Şimdi Ara

2011'de çıkan MeeGo'nun şuan ki Wp 8.1den kullanışlı olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Meego nedir ? Bilmeyen arkadaşlar için

tr.wikipedia.org
    MeeGo - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/MeeGo

Nokia ilk MeeGo telefonunu yaklaşık 2011 de Nokia N9 olarak çıktı. Aşağıdaki inceleme videolarına bakacak olursanız 2011 deki MeeGo sürümlerinin bile şuanki wp 8.1 den daha kullanışlı olduğunu görürsünüz. Özellikle multitasking konusunda arka planda haritaları dahi indiremeyen wp 8.1'e göre çok çok iyi durumdaydı.

Bu ilk tanıtım reklamı

Bunlarda karışık incelemeler

--------------------

Teşekkürler Microsoft. Teşekkürler Nokia

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Nokia tekrar ilgilense keşke meego ile :) Gerçi artık zor ekipleri dağıldı Jolla diye bir firmaya geçmişlerdi sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Nokia tekrar ilgilense keşke meego ile :) Gerçi artık zor ekipleri dağıldı Jolla diye bir firmaya geçmişlerdi sanırım.

Aynen :)

Twitter hesapları da burada

https://twitter.com/JollaHQ

• Meego iyiydi ama yine mağaza sıkıntısı yaşayabilirdik değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Meego iyiydi ama yine mağaza sıkıntısı yaşayabilirdik değil mi ?

Üstad Meego debian tabanlı açık kaynak kodlu bir sistem. Budan dolayı android uygulamalarını buna portlamak çok daha kolay olurdu üzerine düşülseydi. Üstelik bir sürü gönüllü linux geliştiricilerinin de yardımları tartışılmazdı.

• Ben de aynı fikirdeyim. Nokia hem Microsoft'un artistliğini çekmemiş,
    hem de kendilerine özgü kullanması keyifli bir işletim sistemleri olacaktı.

• Ah ah meego geliştirilşeydi ne androidin a sı bile olmayabilir ama ölü doğan bir işletim sistemi oldu.İlk çıktığı Hali bile güzel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Meego iyiydi ama yine mağaza sıkıntısı yaşayabilirdik değil mi ?

Üstad Meego debian tabanlı açık kaynak kodlu bir sistem. Budan dolayı android uygulamalarını buna portlamak çok daha kolay olurdu üzerine düşülseydi. Üstelik bir sürü gönüllü linux geliştiricilerinin de yardımları tartışılmazdı.

Bilgi için teşekkürler.

Şimdi iki kat üzüldüm bu duruma.

• n9 daha çekmecede durur.Android kullandım ios kullandım wp kullandım ama böyle şık böyle güzel bir işletim sistemi görmedim.Yanlış anlamayın nokia microsoft' satılacağına bu işletim sistemini geliştirseydi tozu dumana katardı.Marketi ovi store zaten ozamanların en iyisiydi veya şöyle olurdu microsoft meego açık kaynaklı olduğu için onu alamazdı symbian'ı satın alsa adını Microsoft symbian olarak değiştireydi ve bir iki düzenleme yapsaydı şuan pazarda ciddi bir orana sahip olabilirdi.

• Fiii tarihinde çıkan symbian bile daha iyidir windowsdanda androiddende. Nokia yıllardır krallar gibi sistemine donanım çıkarmadığı için battı android falan hikaye ah ah symbian. 512mb ramlar varken 64 mb ile telefon çıkarıyordu tabi şirketin başında microsoftun ajanı elop vardı gariban Nokia.

• Bir iki konuda daha iyi olması daha kullanışlı olduğu anlamına gelmez. Meego bugünkü universal Windows platform deneyimini yaşatmayacaktı.

• Symbian belle bile su anki wphoneden daha iyi. Ornegin 808 imde muzik durdurmak icin statusbar i asagiya indirmek yeterli oluyor, 930 da ise 2-3 islemde ancak.

• 5310 XpressMusic telefonum bozulmasaydı 925 yerine onu kullanacaktım.

• Zaten öyle. Nokia N9'daki ayarlar menüsündeki detayların onda birini windows phoneda bulamazsın. Dosya yöneticisi tam yetki ile çalışır. Özelleştirmeye oldukça müsaittir windows phone gibi kapalı kutu değildir. N9'da hem mobil verinin hem de wifi bağlantısının DNS adresini değiştirebilirsin. Kısacası windows phone boş bir işletim sistemidir. Adamlar sisteme DNS değiştirme, sim karta numara taşıma, Eurodam-EAP-TTLS, WPS bağlantı gibi özellikleri getirmekle bile uğraşmıyorlar. Tutturmuşlar evrensel mağaza ama sistemsel özellikler eksik. Telefon almadan önce araştırın yoksa microsofta kalırsanız bir arpa boyu yol alamaz yerinizde sayarsınız. Gerçek Nokia Android ile dönünce microsoftun mobil sektörde komple fişi çekilecek az kaldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.