Şimdi Ara

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
2
Favori
29.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: universteli

quote:

Orijinalden alıntı: ibocan1978

Mrb belki inanmayacaksınız ama 3.tv mide samsung 55d7000 olarak aldım ama bir fark var bu sefer cihazı deneyerek aldım:) sag alt Köse'de bir miktar ışık sızması var ama tahammül sınırında satıcı cihazı asabilirsin kendin istersen dedi ama ben cesaret edemiyorum kurulum için servisi bekleyeceğim. Fatura üzerine kontrol için ürün markette açılmıştır diye not düştü

Şimdi benim anlayamadığım bir şey var.Siz bir cihazı deneyerek alıyorsunuz ve buna rağmen cihazın hala kusuru var.Ancak siz buna ses çıkarmıyorsunuz.Üstelikte kusurlu olan bu cihaz için tamı tamına 4000 TL gibi (piyasa fiyatı aşağı yukarı bu ) çok yüksek bir rakam ödüyorsunuz. Eğer Samsung tüm bu kusurlarına rağmen kusurlu panellerini 4000TL ye satıyorsa bu firmaya gerçekten helal olsun.Bu durumda suçlu Samsung değildir.

Saygılar

Belli bir oranda tüm tv lerde ışık sızmasının olduğunu özellikle ablanı ustanın yorumlarından kaygiyla okudum cts aksamı electroword de yakından incelediğim 55nx720 de de aynı sorunu görünce iyice tedirgin oldum mm ta karanlık odada ( özel hazırlanmış sinema odasında yaptık testleri )sagolsun oradaki arkadas çok ilgilendi tevili ben gece testlerimi yine yapacagım gerekire 3. Kez cihaz için degisim isteyeceğim sonuc itibari ile bu Samsung un sorunu ama diğer iki samsungumdanda daha iyi görünüyordu bu tv. En koyü ihtimalle 14 gün icinde memnun değilim diye iade şansım var tv yi :) bu arada ikinci tv degisim surecim çok hızlı gelişti cuma kurulum yapıldı cars sorun tesbiti için servis geldi salı sorun kabul edildi Çarşamba dab raporu çıktı ve Tv'yi değiştirdim bugün kurulum bekliyorum bu arada 55inch d7000 nerede 4000 tl ye satılıyor merak ettim varsa öle biyer ikinciyi alabilirim :)

• bugün 3 yere gittim. media markt vatan ve darty. üç satıcıda samsung d serisindense panny vt30'u methettiler. görüntüsüde güzeldi 55in fiyatı media da 5600 civarı darty çok ilginç 6000 tl diyor ama karar verirseniz birşeyler yaparız diyor.büyük marketlerde pazarlık sistemine döndü galiba. şu an çok karasızım yeni bir samsung macerasımı yoksa panny plazmamı karar veremedim. kullanacığım odada hafta sonları hariç geceleri loş ışıkta tv seyediyorum.film oyun ve normal yayın seyrediyorum. çok parlak tv güzel oluyor ama sorunluysa çok rahatsız eder. sizce panny beni mutlu edermi.bilgili arkadaşlardan bir kaç yorum alırsam çok sevinirim.(birde zevkim elbette önemli ama sizin fikirlerinizinde bir o kadar değeri var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: resatzen

bugün 3 yere gittim. media markt vatan ve darty. üç satıcıda samsung d serisindense panny vt30'u methettiler. görüntüsüde güzeldi 55in fiyatı media da 5600 civarı darty çok ilginç 6000 tl diyor ama karar verirseniz birşeyler yaparız diyor.büyük marketlerde pazarlık sistemine döndü galiba. şu an çok karasızım yeni bir samsung macerasımı yoksa panny plazmamı karar veremedim. kullanacığım odada hafta sonları hariç geceleri loş ışıkta tv seyediyorum.film oyun ve normal yayın seyrediyorum. çok parlak tv güzel oluyor ama sorunluysa çok rahatsız eder. sizce panny beni mutlu edermi.bilgili arkadaşlardan bir kaç yorum alırsam çok sevinirim.(birde zevkim elbette önemli ama sizin fikirlerinizinde bir o kadar değeri var)

Cevabı kırmızı ile işaretli alanda zaten kendin vermişsin.Macera aramak istemiyorsan Panny VT30 alıp keyfine bakacaksın.Ancak maceraperestsen o başka tabi...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 23 Şubat 2012; 17:07:53 >

• Gece denemelerinde sorunsuz sanırım artık benimde sorunsuz bir Tv'm var. Ölü pixel yok ışık sızması yok denecek düzeyde 3dsini test edemedim ama suan için diğer hiçbirşeyde sorun yok gibi? Başka neleri kontrol etmeliyim. Sanırım 3.de turnayi gözünden vurdum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gece denemelerinde sorunsuz sanırım artık benimde sorunsuz bir Tv'm var. Ölü pixel yok ışık sızması yok denecek düzeyde 3dsini test edemedim ama suan için diğer hiçbirşeyde sorun yok gibi? Başka neleri kontrol etmeliyim. Sanırım 3.de turnayi gözünden vurdum:)

Clouding testi yap kroniktir Samsunglarda.Bu aşamayıda geçersen Tv ni rahatça kullanırsın.Tabi inşallah bir kaç ay sonra su koyvermez.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

quote:

Gece denemelerinde sorunsuz sanırım artık benimde sorunsuz bir Tv'm var. Ölü pixel yok ışık sızması yok denecek düzeyde 3dsini test edemedim ama suan için diğer hiçbirşeyde sorun yok gibi? Başka neleri kontrol etmeliyim. Sanırım 3.de turnayi gözünden vurdum:)

Clouding testi yap kroniktir Samsunglarda.Bu aşamayıda geçersen Tv ni rahatça kullanırsın.Tabi inşallah bir kaç ay sonra su koyvermez.

Saygılar

Su koyverirse yapacak bişey yok artık:) ama cidden suan için kusursuz! Bundan önceki tv sadece ışık süzmesii problemli değilmiş sanırım şimdi anlıyorum TV'de görüntü takılmaları had safhada idi renkler bir garipti ama bu tv bambaşka sanki ikisi farklı tv idi darısı bütün samsungzede ama samsungcu arkadaslara umarım bundan sonrada sorun çıkmaz ve 4-5 yıl kullanırım bu tvyi

• Merhaba arkadaşlar benim 4 gün önce aldığım 55d7000 led tv de sorunlar baş gösterdi.Maçlarda oyuncularda hayalet etkisi,ışık sızması,PS3 ve Xbox ta oynadığım oyunlarda 6 sene önce aldığım televizyonda olmayan donmalar var.4 gün sonra servis geldiğinde bunları söylediğimde iade alırmılar ve bunlar normal derseler napmam gerekiyor? yardım ederseniz sevinirim.O kadar para verip hevesle aldığım ürün böle çıkınca doğal olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShcaRwp.

Merhaba arkadaşlar benim 4 gün önce aldığım 55d7000 led tv de sorunlar baş gösterdi.Maçlarda oyuncularda hayalet etkisi,ışık sızması,PS3 ve Xbox ta oynadığım oyunlarda 6 sene önce aldığım televizyonda olmayan donmalar var.4 gün sonra servis geldiğinde bunları söylediğimde iade alırmılar ve bunlar normal derseler napmam gerekiyor? yardım ederseniz sevinirim.O kadar para verip hevesle aldığım ürün böle çıkınca doğal olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım..

Aynen bizimde 4.günümüz bugün servis geldi tv yi aldi denemek için 1-2 güne belli olucak.Bendede benzer sorunlar var motionplus kapaliyken hareketli sahnelerde inanılmaz bulanıklık açık oldugunda iste görüntüde anlik donmalar,takılmalar vardı bakalım ne sonuca varicaklar.

• arkadaşlar kusura bakmayın yoğunluktan giremedim
    galiba benim 55d7000 de sorun var. iki tane foto paylaşıyorum. yorumlarınız bekliyorum.
    yorumlarınıza göre davranacağım. yani şu an aklımdaki fikir şudur:

bu tv saturne geri götüreceğim farklı bir ürün alacağım. ama marka olarak ne olmalı bilmiyorum? sony mi?

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU
  • diğer fotoğrafta burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasiraktas -- 26 Şubat 2012; 0:53:19 >
  • yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

bu samsungu geri verip yeni samsun mu alayım yoksa sony falan mı düşüneyim...???
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasiraktas

arkadaşlar kusura bakmayın yoğunluktan giremedim
    galiba benim 55d7000 de sorun var. iki tane foto paylaşıyorum. yorumlarınız bekliyorum.
    yorumlarınıza göre davranacağım. yani şu an aklımdaki fikir şudur:

bu tv saturne geri götüreceğim farklı bir ürün alacağım. ama marka olarak ne olmalı bilmiyorum? sony mi?

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU

çok acıklı bir görüntü var servisi arayıp tutanak tutturup değiştirin bundan sonra ne alacağınıza görerek araştırarak karar verin

• daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama öyleyse arkadaşlar kaldırırlar. dikkatle seyredin 5-6 bin tllik cihaz işte bu kadar basit
    görünüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Uar1HI8KgGk

çoğu teknolojik terimin türkçesini bilmiyorum fakat anladığım kadarıyla sondan 1 önceki katman yandaki ledlerin verdiği ışığı yayan katman
  • quote:

Orijinalden alıntı: evril

ben şu an mahkemeye vermeyi düşünüyorum yasal süreç nasıl işler ne kadar masrafı olur akı b.... kurtarırmı hiç bilmiyorum bu işlerle uğraşıp sonuca ulaşan arkadaş var ise kısaca bilgilendirirse hepimize faydası dokunur

ne mahkemeye verebildim nede tv ile ilgilenebildim çünkü yeni çocuğum oldu şu sıra tv yi falan gözüm görmüyor açıkçası önceliğim başka şey olunca ne bulutlanmadan rahatsız olmaya başladım ne de ışık sızmasından :) bakalım şu süreç geçince ne olur bilmiyorum artık
  • Sn.yasir

Sana ilk sorduğun başlıktan cevap vermiştim ve şeylerde yazmıştım;bana bilgi verirsen durumu daha net anlarız!

Bilen-bilmeyen bir şeyler yazıyor ve ciddi bir "bilgisizlik" veya yalnış yönlendirme söz konusu oluyor!

"Psikolojik" olarakta,her gördüğü en ufak bir kaçırma v.s efektini sorun var diyerek olayı farklı alana çekiyor!

Yani bu heriflerin(özellikle Samy/LGE/Phil) ...normaldir abi... demeleri çoğu zaman normaldir!!
    Siz en ufak kaçırmaya sorun var derseniz veya panelinizi yalnış set ederseniz veya Dynamic Mode ile izlerseniz
    aynı şekilde Game ve Photo v.s de elbette efektlerin şiddeti değişecek vede artacaktır!!

Kısaca her kaçırma sorun değildir ama elbette bazı Markalarda veya bazı Serilerde çeşitli faktörlerden dolayı
    bu kaçırma oranı fazladır Dxx Serisi ise bu konuda en sabıkalı olandır!! ayrıca ince bezel ve dar kasa ve
    kısaca tasarım hatalı bu seri konusunda sorun oranı oldukça fazla artmış olsada illa her panelide böyle değildir!

++

• http://www.youtube.com/watch?v=_yzYtAsrKPA

bunu daha sonra buldum buda banding hakkında bilgi veriyor ve diyorki lcd tvlerde ve özellikle ledlerde
    uniformity( türkçesi düzenli ışığı düzenli olarak her noktaya ulaştırmadan bahsediyor) tam değildir diyor.
    bu tür problemleri test etmek içinwww.tvblink.com adresindeki iso formatlı dosyayı indirip dvd ye yazdırıp
    tv nizi test edin diyor. ve ekliyor önceden alıp kullandığınız tv de bunu denemek eğer problem varsa sadece kızmanıza yol açar
    diyor. eğer yapabilecekseniz bunu tv almadan yapın diyor. ayrıca bu tip problemler çok iyi lcd lerde en çok %90' a kadar diğer ucuz ve sıradanlarda ise %40
    oranında azaltılmıştır diyor bu da demek ki sorunsuz led lvd bulmak imkansız.

benim şu 2-3 haftada öğrendiklerimden çıkardığım sonuç şu arkadaşalr led lcd bilhassa samsung alacaksanız bu tür problemler az yada çok ama mutlaka olacak .
    güzel güzel evinde bu tbleri seyredenler olayın farkında değil(olmadıkları daha iyi).

• arkadaşlar bizim olay aslında (( bilmek bir sorun çıkarır )) kavramını doğrulamaktadır.!!!

şöyleki; biz eğer bu forumları okuyup bilgi edinmemiş olsaydık parası olan sadece bi tekno markete gidip abi en iyisi hangisiyse onu ver deyip alıp eve kurardı. sadece servise tv çalışmassa biyeri kırıksa yada çok bariz bir sorunu varsa giderdik bukadar araştırmadan ve bilgiden sonra bunu insan yapıyo abi elbet bi hata bulunur...
    bu arada benim tv d 7000 ve bariz bir şekilde ışık sızması ve çok çok az bulutlanma sorunu var yanlız ben tvde iyi filmleri görüntü ayarları yaparak izliyorum nete giriyorum telefonumdaki verileri tvde görüyorum iyi ses çıkışını dinliyorum bunlar yetiyor çok abartı değilse ( tv de tam karşıdan bakarak tam ekranda çok bariz sorunlar yoksa ) bence okadar büyütmemek gerekir

bu arada bir ark demiş bende galaksi note var diye super amoled ekran ve bu sorunların hiçbiri yok demiş bendede s 2 var evet ışık sızması vs hiç bişi yok bu sorunlar bu tarz panellerde kesin olacaktır kanımca ama bu sorunları firmalar para harcadıklarında ki bu bizlerede yansıyacaktır sorunları çözeceklerdir diye düşünüyorum . okadar para verip sorun yaşamak gerçekten üzücü ama yapcak bişi varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husock -- 27 Şubat 2012; 16:45:33 >

• şunu iddia edebilirim,sanırım bir çok arkadaş ta bana katılacaktır

kasım ayından beri tv için araştırma ve alma girişimleri ile uğraştım bu süreç içerisinde bilgisiz beceriksiz tecrübesiz samsung servislerinden daha fazla bilgi sahibiyim

darty,teknosa,vatan,bimeks,media gibi marketlerde çalışan reyon görevlilerinin yüzde 99 u bilgisiz ve bu yüzde 99 u cebimden çıkaracak tecrübeye sahip oldum
  • quote:

darty,teknosa,vatan,bimeks,media gibi marketlerde çalışan reyon görevlilerinin yüzde 99 u bilgisiz ve bu yüzde 99 u cebimden çıkaracak tecrübeye sahip oldum

Demekki bilgi paylaşımı ciddi işe yarıyor.

Saygılar
  • quote:

quote:

ben şu an mahkemeye vermeyi düşünüyorum yasal süreç nasıl işler ne kadar masrafı olur akı b.... kurtarırmı hiç bilmiyorum bu işlerle uğraşıp sonuca ulaşan arkadaş var ise kısaca bilgilendirirse hepimize faydası dokunur

ne mahkemeye verebildim nede tv ile ilgilenebildim çünkü yeni çocuğum oldu şu sıra tv yi falan gözüm görmüyor açıkçası önceliğim başka şey olunca ne bulutlanmadan rahatsız olmaya başladım ne de ışık sızmasından :) bakalım şu süreç geçince ne olur bilmiyorum artık

Allah bağışlasin ilk çocukmı? Bu saatten sonra size tv ye gerek yok ustad:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.