d7000 olarak aldım ama bir fark var bu sefer cihazı deneyerek aldım:) sag alt Köse'de bir miktar ışık sızması var ama tahammül sınırında satıcı cihazı asabilirsin kendin istersen dedi ama ben cesaret edemiyorum kurulum için servisi bekleyeceğim. Fatura üzerine kontrol için ürün markette açılmıştır diye not düştü

Şimdi benim anlayamadığım bir şey var.Siz bir cihazı deneyerek alıyorsunuz ve buna rağmen cihazın hala kusuru var.Ancak siz buna ses çıkarmıyorsunuz.Üstelikte kusurlu olan bu cihaz için tamı tamına 4000 TL gibi (piyasa fiyatı aşağı yukarı bu ) çok yüksek bir rakam ödüyorsunuz. Eğer Samsung tüm bu kusurlarına rağmen kusurlu panellerini 4000TL ye satıyorsa bu firmaya gerçekten helal olsun.Bu durumda suçlu Samsung değildir.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: yasiraktas

quote:

ben alalı 3 gün oldu. bugün burada yorumları okuduktan sonra eve gidince ilk işim tv üzerinde denemeler yapmak. Ürün fotolarını burada sizlerle paylaşacağım. saturnden aldığım için eğer can sıkıcı bir durum olursa hemen ürün iade yapacağım.

ama eğer bir sorun varsa geri yine samsung mu alacağım yoksa başka bir marka mı?
    diğer markalarda bu sorunlar olmuyor mu??

merakla bekliyoruz hala bakamadınmı durum ne

• Sen dur mağazada ışık sızması az görünmüştür o kadar florasan altında, evde bir karanlıkta izlesin anlar asıl durumu
    - (Umarım olmaz tabii, iki defa TV değiştirmek bayağı sıkıntılı olmuş olsa gerek)

quote:

Orijinalden alıntı: mesutcaliskan97

Uzun süredir değiştirsem mı diye kararsızım. Ekran siyahken köşelerde isik sizmasi var ve fark ediliyor ama ışığı kisip (mesela arka isik 8, parlaklık 30-35) bunun azda olsaa üstesinden gelebiliyorum. Clouding de var ama bu ekran siyahken bile pek rahatsız etmiyor. Ama ana problem: ekran dolu olsa bile üst taraf bir köşeden diğer köşeye 1 - 2 cm kalınlığında bazen 0.5 cm , parlaklık var . Yani orası yeşilse üstte o çizgi açık yesil gibi duruyor. Arka ışığı 0 a indirsem bile biraz oluyor. Acaba panel biraz yamulmus olabilir mı? Yada esnemeden kaynaklandığını düşünüyorum. Tv yi tv unitesine astım. Yani duvarda gibi. Acaba ondan mıdır. Yoksa benim üst tarafta ekstradan bir floresan mı var

Ama asıl soru değiştirsem bundan daha kötü gelir mı? Belli bir oranda ekran siyahken clouding ve isik sızmasına katlanırım ama ekran doluyken tahammülüm yok. Yardımcı olursanız sevinirim

Bundan kötüsünün gelebileceğini pek sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.